Mutlu dogum gunleri bi nde dukana baslama kararimi dogum gnumde aldim ve basardim darisi basiniza
sağol canım.. ben de başladım bugün verdiğim kararı uygulamaya inşallah sonum sana benzer
Çalışma konusunda eşim çok katı ailesi de biraz geri kafalı çocuğumu asla bırakmak istemiyorum daha on aylık eşime sert yapamazsın defol git der direk hatta küfürle söyler yazmak istemedim bu haftalarda iyiydik hatta dün hariç çok iyiydik birbirimize sarılıp uyuduk bile böyle diyorum bunlar bitti aramızda çünkü sadece aynı ev içinde iki yabancı konuşup yemek yiyen o haldeydik geleceklerini duyunca çok sinirlerim bozuldu herşeye karışırlar çocuğuma bana iyi olmak yetmiyor eşim de geri kafalının önde gideni aman bir laf söyle allahım hiç susmaz bıktırır o çenesiyle bende susma moduna geçtim kendi konuşuyor kendi dinliyor artık
anladım canım. kızın çok küçükmüş dediğin gibi. o zaman sen kayınvalideyi tavlamaya bak. ne olursa olsun kadınlar dayanamaz ona dürüst ve yakın davran bi şekilde onu tavla. inan bak siz ikiniz geçinmeye başlarsanız sorunlarınız gider ikiniz sorunlarınızı karşılıklı konuşun ve sen kadının söylediği herşeyi kabullenmiş gibi yap "ben kendimi düzelteceğim sizde lütfen bana destek olun aynı evde yaşıyoruz bi aile olalım" falan de. "ben sizi de kocamı da çok seviyorum ama bazen çok geriliyorum, düzeltmeye çalışıcam" gibi konuş hep onlar haklıymış gibi konuş ve onlardan destek iste.
canım bak, nasıl diyim. gerçekten eğer bu kızın 7 de olsa 10 yaşında da olsa ayrıldığın zaman çok daha zorluklar çekeceksin. çok daha kötü psikolojilere girecek, çok fazla baskı göreceksin. anlattıklarından anladığım kadarıyla. bu hayattaki en tehlikeli tip ailesinin gazına ve dolduruşuna gelen tiptir. kız olsun erkek olsun farketmez. sen anneyle geçinmeye bak. bi insanla geçinmek çok zor değil hep ona hak ver oldu bitti. sen haklı ol, senin haklı olduğunu herkesin bilmesine gerek yok ki. kocan seni sevdikten sonra sen mutlu olduktan sonra bırak kayınvaliden haklı olsun o bilmiş olsun. madem hiçbir yol işe yaramadı bi de bunu dene. ayrılmayı bile kızın büyüdükten sonra düşünüyorsun peki sanıyor musun ki siz evliyken oğlunu bu kadar dolduran kadın siz ayrıyken torununu sana karşı doldurmayacak? evinden yuvandan olduğun gibi kızından olacaksın
senin anneyi tavlaman lazım başka yolu yok

anladığım kadarıyla çok kötü insanlar değiller sadece biraz geri kafalılar dedin. hep kötü olmadıklarını söyledin mesajlarında

anneyle konuş biraz acındır kendini. geldiklerine çok sevin mesela. "ah anne ne güzel oldu geldiniz siz yokken valla evdeki kalabalığı özlemişim" falan de özlememiş olabilirsin öyle de nolcak sen öyle desen de kalacaklar surat assan da kalacaklar. bu dünyada gönül almaktan daha güzel ne var ki.. anneyi kendi safına çek sen beni dinle

anne o dayanamaz yumuşar yüreği. elin iyi kaynanasından sana fayda yok sen kendi kaynananla geçinmeye bak. hiçbir şey olmasa sen iyi olursun sen geçinmeye çalışan olursun o kötü olur, o geçinmeye rızasız olur onun üstüne giderler. bi gün gelir kocan "anne bu kız seni bu kadar seviyor, suyuna gidiyor, sen neden ayak diriyorsun bak hatasını anladı" der inan. sen onların gözünde öyle hatalısın ki sen, ben haklıyım desen ne hacet hatalıyım de siz haklısınız de. hiçbir şey kaybetmezsin sadece kocanı geri kazanırsın. insanlar sevdikleri için herşeyi yaparlar kuzum sen dediklerimi kulak ardı etme
Kızım ateşlenmiş, bu günlük sporu yapamıcam ama diyeti bozmucam da, bu günlük böle olsun
ay bizim kız da ateşlendi yaa

kuzum al al yanakları kıyamam
İyi akşamlar kızlar

Bugün sabah 2 dilim ekmek peynir yedim
Öğlen 4 köfte yoğurt
Aksam kapuska yemeği 3 kaşık
2 kaşık Portakallı kereviz
1 kaşık ton balığı
2 dilim ekmek
Salata
Ara öğün

Türk Kahvesi +3 kayısı

canım ben menünü çok beğendim. hem çok besleyici hem de çok dengeli bi menü olmuş. bravo
Ailem Türkiye'de her türlü destek olurlar ama ben hemen ayrılmak istemedim kızım babasız olmasın istedim sadece
ailenin arkanda olması güzel. onlarla dertleşebilir, rahatlayabilirsin özellikle kız kardeşin falan varsa daha iyi olur. anneler çabul dolduruşa geliyorlar

tabi dertleşirkende aileni bu tarafa karşı doldurmadan onun dengesini ayarlarsın sen

ve tabiki her zaman her şeyi bizimle de paylaşabilirsin o arada menülerini paylaşmayı unutma yeter
Menüm
Sabah 1 kepçe çorba
Öğle 2 dilim ekmek peynir çay 5 zeytin
Akşam 4 köfte salata yoğurt 1 dilim ekmek
Su 2 litre
Kızlar valla diyete başladım dedim ama ekmek yedim yine ya öf yarın artık ekmek te yemicem
canım çok yememişsin ama yavaş yavaş azaltırsın başlangıç için güzel menü o düzene girer sen ne menülerin altından kalktın hiç modunu düşürme
Menüm;
Uyanınca 400 ml elma sirkeli,limonlu su
08:45
1 dilim ekmek ve beyaz peynir
10 minik yesil zeytin
12:00
2 dilim ayva,1 mandalina
13:30
3 yk menemen,az peynir
1 dilim ekmek
18:00
Avuc ici kadar fırında tavuk gögusu
Yarım kase yogurt ve salata
2 L su
1 türk kahvesi
1 bardak süt ile nescafe
güzel canım menün. kahvelerde de şeker yoksa eğer tebrik ederim
Sabah-öğlen kıymalı yumurta,2dılım kepek ekmek, peynir
Ara sutlu nescafe
Aksam az tarhana, bulgur pilavı,soganlı kıyma,ayran
Sade tkahvesi
Mistik cay
2lt su
ne kadar bulgur pilavı
Bende bugünkü menümü yazayım;
Sabah; 700 ml yeşil çay
Öğle; büyükçe fırın tavuk, 1 bardak ayran
Ara; 700 ml tarçınlı su, elma, şekersiz Türk kahvesi
Ara; armut
Akşam; 7-8 minik anne köftesi, biraz anne turşusu
Su; 1 lt soğuk + 1,5 lt sıcak su (tarçınlı ve yeşil çay işte)
Spor; annemdeyim, bugünlük affola
Meyveyi günde 1 adete düşüreceğim, turşu da annemin yaptığı turşuydu dayanamadım inanılmaz güzeldi kızmayın
toplight
morordek
@medusa38
canım turşu dediğin gibi biraz sınırında kaldıysa sıkıntı yok yiyebilirsin ama fazlası ödem yapar. armut elma pek dukana uygun olmamış tabi ama azaltacağını söylemişsin zaten sıkıntı yok
Canım ben de yapmıştım dukan ve 3 ayda da 13 kg vermiştim.
Dediğin gibi dukan çok doyurucu ve uygulaması kolay.
Ama herşeyin light olması biraz kafamı karıştırıyor. Süt, yoğurt, peynirin light olması işi var ya... light olayı biraz sağlıksız geliyor bana...
Ne bileyim belki de bahane uyduruyorum.
Dur ben bunu biraz düşüneyim canım
canım light yoğurt ve peyniri bilmiyorum ne yalan söyliyim hazır yoğurt için bile pek iyi şeyler söylenmiyor besleyicilik açısından. ama light süt besleyicilik açısından tan yağlı sütten bi tık yüksek bile (kardeşimle etiket karşılaştırdık bilimsel bir çalışma değildir

)