Taze fasülyeyi yıkayıp ayıklayıp birazcık kavurup soğutuyor ve buzluğa atıyorum. İstersen fasülye ile birlikte domatesi de kavurup o şekilde de saklayabilirsin canım. Yapacağım zaman hemen çıkarıp çözülmesini fln beklemeden atıyorum tencereye. Bezelye ve taze barbunyayı yine ayıklayıp temizleyip çiğden koyuyorum buzluğa.
Nohut, kuru fasulye vs gibi kuru baklagilleri kolaylık olsun diye haşlayıp, göz kararıyla ayırıp poşetlere koyup kaldırıyorum.
Eğer yemeğin ayarını kaçırıp fazla yapmışsam ilk günden porsiyon porsiyon ayırarak atıyorum. Her türlü yemeği saklayabilirsin bu şekilde. Ben tupperware kullanıyorum çoğunlukla pişmiş yemekler için. Oğluşun çorbalarını cam kavanozlarda saklıyorum. Ama diğer tam pişmemiş sebzeler için vs buzdolabı poşeti kullanıyorum. Pişmiş yemekleri çözülmesi için sabahtan buzdolabına çıkartıyorum, vaktim yoksa mikrodalgada çözdürüyor ocakta ısıtıyorum. Ama çocukların yemeklerini hiçbir zaman mikrodalgaya atmıyorum.
Yeşil biber, kırmızı biber ve çarliston vs gibileri de doğrayıp çiğden saklıyorum. Soteler için süper oluyor.
Mesela yufkaları da buzlukta saklıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar canım, başka bir şey gelirse yine yazarım.
Birde kangal sucuğun hepsini birden bitirmek mümkün olmadığı için onu da göz kararı bölerek yağlı kağıtlara sarıp atıyorum canım.
Aayyyyy çok yazmışım kızzzz