- 15 Şubat 2016
- 15.901
- 44.815
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #246.621
çok şükür bugünüde kaçamaksız süper atlattım
herkese iyi geceler
sabaha bol eksiler

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
amin cümlemizin inşallahSenin kocanı yesinler diycem ama yemesinler yemesinler. Maşallah, Allah mutuluğunuzu dam etsin şeker.![]()
iyi akşamlar kızlar
yürüyüşe çıkacaktım ki yağmur başladı
gerçi çiseliyor ama eşim çıkma yağıyor diyor, şekerim ya eririm diye ödü kopuyor![]()
Güzel sözleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim kızlar iyiki varsınız
Kendi takımımın olsun sizlerin olsun bana olan inancı beni çok daha azimli yapıyor
Bu arada büyük görümcemin eşide baya kilolu ( oda evlendiğinde 110 kgdu hatta bir ara 125 i görmüştü oda ve bir sene evvel oda şeker ve tansiyon yüzünden artık mecbur kalmıştı zayıflamayaaşağı yukarı aynı zamanlarda başlamıştık tabi ben o dönem ha bire iradesizlik yapıp verdiğimi geri alıyordum
)
Bugün sohbet ederken 4 kg aldığını söylediİnşaat mühendisi ve şu anda yurtdışında çalışıyor
Normalde görümcem listesine uygun ne varsa yapıp önüne koyuyordu ama şimdi tek yurtdışında olunca fırsat o fırsat kaçamak yapıyormuş
Ben diyetisyene başlamadan aylar evvel o 107 kgda takıldım diyip duruyorduhatta adağı varmış 99u gördüğü gün kurban kesecekmiş
en son 103e kadar düşmüşken tekrar 107 olmuş
Aslında onun adına üzüldüm ( artık her gördüğüm aşırı kilolu insanlara dua ettiğimi fark ettimRAbbim tez zamanda kilo vermeyi nasip edip sağlığına kavuştursun diye
)
Okadar emek verirken tekrar geriye doğru gitmek insanın canını çok yakar sonuçtakendimden biliyorum
Adamcağız şeker hastası ve yanlış hatırlamıyorsam tansiyonda sorun ama yinede dayanamadı hem 1 dilim çikolatalı pastadan yedi hemde güllaçtansonrada benim geçmişte yaşadığım şeker fırlamasını yaşadı ve resmen anında uyuklamaya başladı
Hakikaten o an kendimi gördüm ondabir anlık zevk için yiyip sonrada uyuşturulmuş gibi gözleri açmaya zorlayıp bir türlü açamayan biriydim
Çok şükür sizlerinde desteğiyle artık hiç ihtiyaç hissetmiyorum bile
ve günden güne dahada zayıfladığımı hissediyorum ( eşim paso göbişin ufaldı diyip diyip duruyor
hatta her gece yatakta göbiş kontrol yapıyoruz
yani göbeğimi elleyip bak pammııııkkk gibi oldu diyor
)
Sizlerin ( kendi takımım da dahil tabiki ) bana inancının bunda çok büyük etkisi var diye düşünüyorum
İnşallah en geç 1 sene sonra kızlar hedefe ulaştım hatta fazlası bile gitti diye burada sizlere yazmakda nasip olacaktır inanıyorum
Kendimi artık kimseyle kıyaslamıyorumsadece kendi sağlığıma odaklandım
Hee tek rakibim sülalede mühendis Enişte Bey![]()
![]()
![]()
gerçi inşallah oda çok daha sağlıklı kilolara iner ama önce ben
![]()
![]()
![]()
![]()
Ohhh miss afiyet olsun.kızlar menüm..
kahvaltı 3 dilim çavdar karışımlı tbe domates 2 kk peynir 4 zeytin 1 tk kayısı reçeli
ara sade türk kahvesi 1 kuru incir tarçınlı
öğlen 2 yumurtadan menemen 1 yk lor 1 bardak ayran
ara 2 kupa yeşil çay
akşam 1 tabak taze fasulye 1 tabak salata 3 yk makarna
su 2 lt
spor 30 dk yürüyüş
şimdide türk kahvesi içiyorum yatmadan da papatya çayı içerim![]()
Bu şekilde normal beyaz peynir mi oluyor? Çok zor değilmiş aslında ama ben yoğurdu bile tutturamadım bunu hiç beceremem galibaortimlydznp peyniri nasıl mayalıyorum anlatayım ..
sütü ocağa koyup 70-en fazla 75 dereceye gelene kadar ısıtıyorum derecem var sıvı ölçerlerden sonra 42-45 derece düştümü her 5 kg süt için 1 çay kaşığı özel peynir mayası kullanıyorum yarım bardak ılık suya mayayı koyup önce bardakta mayayı su ile çözdürüyorum sonra süte karıştırarak katıyorum sütü güzel karıştırmak önemli mayanın güzel dağılması için ..
yoğurt mayalar gibi üstünü battaniye ile örtüyorum 1 saat sonra peynir olmuş oluyo üzerine sarı su çıkıyor ..
sonra tekrar ocağın üzerine alıp ısıtıyorum hemde bir taraftan karıştırıyorum sonra peynir bezim var ona alıyorum süzülen suyu dökmüyorum tekrar ocağa koyup 1 avuç tuz atıp kaynatıyorum bildiğin lor peyniri oluyo...
bu kadar her sabah çoluk çocuk kendi yaptığım peyniri yiyiyoruz mis gibi
birde lor peyniride süzüp kalan suyu peyniri saklamak için kullanıyorum kendi suyuna koyunca yumuşak oluyor peynir kış için saklamak için normal musluk suyunu kaynatıp soğuyunca tuz ile karıştırıp o şekilde normal suda bekletiyorum o zaman sert oluyo
Yavaş yavaş Seymacigim. O da dış dünyaya alışmaya çalışıyor. Ne rahatti ana karnında. Şimdi öylemi? Hem birbirinize alışacaksınız o disariya sen de annelige. Ustelik bunlari unutacaksin ve birde paşama kardeş yapacaksın inşALLAHEvet bugün tam olarak böyle oldu. Sahurdan iftara kadar maksimum yarım saatlik periyotlarla bölük bölük uyudu, bi türlü dalamadı. Uykusuzluktan tüm gün çığlık çığlığaydı. Ay Allahım neyse simdi uyudu, cok şükür.
Ozlemcim tebrik ederim bu hafta cok iyi vermissin canım
Evet cok tecrübesizim maalesef. Çocuğun ne derdi var anlayamıyorum bilegaz sanıyorum, aç oluyor. Aç sanıyorum baska bi sey... Hani annelik içgüdüsüydü, anlardık çocuğu, o da bizi hissederdi falan... Kitaplardaki şeylerin hiçbiri gerçeğe uymuyormus
Ay bugün yaşlandım yeminle.
Ozlemcigim ben senin kilo bildirimini kaçırdım sanırım. Ne güzel gitmiş maşallah sübhanallahSagol canım..
---
Daha cok yenisin canım zamanla alısacaksın.Hem sürekli böyle kalmayacak.Sen elinden geldigi kadar sakin olmaya calıs ki stresini Umut hissetmesin. Keske konusabilselerde hemen dertlerine derman olabilsek ama zamanla ufacık bir hareketinden,aglayis seklinden,bakısından ne istedigini anlayabilecek duruma geleceksin.![]()
Iradeni kutlarım Banu. Tek kelimeyle müthişsinSelamın Aleyküm kızlarrrrrrr
Herkese hayırlı geceler
Bugün iftara misafirim vardı ve çok şükür gram kaçamaksız ( ben onlar gelmeden yemiştim zaten ) atlattım
Çok yoruldum ama onlarla sofraya dahi oturmadım sadece hizmet ettim o aradaTatlı faslında hem güllaç ( eşim yaptı ) hemde çikolatalı pasta ( kuzenin doğum günü diye ona sürpriz yaptık )
Servis yaparken parmağımı bile yalamadım
Şükür misafirlerle ilgilenirken bir yandan bulaşıklarımıda aradan çıkardımsu bardağı bile kalmadı yıkanacak
Karşılığınıda fazlasıyla alacağıma eminim ( bu sabah çok güzel bir rakam görmüştüm eminim yarın daha da güzel bir rakam görürüm)
Kaç kilo tartayım? Paket mi yapalım?
Seni canı gönülden tebrik ediyorum şekerim. İşte irade dediğin budur. Bende ondan istiyorum.![]()
A aaa ciss yokKahvaltı
2 parça pide
Beyaz peynir
5-6 zeytin
1 tatlı kaşığı kayısı reçeli
Şekersiz çay
Ara
Türk kahvesi
Bitter ufak bir parça
Öğle
Kıymalı patates
Etimek
Ara
2-3 çilek
1 minik armut
1 kupa yeşil çay
Akşam
Döner (eti)
Yarım lavaş
Ayran
1 içli köfte (haşlama, yaklaşık 110 cal.)
Su: 2 lt tamamlandı
Spor: yok
InşALLAHGüzel sözleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim kızlar iyiki varsınız
Kendi takımımın olsun sizlerin olsun bana olan inancı beni çok daha azimli yapıyor
Bu arada büyük görümcemin eşide baya kilolu ( oda evlendiğinde 110 kgdu hatta bir ara 125 i görmüştü oda ve bir sene evvel oda şeker ve tansiyon yüzünden artık mecbur kalmıştı zayıflamayaaşağı yukarı aynı zamanlarda başlamıştık tabi ben o dönem ha bire iradesizlik yapıp verdiğimi geri alıyordum
)
Bugün sohbet ederken 4 kg aldığını söylediİnşaat mühendisi ve şu anda yurtdışında çalışıyor
Normalde görümcem listesine uygun ne varsa yapıp önüne koyuyordu ama şimdi tek yurtdışında olunca fırsat o fırsat kaçamak yapıyormuş
Ben diyetisyene başlamadan aylar evvel o 107 kgda takıldım diyip duruyorduhatta adağı varmış 99u gördüğü gün kurban kesecekmiş
Aslında onun adına üzüldüm ( artık her gördüğüm aşırı kilolu insanlara dua ettiğimi fark ettimRAbbim tez zamanda kilo vermeyi nasip edip sağlığına kavuştursun diye
)
Okadar emek verirken tekrar geriye doğru gitmek insanın canını çok yakar sonuçtakendimden biliyorum
Adamcağız şeker hastası ve yanlış hatırlamıyorsam tansiyonda sorun ama yinede dayanamadı hem 1 dilim çikolatalı pastadan yedi hemde güllaçtansonrada benim geçmişte yaşadığım şeker fırlamasını yaşadı ve resmen anında uyuklamaya başladı
Hakikaten o an kendimi gördüm ondabir anlık zevk için yiyip sonrada uyuşturulmuş gibi gözleri açmaya zorlayıp bir türlü açamayan biriydim
ve günden güne dahada zayıfladığımı hissediyorum ( eşim paso göbişin ufaldı diyip diyip duruyor
)
Sizlerin ( kendi takımım da dahil tabiki ) bana inancının bunda çok büyük etkisi var diye düşünüyorum
İnşallah en geç 1 sene sonra kızlar hedefe ulaştım hatta fazlası bile gitti diye burada sizlere yazmakda nasip olacaktır inanıyorum
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Kızlar günaydın bol eksili bir gün olsun herkese.
Ben c.tesi gördüğüm 84.5 i bugün göremedim. Ama acayip bir şişlik var. Wc'ye çıkamıyordum kaç gündür bu sabah birazını hallettim ama o şişlik devam ediyor. Karnım verildi taş gibi oldu. Dolunayın etkisimi acaba dedim. Dün akşam da sabittim yine. Ben sıkıldım artık ve ramazandan sonra tekrar eski formuma kavuşup spora asılacağım. Çok pis hırs yaptım![]()
InşALLAH BanuşSelamın Aleyküm kızlarrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar
Rabbim gönlünüzden geçen herşeyi sizlere tez zamanda hayırlı olarak nasip eder inşallah....Aminnnnnnn
Çok şükür bugünde ( salıya nazaran ) daha az çıktım tartıda
104,5 kg çıktımgerçi dün 104,1 kgdım ama hiç takılmıyorum sonuçta dünün yorgunluğu var ( şişliği hissediyorum ) hemde yeterli su içemedim
İnşallah Bayramda bende 2li rakamlara inmiş olacağıminanıyorum
Bugün karne heycanımızdan yürüyüşe gidemiyorum sabahtan ama yarın haftasonu dahi olsa çıkıp yürüyeceğim yineGerçi hava yağmurlu olmasaydı kuzuyuda alıp karne sonrası parka giderdim o oynarken bende yürürdüm ama baya yağıyor hatta daha beter olacak gibi hava
Canım eminim Ramazandan sonra birden patır patır gidecek kilocuklarşimdi ne kadar dikkat etsende iftarla sahur arası yeterli su içmemiş olabilirsin
bak kendin diyorsun karnım taş gibi diye
Ya Sabır canım bak 7li rakamlarada fazla kalmamış ve ben inanıyorum sabırla devam edersen kurban bayramında sen o 7li rakamlara inmiş olacaksın Allahın izniyle
![]()
hayırlı cumalar şekerler
istanbula sonbahar geri geldi gerçi hiç gitmedi gibi bir şey di![]()
Dün aksam ben de ağladım valla sinirlerim harap olmuştu. Neyse gececek insallah.yok öyle anlarsın diye birşey bebek büyüdükçe anlıyosun canım hiç bunalma bende kızımda bir gece çok ağlıyo artık baş edemiyoruz bende ağlamaya başladım annemin kucağında kızım bir tafarta ağlıyo bir tarafta ben annemde sen niye ağlıyon diyo ay ne günlerdi geçti şüküryoksa ben anneliği beceremiyorum diye bişey yok herkesin başına geliyo
Ya evet o stresi yansitmamak lazım da henuz onu da kontrol edemiyorum sanırımSagol canım..
---
Daha cok yenisin canım zamanla alısacaksın.Hem sürekli böyle kalmayacak.Sen elinden geldigi kadar sakin olmaya calıs ki stresini Umut hissetmesin. Keske konusabilselerde hemen dertlerine derman olabilsek ama zamanla ufacık bir hareketinden,aglayis seklinden,bakısından ne istedigini anlayabilecek duruma geleceksin.![]()
Evet ya çocuk çıkmamakta haklıymış icerdeyken o da ben de daha mutluyduk sanki :) neyse siz tecrubeli annelere güveniyorum ve bugunlerin gecmesini bekliyorum sabırla.Yavaş yavaş Seymacigim. O da dış dünyaya alışmaya çalışıyor. Ne rahatti ana karnında. Şimdi öylemi? Hem birbirinize alışacaksınız o disariya sen de annelige. Ustelik bunlari unutacaksin ve birde paşama kardeş yapacaksın inşALLAH![]()
Burası da öyle ya, dünden beri deli gibi gok gürlüyor yağmur yağıyor.hayırlı cumalar şekerler
istanbula sonbahar geri geldi gerçi hiç gitmedi gibi bir şey di![]()
Wendicim Ankara'ya geldi bile yagmur, Kayseri'ye ulaşması cok yakındır :)Günaydınlar :)
hayırlı cumalar moni ablacım, kayseri bugün günlük güneşlik ama hafta sonu full yağmur görünüyor, bize doğru geliyor sanırım yağmurunuz![]()
banumm çok güzel yazmışsın canım işte buGüzel sözleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim kızlar iyiki varsınız
)
)
)
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne iyi etmişsin yürümüşsün nilüm oh çok da iyi gelmiş harikaayşecim ben yürüdüm.. nasıl iyi geldi biliyormusun.. Şahaneydi.. hafif hafif çiseleyen yağmura eşlik eden hoş esinti :)) 45 dk.yürüyerek negatiflikten arınmış bir şekil de eve döndüm...
tatlım ne mutlu sana hedefine ulşatın ve kilo almadan ilk haftanı geçirdinRamazandan dolayı spor bitti gibi hayatımda, okulda da hiç öğrenci yok çok durağan geçiyor.
İftarda çorba, sebze yemeği ve yogurt, sahurda 1 bardak sut 3 hurma yiyorum genelde. Su en az 2.5 lt içiyorum. Her ramazan mutlaka kilo alırdım, almıyorum çok şükür. Ramazandan sonra karın ve bel bölgesel çalışacağım inşAllah...
aleyküm selam banum hayırlı cumalar aminnnSelamın Aleyküm kızlarrrrrr
Herkese hayırlı sabahlar ve hayırlı cumalar
Rabbim gönlünüzden geçen herşeyi sizlere tez zamanda hayırlı olarak nasip eder inşallah....Aminnnnnnn
Çok şükür bugünde ( salıya nazaran ) daha az çıktım tartıda
104,5 kg çıktımgerçi dün 104,1 kgdım ama hiç takılmıyorum sonuçta dünün yorgunluğu var ( şişliği hissediyorum ) hemde yeterli su içemedim
İnşallah Bayramda bende 2li rakamlara inmiş olacağıminanıyorum
Bugün karne heycanımızdan yürüyüşe gidemiyorum sabahtan ama yarın haftasonu dahi olsa çıkıp yürüyeceğim yineGerçi hava yağmurlu olmasaydı kuzuyuda alıp karne sonrası parka giderdim o oynarken bende yürürdüm ama baya yağıyor hatta daha beter olacak gibi hava
Canım eminim Ramazandan sonra birden patır patır gidecek kilocuklarşimdi ne kadar dikkat etsende iftarla sahur arası yeterli su içmemiş olabilirsin
bak kendin diyorsun karnım taş gibi diye
Ya Sabır canım bak 7li rakamlarada fazla kalmamış ve ben inanıyorum sabırla devam edersen kurban bayramında sen o 7li rakamlara inmiş olacaksın Allahın izniyle
![]()
ayy çok güldüm bende tipik teraziSabah sabah okuyunca çok güldümcidden tam çuk oturmuş
Ben Balık burcuyum ve ancak bu kadar güzel anlatılır
Kızkardeşim ve kızlarımın ki de tam uygunmuş
https://sonsuzsifa.com/blog/gunluk-mesajlar/kadnlar-ve-burlar-glmekten-ldm-kesn-okuyun