Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

günaydın kızlar bo bol eksiler görün tartıda inşALLAH:dua:

geçen hafta 78,8
bu hafta 77,5 kilom olsun bunada şükür :KK49::KK49::KK49:
pazartesi bildirimim 76 olur belki:KK73::KK73::KK73::KK73:
Tebrikler canım demek ki dün tartıda gördüğün 78,8 gerçekçi değilmiş. Bu hafta pazartesi cuma tartılırsan daha keyifli daha huzurlu kilo vereceksin bence.

Saf Protein yapıldığı günler yenebilecek besinler;

1. AZ YAĞLI ETLER: Dana ve sığır,ancak antrikot ve pirzola hariç (ben yemeklerde kullanmak üzere kıyma olarak da çiğ köftelik diyerek alıyorum) Etlerin ızgarada ya da yağları alınarak yapışmayan bir tavda pişirilmesi uygundur. Et ürünlerinde yağ oranı en fazla %10 olmalı.

2. SAKATAT: Karaciğer, böbrek, dil

3. YAĞLI,YAĞSIZ,BEYAZ YA DA SİYAH ETLİ,ÇİĞ YA DA PİŞMİŞ TÜM BALIKLAR: En çok somon ve light ton balığı kullandım ama mevsimine göre her türlü balık yağsız pişirilmek kaydıyla uygundur.

4. BÜTÜN DENİZ ÜRÜNLERİ: Kabuklular ve yumuşakcalar

5. DERİLERİ HARİÇ OLMAK KAYDIYLA(ÖRDEK VE KAZ DIŞINDAKİ )TÜM KÜMES HAYVANLARI

6. YAĞSIZ JAMBON,YAĞSIZ HİNDİ VE TAVUK DİLİMLERİ: Polonez'in tavuk ve dana jambonu en az yağlı olanlardan, füme ve kurutulmuş etler,çemensiz pastırma da uygun

7. YUMURTA

8. YAĞSIZ SÜT ÜRÜNLERİ: Yoğurt,peynir ve süt yağsız ürünlerden seçilmeli. Bulunamadığı durumlarda en fazla %2 'ye kadar yağlı ürünler seçilebilir. Süt günde 1 brd.'la sınırlanmalı, toplam süt ürünleri 1lt'yi geçmemeli. Peynirlerde bu oranı yakalamak çok zor. Ancak bazı beyaz peynirler (Aknaz-BİM)%2,5 yağlı. Onun dışında en uygun peynir bizim için lor.

9. EN AZ 1,5 LT SU: Bu çok önemli.Çünkü çözülen yağları su ile atıyoruz.Ben lt'lik şişeyle geziyorum.Bardaktan içmekte daha pratik.

10. YULAF KEPEĞİ: Günde 1,5 yemek kaşığı.

Saf protein günleri için örnek menüler;

1. Çılbır: Derin bir tencereye yarısından fazla su konulur. Tuz ve sirke bu suya eklenerek tencere ocağa yerleştirilir. Yumurta oda sıcaklığında olursa daha iyi olur, dağılmaz. Önce bir kaseye yumurta sarısı dağılmayacak şekilde kırılır. Şu kaynamaya yakın ocağın altı kısılır ve dağılmadan yumurtalar ayrı ayrı kaseden tencereye aktarılır. Sarısının kıvamı için 4-5 dakika pişirilir. Sarısı rafadan, beyaz ise tamamen pişmiş olmalı. Kevgirle yumurtalar tek tek bir tabağa alınır. Yumurta beyazının pırtık olmuş kısımları bir bıçakla temizlenir. :) Servis tabağına alınarak üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür.

2. Fırında Kıymalı Yumurta: Yumurtalar iyice çırpılır. Borcama yarısı dökülür ve önceden 170 derecede ısıtılmış fırına konulur. Bir yandan da yağsız ama iyice ısınmış tavada kıyma, domates püresi, domates salçası, karabiber, pul biber ve istediğiniz baharatlarla karıştırılıp kavurulur.

Borcamdaki sulu kıvam gidip, üstleri göz göz olunca borcam fırından çıkarılır. Sırasıyla üstüne kıyma, yumurtanın geri kalanı ve kaşar dökülür. Tekrar fırına gönderilir. Yemeğimizin sulu kıvamı gidip, kaşarlar da kızarınca çıkarılır ve afiyetle yenir.

3. Süslü Köfte:
Tüm bu malzemeler karıştırılıp, köftecikler haline getirilir. Öncelikle köfteler tavada pişirilir. Pişmesine az kala alıp fırına koyacağız. Gözünüz köftelerde olsun.

Bir yandan da bir kase alıp içine domates püresi veya salçasından biraz konulur. İçine soğuk su ve istediğiniz baharatlar katılıp sos kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Ben içine karabiber, kırmızı pul biber, piliç çevirmecilerin getirdiği baharattan ve eskiden kalma dominos baharatlarından koydum.

Köfteler tam pişmeye yakın ocaktan alınır, üstüne domates sosu konur. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırına konur. 5 dakika bu şekilde fırında pişer, sonra üstüne light kaşar peyniri konur, eriyince alınır. Afiyetle yenir. :)

4. Peynirli Jambonlu Krep Tarifi:
Yumurtaları, sütü ve yulaf kepeğini bir kaba alıp iyice karıştırıyoruz. Önceden kızdırmış olduğumuz tavaya bunları ince bir şekilde döküyoruz, arkalı önlü çevirince 3 adet krebimiz olmuş oluyor. Bir yandan da jambonu kızartıp, kreplerimizin içine jambon ve peynir sararak dürüm yaptığımızda süper kahvaltımız hazır oluyor. İsterseniz bu dürümü yaptıktan sonra peynirin erimesi için tavada biraz daha ısıtabilirsiniz ama yağsız beyaz peynir ısıtılınca katılaşıyor ve pek de lezzetli olmuyor, ekşimik gibi oluyor ama tabii zevk meselesi.

5. Sodalı Limonlu Tavuk Tarifi:
Öncelikle tavuklarımızı kelebek gibi ortadan ikiye ayırıyoruz. Pişireceğimiz tavuk başına 1 bardak su, 1 çay kaşığı soda ve yarım çay kaşığı tuzu geniş bir kaba koyuyor, içine tavuklarımızı yatırıyoruz. 5-10 dakika bekletiyoruz. Sonra tavuğumuzu karabiber, kekik ve eğer seviyorsanız pul biber ile ovalıyoruz. Tavuğumuzu önceden iyice ısınmış yapışmaz tavamıza koyup, ızgara yapıyoruz. Afiyet olsun!

fancynancy fancynancy @nilsub

kızlar bu dukan atak evresinin menüleri, saf protein günleri yani. ya perş/cuma yada pazartesi/ perşembe yapalım ne derseniz.

canım sana örnek saf pro menüleri yazayım ben, yapalım. etiketlicem seni.

hadi gazanız mübarek olsun, gece uykusu falan düzene girer, mert bey söyleidğini anlayıp ona göre davranıyo mu? mesela kızıma süt bitti meme yara olmuş emilmez artık dedim tamam diyip kabullendi, meme yara diye ağlıyodu ilk günlerde..
Tamam canım bekliyorum listeni o zaman :KK76:
Mert beye gelince hiç oralı değil valla. Öğğğ olmuş ayyy pis, bitmiş süt falan dedim, bir çığlıkla beraber tişörtümü çekiştirdi. Az önce de sirke sürdüm göğsüme hiç umru değil şapır şupur emiyor şu anda :KK43:

***5. Takım 527. Etap***

servey (70,3/69,8/0,5/%0,71)
moni (89,5/87,5/2/%2,24)
fancynancy (74,5/73,5/1/%1,34)
Cikilatacanavari (76,7/ / /%)
lydznp (82,9/82,5/0,4/%0,48)
inatettimolacak (60,8/ / /%) 519. etapta izne ayrılan üye döndü. Yüzdesi 8'e bölündü.

5. Takım Ortalama: %

dennisgo (78,8/76,4/2,4/%3,05) Yeni üye Baş. Tarihi: 13.07.2017 Baş. Kilosu: 78,8 Hedef Kilosu: 58
Egeliegeli (67,9/67,7/0,2/%0,30) Yeni üye Baş. Tarihi: 14.07.2017 Baş. Kilosu: 67,9 Hedef Kilosu: 58

lalemisal (68/ / /% ) Yeni üye Baş. Tarihi: 17.07.2017 Baş. Kilosu: 68 Hedef Kilosu: 59

nilsub (78,8/77,5/1,3/%1,65) 480. etapta 74,1 ile izne ayrıldı.
morordek (68,5/ / / ) Mezun olan üye.
wendigo (66,3/65,9/0,4/%0,60) 496. etapta 60,5 ile izne ayrıldı.
toplight (70,4/72,9/-2,5/%-3,55) 514. etapta 2. defa bildirimde bulunmadan izne ayrıldı.
0zlem (73,2/ / /%) 525. etapta 73,2 kg ile bildirimde bulunmadan izne ayrıldı.
betulbtl (68,5/ / /% ) Karmaşık Üye.
Oynakbasi34 (100,8/99,9/0,9/%0,90) Fahri üye.

Son düzenleme:
Günaydın
@morordek Geçmiş olsun canım
@oynakbasi34 banum çok sevindim
Kızlar tek el çok zormuş yaa soyunup tartilamadim kıyafetle tartildim 72.9 beni de listeye ekleyin bi de wc ye gidip çıplak tartilsaydim daha aşağısı olurdu niyetim haftaya listeye girmek 70.3 le ayrilmistim
Ay canım ya, iyileşene kadar artık idare edeceksin. Tekrar geçmiş olsun.

Günaydın kızlar
Kilomu yazıp kahvaltıya kaçıyorum saat 9,15 olmuş geç kalmışım biraz. Bugün kilom 76,4.. yarın regl olacağım halde üstelik. Siz olmasanız zaten regl olacağım bu hafta diye kılımı kıpırdatmazdım ve bu kiloyu göremeZdim belki de.. bu nedenle iyi ki varsınız :) hedef koymak o gündemle yaşamak istediğini elde etmek için her zaman işe yarıyor demek ki.
Süpersinnnnnm :super::super::super:

Kekik yağı alayım bari bende :KK43:( çok ağlıyor ama yaaaa, kendini yerlere atıyor bilmiyorum ne yapacağım. :KK43:

valla çocuklarda trawma yaratıyo diyolar ama bende kırmızı ruj sürmüştüm, yara oldu kanıyo diye, kızım ağrıyo mu anne yara olmuş diye ağladı ama bi daha hiç istemedi. acılığı falan bi süre sonra geçiyo bi öle mi denesen?

Back
X