- 13 Ocak 2021
- 7.964
- 21.395
- 298
- 34
- Konu Sahibi Cherry Mom
- #422.561
Ben bir de sporun yanına protein ağırlıklı beslenmeyi ekleyeceğim kızlar 45 kilo verdim daha da veriyorum spor olarak yürüyüş ve Leslie yaptım ama sebze sevmediğim için protein ağırlıklı beslendim böyle olunca kas yıkımı olmadı o kadar kilo vermeme rağmen aşırı bir sarkmam olmadı detoks hiç yapmadım ama ihtiyaç duymadım kolay kilo veren bir bünyem var kilo vermem hiç durmadı ama artık son 8-9 kilodayım kesin detoksa ihtiyacım olur gibiGünaydınlar herkese
Genelde yazılanları takip ettiğimde bi iki konu var bişeyler söylemek istediğim. Nerden baksan 2014 den beri bir zayıflama maceram var ve toplamda 25 kilo verdim. Akla gelebilecek pek çok yöntem denedim şok diyetler düşük kaloriler vs vs. 30 yaşına geldim safra kesem yok ve midemde çeşitli rahatsızlıklar var sebebi yaptığım anlamsız diyetler ve beslenme şekilleri. Ama aslında beni fit görüntüye ulaştıran sağlığımı kaybettiren bu saçma şeyler değil aksine beni tekrar toparlayan ve zayıflarken sarkmamı engelleyen 7 senedir yaptığım sporlar oldu! Kilomu korumamı sağlayan haftalık detokslar değil sağlıksız besinleri gerçekten bir daha yemek istemeyerek hayatımdan çıkarmam oldu. (Paketli gıdalar, beyaz şeker, asitli içinde koruyucu bulunan gıdalar, beyaz ekmek vs) gerçekten faydasını görmediğim şeyleri yemekte istemiyorum artık canım çekmiyor daha çabuk doyuyorum vs. Bu zayıflamanın fiziksel kısmıyla ilgili.
birde psikolojik kısmına gelelim. Bildiğimiz bilimsel gerçekler var ve en önemlisi vücut makine değil yani bugün 200 gr pirinç yedim diye yarın 200 gr eklenmez vücuda. Hep farkettiğim 100 gr aldık diye üzülmek ya verince sevinmek. Vücudun zaten standart 2 kilo aşağı yukarı oynama hali var yani kış gelir 1 kg artarsın yaz gelir azalırsın, bi ilaç alırsın şişersin, yemek yemeyi unutursun ertesi gün eksi görünürsün, bunlar ne zayıflamak ne de kilo almak. Bir kilo 10000 kalori civarıydı diye hatırlıyorum. Yani senin günlük kalori ihtiyacın 1900 ise hergün 1700 kalori alırsan sporda yaparsan zayıflarsın. Zayıflamak için bu 10000 kaloriyi vücuttan atmak gerekiyor, dolayısıyla akşam yendiğimiz 2 dilim börek sana en fazla 400 kalori verir ama 400 gr aldırmaz! Çoğumuzun vücudu cuma eksi gelmeye kitlenmiş. Herkes haftaiçi daralıyor haftasonu yiyor pazartesi artı hadi Cuma’ya kadar detoks sonra. Bu psikoloji de vücudun ayarlarını bozuyor.
Uzun uzun yazdım faydalı olacağını düşündüğümden çünkü hep benzer sorular görüyorum burada da! Yani işin özeti sağlıklı beslenme spor ve stressiz yaşam! Vücut sağlıklı kilosuna ulaşıyor kendiliğinden,ben diyetle 72 den 60a 2 senede ancak geldim bir aşağı bir yukarı ama sağlıklı beslenme spor ve stressiz yaşamla hiç inemem dediğim 47lere birkaç ayda geldim. Hemde sıkılmadan yorulmadan, şuan aldığım kilolarda tamamen düzenim bozulduğu için coronadan sonra düzen otursa biliyorum ki vücut aynı sağlıklı yere dönecek Buda kendime inanmamı kolaylaştırıyor.
Spor spor spor diyerek bitireyim
sevgiler kocaman![]()

Vay canım harika gözüküyorsunBu kadar yazdım birde öncesi sonrası yapayım ilk fotoğraf yaş 20 kilo 72
İkinci fotoğraf yaş 30 kilo 47
![]()

Aman sen de akşam karbon dolu bir sofra var zannettim tatlı yeme ama sakınKöfteciye gideceğiz, 200 gram kadar köfte ve yoğurt yerim diye düşünüyorum. Gitmeden bol bol da su ve kahve içersem abartmam sanırım :) Hedef kilomu gördüm de bugün korumam lazım
![]()
Azimliiii