Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

hadi bakalım ben de sizi ilgiyle izliyor olucam. ne zaman başlıyosunuz? çok merak ediyorum kim ne kadar kilo verecek :icecream:

geçmişi okudum canlarım kilo verenleri kutluyorum... veremeyenlerede üzülmeyin diyorum zmn zmn olur bunu hepimiz çok iyi biliyoruz...bu arada mersacım sohbetine bayılıyorum ben ...hiçte saçmalamıyorsun...ayrıca haftada 1 kilo vermek süper hem de çok sağlıklı daha fazla vermeye özenmemelisin böle süpersin....

cazicim senide tebrik ediyorum çok güzel bir sonuç almışsın...dvmını dilerim cnm...

bhk cım sanada tavsiyem var cnm...yanlış anlama çok dostane...sende kahvesiz yapamayanlardansın sanırım ama 2 si bi arada da olsa kullanma cnm...şekersizde olsa içindeki süt tozu fazla kalori almana sebep olabilir...3 ü bir arada 65 kalori olduğuna göre o kaç kalori bilemiorum tabii de....bnm diyetisyen yarım su bardağı süt ve yarım su bardağı su ile yapmamı sölemişti ve de kızmıştı bana...o kdr kalorili bişi yerine daha güzel bişi ye hiç değilse karnın doyar
demişti dün gibi aklımda...yinede sen bilirsin ama seni uyarmasam içimde kalırdı....

cikolatacım yeni ewin hayırlı olsun bi tanem...yeni ewin sana bol şans huzur ve mutluluk getirsin inşallah...diyetteki arkadaşın için haftada 3 gün 45 dk yürüyüş vermiş ama uymamasına rağmen 18 kilo vermiş demişsin...öncelikle süper bir sonuç...ama arkadaşının diyete başladığı kilo çok önemli...eğer çok kiloluysa ve alışkanlıklarında ciddi bir disiplin olup değişim olduysa bu kdr iyi sonuç alması normal...yani özetle herkesin bu diyetle 18 kilo vermesi söz konusu olamaz diye düşünüyorum...çünkü biz aylardır kendimizi öle ya da böle disipline soktuk...gerçi 18 vermesek 10 kilo versekte süper...ama sporunu tam yapmadan vermiş mükemmel gibi gözüküyor...bu diette bende varım denemekte fayda varvereliniortakama tekrar yineliom çok bişi beklemeyin hüsranla sonuçlanmasın...azminiz kırılmasın diye söledim yanlış anlamasın beni kimse...ilk zmnlar süper kilolar verioruz bi süre sonra yavaşlama oluo...sebebi fazla kilolar gittikçe verilecek kilo miktarında azalma olması..yani bu diyeti 130 kilo biri yapsa belki 25 kilo vercek...inşallah anlatabilmişimdir...diyet zor değil herkese şimdiden başarılar diliyorum....pazartesi başlıoruz dimi...

bu arada kilomu bildiriyim...100,4...bu haftada bana hüsran oldu inemedim 2 haneye...

yani spor yok kaç gündür yapamıyorum 2 haftayı geçti hatta...düzenli beslenemedim...çikolatanın dediği gibi ne varsa onu yedim yapma şansım olmadı...talihsizlikler beni buldu...dün adette oldum 300 gram bile iyi ben almışımdır die düşünüodum...yinede hem kendimden utandım hem sizden...özür dilerim arkadaşlar...düzenli beslenmem olmadığı için yazmadımda...ihmal ettim sanırım...geçen haftada ki gibi haftaya dicem inş bu sefer sözümü tutarım...benneyaptımki

CANIM BENİM PATATES GÜNÜ EN ÇOK TOK HİSSETTİREN GIDA BENCE:delphin::delphin:

evet patates günü süper de dün akşam geç yattığım için zorlandım biraz yoğurt gününde. bugün 2 bardak süt içtim daha. hiç de acıkmadım. canım sana tavsiye, süt gününde bardağa tarçın ve varsa tatlandırıcı eklersen süper tok tutuyo :kahve:

Beni tebrik eden tüm arkadaşları kocaman Şeniz Asıl bu azminizden dolayı ben tebrik ederim canlıram benim.

Kalisim 1 aydır neler yediğimi en iyi sen biliyosun canım kızlar ben dozunda yemek yiyen biri değilim tatlıyo pabtayı çok abartırım . aynen yine öyle yarişmadan 61 kg ile ayrıldım ve en son 63.7 görmüştüm ama ısrarla yılmadan nerdeysede 1 aydır sabah aç karnına sirkeli normal su içtim başlarda bal kattım ama sonra erindim bana bağırsaklarım açısından faydası oldu. sirkeyi birdi regl döneminde 1 hafta içmedim yani. birde öğle yemeğinden sonra günde bir fincan yani şu geçen aldığım digest çay var ya doğanın onu içiyorum.
spor falan hak getire biliyosunuz tembelim zaten.süprizzzzz
başka ne yaptımyaa. haa diyet olayından tamamen çıktımm psikolojik olarakta yani bunu kendimde hissedebiliyorum. başkaa başkada bişi yok ama heveslendim az daha toplayayım kendimi demişakkıdı bakarsınız rekorlarla dönerim kalan kiloları vermeye

kızlar arada bakabiliyorum hepinize yazamıyorum üzerinize alınmayınız mehalim gelene dek yapılacak iş varda zaten yorgun geliyor ona kalmasın temizlikteyim efendim bilgi vereyim dedim..

ayyy seni çok seviyorum canımsın sen opuyorumnanaktan bende diyorum neden hiç olay yok meğer Kallisim her yeri tertemiz yapıyomuşş zemuszemus

Okullar kapanıp yaz zili çaldığında tatil yerleri hızla dolmaya başlar, yazlık evlerde temizlik başlar, sahil bölgelerindeki akrabalar arkadaşlar ziyaret edilir. Uzun tatile gidemeyenler hafta sonu yakın bölgeleri araştırmaya başlar. Yakın mesafede kullanabileceği havuzu olanlar gidilecek tarihleri seçer veya sezonluk otel havuzuna üye olma fikirleri ortada dolaşır.
Tüm bunlardan önce kış aylarında kontrolsüz yemek yeme ve hareketsizlik tuzağına düşenler önce aldıkları kilolardan en kısa sürede kurtulma çözümleri ararlar. ışte bu telaş ve panik halinde hatalar yapılabilir, aslında en büyük hata kilo almaya başlandığı anda bu gidişe dur dememektir. Çünkü her eklenen kilo metabolizmaya eklenen ağır bir yüktür. Vücutta yağlanma arttıkça metabolizma yavaşlar. Her yeni diyet bir öncekinden daha zordur. Çünkü her yanlış diyetle kaybedilen kas, metabolik hızda yavaşlama ve vücutta sarkma ve şekilsizlik demektir.

KOLAY KıLO VERMEK ıSTıYORSANIZ KOLAYI SEÇıN

1. Porsiyon ölçülerinizi küçültün. Kendinize yasaklar koymak yerine her şeyden tüketip küçük miktarlarda tercih etmeyi deneyin. Tabağınızı yarım bırakın veya karşınızdaki ile paylaşın.

2. Çay ve kahvede şeker kullanıyorsanız bırakın. Günde 5 şeker 100 kalori enerji verir. Her gün sadece 100 kaloriden vazgeçerek yılda 36 bin 500 kalori tasarruf edersiniz, bunun karşılığında yıl sonunda 5 kg zayıflamış olursunuz. Tam tersini düşünmek belki daha etkili olabilir. Her gün 5 şeker yemek, yıl sonunda 5 kg yağ anlamına geliyor.

3. Salataya eklediğiniz yağ miktarını gözden geçirin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yeterlidir. Fazlada her bir kaşık 50 kalori almanız demektir. Günde 50 kalori fazla tüketmek, yılda 2 - 3 kg yağlanmanıza sebep olur.

4. Kuru baklagilleri haftada 1 - 2 kez mutlaka yemeye çalışın. Mercimek, nohut, kuru fasulyeyi ihmal etmeyin. Sıcak yemek yapmak dışında haşlayıp salatalarınıza karıştırabilirsiniz, çorba olarak tercih edebilirsiniz. Kuru baklagiller lif içeriği sebebiyle daha uzun süre tok tutar ve kilo vermeye yardımcı olur.

5. Doymuş yağ tüketimini azaltın. Süt, yoğurt, peynir ve etlerin yağsız kısımlarını tercih edin. Böylece daha az yağ tüketerek hem depo yağlarınıza hem de yüksek kolesterole karşı önlem almış olursunuz.

6. Alkol tüketiminizi sınırlandırın. Fazla miktarda (günlük 100 ml’ den fazla) alkol tüketen kişilerde hastalığa yakalanma riski daha yüksektir. Alkol seviyorsanız tercihiniz hep şarap olsun. Rakı, votka ve viski içtiğinizde yüzde 45- 50 oranında alkol alırsınız, oysa şarabın alkol oranı yüzde 12 -15 dir. 1 gram alkolün 7 kalori olduğunu unutmayın.

7. Her sabah aynı kahvaltıyı etmeyin. Bazı günler yeme biçiminizi değiştirin, tek yönlü beslenmeyin, farklı tatları deneyin.
Örneğin:
Meyve salatası ile yoğurt

Yulaf ile süt

Meyve ile badem

Süt ile meyve

Peynir - ekmek

Tost

Simit - peynir

Omlet ile ekmek

Çorba

8. Fiziksel açlıkla duygusal açlığı ayırt etmeye çalışın. Sakın cesaretinizi kaybetmeyin. Hiçbirimiz mükemmel değiliz ve her zaman aynı disiplinde olamayabiliriz. Hep pozitif düşünün.

9. Öğün atlamayın. Öğün atlamayı alışkanlık haline getirmeyin. Çünkü atlanan her öğünden sonra, diğer öğündeki besin tüketimi daha fazla olmaktadır. Beslenmenizi bu konuda yeniden gözden geçirin.

10. Ara öğün yapmayı unutmayın. Az ve sık yeme prensibiyle metabolik hızınız artar, kan şekeriniz dengede olur ve açlık hissetmezsiniz. Uzun süre aç kalmak özellikle öğle yemeği yedikten sonra 6 - 7 saat aç kalıp akşam yemeğini geç yemek kilo alımında önemli bir etkendir. Bunun için 3 saatten fazla aç kalmamaya özen gösterin.

3 kuru kayısı, 2 parça ceviz
Yarım paket diyet bisküvi, 1 bardak süt ile kahve
1 kutu yoğurt, 10 -15 adet yaban mersini
1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve
Yarım paket diyet çubuk kraker, ayran
1/2 simit, peynir
Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze
1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık
1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir
5 adet kuru erik, 10 badem
Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran

11. Su içmekte zorlanıyorsanız şişeyle tüketmeyi deneyin. Bardak saymakta zorlanıyorsanız, şişeyle içmeyi deneyin. Su içmek hem kilo vermenizi kolaylaştırır, hem de cildiniz için çok önemlidir.

12. Çeşitli beslenin. Hiçbir besin tek başına mucizevi bir özelliğe sahip değildir ve hiçbir besin de tek başına suçlu değildir. Hedefiniz hep ölçülü beslenmek olsun.

13. Zeytinyağını ve yağlı tohumları tüketirken kontrolü elden bırakmayın. Zeytinyağının kalp dostu olduğu birçok araştırmada kanıtlanmıştır. Ancak tüm yağlar gibi, 1 gramı 9 kalori içerir ve fazla tüketimi şişmanlığa sebep olur. 10 fındık veya badem veya 3 ceviz, 1 tatlı kaşığı yağa eşittir ölçülü tüketin.

14. Etiket okumaya başlayın. Kendi kendinizi kontrol ederken ve doğru besini ararken, mutlaka etiketleri okuyun. Besinlerin kalori, yağ ve tuz değer-lerini, son kullanma tarihlerini inceleyin. Şekersiz ve lifli ürünleri tercih edin.

DıLARA KOÇAK

Son düzenleme:
teşekkürler tabucum .tam benim uygulama biçimim ben kilolarımın büyük kısmını böyle verdim .

bu arada kallisim dilara koçak ın iyi yaşam günlüğü tekrar basılmış ve satışa çıkmış mail geldi:)

evet patates günü süper de dün akşam geç yattığım için zorlandım biraz yoğurt gününde. bugün 2 bardak süt içtim daha. hiç de acıkmadım. canım sana tavsiye, süt gününde bardağa tarçın ve varsa tatlandırıcı eklersen süper tok tutuyo :kahve:

tamam canım tavsiyen için teşekkürler canım kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

13. takım **107.etap**

ad1 ( 55.4 / 55.7 / -0.3 / -0.54%)
nereus (64.0 / 64.1 / -0.1 / -0.16%)
melis08 (59.3 / 60.0 / -0.7 / -1.18%)
dosba (70.4 / 70.4 / 0.0 / 0%)
melzeyit (78.9 / 78.9 / 0.0 / 0%)
patbori (71.8 / 71.8 / 0.0 / 0%)
şişgo (57.0 / 57.0 / 0.0 / 0%)
acıbiber2053 (66.1 / 66.5 / -0.4 / -0.61%)
emirel (62.4 / 62.0 / 0.4 / 0.64%)
melankoli bildirimde bulunmadığı için diskalifiye

13. TAKIM TOPLAM KİLO (685.3.0 / 686.3 / -1.0 / -0.17%)

mehalim yada kallistem kim kontrol edecek bilemedim ama bi bakarmısınız.

selam arkadaşlar.hepinize hayırlı cumalar.ben 14.takımdan tuğba.ya ben kaç dakikadan beri chigolatagirl arkadaşımızn bahsettiği ve sizlerinde yapmak istediği diyeti arıyorumm bulamadım.nedir ne değildir bakmak istedim.temmuz 20sine kada kendimi sıkmam gerekiyo.nolur yardımcı olurmusunuz.bana bu diyet hakkında bılamıyoruuuummmmmmmmmmmm.

melis sizin grup nolmuş öle yaaaa bi emirel vermiş 400 gramcık...yaz geldi toplanalım derken dağıttık iyice yaaaa...ya da ben kendi adıma konuşıyım nerde haftada 1,5 kilo verdiğim günler yaaaaa:1no2:

Back
X