5 Yaşındaki Kızımın Bitmeyen Soruları:)

Pek zekiymiş kuzucuk annesi, maşallah. Yetişkinlerin hayatındaki mantıksız durumları şimdiden sorgulamaya başlamış.
Nasıl cevap verilir kısmına şimdilik bulaşmayayım, önce pratik yapmam lazım. :KK51: En azından geçiştirilmemesi, anlayacağı dilden, basitçe anlatılması ve sorgulamaya teşvik edici davranılması taraftarıyım.

Hmm ben olsam soyle cevap verirdim sanirim seviyesine ne kadar uygun ve ne kadar ikna edici olur bilemem ama, yavrum aslinda onlar kayin-anne ve kayin-baba. Eski dilde kayin, "yerine gecen" demekmis. Yani anne yerine gecen, bana yerine gecen. Onlar babani buyutup bugunlere getirip benimle evlendirdikleri ve ben de babani cok sevdigim icin babanin anne babasi saygida benim de annem babam gibidir. Biz kisaltip anne baba diyoruz.Hoppa

Aynen biz de yaşadık onu. Ağladı beni bırakıp duğune mi gittiniz diye.

Bi kere de yine annee ben de evlenecek miyim dedi.
Evet dedim inşallah.
O zaman ayrılacak mıyız dedi. Hayır dedim eviniz ayrı olur sık sık gelirsiniz dedim.
Ama ben senle oturmak istiyorum dedi
Dedim çok istersen otururuz sorun değil dedim.
Ama ya gelin istemezse dedi ben şok (içimden KK da mı takılıyor bu çocuk dedim)
İster oğlum niye istemesin dedim. Ama o zaman sen de ayrı ev istersin daha küçüksün dedim. Ben istemem dedi gitti. :-)
Ayy cok komikler ya, yerim onu, gelin istemezseymis :))

Daha bombasıni da söyleyeyim canım."anne benim memişlerim neden seninki gibi değil" bunu da iki gün evvel markette kasa sırasında söyledi.o anı tarif edemem:confused:aynen böyle devrelerim yandı kasiyer adamın gülüsünü görünce
Uuuuuu ben bu konuyu tuttum :))))

Bu yaşlarda böyle şeylere takıyorlar. Benim oğlan da markette sutyeni almış sallıyor elinde. Ben uzaktayım. Bi yandan bağırıyor anneee memelik lazım mı sana diye:KK70:

Ayy konuyu açan arkadaşım Allah razı olsun bak unutuluyor bunlar aklıma geldiler hep.

bizim öyle çok bir ekşınımız yok 1,5 yaşında benim kızımda market deyken kraker bulup aç aç diye bağırıyor...bende istiyorum bilmiş olsun :KK46: hayırlısıyla

üçüz çocuklarım var 1 erkek 2 kız. kreşten akşam alıp eve gidiyorum
oğlum hiç bişey anlatmaz ama kızlar ama kızlar
uyuyana kadar susmuyorlar ne yaşandı ne gördüyse hepsini anlatırlar.
bitmiş tükenmişte olsam dinlemeye gayret ederim. doğdukları günden beri onları yetişkin biri gibi görür ,gözlerinin içine bakarak dinlerim .çocuk büyütmek çooook zor ama bir o kadarda tatlı
rabbim tüm annelere versin bu güzelliği.

sizinkileri de allah bağışlasın
Demekki cenemizin dusuklugu genetik allah vergisi :)))

Ben cevap verdim. Bir zatı muhterem cinsel organa lakap takılmamalı Penis diye soylenmeli falan dedi. Gerçi 4 yaşında pipim yerine penisim diyen çocuk da kulağa garip geliyor.

Anne bu şişlikler ne dedi aynı şekilde. Yumurtalık dedim. Yediğimiz den mi dedi. :KK70::KK70::KK70:

Yok yediğimiz yumurta bu yumurtalık dedim. İçinde yumurta mı var yediğimizden mi diyor. Yok oğlum adı benziyor sadece dedi. Baktım devam ediyor uyu artık iyi geceler demek zorunda kaldım. Nerdeyse konu canlılarda üreme ye geliyordu

hahahahah bu çocuk harikaymış yaa yerim onu...
penis :rolleyes::rolleyes:
bamya o bamya :D :D :D

Benm kızımde 4 yaşında. Bu aralar taktığı durum Allah. Nerde çook uzın güçlü olarak gördüğü birini görse, ki bu erkek oluyor genelde haliyle, Anne bizi Yaratan Allah bu mu diyor:KK16:
Anlatıyprum ama taktıkları meseleler oluyo genelde dönem dönem:KK51:

üstün zekalı olmasın??? :KK9:
Öğretmeni de demiş. Ama şimdi kücük bir şehirde yaşıyorlar, bu konuda ciddi bir şekilde cevap verecek bir yer yokmuş. Yaza bu sorunun cevabını alıcaz. Ben de bu düşüncedeyim. Ama tabi cizgi filmlerden vs de etkileniyor çocuklar.

Bizde bigün yolda gidiyoruz oğlum 3 yaşında falan. Ayağım da topuklu yere sürttü birden zarrr diye bir ses çıktı. O esnada yan tarafta birsürü adam. Bizim oğlan o sessizlikte döndü anne pırrt mı yaptın sen sesi duydum dedi :oops:

Gecen de hastanedeyiz bir aile geldi anne baba çocuk obeziteye ilgili bir sorunları var sanırım. Küçük çocuğa çok üzüldüm bakmadım ama yanlış anlaşılır diye. Ama bizim ufaklık yine o sessizlikte. Anne insanlar neden bukadar büyük çokmu süt içmekten dedi. :KK43:

Nasıl utandım nasıl anlatamam

ay yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :D :D :D :D
karnım ağrıdı yerim onu yaaaaaaaaaaaa :D

Öğretmeni de demiş. Ama şimdi kücük bir şehirde yaşıyorlar, bu konuda ciddi bir şekilde cevap verecek bir yer yokmuş. Yaza bu sorunun cevabını alıcaz. Ben de bu düşüncedeyim. Ama tabi cizgi filmlerden vs de etkileniyor çocuklar.

anlattıklarınızdan öyle algıladım :) hayırlısı olsun gerçi şu anlatılan çocukların hepsi sanki üstün zekalı

Evet dedim inşallah.
O zaman ayrılacak mıyız dedi. Hayır dedim eviniz ayrı olur sık sık gelirsiniz dedim.
İster oğlum niye istemesin dedim. Ama o zaman sen de ayrı ev istersin daha küçüksün dedim. Ben istemem dedi gitti. :-)

ayyy buda müthişmiş
ben gidip ev toplayım ya bu topikte kalakaldım :D :D
ileride hatırlatın ama :D

Evet dedim inşallah.
Ayyy ne tatlı. Şimdiden onu düşnüyor.

Merhaba hanımlar, benim Allah bağışlarsa iki evladım var.kızım 5, oğlum 3 yaşlarına girmek üzereler.kızım yaşı dolayısıyla son zamanlarda sık sık sorular sormaya başladı.ben de uygun cevaplar vermeye çalışıyorum, anlatıyorum.ama bazen öyle sorular soruyor ki ne desem ikna olmuyor, sürekli tekrar ediyor o soruyu.mesela üç gündür aynı soru diline pelesenk olmuş durumda: "anne sen niye babaanneme anne diyorsun, dedeme baba diyorsun:)" "hic 2 tane anne baba olur mu" hep dilinde bu, takmış bi kere.hayır çocuğun sorusu da çok mantıklı:)cocuk bile absürtlüğün farkında:) ben de diyorum onlar aslinda babanin anne babasi ama ben de cok sevdigim icin diyorum...ı-ıhhh ikna olmadı. Arkadaşlar sizin çocuklarin da içinden çıkamadığınız,tatmin edemediginiz soruları vardır.neler yapıyorsunuz?ben mi yetemiyorum acaba:KK43:

aynı soruyu kızım bu sene sordu bana, biraz erken bir soru oldu bizim için ama cevabım şu oldu evet ... deden benim babam .... deden babanın babası ama biz baban ile evli olduğumuz için artık onun da babası, ... amcan babanın abisi ama artık benim de abim, ... halan babanın ablası ama benim de ablam, .... teyzen benim kardeşim ama babanın da kardeşi ve o aynı soruyu sordukça sizde aynı cevapları verin ki kafası karışmasın, saygılar.

Bizde bigün yolda gidiyoruz oğlum 3 yaşında falan. Ayağım da topuklu yere sürttü birden zarrr diye bir ses çıktı. O esnada yan tarafta birsürü adam. Bizim oğlan o sessizlikte döndü anne pırrt mı yaptın sen sesi duydum dedi :oops:

Gecen de hastanedeyiz bir aile geldi anne baba çocuk obeziteye ilgili bir sorunları var sanırım. Küçük çocuğa çok üzüldüm bakmadım ama yanlış anlaşılır diye. Ama bizim ufaklık yine o sessizlikte. Anne insanlar neden bukadar büyük çokmu süt içmekten dedi. :KK43:

Nasıl utandım nasıl anlatamam
Aaayyy bu ne böyle. Bu çocuk kesin çok bilge.

Ölecekmiyiz dedi akşam?
ne dicem öleceğiz diyemiyorum
öldükten sonra baska bir yerdemi yasıcaz dedi.
evet dedim iyi bir insan olursak cennette olacağız dedim
sen gene benim annem mi olacaksın dedi evet dedim.
sonra korktum bu kendıne alalh korusun bısey mısey yapmasın hanı tv gormustum bı kere.
dedimkı sakın ölme ben sensiz naparım? sende gelirsin yanıma dedi. tövbe yarrabbim insanlar yaşlanınca ölür ama sen daha çok küçüksün çok yaşayacaksın daha büyümedin bile dedim.
sarıldım agladım
bazende böyle seyler soruyorlar ne dıyecegım evet cocugum bugun varsak yarın olmayabılırız dıyemem ki :KK43:

malesef biz fark etmiyoruz ama algıları çok açık haberlerde gördüklerinden bile anlam çıkarabiliyorlar, bazen insanı dumura uğratan soruları oluyor ne söylesen olmuyor ama en zoru ölümü anlatmak sanırım, allahım hepimize kolaylıklar versin, birde zihin açıklığı.

Back
X