Anliyorum sizi. Ogretmenine soylesin her seferinde.Evet ilerisi için güzel huy.ama bu yaşında ona vurulmasını,gülmekerini duydukça dayaamıyorum. Kendisini savunmayı söylüyorum iki gün sonra yune aynı şey
Evet ben de ebeveynler grubu var oraya yazdım bende. Rica ettim çocuğunuza tenbih edin dedim. Bazıları itmüyi öğretiyorsun diyor da peki ya benim çocuğumun öyle bir yerine vurur geri dönülmez bir yol olur. Sonra onun hesabını kim verir. Ben itib yere sermesini değil de kendinden uzaklaştıeacak kadar itmesini söylüyorumBenim de 4 yasinda bir oglum var ve arkadaslarindan biri surekli gelip vuruyor, isiriyormus. Sistematik hale gelene kadar, kendi cozmesini istedim. Kollarini uzat ," dur" diye bagir ve hemen ogretmenine soyle dedim sadece. En son ogretmen ve mudurle gorusmek zorunda kaldim cunku surekli hale gelmisti. Maalesef "modern ebeveynlik" adi altinda, bazi aileler cocuklarina sinirsiz ozgurluk taniyor ve digerlerini hic dusunmuyorlar. Yukarida arkadaslar da yazmis, konu ile ilgili hikaye uydurmak da ise yariyor. Bunu davranissal her problemde uyguluyorum ben.
Annelik dersi vermelisin khomyuk.Oğlumun okulunda samimi arkadaşımın çocuğunun bir yerine oyuncakla vuruldu, morardı. Sen de vur demedi, öğretmenle görüştü. Diğer çocuk ve velisi rehberlikten randevu aldı. Çözüm sizin de çocuğunuza zorbalık öğretmek değil işte. Dediğim gibi olsa çocuk ittirse kafasını köşeye vursa hastanelik olsa iki taraf için de daha kötü değil mi? Yanlışa yanlış yapmayın. Bugün oğlum iki arkadaşıö bana vurdu dedi. Sen ne yaptın dedim. Öğretmen zaten kızdı anne dedi. Yani çözüm sen de vur değil. Kendini koru, kimse sana vuramaz. Engel ol ve öğretmenine söyle demek
Ben zaten itip yere sermesini değil de kendinden uzaklaştıracak kadar itmesini söylüyorum. Önünde öylece durmaması için fikirler istiyorumOğlumun okulunda samimi arkadaşımın çocuğunun bir yerine oyuncakla vuruldu, morardı. Sen de vur demedi, öğretmenle görüştü. Diğer çocuk ve velisi rehberlikten randevu aldı. Çözüm sizin de çocuğunuza zorbalık öğretmek değil işte. Dediğim gibi olsa çocuk ittirse kafasını köşeye vursa hastanelik olsa iki taraf için de daha kötü değil mi? Yanlışa yanlış yapmayın. Bugün oğlum iki arkadaşıö bana vurdu dedi. Sen ne yaptın dedim. Öğretmen zaten kızdı anne dedi. Yani çözüm sen de vur değil. Kendini koru, kimse sana vuramaz. Engel ol ve öğretmenine söyle demek
Peki nasıl bir yol izlediniz? Nasıl anlattınız. Benim kızım üstüne gelince elindeki her şeyi veriyor uzaklaşsın yeter ki diyeBen öğretmenine söyle diyodum her seferinde ama bazıları sınırı aşınca çok sinirlenirsen sende karşılık ver
Sen karşılık vermezsen her teneffüste gelir sana sataşır diyorum
Birine zarar vermeyi kesinlikle sevmiyo ama vurmasada bi şekilde tavrını koymaya başladı
Ana sınıfında vurmamayı öğrettiler zaten ama bazıları çok zorba gerçekten
Elinden ekmeğini alanmı dersin
parasını isteyenmi
Epeyce yol katettik cevabını veriyor şimdi
Ay yok nerede kudraAnnelik dersi vermelisin khomyuk.
Çocuklar bizim kadar kontrollü değiller. Sizin vur ittir derken kastettiğinizi uygularken sert yapabilir. Çocuk o. O kadar kontrollü değiller. Bu nedenle vurmasının önünü açmayın.Ben zaten itip yere sermesini değil de kendinden uzaklaştıracak kadar itmesini söylüyorum. Önünde öylece durmaması için fikirler istiyorum
Çok tüşekkür ederim. Mutlaka yapacağımSen şöyle yap böyle yap demek doğru yaklaşım değil. Hikayeleştirmeli, başkasının başına gelmiş gibi anlatıp kıssadan hisse çıkarmasını sağlamalısınız. Böyle yapınca psikolojik hazırlık olur, çocuk mantık kurar ve içselleştirir.
Her seferinde öğretmenine söylemesi gerektiğini canını çok acıtırsa vurabileceğini söyledimPeki nasıl bir yol izlediniz? Nasıl anlattınız. Benim kızım üstüne gelince elindeki her şeyi veriyor uzaklaşsın yeter ki diye
Ben kuru kuru yazdım kısa kestim ama siz bunu ballandırarak anlatın. Ayşe’nin net duruşu, Ayşe’nin kararlılığı, Fatma Ayşe’den çekindi cesaret edemedi falan böyle ifadeler katın her seferinde. Önce engellemesi lazım. Karşılık vermesi için erken zaten şu an istese de yapamazÇok tüşekkür ederim. Mutlaka yapacağım
Doğru diyorsunuz ama zarar vermese bile çocuğun kendini korumayı da öğrenmesi gerekli değil mi?Bir başkası çocuğunu doğru yetiştirememiş evet ama siz de sana vurana vur, it diye öğreterek o eleştirdiğiniz ebeveynlerle aynı davranıyorsunuz. Ne güzel akıl veriyorsunuz öyle çocuğunuza. Velev ki dinledi sizi kendisine vuranı ittirdi çocuk düştü başını çarptı, ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Neticede çocukların elinin ayarı bizimki gibi değil. O zaman ne yapacaksınız?
kendini korumasini ogretin, ben mesela yumruga tekmeye nasil karsi koyacagini gosteriyorum. bir de karate kursuna gonderebilirsiniz. benimkiler de cok uysaldir ama cok damarlarina basarsan isirirlar falan herhalde :)Merhaba kızlar.kızım 5 yaşında ve anaokula gidiyor. 2aydır gidiyor ve hiç alışmıyor. Kızımın karakteri iyi güzel de bazen kendisi için zorlukları oluyor.şöyle ki kızım asla çocukara el kaldırmadı ta küçüklüğünden beri.hep öyle anlattım öyle öğrettim. Ama bazı çocukların eli vurmaya çok yatkın. Bugun mesela bir çocuk kafasına vurmuş ve saçını yolmuş anaokulunda.benim kızım da hiç bir şey yapmamış. Bir defasında da dışarıda kendi gözümün önünde bundan çok küçük çocuk bunu vurdu ve bu durdu öylece baktı. Ben anlatmaya çalışıyorum.kendini koru,sana kimsenin vurmasına izin verme gerekirse sende cevabını ver diyorum.anne bebekleri vurmak olmaz diyor. İt diyorum, vurmasına müsaade etme yok yok diyor.bu huyundan dolayı anaokuluna da gitmek istemiyor.dışlanıyor.çocuklara fazla kaynaşamıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim bilgisi olanlar yazsın lütfen
Doğru diyorsunuz ama zarar vermese bile çocuğun kendini korumayı da öğrenmesi gerekli değil mi?
Keşke her çocuk konu sahibinin çocuğu gibi merhametli olsa ama bazı çocuklar inanılmaz zorba olabiliyor.
Zarar vermeden kendini korumayı öğrenmeli bence.
Peki ya benim çocuğuma vursalar.onun başına öyle bir şey gelse ? Aman kızım kimsenin çocuğuna bir şey olmasın sana ne olursa olsun gibi oluyor o zaman daBir başkası çocuğunu doğru yetiştirememiş evet ama siz de sana vurana vur, it diye öğreterek o eleştirdiğiniz ebeveynlerle aynı davranıyorsunuz. Ne farkınız var bu durumda? Ne güzel akıl veriyorsunuz öyle çocuğunuza. Velev ki dinledi sizi kendisine vuranı ittirdi çocuk düştü başını çarptı, ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Neticede çocukların elinin ayarı bizimki gibi değil. O zaman ne yapacaksınız?
Benim de burada öğrenmek istediğim o zaten.bunu hangi yolla öğrete bilirim diye açtım konuyuÇocuk kendini korumayı öğrenmeli evet ama bunu karşısındakine aynı karşılığı vererek yapmamalı. Şiddet olmadan kendini savunmayı öğrenmesi gerek.
Evet hiç bir çocuğa şiddet öğretilmemeli ama konu sahibinin kızının saçı yolunmuş onda bile tepkisiz kalmış.Çocuk kendini korumayı öğrenmeli evet ama bunu karşısındakine aynı karşılığı vererek yapmamalı. Şiddet olmadan kendini savunmayı öğrenmesi gerek.
Ya zaten bu da öyle çocuk olsa asla takmam.cocuklar kavga da eder.o iter bu iter oluyor öyle şeyler.ama Benim kızımın kendisini asla koruyamaması ve savunamaması sorun. Zaten o cocuğu da ben öğrettim yani çocukları vurma diye.ama her defasında ağlaması anaokuluna gitmek istememesi benim böyle karşılık ver demememe neden oldu. Çocuğumun o durumlara düşmesini istemiyorum üzülüyorumBenim oğlanları az önce birbirini gırtlaklarken zor ayırdım.
Ev değil, amerikan güreşi şovu gibi her anımız.
Bazı çocuklar duygularını sözel olarak yeterli ifade edemediklerinden fiziksel şekilde aktarıma başvuruyor, karakter de müsait olunca kaçınılmaz son.
Lakin başkasına vurmanın kötülüğünü öğretirken, savunma amaçlı vur demeniz bir çelişki.
Çocuk için de büyük bir karmaşa bu, ona kendisini korumayı öğretmelisiniz vurmayı değil.
Ortamdan uzaklaşmayı, bana dokunma diye bağırmayı, ortamdaki bir yetişkinden yardım istemeyi ya da çığlık atmayı öğretmelisiniz.
Ayrıca olabilir durumlar bunlar, çocuklar küçük henüz ne kadar kötü olduğunu bilse de sonucunun neler olabileceğini tahayyül edemiyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?