5 yaşındaki kızımın karakteri

Evet ben de ebeveynler grubu var oraya yazdım bende. Rica ettim çocuğunuza tenbih edin dedim. Bazıları itmüyi öğretiyorsun diyor da peki ya benim çocuğumun öyle bir yerine vurur geri dönülmez bir yol olur. Sonra onun hesabını kim verir. Ben itib yere sermesini değil de kendinden uzaklaştıeacak kadar itmesini söylüyorum

Annelik dersi vermelisin khomyuk.

Ben öğretmenine söyle diyodum her seferinde ama bazıları sınırı aşınca çok sinirlenirsen sende karşılık ver
Sen karşılık vermezsen her teneffüste gelir sana sataşır diyorum
Birine zarar vermeyi kesinlikle sevmiyo ama vurmasada bi şekilde tavrını koymaya başladı
Ana sınıfında vurmamayı öğrettiler zaten ama bazıları çok zorba gerçekten
Elinden ekmeğini alanmı dersin
parasını isteyenmi
Epeyce yol katettik cevabını veriyor şimdi

Ben zaten itip yere sermesini değil de kendinden uzaklaştıracak kadar itmesini söylüyorum. Önünde öylece durmaması için fikirler istiyorum

Peki nasıl bir yol izlediniz? Nasıl anlattınız. Benim kızım üstüne gelince elindeki her şeyi veriyor uzaklaşsın yeter ki diye

Ben zaten itip yere sermesini değil de kendinden uzaklaştıracak kadar itmesini söylüyorum. Önünde öylece durmaması için fikirler istiyorum
Çocuklar bizim kadar kontrollü değiller. Sizin vur ittir derken kastettiğinizi uygularken sert yapabilir. Çocuk o. O kadar kontrollü değiller. Bu nedenle vurmasının önünü açmayın.

Çok tüşekkür ederim. Mutlaka yapacağım

Peki nasıl bir yol izlediniz? Nasıl anlattınız. Benim kızım üstüne gelince elindeki her şeyi veriyor uzaklaşsın yeter ki diye
Her seferinde öğretmenine söylemesi gerektiğini canını çok acıtırsa vurabileceğini söyledim
Gerçekten önceden biri bişey yapınca sinirli sinirli bağırıp ağlıyordu arkadaşlarıda haliyle gülüyodu bu sefer daha beter sinirleniyodu
Herseferinde konuşması gerektiğini söyledim işte öğretmene söyle yada sana yaklaşınca yanında durma ayrıl oradan falan
Şimdi biri bişey yapınca özürdilettiriyomuş bu yaptığın doğru değil özürdile hadi diyomuş
Her gün ekmeğini isteyen bi çocuk varmış bir kere iki kere paylaşabilirsin ama her zaman olmaz dedim
Parasını isteyenede o senin paran sen aç kalırsın verme dedim
Yani hep konuşarak sen hep verirsen hep isterler diye diye diye anladı
Aynı şekilde sınıfta onu çok seven bir arkadaşıda kalem silgi hep hediye veriyodu onunda yanlış olduğunu kimseden bişey almaması gerektiğini arkadaşınada annesinin babasının parasıyla aldığını onada kimseye bişeyini vermemesini söylemesini istedim
Baya akıllı oldu birde bu ekonomik kriz çocukları bile yola getirdi sanki

Çok tüşekkür ederim. Mutlaka yapacağım
Ben kuru kuru yazdım kısa kestim ama siz bunu ballandırarak anlatın. Ayşe’nin net duruşu, Ayşe’nin kararlılığı, Fatma Ayşe’den çekindi cesaret edemedi falan böyle ifadeler katın her seferinde. Önce engellemesi lazım. Karşılık vermesi için erken zaten şu an istese de yapamaz şunu da ekleyip kaçıyorum. Evde çocuğunuza karşı çok kuralcı olmayın. Yediklerine, giydiklerine, izlediklerine karşı esnek davranın. Seçimler sunun ve tercihi ona bırakın. Özgüveni, karar mekanizması gelişsin. Zaten belli ki sakin ve narin bir yavrunuz var, cesaretin önünü açın ki dışarıya da bunu gösterebilsin.ben küçükken dayak yediğimde karşılık vermezdim eve gelip şikayet ederdim. Çünkü annem babam kızacak sanırdım. Onlar da şikayetlerimle baş edemeyince (her yerde öğretmen yok) o ne yapıyorsa git aynısını sen de ona yap dediler. Ben de baktım kızmayacaklar, başlatan olmadım ama kendimi savundum. Sonra kesildi tabii herkese kendimi gösterince.

Son düzenleme:
Bir başkası çocuğunu doğru yetiştirememiş evet ama siz de sana vurana vur, it diye öğreterek o eleştirdiğiniz ebeveynlerle aynı davranıyorsunuz. Ne farkınız var bu durumda? Ne güzel akıl veriyorsunuz öyle çocuğunuza. Velev ki dinledi sizi kendisine vuranı ittirdi çocuk düştü başını çarptı, ciddi bir rahatsızlık geçirdi. Neticede çocukların elinin ayarı bizimki gibi değil. O zaman ne yapacaksınız?

Doğru diyorsunuz ama zarar vermese bile çocuğun kendini korumayı da öğrenmesi gerekli değil mi?
Keşke her çocuk konu sahibinin çocuğu gibi merhametli olsa ama bazı çocuklar inanılmaz zorba olabiliyor.
Zarar vermeden kendini korumayı öğrenmeli bence.

kendini korumasini ogretin, ben mesela yumruga tekmeye nasil karsi koyacagini gosteriyorum. bir de karate kursuna gonderebilirsiniz. benimkiler de cok uysaldir ama cok damarlarina basarsan isirirlar falan herhalde :)

Benim oğlanları az önce birbirini gırtlaklarken zor ayırdım.
Ev değil, amerikan güreşi şovu gibi her anımız.
Bazı çocuklar duygularını sözel olarak yeterli ifade edemediklerinden fiziksel şekilde aktarıma başvuruyor, karakter de müsait olunca kaçınılmaz son.
Lakin başkasına vurmanın kötülüğünü öğretirken, savunma amaçlı vur demeniz bir çelişki.
Çocuk için de büyük bir karmaşa bu, ona kendisini korumayı öğretmelisiniz vurmayı değil.
Ortamdan uzaklaşmayı, bana dokunma diye bağırmayı, ortamdaki bir yetişkinden yardım istemeyi ya da çığlık atmayı öğretmelisiniz.

Ayrıca olabilir durumlar bunlar, çocuklar küçük henüz ne kadar kötü olduğunu bilse de sonucunun neler olabileceğini tahayyül edemiyorlar.

Çocuk kendini korumayı öğrenmeli evet ama bunu karşısındakine aynı karşılığı vererek yapmamalı. Şiddet olmadan kendini savunmayı öğrenmesi gerek.

Peki ya benim çocuğuma vursalar.onun başına öyle bir şey gelse ? Aman kızım kimsenin çocuğuna bir şey olmasın sana ne olursa olsun gibi oluyor o zaman da

Çocuk kendini korumayı öğrenmeli evet ama bunu karşısındakine aynı karşılığı vererek yapmamalı. Şiddet olmadan kendini savunmayı öğrenmesi gerek.
Benim de burada öğrenmek istediğim o zaten.bunu hangi yolla öğrete bilirim diye açtım konuyu

Evet hiç bir çocuğa şiddet öğretilmemeli ama konu sahibinin kızının saçı yolunmuş onda bile tepkisiz kalmış.
Saçının yolunduğu,fiziksel zarar gördüğü durumda şiddet olmadan kendini nasıl koruyabilir bilemedim.
İllaki karşısındaki itmek zorunda kalacak.
Baktığında bu bile bir şiddet ama ne yapabilir ki çocuk?
Keşke tüm aileler daha duyarlı olsa.

Ya zaten bu da öyle çocuk olsa asla takmam.cocuklar kavga da eder.o iter bu iter oluyor öyle şeyler.ama Benim kızımın kendisini asla koruyamaması ve savunamaması sorun. Zaten o cocuğu da ben öğrettim yani çocukları vurma diye.ama her defasında ağlaması anaokuluna gitmek istememesi benim böyle karşılık ver demememe neden oldu. Çocuğumun o durumlara düşmesini istemiyorum üzülüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…