5 yaşındaki kızımın karakteri

Evet hiç bir çocuğa şiddet öğretilmemeli ama konu sahibinin kızının saçı yolunmuş onda bile tepkisiz kalmış.
Saçının yolunduğu,fiziksel zarar gördüğü durumda şiddet olmadan kendini nasıl koruyabilir bilemedim.
İllaki karşısındaki itmek zorunda kalacak.
Baktığında bu bile bir şiddet ama ne yapabilir ki çocuk?
Keşke tüm aileler daha duyarlı olsa.
Teşekkür ederim anlatmak istediğim bu. Ama burada bazıları başka şeyler söylüyor. Senden mantıklı falan. Benim korkum bu çocuk böyle gider.büyüyünce de asla kendini koruyamaz diye korkuyorum. DÜNYA SAPIKLARLA DOLU. NEREDEN NEREYE BAĞLADIN DİYECEKLER OLUR AMA KADIN CİNAYETLERİ FALAN.ve ya kaynana zülmu çekenlerle dolu kk.Allah korusun hepsi kendini koruyamama yüzünden olmuyoe mu? Kendini ezdirmemesini öğretmek deridm benin

Doğru diyorsunuz ama zarar vermese bile çocuğun kendini korumayı da öğrenmesi gerekli değil mi?
Keşke her çocuk konu sahibinin çocuğu gibi merhametli olsa ama bazı çocuklar inanılmaz zorba olabiliyor.
Zarar vermeden kendini korumayı öğrenmeli bence.
kızım zamanında o kadar akran zorbalığı yaşadı ki...
ilk tepkisi susmak hatta gizli gizli ağlamak oldu
sonra korkmak geri çekilmek
biz konuştukca telkin verdikce,o çocuklar belkide evde hiç sevgi görmediği için böyle davranıyordur dedikçe, anne babaların hatası ona öyle öğretmişler dedikçe daha nazik oldu onlara karşı ve daha çok dayak yedi, en son sana vurana sende vur dedik, hayır vuramam yazık dedi, dövüşmeyi öğrettik babasıyla :KK70: bizim kız adeta balerin edasıyla süzüldü onuda kavrayamadı

en son şu oldu ama...

kendim yaptığım tokayı takmıştım bir arkadaşı o tokayı çekip koparmaya çalışmış (o kız daha önce sınıfta başka bir kızın saçını falanda kesmişti öyle bir çocuk)
kızımda yapma dokunma dedikce kulağına yumruk atmış(ortakulak iltihabı vardı)
kızım tutmuş onu , istesem seni döver rezil ederim senden güçlüyüm ama ben senin gibi değilim yine de çok istiyorsan göstereyim demiş :KK70:

tırım tırım gitmiş o vuran çocukta

şükür dedim sonunda :KK70: , akranlarından gördüğü zorbalığa üzülsemde sonunda kendini korumayı bu yolla öğrenmiş :KK70:

Her seferinde öğretmenine söylemesini isteyin öğretmenle sizde görüşün okula gelmek istemiyor vs
Olmadı karşı tarafın velisiyle görüşün
Benim oğlan anaokuluna giderken mesela biri yanlış bişey yaptığında diğer arkadaşları hep bir ağızdan uyarıyordu öğretmenle beraber
Çocuk o tepkiyi gördükçe zaten zamanla vazgeçiyordu
Bunlar aşılamayacak şeyler değil aslında
Olmadı sınıfını değiştirin

kızım zamanında o kadar akran zorbalığı yaşadı ki...
ilk tepkisi susmak hatta gizli gizli ağlamak oldu
sonra korkmak geri çekilmek
biz konuştukca telkin verdikce,o çocuklar belkide evde hiç sevgi görmediği için böyle davranıyordur dedikçe, anne babaların hatası ona öyle öğretmişler dedikçe daha nazik oldu onlara karşı ve daha çok dayak yedi, en son sana vurana sende vur dedik, hayır vuramam yazık dedi, dövüşmeyi öğrettik babasıyla :KK70: bizim kız adeta balerin edasıyla süzüldü onuda kavrayamadı

en son şu oldu ama...

kendim yaptığım tokayı takmıştım bir arkadaşı o tokayı çekip koparmaya çalışmış (o kız daha önce sınıfta başka bir kızın saçını falanda kesmişti öyle bir çocuk)
kızımda yapma dokunma dedikce kulağına yumruk atmış(ortakulak iltihabı vardı)
kızım tutmuş onu , istesem seni döver rezil ederim senden güçlüyüm ama ben senin gibi değilim yine de çok istiyorsan göstereyim demiş :KK70:

tırım tırım gitmiş o vuran çocukta

şükür dedim sonunda :KK70: , akranlarından gördüğü zorbalığa üzülsemde sonunda kendini korumayı bu yolla öğrenmiş :KK70:
Çok şükür sonunda öğrenmiş.darısı benim kızın başına😃

Benim etrafta gözlemledigim şu.
Benim çocuğum daha küçük şuan o da çok hareketli sacimiza felan dalıyor.
Her seferinde cici yap diyoruz.
Ama sanki genleri hırçın gibi geliyor bana.
Geçende arkadaşıma gittim.
Oradaki kız 3 yaşında benimki de 15 aylik olacak.
Bu benimki kızın saçına tabi dokunmak istedi ben yanlarindaydim kızı annesi güzel eğitmiş çok güzel korudu kendini.
Benim çocuğum küçük tabi hani korunmak büyük çocuklara göre kolay ama yine de kız iyi korudu.
Diyor ki elini kaldırıyor yukarıya saçıma dokunamazsin diyor sesli şekilde .
Baktı benimki yine devam edince hemen diğer odaya annesinin yanına geliyor ona şikayet ediyor ve yanına da asla yaklaştırmiyor şiddet göstermeden.
Ben bir ara gozlemledim.

Çok şükür sonunda öğrenmiş.darısı benim kızın başına😃
mutlaka öğrenecek emin olun ,birazda yapısal ... belliki duygusal içli bir çocuk kıyamam .
şimdi nasıl üzüldüğünüzü ve endişelendiğinizi biliyorum ama emin olun benim kız bile kendisini korumayı öğrendiyse hepsi öğrenir :)

öğretmene söylesin bunu anlatın kendisine , anında gitsin şu kişi bana bunu yaptı desin gerekirse çok sıkıştırılırsa imdat diye bağırsın ;)

Her seferinde öğretmenine söylemesini isteyin öğretmenle sizde görüşün okula gelmek istemiyor vs
Olmadı karşı tarafın velisiyle görüşün
Benim oğlan anaokuluna giderken mesela biri yanlış bişey yaptığında diğer arkadaşları hep bir ağızdan uyarıyordu öğretmenle beraber
Çocuk o tepkiyi gördükçe zaten zamanla vazgeçiyordu
Bunlar aşılamayacak şeyler değil aslında
Olmadı sınıfını değiştirin
Sorun şu ki, o çocuk öğretmenin kızıy mış. Ben grupta foto attım. Bu çocuğun velisi kimse rica ediyorum tenbihkesin diye. Öğretmeni tabii ki asla öyle bir şey olama falan.ben tüm gün oradaydım dedi.bende çocuğunuza sorun,kızım yalan söylemez dedim

mutlaka öğrenecek emin olun ,birazda yapısal ... belliki duygusal içli bir çocuk kıyamam .
şimdi nasıl üzüldüğünüzü ve endişelendiğinizi biliyorum ama emin olun benim kız bile kendisini korumayı öğrendiyse hepsi öğrenir :)

öğretmene söylesin bunu anlatın kendisine , anında gitsin şu kişi bana bunu yaptı desin gerekirse çok sıkıştırılırsa imdat diye bağırsın :KK66:
Evet çokkkk duygusal bir çocuk.sadece sevgiyi bilir, sevgi verir.öpüp koklaşırız tüm gün. Günde 50 defa anne seni seviyorum diyor.eve gelen tanımadığı misafirlerin yanından ayrımaz.onları öyle öper sever ki, misafir hayret eder.sanki beni yıllardır tanıyor diyor

Sorun şu ki, o çocuk öğretmenin kızıy mış. Ben grupta foto attım. Bu çocuğun velisi kimse rica ediyorum tenbihkesin diye. Öğretmeni tabii ki asla öyle bir şey olama falan.ben tüm gün oradaydım dedi.bende çocuğunuza sorun,kızım yalan söylemez dedim
bence gruba öyle mesajlar atmamak lazım anlattığım gibi çok akran zorbalığı yaşadı kızım ama hiç bunun velisi kim diye sormadım bile ben
bir süre bekledik sonra da öğretmene x isimli arkadaşıyla sorun yaşıyor siz daha iyi gözlemlersiniz ne yapmak gerek dedik ve yine zamana bıraktık o çocuktan çok şikayet gelince öğretmen onun sınıfını değiştireceğini son şans verdiğini söylemiş ailesiyle konuşmuş çocuk ondan sonra düzeldi

yüz göz olmamak lazım, daha çok iş büyür o noktaya gelmemek lazım .

madem öğretmenin çocuğuymuş sizin yerinizde olsam ziyaretde ya öğretmenim tabiiki birbirlerine alışmaları için daha zamana ihtiyaçları var ama bazı çocuklar xxx yapıyormuş çocuğuma,okuldan soğudu,ne yapmak gerek derdim :KK66:

Benim etrafta gözlemledigim şu.
Benim çocuğum daha küçük şuan o da çok hareketli sacimiza felan dalıyor.
Her seferinde cici yap diyoruz.
Ama sanki genleri hırçın gibi geliyor bana.
Geçende arkadaşıma gittim.
Oradaki kız 3 yaşında benimki de 15 aylik olacak.
Bu benimki kızın saçına tabi dokunmak istedi ben yanlarindaydim kızı annesi güzel eğitmiş çok güzel korudu kendini.
Benim çocuğum küçük tabi hani korunmak büyük çocuklara göre kolay ama yine de kız iyi korudu.
Diyor ki elini kaldırıyor yukarıya saçıma dokunamazsin diyor sesli şekilde .
Baktı benimki yine devam edince hemen diğer odaya annesinin yanına geliyor ona şikayet ediyor ve yanına da asla yaklaştırmiyor şiddet göstermeden.
Ben bir ara gozlemledim.
Evet çok iyi vir şey. Zamanında öğretmek lazımmış.tecrübesizdim ben.sadece sevgiyi bilsin,çocuklara iyi davransın diue öğrettim ben.bunu hiç hesaba katmadım şimdi pişmanım.sevgiye eşit korumayıda öğretmek gerekmiş

bence gruba öyle mesajlar atmamak lazım anlattığım gibi çok akran zorbalığı yaşadı kızım ama hiç bunun velisi kim diye sormadım bile ben
bir süre bekledik sonra da öğretmene x isimli arkadaşıyla sorun yaşıyor siz daha iyi gözlemlersiniz ne yapmak gerek dedik ve yine zamana bıraktık o çocuktan çok şikayet gelince öğretmen onun sınıfını değiştireceğini son şans verdiğini söylemiş ailesiyle konuşmuş çocuk ondan sonra düzeldi

yüz göz olmamak lazım, daha çok iş büyür o noktaya gelmemek lazım .

madem öğretmenin çocuğuymuş sizin yerinizde olsam ziyaretde ya öğretmenim tabiiki birbirlerine alışmaları için daha zamana ihtiyaçları var ama bazı çocuklar xxx yapıyormuş çocuğuma,okuldan soğudu,ne yapmak gerek derdim :KK66:
Asla aklıma gelmezdi öğretmenin kızı olur diye. Sildim hemen sonrasında. Kötü oldu evet gruba yazmam ama çocuğumu öyle gözleri dolmuş görünce bir anlık sinirle yaptım sonra pişman oldum. Öğretmenle de aramız açılmaz inAllah))

Akran zorbalığı yeri geliyor çocukları intihara sürüklüyor. Kendini korumayı öğrenmeli çocuk. Ama zeki ve özgüvenli çocuğun kavgaya dövüşe ihtiyacı yok. Çocuğun ufkunu genişletin. Ezdirmesin kendini ama vurana da vurmasın.

Aikido öneriyorum bu arada. O yaşta başlamak çok iyi geliyor.

Akran zorbalığı yeri geliyor çocukları intihara sürüklüyor. Kendini korumayı öğrenmeli çocuk. Ama zeki ve özgüvenli çocuğun kavgaya dövüşe ihtiyacı yok. Çocuğun ufkunu genişletin. Ezdirmesin kendini ama vurana da vurmasın.

Aikido öneriyorum bu arada. O yaşta başlamak çok iyi geliyor.
Evet çok haklısınız intihar konusunda. Teşekkür ederim araştıracağım tavsiyenizi

Peki ya benim çocuğuma vursalar.onun başına öyle bir şey gelse ? Aman kızım kimsenin çocuğuna bir şey olmasın sana ne olursa olsun gibi oluyor o zaman da

E sizin öğrettiğiniz de aman benim kızıma bir şey olmasın başkasının çocuğuna ne olursa olsun gibi oluyor. Hatta gibisi fazla. İkisinin birbirinden farkı yok. Şiddete karşı tepki gösterme yönteminin şiddet olmasını savunuyorsunuz. Savunmakla saldırmakla birbirlerinden farkı kavramlar, siz bunun ayrımını yapamıyorsunuz.

E sizin öğrettiğiniz de aman benim kızıma bir şey olmasın başkasının çocuğuna ne olursa olsun gibi oluyor. Hatta gibisi fazla. İkisinin birbirinden farkı yok. Şiddete karşı tepki gösterme yönteminin şiddet olmasını savunuyorsunuz. Savunmakla saldırmakla birbirlerinden farkı kavramlar, siz bunun ayrımını yapamıyorsunuz.
Evet ben de böyle düşünüyorum işte. Size yanlış gele bilir.ama ben istiyorum ki iyiyle iyi olsun kötü olanların da cevabını versin. Yine diyorum kendini savunamayan acizlürin başına geliyor ne geliyorsa ki günümüzde bir çok kadına şiddet, kadın cinayetleri böyle çoğalmışken kendini her türlü korumadından yanayım. Teşekkürler..

Evet ben de böyle düşünüyorum işte. Size yanlış gele bilir.ama ben istiyorum ki iyiyle iyi olsun kötü olanların da cevabını versin. Yine diyorum kendini savunamayan acizlürin başına geliyor ne geliyorsa ki günümüzde bir çok kadına şiddet, kadın cinayetleri böyle çoğalmışken kendini her türlü korumadından yanayım. Teşekkürler..

Yani konuyu aldınız çok başka bir yere taşıdınız. Çocuğunuz daha beş yaşında. Sizin bu mantığınızla bakarsak kocasından şiddet gören bir kadın kocasına aynı şekilde vurarak tepki verse şiddete uğramayacak mı? Kendini korumak başka bir şey karşındakine saldırmak başka bir şey. Neyse belli ki anlaşamıyoruz, aynı şeyleri konuşup duracağız. İyi forumlar size

Asla aklıma gelmezdi öğretmenin kızı olur diye. Sildim hemen sonrasında. Kötü oldu evet gruba yazmam ama çocuğumu öyle gözleri dolmuş görünce bir anlık sinirle yaptım sonra pişman oldum. Öğretmenle de aramız açılmaz inAllah))
sakin kalmak soğukkanlı olmak gerek ,bir anlık sinir haklıyken haksız duruma düşmemize neden olur hemde sizin o halinizi çocuğunuz görünce daha da kötü hisseder

Benim de oğlum hergun bir kiz tarafindan dövüluyor yada canı yakılıyor ..oglum kendini savun desemde artik işe yaramiyor cunku hic bi zman ona vurmayi birinin canini yakmayi gostermedik ozellikledw kiz cocuklarina hic tepki vermiyor yawrum agliyo agliyo geliyo hergun :/

Benim de oğlum hergun bir kiz tarafindan dövüluyor yada canı yakılıyor ..oglum kendini savun desemde artik işe yaramiyor cunku hic bi zman ona vurmayi birinin canini yakmayi gostermedik ozellikledw kiz cocuklarina hic tepki vermiyor yawrum agliyo agliyo geliyo hergun :/
Evet insan çocuğunu o halde görünce çok üzülüyor. Senin vurmaya kıyamadığına bir başkası itip kakmasına adamın içi almıyor.
Emin olduğum bir şey de şu ki böyle çocuklar olduğu için çok şanslıyız. Şimdi bu huyları onlara kötü şeyler yaşatsa da gelecekte çok iyi ve merhametli çocuklar olacaklar.inşAllah🤲🏻

Back
X