5 yıllık emek... nereden başlasam bilemiyorum!

Kart konusunda haklı bence eşin, sonucunda benimki de bana böyle bir borçla gelse aşırı sinirlenirdim.
Boşanmaya kadar gitmezdi tabi.
Sizin asıl meseleniz adamın pintiliği eminim ailenin yanına paradan dolayı göndermiyordur.
Hele otel de kalırım deyince uyku uyuyamaz kocan :D
Ona otur anlat kart borcu da yaptıysam senin pintiliğin yüzünden diye.

Bu kadar küçük olayın boşanmaya gitmesi çok saçma.

Ev aldık araba aldık borçlar ortak dedik bir süre ikimizde harçlık alıyorduk benim aldığım harçlık 300 tl

Ben buna çok kızıyorum.
Çalışan kadınsın harçlık nedir ya?
Bende çalışıyorum bende borç ödüyorum ama harçlık kavramı hiç olmadı bizde.
Hatta cebimizde son 100 tl kalsın 80 nini ben alırım 20 sini eşim alır.

Böyle böyle sindiriliyorsunuz sonra da hakkınızı arayamıyorsunuz.

Eşiniz görmüyor mu

Çok ciddiyim

Yani o bebeğin eşyalarının 300 tl harçlıkla alınamayacağı ortada değil mi

Nereden buldun bunları demedi mi

Yani 4000 hatta önceden ödenenlerle 5-6 bin tutan eşyayı nasıl fark etmez

Çocuğa o kadar ne alındı onu bilemem tek bir parça bile çok pahalı haklısınız da eşinizin bunu aylarca fark etmemesi ilginç

Ha borcu biliyorsunuz madem para da ayırmıyor, siz de bire aldığınıza 3 deyip biraz bari ödeseydiniz

Bebeğin olacağı, bir süre çalışılamayacağı açık iken bu kadar borcun altına girmeniz de hata zaten

Pandemi olmasa ve siz çalışsaydınız bebeğe bakıcı bakacaktı 2500 tl yani iki aylık bakıcı gideri kartınızı ödüyor ama o kadar gelir yok

ne varmış ayılıp bayılacak 6000 lira için?
siz çalışırken hicmi o eve bir katkida bulunmadiniz eminim bulunmuşsunuzdur.
6000 ayilip bayilacak bir rakam degil eşiniz cidden tuhaf.
otele gidecegim diyormuş o otelde bir gece once kim kaldi?
oteller her yeri sartlara uygun temizliyorlar mi?
ortalikta surekli kim oldugunu nerelere girip ciktigini bile bilmediginiz binlerce insanla mubattap olan insanlar olacak oralarda pandemi yokmuy muş?
karşılıklı ailelerle 3 5 gun karantina yapip bildiginiz ortamda kalmaniz daha iyi bence.
esinize bunlarida soyleyin.

otelde kalmanız en iyisi kimseye yük olmayın diyenlerin gerçekten Türk olduklarına , bir aileleri olduguna , sevdikleri olduguna inanamıyorum

cimri olan adam otel parası fazla gelir , hem otelde kim kalıp nasıl bir temizlik yapılıyor biliyormusunuz ki ,

kredi kartı borcunu ne yaptınız , konu hoppp ailelere gitmeye döndü çünkü ,

bu arada gizli kredi kartı kullanamn kesinlikle dogru değil ,

ne varmış ayılıp bayılacak 6000 lira için?
siz çalışırken hicmi o eve bir katkida bulunmadiniz eminim bulunmuşsunuzdur.
6000 ayilip bayilacak bir rakam degil eşiniz cidden tuhaf.
otele gidecegim diyormuş o otelde bir gece once kim kaldi?
oteller her yeri sartlara uygun temizliyorlar mi?
ortalikta surekli kim oldugunu nerelere girip ciktigini bile bilmediginiz binlerce insanla mubattap olan insanlar olacak oralarda pandemi yokmuy muş?
karşılıklı ailelerle 3 5 gun karantina yapip bildiginiz ortamda kalmaniz daha iyi bence.
esinize bunlarida soyleyin.

mesaj tekrarı

Iyi geceler arkadaşlar, gece gece ağlama isteğiyle kalktım yataktan. Durum şu eşimde bende öğretmeniz özelde, eşim yapı itibariyle cimridir beni bazen ben düşünmediğim zamanlarda bile düşünür ama genel olarak konu ben olunca ucuza kaçar, geçenlerde şöyle birşey oldu ben 2,senedir falan kredi kartı kullanıyordum ama eşime söylemedim kendim ödüyorum hallediyorum diye git zaman gel zaman 1 senedir oğlum oldu ve o doğmadan önceki bebek alışverişi de dahil kendime aldıklarım hep ben aldım karttan ama sorunsuz ödüyordum. Adam ben zorla bişe aldırmasam almayacak yani o derecede. Neyse bebeğimiz oldu ben işten çıktım ve tık anında pandemi patladı ve ben evdeyim maaşımdan kesinti oluyor ama var yine şükür. Ama ben doğum yaptım evden dışarı çıkamıyorum zaten pandemi var diye senin paraya ihtiyacın yok hooop bir anda parasızım. Kartımı bilmiyor ve ödeyemedim ve katlanarak 6 bin olmuş benim yaptığım 4 ama 2 de faiz gelmiş. Geçen ay eşime söyledim böyle böyle. Eşim ayıldı bayıldı boşanma sebebi bu bırak oğlumu git, ben mahcup oldum yani zaten doğumdan sonra bütün devreler alt üst. Birde gurbetteyim aileme de göndermiyor pandemi var diye bahanesi de var. Olay böyle. Bugün de dedim hayatım zaten bebek olur olmaz pandemi çıktı kimse bebeği sevemedi zaten market dışında biryere giden yok ailelerden gidelim senin annenlere yazık sevsinler çocuğu sonrada havalar ısınsın biraz ben memlekete gideyim 1 senedir göndermedi. Boşanırım ölürüm ama mesafeyi aradan kaldırıp çocuğumu sevdirmem dedi. Dedim yazık yaşlı insanlar ölüm var torun sevsinler. Yok o öpecek bu öpecek sonra çocuğumu ben öpecem yok öyle birşey. Ben sizi memlekete götürürüm ama otelde kalırız annenlerde değil diyor.
*Ayrıca öfke kontrol problemi var yani şiddet yok ama asla normal iki insan gibi tartışıp konuşamıyoruz. O kadar zoruma gidiyor okadar zoruma gidiyor ki. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Yani boşanma şartlarını araştırıyorum artık düşünün. Çocuğumuz olmasa gerçekten gitmiştim ama yavrumun şuçu ne 😢Psikolog bir arkadaşı var onun iş yerinde çok iyi bir psikolog,telefonundan numarasını aldım. Acaba konuşsam mı?

kartı habersiz kullanmanız, pandemi sürecinde ödeyemiyorken borç olduğunu söylememeniz faiz binmesine sebep olmanız biraz kötü olmuş açıkçası.

ama o da bu çocuğun ihtiyaçları nasıl alınıyor diye hiç mi merak etmedi acaba?

benzer süreçlerdeyiz.
Ben pandemi başlayınca kart borçlarımı sıfırladım korkup ama benim az da olsa maaşım devam ediyordu o süreçte. Komple işten çıkarım bir şey olur diye korktum. Sonra da eşime ben maaşıma dokunmayacağım kartlarımı kapatıyorum. Bana ek kart çıkar dedim. Şu an benim maaşıma hiç dokunmadığımız, kart borcumu eşimin ödediği bir sürçteyiz.
Bebek hazırlıkları var. Eğer bunu yapmasaydım muhtemelen ona söylemeden her şeyi almış kontrolsüzce açılmış olacaktım da. Eşim de cimridir kendine ama. bana çok karışmaz en fazla 1-2 söz söyler. Ben onun bu özelliğini şu an kendime kontrol mekanizması olarak kullanıyorum.

ekstremi ay sonu beraber inceliyoruz. Bu olmasa olurmuş tamam keşke bunu almasaydımBunlar zaten market gideri ordan kısılmaz gibi.

biz 5 yıllık evliyiz ve pra konularında güvenimiz var birbirimize. Bir şeyleri oturttuk birbirimizi tanıdık. Çünkü özellikle para işlerini oturtmak bayağı uzun bir süreç alıyor.

bence terapi alsanız, birbirinizle daha açık kavga etmeden konuşabilseniz çözersiniz gibi hissediyorum. Tanıdık psikolog olmasın yalnız tamamen yabancı biri ile görüşün.

birbirinizden gizli saklı olmasın evlilikte. ❤️

otelde kalmanız en iyisi kimseye yük olmayın diyenlerin gerçekten Türk olduklarına , bir aileleri olduguna , sevdikleri olduguna inanamıyorum

cimri olan adam otel parası fazla gelir , hem otelde kim kalıp nasıl bir temizlik yapılıyor biliyormusunuz ki ,

gizli kart kullanmks cunku adam bayani gectim cocugunda ihtiyaclarini karsilamayi dusunmemis
bu sartlarda olsam bende kullanirdim

Kredi kartını ödedik zaten kenarda vardı paramız

gizli kart kullanmks cunku adam bayani gectim cocugunda ihtiyaclarini karsilamayi dusunmemis
bu sartlarda olsam bende kullanirdim
Ya zaten keyfimden kullanmadım ben kendime bişe beğeniyorum gerek varmı diyor ay hiç güzel değil diyip hevesimi kırıyor direkt bende almaktan vazgeçiyorum

kartı habersiz kullanmanız, pandemi sürecinde ödeyemiyorken borç olduğunu söylememeniz faiz binmesine sebep olmanız biraz kötü olmuş açıkçası.

ama o da bu çocuğun ihtiyaçları nasıl alınıyor diye hiç mi merak etmedi acaba?

benzer süreçlerdeyiz.
Ben pandemi başlayınca kart borçlarımı sıfırladım korkup ama benim az da olsa maaşım devam ediyordu o süreçte. Komple işten çıkarım bir şey olur diye korktum. Sonra da eşime ben maaşıma dokunmayacağım kartlarımı kapatıyorum. Bana ek kart çıkar dedim. Şu an benim maaşıma hiç dokunmadığımız, kart borcumu eşimin ödediği bir sürçteyiz.
Bebek hazırlıkları var. Eğer bunu yapmasaydım muhtemelen ona söylemeden her şeyi almış kontrolsüzce açılmış olacaktım da. Eşim de cimridir kendine ama. bana çok karışmaz en fazla 1-2 söz söyler. Ben onun bu özelliğini şu an kendime kontrol mekanizması olarak kullanıyorum.

ekstremi ay sonu beraber inceliyoruz. Bu olmasa olurmuş tamam keşke bunu almasaydımBunlar zaten market gideri ordan kısılmaz gibi.

biz 5 yıllık evliyiz ve pra konularında güvenimiz var birbirimize. Bir şeyleri oturttuk birbirimizi tanıdık. Çünkü özellikle para işlerini oturtmak bayağı uzun bir süreç alıyor.

bence terapi alsanız, birbirinizle daha açık kavga etmeden konuşabilseniz çözersiniz gibi hissediyorum. Tanıdık psikolog olmasın yalnız tamamen yabancı biri ile görüşün.

birbirinizden gizli saklı olmasın evlilikte. ❤️
Teşekkür ederim çok faydalı oldu 💜

Ev aldık araba aldık borçlar ortak dedik bir süre ikimizde harçlık alıyorduk benim aldığım harçlık 300 tl

onunki kaç lira

yani şimdi burada cimri adam çekilmez 300 TL neye yeter yazarız hiç sıkıntı değil

zaten sayfalar geçmiş oralarda arkadaşlar yazmışlardır da

burada benzer konulara yazarım

aylık giderleri bir alt alta yazın zorunlular dışında elinizde kaç lira kalıyor ona göre size ayırılan para az mı çok mu bakalım diye

yani zorunlular dışında 5000 bin gelir varken size 300 verilmesi olmaz tabii

ama çizdiğiniz profilde zorunlu harcamalar dışında geriye 500 kalmış 300 ü de sizin gibi duruyor

bu ev araba alınırken borca girilirken konuşulmadı mı

kemer sıkacağız kararı birlikte verilmedi mi

hadi onları geçtim ev araba borcu var size göre cimri bir de eşiniz var

çocuk kararı verilirken ekstra harcama yapılacak diye düşünülmedi mi

demişsiniz ya çocuktan önce de kendime de kart ile bir şeyler alırdım

ne alırdınız mesela

yani diyelim ki çizme aldınız 500 5 ay 100 TL ödemeli

buna ayırabildiğiniz para varmış zaten eşinizin ekstra vermesi gereken bir durum yok ki

pandemi ve siz evde olunca adam cidden ayrı bir harcama ihtiyacı olduğunu düşünmemiştir

mesela benim yok

evdeyim, market alışverişi dışında kişisel harcamam yok

geçen çarşaf aldım mesela evdekileri kedi parçaladı, bu eve alınıyor

ben kart ile online aldım ama bunu eşine söylesen herhalde en fazla bu ay para yok bir dahaki aya alalım der

ama söylemeyip aldığımda eşim parayı nereden buldun demez hatta muhtemelen o çarşafın yeni olduğunu dahi fark etmez ki

bir de arkadaşlar 6000 çok değil demiş de çalışırken bir maaşınızdan fazla olan bir miktar

geçim için 50 Tl nin hesabı yapılırken birden ortaya çıkan 6000 kredi kartı borcu benim ölçütlerime göre yüksek bir borç

Bir kere eşinden gizli iş yapmışsın o da elinde patlamış. Adamdan habersiz psikolog falan ayarlamaya kalkma, gitmez zaten boşuna özelini anlatmış olursun. Keşke en baştan kart işine girmeseydin de ihtiyaçlarının ve hesaplı şekilde fiyatların listesini eline verip bunlar alınacak parayı hazırla deseydin. Sen zaten evdesin demesine pek şaşırmadım, ona da itiraz edecektin en baştan

ben kendime bişe beğeniyorum gerek varmı diyor

peki gerek var mı

yani gerekli olması mı ölçütünüz beğenmeniz mi

çalışıyorum istiyorum alırım demek için tek kişilik hayat planlamak lazım

ama hem evimiz arabamız çocuğumuz olsun hem de istediğimi alayım ekonomik gerçeklere uygun değil

eşiniz muhtemelen gençlikte her şeyi alalım çalışıyoruz evimiz arabamız olsun bir başka yerden bunları edinmemiz mümkün değil hissinde

doğru ya da yanlış bu onun düşüncesi

bunu kabul etmişsiniz ev araba alınmış

bu aşamada evde 3 tane kazağınız varken 4. alma isteğiniz olduğunda gerekli mi sorusu önem kazanıyor

bebeğe alınanlar için çok yorum yapmak kolay değil ama onlarda da gereksiz olan ama aldığımız bakın aldığınız değil aldığımız yani bir çoğumuzun aldığı şeyler var

özetle eşinizle uzun uzun konuşun

çocuk büyürken de bu sorun büyüyecek

paranın nerelere harcanmasını gerekli gördüğünüz değişecek

oğlum dün okul açılınca iki yıl önce alınan mont ve eşofmanı ile okula gitti

hiç rahatsız olmadım ama akşam yemeğinde yedikleri o eşofmanın yenisini almaya yeterdi

öncelikler önemli, eşlerde bunun uyumu önemli

siz aman eşofmanı en iyisinden olsun akşam makarna yesin dersiniz eşiniz de bu düşüncededir sorun olmaz

ama siz eşofman alıp akşama makarna yese de olur derken eşiniz eski eşofmanını giyse de olur ama yemeğinde et olmalı derse çekişme ilerler

bu nedenle karşılıklı bu paranın nereye ne oranda harcanması gerektiği hususundaki görüşlerinizi ve 6000 TL borcun nasıl eritileceğini acil konuşmanız lazım

ailelere gitmek vs sonraki işler

Kredi kartını ödedik zaten kenarda vardı paramız

bunu şimdi gördüm

o zaman neden bebeğin eşyalarını gizli kart ile aldınız

eşiniz aman bu gereksiz der diye mi

yani bebeğe eşinizin bildiği 3 kıyafet alıp siz de gizli 3 tane daha mı aldınız

eşiniz cimri olabilir, parayı kendi istediği yerlere ayırıp sizin istek ve ihtiyaçlarınızı önemsemeyebilir

ama bunun çözümü gizli almak değil ki

direnin yani o almak istediğiniz şey ihtiyaç imiş ki almışsınız madem eşinizi ikna etmek için çaba gösterin

kenara atılacak para varsa oradan çocuğa X kıyafet de alınmalıyı vurgulayın

ileride daha da zorlaşır çünkü

hatta elinizde veri var bana alma dedin ben kendime almadım ama çocuğa şunları alalım deyip ona aldırsaydınız keşke

sinirler geçtiğinde karşılıklı oturup mali konularda konuşun

istek ihtiyaç lüks kavramlarına bakış açılarınızı ortaya koyun

herkesin bu konularda bakış açısı farklıdır, sizinki ve benimki uymazsa sorun olmaz ama sizinki ve eşinizinki uymayınca en azından orta yol aranmalı, bir çözüm bulunmalıdır

çok büyük miktarlarla somutlamaya dahi gerek yok

örneğin liselileri düşünelim

birisi yürürüm yol parasını kafede yerim der

birisi toplu taşımaya binerim pastaneden poğaça alıp elimde yerim der

birisi de taksi ile giderim okuldaki kahvaltıyı yerim der

hepsindeki gelir aynı, gidilen yer aynı, kahvaltıları yapıldı hatta hepsi de kendi seçimlerine göre mutlu

ama taksiyle giden okulda kahvaltı eden ile yürüyüp kafede takılan sevgili oldu

nasıl bir çözüm bulmalı

taksiyle giden, taksiyle gel okula erken gelirsin kahvaltıyı okulda yeriz bol bol sohbet ederiz birlikte zaman geçiririz der

yürüyüp kafeye giden ama dışarıda kafede oturmanın hali başka yürürüz ne olacak ki, 10 dakika da olsa farklı ortamda zaman geçiririz der

ikisi de diretirse olmaz

birer gün birer gün desek yine olmaz bence zira alışkın olmayan o yolu yürüyünce çok yorulur

benim çözüm önerim yürüyen yürüyüp okula gelsin iki gün okulda kahvaltı etsinler

onun iki günlük harçlığı birikir

taksiyle giden de kafeye gidileceği gün yürüsün kafede iki kişi iki günlük harçlık ile yiyip içip sonra onun taksi parası ile okula geç kalmadan gitsinler

yine biri fazla fedakarlık yaptı değil mi

yürüyüp kafeye giden iki gün okula gitti harçlığını kenara koydu

taksi ile giden bir kerecik yürüdü

yani eşitlik olmuyor ama en azından iki tarafın da gönlü olabilecek çözümler aranıyor

kendi maaşınız varken onun içinden harçlık almak mı ?
çocuğunuz olmasa bile alın teriyle aldığınız maaştan kendiniz için de istediğiniz harcamayı yaparsınız.

onunki kaç lira

yani şimdi burada cimri adam çekilmez 300 TL neye yeter yazarız hiç sıkıntı değil

zaten sayfalar geçmiş oralarda arkadaşlar yazmışlardır da

burada benzer konulara yazarım

aylık giderleri bir alt alta yazın zorunlular dışında elinizde kaç lira kalıyor ona göre size ayırılan para az mı çok mu bakalım diye

yani zorunlular dışında 5000 bin gelir varken size 300 verilmesi olmaz tabii

ama çizdiğiniz profilde zorunlu harcamalar dışında geriye 500 kalmış 300 ü de sizin gibi duruyor

bu ev araba alınırken borca girilirken konuşulmadı mı

kemer sıkacağız kararı birlikte verilmedi mi

hadi onları geçtim ev araba borcu var size göre cimri bir de eşiniz var

çocuk kararı verilirken ekstra harcama yapılacak diye düşünülmedi mi

demişsiniz ya çocuktan önce de kendime de kart ile bir şeyler alırdım

ne alırdınız mesela

yani diyelim ki çizme aldınız 500 5 ay 100 TL ödemeli

buna ayırabildiğiniz para varmış zaten eşinizin ekstra vermesi gereken bir durum yok ki

pandemi ve siz evde olunca adam cidden ayrı bir harcama ihtiyacı olduğunu düşünmemiştir

mesela benim yok

evdeyim, market alışverişi dışında kişisel harcamam yok

geçen çarşaf aldım mesela evdekileri kedi parçaladı, bu eve alınıyor

ben kart ile online aldım ama bunu eşine söylesen herhalde en fazla bu ay para yok bir dahaki aya alalım der

ama söylemeyip aldığımda eşim parayı nereden buldun demez hatta muhtemelen o çarşafın yeni olduğunu dahi fark etmez ki

bir de arkadaşlar 6000 çok değil demiş de çalışırken bir maaşınızdan fazla olan bir miktar

geçim için 50 Tl nin hesabı yapılırken birden ortaya çıkan 6000 kredi kartı borcu benim ölçütlerime göre yüksek bir borç
O harçlık değil bütün paralar ve kartlar onda o yüzden zaten herşey bende almama gerek yok diyor. Ev araba almadan öncede bu böyleydi. Yani aylık gelirimiz 10 kende aynı şimdi bize kalan 3binken de aynı

Ama bizde öyle şeyler yok biz hayat birleştiriceksek birbirimizin sözünü dinlememiz lazm
Siz daha nişanlıyken attığınız mesaj bu.
O zamanlar kocanızın her dediğine evet derseniz evlilikte Despot biri olup çıkar böyle.
Sonra ah vah edersiniz.
Bundan sonrası için bu durumu düzeltmeniz çok zor. Çünkü sizi boşanma ile tehdit edecektir.

bunu şimdi gördüm

o zaman neden bebeğin eşyalarını gizli kart ile aldınız

eşiniz aman bu gereksiz der diye mi

yani bebeğe eşinizin bildiği 3 kıyafet alıp siz de gizli 3 tane daha mı aldınız

eşiniz cimri olabilir, parayı kendi istediği yerlere ayırıp sizin istek ve ihtiyaçlarınızı önemsemeyebilir

ama bunun çözümü gizli almak değil ki

direnin yani o almak istediğiniz şey ihtiyaç imiş ki almışsınız madem eşinizi ikna etmek için çaba gösterin

kenara atılacak para varsa oradan çocuğa X kıyafet de alınmalıyı vurgulayın

ileride daha da zorlaşır çünkü

hatta elinizde veri var bana alma dedin ben kendime almadım ama çocuğa şunları alalım deyip ona aldırsaydınız keşke

sinirler geçtiğinde karşılıklı oturup mali konularda konuşun

istek ihtiyaç lüks kavramlarına bakış açılarınızı ortaya koyun

herkesin bu konularda bakış açısı farklıdır, sizinki ve benimki uymazsa sorun olmaz ama sizinki ve eşinizinki uymayınca en azından orta yol aranmalı, bir çözüm bulunmalıdır

çok büyük miktarlarla somutlamaya dahi gerek yok

örneğin liselileri düşünelim

birisi yürürüm yol parasını kafede yerim der

birisi toplu taşımaya binerim pastaneden poğaça alıp elimde yerim der

birisi de taksi ile giderim okuldaki kahvaltıyı yerim der

hepsindeki gelir aynı, gidilen yer aynı, kahvaltıları yapıldı hatta hepsi de kendi seçimlerine göre mutlu

ama taksiyle giden okulda kahvaltı eden ile yürüyüp kafede takılan sevgili oldu

nasıl bir çözüm bulmalı

taksiyle giden, taksiyle gel okula erken gelirsin kahvaltıyı okulda yeriz bol bol sohbet ederiz birlikte zaman geçiririz der

yürüyüp kafeye giden ama dışarıda kafede oturmanın hali başka yürürüz ne olacak ki, 10 dakika da olsa farklı ortamda zaman geçiririz der

ikisi de diretirse olmaz

birer gün birer gün desek yine olmaz bence zira alışkın olmayan o yolu yürüyünce çok yorulur

benim çözüm önerim yürüyen yürüyüp okula gelsin iki gün okulda kahvaltı etsinler

onun iki günlük harçlığı birikir

taksiyle giden de kafeye gidileceği gün yürüsün kafede iki kişi iki günlük harçlık ile yiyip içip sonra onun taksi parası ile okula geç kalmadan gitsinler

yine biri fazla fedakarlık yaptı değil mi

yürüyüp kafeye giden iki gün okula gitti harçlığını kenara koydu

taksi ile giden bir kerecik yürüdü

yani eşitlik olmuyor ama en azından iki tarafın da gönlü olabilecek çözümler aranıyor
benim aldığım herşey bir bir yazıyor zaten sadece kendime bebeğe değil ev ihtiyaçlarını da aldım ama onun için hiçbirşey in ihtiyacı aciliyeti yok

Back
X