5 yıllık emek... nereden başlasam bilemiyorum!

Siz daha nişanlıyken attığınız mesaj bu.
O zamanlar kocanızın her dediğine evet derseniz evlilikte Despot biri olup çıkar böyle.
Sonra ah vah edersiniz.
Bundan sonrası için bu durumu düzeltmeniz çok zor. Çünkü sizi boşanma ile tehdit edecektir.
Bayaaa gitmişsiniz o zaman 22 yaşındaydım şimdi 28 tabiki insan bazı şeyleri görmezden gelip sabrediyor ama bu davranış sürekli devam edinceiyi niyeti harcanıp bastırılmaya çalışınca artık sabredemez hale geliyor

benim aldığım herşey bir bir yazıyor zaten sadece kendime bebeğe değil ev ihtiyaçlarını da aldım ama onun için hiçbirşey in ihtiyacı aciliyeti yok

ben sizi anlıyorum da bunu eşinize anlatmak lazım

yani atıyorum evde çaydanlık mı kırıldı

madem eşinize göre ihtiyaç yok almayın

yani istek ve ihtiyacı ayırmanın en kolay yolu onu edinmemektir

eski olanı atın ve yerine yeniyi almayın

istek mi ihtiyaç mı bir süre sonra ortaya çıkar

ona göre hiçbir ihtiyacın acelesi yok diyorsunuz maalesef var böyle insanlar

hatta toplumda çok da büyük bir oran

Ben harçlığımdan alıyordum biliyordu
Çalışırsam, bu maaş benimdir, evet evin ihtiyaçlarını da karşılarım, yeri gelir eve de bakarım, ortak borcumuz vardır, öderim ama eşime al maaşımı bana harçlık ver demem. Kimseyi bu kadar şımartmaya değmez hayatta. Kıymet bilseler ne ala, bilmiyorlar, sonu böyle oluyor..

Eşiniz cimri değil
Cimri insan kendine 4000 TL ye takım elbise alamaz
Eşiniz bencil ve bu çok daha kötü
Siz nasıl bunun hesabını sormazsiniz
Neyin adaletsizliği bu ?
Taş olsa çatlar yani
Beyefendiye 4 bin liraya kıyafet bana gelince şart mı lazım mı vs vs
Kendisi sadrazamın sol tarafıyla mi akraba
Ay sinir oldum ya

Ama şöyle birşey var eşim kendine 4 bin liraya takım elbise aldı bir kaç tane ama ben alınca sen evdesin zaten niye alıyorsun ya da bu kadar pahalıya gerek varmı. Herkes hediyesini gönderdi benim ailem 5 tane çeyrek gönderdi bebek arabası aldı onun ailesi de 1 tane çeyrek
Yok artık ne desem ki bebek de var
Terapiste gidin adam cimri değil size cimri empati yok

Ama şöyle birşey var eşim kendine 4 bin liraya takım elbise aldı bir kaç tane ama ben alınca sen evdesin zaten niye alıyorsun ya da bu kadar pahalıya gerek varmı. Herkes hediyesini gönderdi benim ailem 5 tane çeyrek gönderdi bebek arabası aldı onun ailesi de 1 tane çeyrek

eşiniz cimri değil. cimri insan kendisine de bir şey almaz, alamaz yani.
eşiniz size değer vermiyor. kendisi giyinirken karısının senelerce aynı eşofmanla oturmasını umursamıyor mesela.
ve bu size olan bakış açısı. bu ilişkiyi böyle yaşıyor.
size önem verseydi lohusa halinizle eve kapanmışken sırf moraliniz düzelsin diye kendisi birşeyler al derdi.

Başlık yanlış olmuş boşa giden 5 senem olmaliymis..böyle pinti adamları insanların duygularından çok kağıt parçasına önem verenleri baba yapmayın artık yaa...

Siz ihtiyaçlarınızı gizli almayacaktınız. Şunu şunu alicam deyip maaşınızdan alacaktınız. Ev ve araba borcu var diyorsunuz bu durumda elinize para kalmiyorsa ihtiyaçlarınızı rahat rahat alamazsınız tabi. Ama para varken aldırmıyorsa cimrilik yapıyorsa böyle adamla da omur geçmez soyliyim. Cimri biriyle yaşamak aşırı zor. Su an sorun yaşamasanız başka zaman yine yaşayacaksınız. Babamdan biliyorum. Maddiyat onun için önemli olmuştu hep.
Onun dışında biz pandemide ailelere gittik. Iki kisiler evden çıkmıyorlar biz de evdeydik o zmn şükür sorun olmadı. Şartlar uygunsa ailelere gidilir. Aşırı abartmadıkça.
Oturup eve ne kadar para kalıyor harcamalar neler konuşulması lazım..onun dışında 6 bin borç ayılıp bayılacak bir borç değil..öyle bi tepki vermiş ki eşiniz sanki 600 milyar borç var.

Eşiniz neden eşim aylarca kredi kartı borcunu bana söylemedi, yardım isteyemedi kendi cebelleşip durdu diye kendine sormalı bence.
Muhtemelen kavga çıkmasın diye kendiniz halletmeye çalıştınız o yüzden borç birikti.
Ayrıca çocuğunuz için harcamışsınız bu parayı.
Kendisine 4.000 TL lik takım alan adam çocuğun yatak yorganının, kıyafetlerinin , biberonunun vs vs 300 TL harçlığınızla alınamayacağını akıl etmeliydi. Ama ondan para istemediğiniz için işine gelmiş. Keşke böyle yapmasaydınız her gideri ondan talep etseydiniz. Zaten maaşı da eline sayıyormuşsunuz. O yapacaktı tüm bu giderleri. Haklı ve idareci bir kadınken haksız duruma düşmüşsünüz. Kulağınıza küpe olsun bu olay. Bundan sonrasında maaşınızı elinize alın giderler için gerekli para dışında para vermeyin. Bir iki tartışır ama alıştırırsınız yeni düzene.
Boyun eğmeyin kavga çıkmasın diye özür mahiyetinde fazladan açıklama yapmayın, kendini daha fazla haklı görüp üstünüze gelecektir. Zaten ilk başta ki iyi niyetinizi, nedenlerinizi anlatmışsınız.

Diğer konuda bir şey diyemiyorum pandemi sürecindeyiz kalmalı gidip gelmeler çok doğru gelmiyor bana.
Anne babanız sürekli evde ise sizde korunuyorsanız, gideceğiniz yere kendi özel aracınızla temassız gidecekseniz olabilir belki.

Egoizmde bir dunya markasi kocasi

Cimrilik en büyük günahtır ne biçim insan kadının hicmi ihtiyacı olmaz bebek var o evde sonuçta calisiyorsun başkasının parası degilki hem koca gibi koca evine çocuğuna bakar asla alttan alıp onun haklı olduğunu göstermeyin haksız birde bağırıyor paşa eşiniz gözümde canavar gibi geldi ağzından salya saçan sen değil kocan bir uzmanla gorussun takıntı hastası ailene gondermemek nedir niye bukadar dizginleri veriyorsunuz geçim iki kişi yapılır tel değil bosancam de tazminat alcam de nafaka alcam de bunlar bundan anlar

Konuya objektif bakalım şimdi. Eşin cimri olsa hiç düşünmez yani memlekete gidip de otelde kalalım demez. Bu cimrilik değil belki tutarlıdır. Gizli kredi kartının olması da ayrı bir konu olmaması lazım. Ne yapıp edip sorumluluk aldıracaksın gereken şeyleri alacak. Bunlar boşanma sebebi değil. Doğum yapmışsın sürekli evde çocukla kimseye gidip gelmeden bunalmışsın. Çaresi var herşeyin. Sakın ayrılık düşünmeyin. Bir defter alın, eşinizin sevmediğiniz huylarını yazın, sonra da sevdiğiniz huylarını yazın. Hangisi ağır basıyor sizce? Bak aldatma dayak yoksa aç değilseniz açıkta değilseniz aklınıza getirmeyin. Tek başına çocukla çok zor yaşayan biri olarak söylüyorum. Ailenin yanına gitseniz inanın misafir gittiğinizde ki gibi olmayacak. Çok zor çok. Hatalarınız vardır sizin de onları bulun. Bu adamın da huyu budur, korkuyor çocuk için diye düşünün. Grupta bir kadın yazıyordu eşi ve kendisi pandemiden dolayı kimseyle aileleri dahil kimseyle görüşmüyorlar. Elbet geçecek bu günler de. Hoşçakalın 🌼

Yorumlarda boşanın diyen kızlar, yada fake hesaptan girenler bekara avrat boşamak kolaydır. Bir yapıcı olun Allah aşkına bu kadar kolaymı kuruluyor yuva boşan da boşan. Şu yemek programlarında herşeye bir gulp bulan teyzeler gibisiniz ha sinir oldum yorumlara 🤦🏻‍♀️

Evliligin basinda baktin esin boyle, buna hemen bir dur diyecektin.
Adam cimri falan degil, kendine eli acik masallah.
Sana ve cocuguna geldimi elini cebine goturemiyor, cebinde akrep beliriyor adeta.

Ev, araba mi alindi? Ortak bir sekilde odenecekti geri kalan parayi kendi hesabinda atacaktin.
O arabayi da eminim esin kullaniyordur, sen bir kere bile kendi basina kullanmamissindir ya neyse.

300 lira harclik nedir allah askina.

Bir seyleri degistirmek istiyorsan bugun Ilk yapacagin sey bankayi arayip maas kartini iptal ettirmek olsun.
Yeni kart falan da isteme, o karti da elinden alir. Ev kredisi ve araba kredisinin yarisini, internet bankaciligindan onun hesabina yolla, faturalar gelince faturalari da internet bankaciligindan odersin. Mutfak masrafi da ona ait olsun. Maasinin geri kalani senin hesabinda dursun. Nakite ihtiyacin olursa bankaya gider cekersin.

Kopurecek, kavga edecek etsin. Yillarca maasimi eline tikir tikir saydim, sen benim ve cocugumuzun ihtiyaclarina fuzuli derken Kendine gidip 4 bin liraya takim aliyorsun. Bundan sonra boyle isine gelirse, gelmezse de bosaniriz de.
Hayatinin kontrolunu eline al bir an once. Yoksa ileride cok pisman olursun.

Son düzenleme:
Konuya objektif bakalım şimdi. Eşin cimri olsa hiç düşünmez yani memlekete gidip de otelde kalalım demez. Bu cimrilik değil belki tutarlıdır. Gizli kredi kartının olması da ayrı bir konu olmaması lazım. Ne yapıp edip sorumluluk aldıracaksın gereken şeyleri alacak. Bunlar boşanma sebebi değil. Doğum yapmışsın sürekli evde çocukla kimseye gidip gelmeden bunalmışsın. Çaresi var herşeyin. Sakın ayrılık düşünmeyin. Bir defter alın, eşinizin sevmediğiniz huylarını yazın, sonra da sevdiğiniz huylarını yazın. Hangisi ağır basıyor sizce? Bak aldatma dayak yoksa aç değilseniz açıkta değilseniz aklınıza getirmeyin. Tek başına çocukla çok zor yaşayan biri olarak söylüyorum. Ailenin yanına gitseniz inanın misafir gittiğinizde ki gibi olmayacak. Çok zor çok. Hatalarınız vardır sizin de onları bulun. Bu adamın da huyu budur, korkuyor çocuk için diye düşünün. Grupta bir kadın yazıyordu eşi ve kendisi pandemiden dolayı kimseyle aileleri dahil kimseyle görüşmüyorlar. Elbet geçecek bu günler de. Hoşçakalın 🌼
Cansın teşekkür edeeim

Back
X