50 cc motoru 80 cc ye yükseltmek garantiyi bozar mı

Bence garanti dışı kalır çünkü cc yükseltmek TSE onayı almadan, ruhsata işletmeden yapılınca yasal sayılmıyor.
2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu‘na göre cc yükselttiğiniz anlaşıldığı takdirde motorunuzu trafikten men ederler.

Aramaya söylediğinizi yazınca silindir ve piston kitleri çıkıyor.
Yani siz servis dışında motoru değiştirirseniz tabi ki garantiden çıkacaktır.

Motorumu yükseltmek istiyorum ama garantisi devam ediyor servis dışı bir yerde yaptırsam garanti dışında kalır mı
Bir de yağ bakımı vs ne zaman yapılıyor ilk aldığımda 600 km dediler geçen gün aldığım adam 1 ayda neden yaptırmadın yaptırman lazım dedi motorcu bir tanıdığım da para için söylüyorlar gerek yok dedi bi motor alalım kafamız dağılır dedik hiç toplayamıyoruz sjdbfkfh

Nereden aldıysan oraya yaptırabilirsin yükseltmeyi yapıyorlar sanırım, sor istersen.

Motorun ilk rodaj bakımında çıkan yağın içinde motorun alışma sürecinde ufak demir tozu gibi şeyler olur. İkinci bakımı da yine serviste yaptır. Sonrakileri 2-3bin km de bir yaptırabilirsin.

Bir de yağ bakımı vs ne zaman yapılıyor ilk aldığımda 600 km dediler geçen gün aldığım adam 1 ayda neden yaptırmadın yaptırman lazım dedi motorcu bir tanıdığım da para için söylüyorlar gerek yok dedi bi motor alalım kafamız dağılır dedik hiç toplayamıyoruz sjdbfkfh
Çin malı motorlarda daha sıvımsı bir yağ oluyormuş, kontrol bakımında bu sıvı değiştiriliyormuş.
Arabalardan daha kısa olmasına şaşırıp biraz google'ladım, şu forumda epeyce anlatılıyor isterseniz takip edin.

Garantiyi önemsiyorsanız neden böyle kafanıza göre iş yapıyorsunuz anlamadım.

Back
X