Merhaba ben şimdi 31.haftadayım. Şeker çok değişken bir şey gerçekten. Hayatımda hiçbir zaman işim olmadı zayıf bir insandım ailemde yoktu aklıma gelmezdi. Benim yüksek çıktıktan sonra eczaneden parmaktan ölçüm cihazı alıp her gün bakmayı denedim öğünlerden 1 saat sonra. Bazen gerçekten 160-170 gördüm bazen de 120-140 (normal). Yani size tavsiyem daha fazlasını yaptırmak istemiyorsanız evde kendiniz mutlaka takip edin ve beslenmenize kısmen dikkat etmeye çalışın. Doktorum diyetisyenle çalışman lazım demişti bir şey yapmadım ama tatlıyı da ilk aylardaki gibi abartıp hunharca yemedim. Bu süreçte kontrollerde suyuma ve bebeğin kilosuna özellikle dikkat ettim. Yani gebelik şekeri olduğu zaman genelde ilerleyen dönemlerde suyunuzda ve bebeğin kilosunda artma oluyor. Buna bir şey olmaz gözüyle bakmayın çünkü hem erken doğum, hem de doğumda bebekle ilgili komplikasyonlar açısından önem taşıyor. Tedbirinizi elden bırakmayın bol bol su için, parmağınızdan şeker ölçümü yapmayı ihmal etmeyin öğünlerden 1 saat sonra. Düzenli yapamıyorsanızda hiç değilse haftanın üç günü bir sabah bir öğlen bir akşam öğününden sonra bakın not edin örneğin. Bu haftalardan sonra bebeğe insülin yüklemeye başlıyorsunuz çünkü.