50 günlük bebegimde göbek fıtığı (fotografli)

semraanne

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2014
2.660
1.160
Kızlar doğum yapalı 47 gün oldu bebegimin göbeğinde 1 hafta önce şişligi fark ettim daha doktora goturmedim
20150607_122359.jpg
çok ağlayan gazlı bi bebek böyle durumlarda ne yapılır doktor ameliyat falan der diye korkuyorum

Kızlar doğum yapalı 47 gün oldu bebegimin göbeğinde 1 hafta önce şişligi fark ettim daha doktora goturmedim Eki Görüntüle 1551431 çok ağlayan gazlı bi bebek böyle durumlarda ne yapılır doktor ameliyat falan der diye korkuyorum
Arkadasım ihmal etme yazık cocuga 1 hafta beklenir mi ya el kadar bebek ya açıl bir müdahale gerekiyorsa ya Bebeğin cok canı yanıyorsa bu durumdan .sen korkma hemen ameliyat etmezler zaten Bebeğini cok ağlatmamaya çalış ameliyat olsamda zor bişey değil benım arkadasım yaptırdı onlarda cok korktular abartılacak bı durum yok cocuk hıç ameliyat olmamış gibi hayatına devam etmiş hastaneden çıkınca o 1 yaşındaydı tabi .sen muhakkak götür ihmal etme .

bizimde böyleydi, hatta dahada fenaydı, iki doktora götürdüm, kontrol sonrası 1 yaşa kadar bekleyeceğiz, kendiliğinden düzelmezse küçük bir operasyon yapacağız dediler. prof dr önerisiyle aylar boyunca antibakteriyel flasterlarla göbeğiini bantladık, hatta tatile gittik orda bile suya dayanıklı flasterlar aldım onlarla bantladık, sonrasında azalarak kayboldu, şu an göbeği dümdüz çok şükür. çok endişe etmemekle birlikte bi an önce bir doktora görünün. geçmiş olsun.

bu arada çok gazı varsa ilaç vermeyeceğim diye inat etmeyin, dr bana ilaç vermicen diye çocuğu çatlatacaksın demişti :KK43:

Aynısı kızımda da vardı. Büyük ihtimalle 4 aydan sonra geçecek ama siz yinede doktora gösterin. İhmal etmeyin.

merhababalar,

benim oğlumda da doğduğunda vardı. aynı böyleydi. oğlum şuanda 14 yaşında hiç birşey kalmadı. gayette muntazam bir göbeği var maşallah:)9

Erken dogan bebeklerin %90inda goruluyor.gazdan dolayi cilt altinda su birikip yerlesiyor cocuk buyuyup kilo aldikca kayboluyor.benim bebegimdede 25gunluk basladi suan 2.5aylik kuculme var.resim ekledim.yani demem o ki sakin ameliyat ettirme kendi gecicek zaten uzerine basinca iceri kaciyirsa sahte fitik kacmiyorsa gercektir boyle de test edebilirsin ok.

Eklentiler

• IMAG0399.jpg
    IMAG0399.jpg
    85,3 KB · Görüntüleme: 481
Tamda bildigim bir konu.Benim oglum 7aylik 50gunlukken fitik olustu benimkide gazli ve cok aglardi.erken dogan bebeklerin %90inda oluyormus bende 37.hafta erken normal dogum yapmistim.eger gazli bebekse ayaklarina aci elma yagi surerek masaj yaparsin.yuzustu yatirmaya alistirmalisin.bu sadece hafifletiyor baska da cozumu yok.gaz ilaci hindistan cevizi vs.sakin deneme faydasi olmaz cocugun bagirsaklari iyice kayniyor.gobegi estetik olarak suan kotu gorunebilir bastirinca acimaz icinde su var gibi ses verir para bagla kusak bagla ekmek sur ameliyat olcak falan diyen olur kulagini tika cunku 3.ayin sonunda bir aksam yatacaksin sabah kalktiginda kuculmus aksamina kaybolmus.Gecici bir durum kaka yaparken zorlanmistir oyuzden firlamistir zamanla gecicek sakin kendini uzme mudahale de etme ettirme :)

X