50 YTL için Avukatlık oldum

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Ankara'da oturan arkadaşlar Mine Mağazasını bilirsiniz. Mağazada hesabım vardı. Hamile olduğum sene geçen sene hamilelik kıyafeti almıştım. Hesabı olanlara aylık taksit yapıyorlar. En son geçen sene gidip ne kadar borcum kaldıysa hepsini toplu ödedim. Hesapta 50 YTL borç kalmış. Üstelik ödeme yaptıktan sonra borç kalmadı dediler. Bende salak gibi elimdeki ödeme kağıtlarını attım. Bana mağazadan borç yazısı falan da gelmedi. 50 YTL, 80 YTL olmuş daha sonra Avukata vermişler. Avukat Noter'den tarafıma ihtarname göndermiş. Ben bir aydır hafta içi evimde kalmıyorum. İhtarnameyi annem almış. Avukattan geldiğini anlamamış. Bana telefonda Mağazadan borç yazısı geldi dedi, anneme gelince bakarım dedim. Bugün mağazayı aradım, bana borcunuz Avukata verilmiş dedi. Avukatı aradım. Avukatın sekreteri bana borç çıkardı toplam 320 YTL:53:
50 YTL faiziyle 80 YTL üstüne noter ve avukatlık masrafı
acayip moralim bozuldu eşime söylesem acayip sinirlenir. Sekreter kıza 15. maaşımı alacağım Pazartesi günü ödemesini yaparım dedim. 50 YTL için evime haciz bile gelebilirdi.

Son düzenleme:
Resmen soygunculuk :53: :53: :53: sende haklarını aramalısın keşke faturalarını atmasaydın.

Son düzenleme:
Resmen soygunculuk :53: :53: :53: sende haklarını aramalısın keşke faturalarını atmasaydın.

Nasıl arayım Rabarba elimde ödediğime dair fatura yok.
Avukatın sekreterine mağaza bana bir yazı göndermesi gerekiyor dedim
kız bana bilinen borç için yazı gönderilmezmiş kanunen böyle birşey yokmuş
bilinen borç dedi. borçtan haberim yok

Napıcaksın canım ozaman ödicek misin parayı? Ödemediğin zaman zarfında dahada faize bindirirler sanırım. Bilemedimki canım nasıl bir yol izlemek gerek.

Bir tanıdığımın başınada benzer bir durum gelmişti,makbuzları saklamadığı için avukat tarafından çıkarılan bütün hesabı ödemek zorunda kaldı ve sen yine şanslısın büyük mebla değil.
Arkadaşım çok büyük borçlar ödedi,seninde ödemekten başka çaren yok canım...
Canının sadakası olsun... 1tl yüzünden ihtarname gönderen şirketlerde var çok komik değilmi :)

Ne sinir bozucu bir durum bu, ya yokmuymuş bir yolu?
Bir avukata falan danışsaydın?
Resmen soygunculuk, Allahtan meblağ büyük değil.
Sen borcunu kapatırken nedne söylemiyorlar ki bakiye olduğunu?

İşyerinde bir arkadaşımında böyle bir durum gelmiş başına. Avukatlık olmamış ama. Aynı mağazaya gidip borcunu kapatmış ama 20 YTL borç kalmış arkadaşım bunu çok sonra öğrenmiş hemen yatırmış. Acaba bu mağazalar bilerek mi böyle hesapta para bırakıyorlar.

Ama mağazaya bir faydası yok ki, parayı noter ve avukat kazanıyor.
Olsa olsa mağazadaki şaşkın elemanların beceriksizliği herhalde?

ne yapayım başımın gözümün sadakası olsun
pazartesi götürüp vereceğim
burada paylaşma ihtiyacı duydum sizlerin de başına gelmesin diye
böyle ufak tefek borçlara dikkat etmek gerekiyor.

Ellerinde senet varmı canım ?
50 tl lik borç 320 tl olmaz
50 tl için avukatın alacağı en fazla ücret 50 tl dir. bu konuda yasa maddesi var. icrayada verilmemiş iseniz henüz bu çok fahiş bir rakam ..
olayı tam olarak araştırın öyle ödeyin
ama en önemlisi ellerinde senedinizin olup olmaması.....

Ellerinde senet varmı canım ?
50 tl lik borç 320 tl olmaz
50 tl için avukatın alacağı en fazla ücret 50 tl dir. bu konuda yasa maddesi var. icrayada verilmemiş iseniz henüz bu çok fahiş bir rakam ..
olayı tam olarak araştırın öyle ödeyin
ama en önemlisi ellerinde senedinizin olup olmaması.....

canım ellerinde senet yok
ürün aldığımda borcu bilgisayara giriyorlar o kadar
50 ytl faziyle 80 ytl olmuş
kalanı avukatın alacağı ücret noter masrafı falan
nasıl araştırıcam beni aydınlatabilir misiniz?

Son düzenleme:
bende bu yüzden heşeyi kartlarla alıyorum. mağazalar ödenilen borçları bile bilgisayara girmiyor sonradan borç çıkabiliyor. evkurda başıma gelmişti ben topladım götürdüm tamam dediler senetimi alayım dedim senetimi aylarca bulamadılar. bende bayağı bi makbuzlarımı saklamıştım. bundan sonra çok dikkatli ol cnm buda sana bir ders olmuştur.

Şöyle camım bazen firmadan ilk aliş veriş yaptığınızda hesap açıp birde senet imzalattırlar sonra bunun üzerine tüm alış verişlerinizde ayrıca imza atmadan devam ederler.borç ödememe durumunda bu senedi kullanırlar.. bu durumda elinizde belge yok ise ödemedim diyemezsiniz .bu nedenle senedi sordum.varsa itiraz şansınız olmaz.senediniz yok ise ve ödeyeceğim bu borcu diyorsanız.pazarlık yapın ozaman (bu arada icraya vermediler sizi değilmi)
şirket faiz almadan 50 tl ye razı olur.noter için yapılan masrafa bakın nekedarmış avukatın alacağı yasal 50 tl ama size.X tl veriyim diyim toplamda en fazla 150 ye kaptın icraya verirseniz itiraz ederim iş uzamasın elinizde belge yok falan deyin bence

aynı şey hafta içi benimde başıma geldi olay çıkardım mağazada avukatlık ücreti falan beni ilgilendirmez dedim beni arayıp borcunuzu ödeyin dedinizmi die sordum bişey diemediler öle bir durum varsa ben kaçıosam evim belli adresim var saçmalık bu dedim ve kaldı dedikleri ana parayı ödedim ve bana senet vermelerini istedim borcumun sıfırlandığına dair onların bilgisayarlarında ztn faturalar belgeler var şikayet ettğim taktirde ortaya çıkar dedim bişey diemediler avukat masrafları seni ilgilendirmez bence canım seni aradılarmıki sen ödemem dedinmiki avukata veriolar çok saçma:15:

kızlar önerileriniz için çok teşekkür ederim
bende saf saf gidip ödeyecektim üstelik eşimden gizli nasıl halledecem diye düşünüyordum
ben bu hafta bir araştırıyım avukat teyzemle konuşuyum
olmazsa avukatlık bürosuna gidip konuşuyum

Şöyle camım bazen firmadan ilk aliş veriş yaptığınızda hesap açıp birde senet imzalattırlar sonra bunun üzerine tüm alış verişlerinizde ayrıca imza atmadan devam ederler.borç ödememe durumunda bu senedi kullanırlar.. bu durumda elinizde belge yok ise ödemedim diyemezsiniz .bu nedenle senedi sordum.varsa itiraz şansınız olmaz.senediniz yok ise ve ödeyeceğim bu borcu diyorsanız.pazarlık yapın ozaman (bu arada icraya vermediler sizi değilmi)
şirket faiz almadan 50 tl ye razı olur.noter için yapılan masrafa bakın nekedarmış avukatın alacağı yasal 50 tl ama size.X tl veriyim diyim toplamda en fazla 150 ye kaptın icraya verirseniz itiraz ederim iş uzamasın elinizde belge yok falan deyin bence

ilk hesap açtırdığımda bir kağıt imzalattırdılar ondan sonra tüm işlemleri bilgisayardan yaptılar.
dediğin gibi bugüne kadar hiç arayıp şu kadar borcunuz kalmış demediler.
avukatın alacağı ücret 240 ytl gibi bir ücret dedi kız 45 ytl falan noter masrafı
soygunculuk resmen
icra dediğiniz gelen kağıt avukat noterden ihtarname çekmiş

Son düzenleme:
canım öyle bir ihbarname seni ilgilendiren bir masraf deil ve altında bir ibare vardır 7 iş günü içerisinde ödeme yapmanız gerek falan die avukatlık masrafı yok yani bunda kendilerinide parçalasalar sen borcun sana ait kısmını öde avukatlık olmak için bir sebep mevzusu yok ortada mahkemeye verilse belki ahkeme ücreti dersin ama oda deil bence bu bir çeşit soygunculuk adam kandırmaca haklarımı biliorum de ve masrafları ödemiceni söle senin ödemen gereken sadece 50 tl

Avukatla pazarlık yap tmm mı. Bana da Garanti Bankası aynı kazığı attı. 5 tl icin 670 lira istediler düşünebiliomusn. Bu paraya avukat masrafı falan da dahil. Tehdit ettim tabiki :) Avukata: bu parayı bana hickimse ödetemez, bir kere aranmamışım, ödenmiş, kapanmış kartın parasından rant sağlıyorlar. Önce merkez bankasına sikayet edicem(ki ettim) dedim, sonra da sizin davanıza karsı dava acıcam dedim. Ki bunla uğrassalar sittin sene alamazlar parayı :D Ama sonuçta ben onu ödemek zorunda kalırdım :D Avukta yumusadı hemen nasıl yapalım fln dedi. Ben bilmm dedim naparsanız yapın. Sonra aradı işte banka fazileri düşürdü sadece 170 tl ödeyin yeter fln dedi :D Düşünebilio musun 500 lira yaa. Adam soyuyolar bunlar :D:D:D

Back
X