• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5000 dolar tazminat...Ve asgari ücret.

Evlendikten sonra calismaya basladigim isyerindeki ilk gorusmemde yeni evlisiniz cocuk dusunuyomusunuz gibi bi konu gecti.bende suan dusunmuyorum ama yarin fikrimin degismeyecegini garanti edemem demistim.cktim gorusmeden kendi kendime diyorum kesin aramazlar istedikleri cevap bu degildi cunku.
Ertesi gun aradilar gelin baslayin.
Neyse basladim ise ayni bolumde calistigim bayanlar ikide bir konuyu cocuga getirdiler yok cocuk olursa devam edermisin yok mudurumuz sana guveniyo cocuk yapip yari yolda birakmazsin degilmi.daha neler neler.
Yeni evli yada henuz cocuk yapmamis kadinlara bakis acisi bu maalesf is hayatinda.
Bi kadin n neden garanti vermek zorunda kalsin cocuk yapmicagi icin.sacmaliga bak.arkadaslarda yazmis zaten sozlesmeye boyle bi madde koyamazlar diye.
Bundan sonra bu hakkinizi bilerek konusursunuz gorusmelerinizde en azindan.
İnsallah gonlunuze gore bi is bulursunuz.

Tesekkür ederim.Herkes umut ettigi ve hak ettigi gibi işlerde olur inşallah.Hakkımı bilipte gitsemde bu cocuk konusunda ne degişecek?Bence tartışmaya girmeye gerek yok.
Koskoca kurumsal bir firmanın avukatları,arge,muhasebe depertmanları böyle bir maddenin sözleşmede olmayacagını bilmeyecek kadar akılsız olduklarını sanmıyorum.Kendilerini savunacak bir neden hep vardır.İşte huzur cok önemli.Bastan stresle girdigin bir işte ayakların geri geri gitmeye baslar......
Merak ettim nod sonra cocugun oldu mu?

Tesekkür ederim.Herkes umut ettigi ve hak ettigi gibi işlerde olur inşallah.Hakkımı bilipte gitsemde bu cocuk konusunda ne degişecek?Bence tartışmaya girmeye gerek yok.
Koskoca kurumsal bir firmanın avukatları,arge,muhasebe depertmanları böyle bir maddenin sözleşmede olmayacagını bilmeyecek kadar akılsız olduklarını sanmıyorum.Kendilerini savunacak bir neden hep vardır.İşte huzur cok önemli.Bastan stresle girdigin bir işte ayakların geri geri gitmeye baslar......
Merak ettim nod sonra cocugun oldu mu?

Evet oradan ciktiktan sonra oldu ama.
Korktuklari cocugumun olup isten cikmamdi ama bn yaptiklari haksizlik ve bazi saygisiz davranislarindan dolayi ciktim.kafalarini benim hamile kalip kalmayacagii takmak yerine is ortamlarini duzeltselerdi keske:20:

Yalniz Türkiye`de yasiyoruz ve kadinlarin özgürlükleri de kücüle kücüle cebimize girecek. Bir bakmissiniz bu madde degistirilmis. Öte yandan hukuk nasil isliyor hepimiz biliyoruz. Is veren güclüyse, parayi basar mahkemeye, konu sahibi de hakli oldugu halde tazminati ödemek zorunda kalir. Ben olsam sanirim imzalamazdim. Gerci bilmiyorum cok ekonomik SIKISIKLIKTA isem belki de isi kaybetmemek icin imzalardim, bilemiyorum. O konuda yorum yapmayayim.

Ama kadin oldugumuz icin bunlara maruz kalmak cok can sikici. Avrupa`da da bir örnek vardi, kadinin birine mülakatta "hamile kalmayi planliyor musun?" diye sormuslar, kadin da "hayir" demis. Sonra hamile kalinca, is yeri isten atmak istemis kadini, sonra mahkeme karar vermis. Kadin`a "hamile kalmayi planliyor musun?" diye bir soru sormak bile yasaktir, kaldi ki yalan söylerse de suclu sayilmaz. Cünkü bu bizim en temel hakkimiz.

Ben de ayni sorunun icindeyim, okulumun bitmesine az kaldi. Ne kadar yasalarla da korunsa, evli ve cocuksuz olmak risk. Direk eleme yapabilirler yani, sebebsiz.

Bu madde değişmesi hemen hemen mümkün olmayan bir madde, değişmez. Ama açıkça söylemeseler bile haklısınız her zaman kadınlara karşı böyle bir tutum var. Ben de yaşıyorum. Ama aynı durum yurt dışında da var.

Liseden sonra okumayan girip bir yerde kendini geliştiren arkadaşlarım var. Hatta şuan biri bir kursa gitti sonra birkaç staj sonunda oldu grafiker. çok iyi bir firmada çalışıyor. katalog çekimi yapıyor vs vs.
bense illa okuyacam dedim. sonuç 4 yıl ün = kpss.
ne var elimde? hiç..
İçim dolu bu konuda. O kadar oku, gel evde x+y ile uğraş. özelde versinler asgari ücret:5:
Ne diyeyim hakkımızda hayırlısı olsun:25:

Back
X