Bebek Beslenmesi 5aylık beslenme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canm.benimkide 5in icinde doktora gittik bugun sutum pek yeterli deil baslasammi dedim basla artik dedi sebze corbasina azar azr ver giderek cogalt dedi pirinc unu ver dedi bakalim yapacam bnde simdi sizinki hangi ay dogumlu

bence direkt haşlanmış sebzeleri ezerek başlayın, hem pütüre alışır hem tek çeşit yerse bağırsakları daha kolay adapte olur

5 aylık kızım var..ben daha sebzeye başlamadım meyva püresi veriyrum..bazen kavanoz mamalarından alıp onlardan veriyorum..
muhallebiyi veremedim ,soğutmak dert... bide nasıl tatlandırıcam? ılımaya yakın içine pekmez koysam nasıl olur.. bide mandalina suyu felan veriyormusunuz? versem gaz sorunu olurmu acaba?

Slm kızlar oğluşum bu hft 5 ayını dolduruyoda çorbalara başlasam mı bilemedim
canım benim de bebeğim kız ve şuan beşinci ayın içindeyiz.ağzından oluk oluk su akıyor iki yumruğunu ağzına sığdırmaya çalışıyor,kısacası diş çıkarma aşamasındayız sanırım.ben 20 güne kadar annesütü ve aptamil1 veriyordum sütüm yetersizdi çünkü.artık annesütüm hiç gelmiyor ne yaptıysak olmadı.sadece aptamil1 veriyorum,fakat öğlenleri kızıma haftalık takvime böldüm,mesela pazartesi öğlen elma suyu veya armut suyu veya bir-iki damla mandalina suyunu devam sütüne katıyorum (aptamil1),salı öğlen sadece sebze çorbası(1 havuç,1 patates,1 brokoli ve bir kaşık zeytin yağını suda haşladım ve blendırdan geçirdim)oda 150ml den az olmak üzere(çorba koyu değil),çarşamba öğlen aptamilin muhallebisi(koyu kıvam değil) içine çok az muz eziyorum,perşembe öğlen ev yapımı yoğurt çorbası (içinde yumurta yok),cuma günü öğlen az miktarda tarhana çorbası(içinde bir kaşık hakiki zeytin yağı var ve koyu kıvamda değil) cumartesi pazar öğlen aptamil1 devam sütü veriyorum. kızım heray doktor kontrolünde kilosu 8.630 gram boyu posu normal Allahıma şükür,ne yedirip içiriyorsam doktoruma danışıyorum.bu dediklerimin dışına henüz çıkmadım.altıncı aya girdiğimde yoğurda,ve diğer çorbalara tamamen geçmiş olucaz.şimdilik sadece öğlenleri bu besinleri koyu kıvamda olmadan alıştırma aşaması adı altında yediriyoruz.altıncı ayda daha koyu kıvamlara ve daha çok çeşide geçeceğiz.sende bu şekilde deneyebilirsin. bebeğinizle mutlu ve sağlıklı günler dilerim...

5 aylık kızım var..ben daha sebzeye başlamadım meyva püresi veriyrum..bazen kavanoz mamalarından alıp onlardan veriyorum..
muhallebiyi veremedim ,soğutmak dert... bide nasıl tatlandırıcam? ılımaya yakın içine pekmez koysam nasıl olur.. bide mandalina suyu felan veriyormusunuz? versem gaz sorunu olurmu acaba?
canım,muhallebisine mevsim meyvalarını ezip katabilirsin.ben muhallebi ve meyvayı yapıp direk blendırdan geçiriyorum,gaz problemimiz pek fazla yoktu artık hiç kalmadı,zaten bebeğin bu aylarda gaz problemi ortadan kalkıyormuş(doktor söyledi) mandalina suyu benimkinde gaz yapmadı ,verdiğimde muhallebinin yada devam sütünün içinde bir-iki damla...

canım,muhallebisine mevsim meyvalarını ezip katabilirsin.ben muhallebi ve meyvayı yapıp direk blendırdan geçiriyorum,gaz problemimiz pek fazla yoktu artık hiç kalmadı,zaten bebeğin bu aylarda gaz problemi ortadan kalkıyormuş(doktor söyledi) mandalina suyu benimkinde gaz yapmadı ,verdiğimde muhallebinin yada devam sütünün içinde bir-iki damla...
masallah ne güzel besliyosun kuzunu :) hafatlık metodunu beğendim bende uygulayacağım senin gibi ;)
kızım artık 6aylık oldu için kızıma
inek sütünden (allerjimiz yok Allaha şükür) muhallebi yapıyorum soğumaya yakın pekmez katıyorum (beyaz dut pekmezi) yada esmer şeker katıyorum, pekmezli yoğurt veriyorum (ev yoğurdu) yoğurt çorbası,kereviz bal kabaklı sebze pürelerinden yapıyorum.. mandalina,armut,elmayı katı meyve sıkacağından suyunu çıkartıp biberonuna koyup direk veriyorum,severek içiyor..bazen içine muz,havuçta kattığım oluyor..
kızım patatesi ve brokoliyi sevmedi ne yaptıysam yemiyor..ilerleyen zamanlarda tekrar deniycem..
ananas püresi veriyorum yoğurtla
ıspanağı pek severek yemiyor.. artık çorbalarının içine tavuk,ciğer ve kıymayıda blandırdan geçirip vermeyi düşünüyorum
yumurta sarısınıda azar azar katıp vermeye başladım

epeydir doktora gitmiyoz malum kış ayı hastalık ayı..gidipte hasta olursa hastaneden kaparsa diye korkuyorum..daha önceden bi bronşit oldu kızım zor atlattık..kötü günlerdi ikimiz içinde

Back
X