Gebeliğe Hazırlık 5hafta 3 gün hamileyim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Berra nur

İyilikten anlamak için zeka gerekir..
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2020
32
17
38
31
Arkadaşlar geçen 8/5/2022 tarihinde gebelik testi yaptırdım çift çizgi çıktı . Sonra kan tahlili yaptrdim HCG 3840 çıktı doktor hayırlı olsun anne oluyorsunuz dedi . Ertesi gün yine gittim hastaneye bu sefer kadın doğuma doktor keseyi göremedi . HCG 7184 çıktı o günde . Bana haftaya keseye bakalım rahim yapindan dolayı görememiş olabiliriz dedi doktor . Ben 4 yıldır evliyim ve bebegi 3 buçuk yıldır çok istiyrm korkuyorum kese neden görünmedi diye . 19 Mayıs'ta kontrole gideceğim ama içimde bir korku oluştu dış gebelik mi diye

vajınal mı baktı ?

Dış gebelikte kese görünmez ama artış da düzenli olmaz. Sizin ertesi gün yaptığınız teste bakılırsa artış düzensiz değil. Testi tekrar edin isterseniz. Eğer düzensiz artış varsa 1 hafta beklemeden tekrar doktora gidebilirsiniz

Vajinal baktı mı?
Ben doktora ilk gittiğimde 8 haftalıktı. Karından gözükmüyordu. Rahmin ters demişti bana da.
Sonradan gebelik oldu mu .
Gebelik vardı evet. 8 haftalık vajinal gözüktü karından göremedi 12. Haftaya kadar.
Allah bağışlasın inşallah. Bana ultrason a gittiğimde 4 hafta olmamıştı bile . Sabahları da özelde çalıştığım için izin alamıyorum randevu yu resmi tatil günümüzde aldım. İnşallah herşey normaldir . Rabbim isteyen herkese nasip etsin

Gebelik vardı evet. 8 haftalık vajinal gözüktü karından göremedi 12. Haftaya kadar.
senınkıne daha cok sasırdım. rahım agzı degıl mı yon olarak ters olan zaten . nasıl gorunmedı hayret ettım 12 hafta cok ılerı hafta yanı 3aylık

senınkıne daha cok sasırdım. rahım agzı degıl mı yon olarak ters olan zaten . nasıl gorunmedı hayret ettım 12 hafta cok ılerı hafta yanı 3aylık

Vajinal bakınca gözüküyordu. Karından bakınca terste kalıyormuş hiçbir şey gözükmüyordu. 8 haftalık ilk gittiğimde doktor da bir şaşırdı ben panikledim. Sonra alttan görünce rahatlamıştık.

4 hafta olmadan gözükmez ki ama. Daha çok etkenmiş

Korkutmak istemem ama 5 hafta için bu değer biraz yüksek değil mi? Bir de 48 saatte bir iki kat olması gerekirken sizin sanki daha erken iki kata çıkmış. Ben olsam vajinal baktırmak isterdim beklemek yerine.

Belki de dediğiniz gibidir . Daha küçük olduğu için gorunmemistir . Perşembe günü gideceğim bakalım . İçimde hep bir huzursuzluk oluyor inşallah sağlıkli bir gebeliktir
Benim ilk hamileligimde bu şekilde artış olmuştu,bana da bir arkadaşım söylemişti.Dedigi gibi de ikiz gebelik olarak başladık ama sonrasında tek bebek olarak devam ettik.Iki günde iki kat artış değil de ertesi gün yaklaşık iki kat artmıştı

Korkutmak istemem ama 5 hafta için bu değer biraz yüksek değil mi? Bir de 48 saatte bir iki kat olması gerekirken sizin sanki daha erken iki kata çıkmış. Ben olsam vajinal baktırmak isterdim beklemek yerine.
HCG değerinin 24-48 saatte bir ikiye katlamasi normalmiş doktora gittiğimde söylemişti bana sadece kesenin o gün görünmemesi aklımı karıştırdı.

HCG değerinin 24-48 saatte bir ikiye katlamasi normalmiş doktora gittiğimde söylemişti bana sadece kesenin o gün görünmemesi aklımı karıştırdı.
Bilemiyorum, katlanmasının hızlı olması her zaman anormal durumu da göstermez elbet bende de ilk değer 182 idi 46 saat sonra 430 görmüştüm. Sizin değer çok yüksek, bence de bu değerlerle kese gözükmeli, rahim yapısından kaynaklanan bir sorunsa da beklemek yerine vajinal baktırmak bu karışıklığı gidermenin en kesin yolu. İnşallah sağlıklı bir gebeliktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…