Bebek Beslenmesi 5yaş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tanya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2011
9
0
36
İzmir
beş yaşında kızımvar aşırı iştahsız şuan 14 kilo yemek yedirmek çok zor bu durumu nasıl aşarım ?

beş yaşında kızımvar aşırı iştahsız şuan 14 kilo yemek yedirmek çok zor bu durumu nasıl aşarım ?

ben çocuk gelişimi okuyorum iştahsızlık problemi yaşayan çocukların önüne tabağı doldurup vermeyin bazı çocuklar o dolu tabaktan korkup yemeye yanaşmayabilirler ve zorlamayın yemesi için sevmediği yemediği yiyecekleri şekilli gözü burnu olacak şekilde eğlenceli bir tabak hazırlayıp sofraya koyun dikkatini çekip yemek isteyecektir.Bu yiyeceklerin tarifi internette var.İşede yarıyor aslında.Sabahları portakal suyu içirebilirseniz iştahın açılmasında yardımcı olacaktır bir çok arkadaşım denedi faydasınıda gördü umarım sizinde işinize yarar...

Cocuklar asla ac kalmazlar,eger istahi yoksa yemesi icin zorlamak gereksiz.
Eger bu durumu takinti haline getirirseniz,cocuk üzerinde
baski olusturursunuz ve cocuklarin baskiya karsi gelistirdikleri davranislar
sizi bile sok edebilir.
Cocuklarin obezite ile basetmek zorunda kaldigi bir dünyada, kizinizin
sansli bile oldugunu söyleyebiliriz.
Lütfen vitamin ilaclari vs. basvurmayin ve doktor sizi uyarmadikca
endiselenmeyin.

ben çocuk gelişimi okuyorum iştahsızlık problemi yaşayan çocukların önüne tabağı doldurup vermeyin bazı çocuklar o dolu tabaktan korkup yemeye yanaşmayabilirler ve zorlamayın yemesi için sevmediği yemediği yiyecekleri şekilli gözü burnu olacak şekilde eğlenceli bir tabak hazırlayıp sofraya koyun dikkatini çekip yemek isteyecektir.Bu yiyeceklerin tarifi internette var.İşede yarıyor aslında.Sabahları portakal suyu içirebilirseniz iştahın açılmasında yardımcı olacaktır bir çok arkadaşım denedi faydasınıda gördü umarım sizinde işinize yarar...

çok teşekkür ediyorum yazdıınız için tavsiyenize uyacağım ama inanın kızım kesinlikle acıkmıyor ve çok zayıf

Cocuklar asla ac kalmazlar,eger istahi yoksa yemesi icin zorlamak gereksiz.
Eger bu durumu takinti haline getirirseniz,cocuk üzerinde
baski olusturursunuz ve cocuklarin baskiya karsi gelistirdikleri davranislar
sizi bile sok edebilir.
Cocuklarin obezite ile basetmek zorunda kaldigi bir dünyada, kizinizin
sansli bile oldugunu söyleyebiliriz.
Lütfen vitamin ilaclari vs. basvurmayin ve doktor sizi uyarmadikca
endiselenmeyin.

balık şurubu veriyorum öle zayıf bir cocukki baktıkca deli oluyorum

balık şurubu veriyorum öle zayıf bir cocukki baktıkca deli oluyorum
Anladigim kadariyla kizinizin sagliginda herhangi bir sorun yok, o halde bu durumu
kendinize sorun etmeyin. Biliyorum" anneler cocuklari zayif olunca acaba ben iyi
bakamiyor muyum,iyi bir anne degil miyim?" seklinde icten ice kendilerini sorgular ve
cocuklarini yasitlari gürbüz cocuklarla kiyaslarlar.
Emin olun sizde harika bir annesiniz ve zayif cocuk sagliksiz cocuk demek degildir.
Ayrica 12-22 kg araligi 5 yasindaki bir cocuk icin normal sinir olarak kabul edilir.

Anladigim kadariyla kizinizin sagliginda herhangi bir sorun yok, o halde bu durumu
kendinize sorun etmeyin. Biliyorum" anneler cocuklari zayif olunca acaba ben iyi
bakamiyor muyum,iyi bir anne degil miyim?" seklinde icten ice kendilerini sorgular ve
cocuklarini yasitlari gürbüz cocuklarla kiyaslarlar.
Emin olun sizde harika bir annesiniz ve zayif cocuk sagliksiz cocuk demek degildir.
Ayrica 12-22 kg araligi 5 yasindaki bir cocuk icin normal sinir olarak kabul edilir.

evet şükürler olsunki sağlıklı teşekkürler ediyorum size sanki rahatladım biraz 12 okuyunca en azından 14 benimkisi

evet şükürler olsunki sağlıklı teşekkürler ediyorum size sanki rahatladım biraz 12 okuyunca en azından 14 benimkisi

zayıf olmasıı korkulacak bir durum değil zayıf çocuk her zaman sağlıklı çocuktur.Çocuğu zorlamayın sakın kendi haline bırakın acıkınca gelip yiyecektir nasıl olsa :)

zayıf olmasıı korkulacak bir durum değil zayıf çocuk her zaman sağlıklı çocuktur.Çocuğu zorlamayın sakın kendi haline bırakın acıkınca gelip yiyecektir nasıl olsa :)

bunu bir başarabilsem keşke sanırım benimde psikolejim bozuldu artık takıntı halde bende kızım yemek yerse ben ucuyorum mutluluktan eyer yemiyorsada sormayın artık ne hallerdeyim

bunu bir başarabilsem keşke sanırım benimde psikolejim bozuldu artık takıntı halde bende kızım yemek yerse ben ucuyorum mutluluktan eyer yemiyorsada sormayın artık ne hallerdeyim

Anlıyorumm ama acıkan bir insann emin olun yerdi.Bizim oralarda yemeyenlere kendinden yemli derler sizinkide o hesapp :1: şaka bir yana siz korkmayın çocuğunuz büyür Allahın izniyle.:nazar:

Back
X