6-7 yıllık evlilikler böylemi oluyor?

Yarali1987

Şu koca dünyada yalnızlığımda boğuldum...
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
219
141
103
slm kızlar benimki dert değil askında ama danışıp fikirlerinizi almak istiyorum tevrübelerinizden kendime bi pay çıkarabilirsem ne mutlu bana. Gelelim konumuza, 6.5yıllık evliyim 15ay nişanlılık 6ay kadarda flört dönemimiz oldu eşimi çok seviyorum gerçekten değeri biçilmez benim için maddiyat olarak elinde ne varsa çocuklarımız ve benim için hiç söylenmeddn harcar geleceğimizi düşünür çalışkandır hatta biraz fazla,ama ben bi süredir eşimde bazı değişiklikler sezdim mesela eski romantizmi yok şarkılar şiirler yollardı sık olmasada artık nadir oluyo bötle şeyler elinde çiçekle gelmez oldu bi resim yollasam hiç tepki vermez oldu böyle ufak tefek şeyler birikti ve ben eşime bunu uygun bi şekilde dile getirdim bana verdiği cvp aynen şu: canım biz artık 6-7 yıllık evliyiz ilişkimiz ailemiz rayına oturdu çok şükür bazı şeyleri aşmamız lazım flört dönemi gibi olmaz işlerim yoğunlaştı bu aralar ramazandan dolayı başımı kaşıycak vaktım yok sen şarkı şiir diye bana trip atıyon dedi. Mantıklı bi konuşmaydı bence ama 6-7senede böyleysek 20 senede nasıl olcaz diye düşünmeden edemiyorum acaba benmi büyütüyorum geçiçi bir durummu yoksa eşim haklımı zamanla evlilikler böylemi hal alıyo. Bu arada cinsel yöndende eski isteğimiz yok ikimizinde gerek eşimin eve geç gelmesi gerek benim yaramazların aşırı formda olması ikimizinde cinsel olarak uzaklaşmamızı sağladı ama bunu sorun etmiyoruz ikimizde sonuçta sebeplermiz belli ama ya geçiçi olmazda alışkan haline gelirse bu isteksizlik diye korkuyorum kızlar varmıbu durumu yaşayan evliliğim normalmi sizce yoksa bi kopuklukmu oluşuyo

valla tam yorum yaziyodum, iyide gidiyodum aslinda ama sonra dedim ki kendime

sen kimsin la , sus kpek, surda 3 yik olmus evleneli cocuk yok bisey yok. kadin bellki tecrube etmis olanlardan yorum bekliyo. senin ne haddine ....

aynen bunu dedim ve yorumumu silip iç sesimin beni yerden yere vurdugu o guzelim sozleri yazdim :KK70:

belki gülücük atar konuyu acan ablamiz dedim :KK70:

O eski heyecanlar, o kıpırtılar evlilikte 5 yıldan sonra çok çok aza indirgeniyor diye düşünüyorum. Sadece size özel bir durum değil. Evli birçok arkadaşım var, hepsi de sizin gibi söylüyor. Ki çoğu daha 2-3 yıllık evli.. Hayatın koşuşturmasına dalıp çiftler birbirine daha az ilgi gösteriyor. Sevgi bâki ama ilgi azalıyor kısacası..Arada siz yine de küçük küçük sürprizler yapın, belki sizden görüp eşiniz de yapmaya başlar..

Bende dokuz senelik evliyim, esim zaten romantik bir adam olmadi bende hic boyle cicekti,suprizlerdi vs icin bir beklenti icinde olmadim...denildigi gibi ilk evlilik donemleri gibi asla ileriki yillarda o heyecani yakalayamiyorsun burasi dogru evet,zaman gectikce o istek hevesde kalmiyor ama onlarin yerini farkli seyler aliyor daha cok birbirini tamamliyorsun,fikirlerini,iyi yada kotu yonlerini ezberliyorsun,eskisi kadar catismalar surtusmeler olmuyor,birbirinize daha cok baglaniyorsun,ozellikle cocuklardan sonra tam bir aile oluyorsun bence evliligin ileriki yillari daha guzel yitirilen bazi hissiyatlarin yerine gelenleri ben daha cok benimsedim sevdim...

6 yıllık evli olmam için 3 sene daha var ne olacağını bilemem ama şuan bana normal gelmiyor. Benimde eşimin işleri yoğun, stresli ama nebileyim zor değil ya bir sarılmak, öpmek illa şiir yazmasına gerek yok iki güzel cümle zor olamaz içinden geliyorsa. İlgilenmek dediğin yorucu bir olay değil ki keyifli birşey.
Tabiki kalkıp buyüzden kavga etme çoluğun çocugun var, çok mutsuz değilsen boşver bunları. Benim çocugum yok ama çocuk olduktan sonra evlilikler değişiyor bunu herkes söylüyor mutlaka istisnalar vardır.

Güldüm yorumunuza :) dogum gününde şiir yazıyor ise bosamayin bence :KK70:
Valla dogum gunlerinde/evlilik yildonumlerinde yaptigi jestleri genele yaysa bir yil yeterdi. Bi cuval ask mektubu birikti ama gunluk hayata gelince bu siirleri yazan bu adam mi dersin :27:
Coluklu cocuklu insanlariz artik oyle romantizm cok derdimde degil. Ama karakter uyumsuzlugu var. Cocuklar az daha buyusun vericem mektuplarini eline :D

Valla dogum gunlerinde/evlilik yildonumlerinde yaptigi jestleri genele yaysa bir yil yeterdi. Bi cuval ask mektubu birikti ama gunluk hayata gelince bu siirleri yazan bu adam mi dersin :KK53:
Coluklu cocuklu insanlariz artik oyle romantizm cok derdimde degil. Ama karakter uyumsuzlugu var. Cocuklar az daha buyusun vericem mektuplarini eline :KK70:
Karakter uyumu olmuyor herkes bambaşka bir karakterde olunca mutluluklar diliyorum :)

Gecen gun konu acmistim. Yeni evliyken nasil oluyor diye. 1 aylik evliyim. Bizden iyi durumdasiniz :D esiniz ne guzel aciklamis. Yogun calisiyormus. Bu tahminimce surectir. Inisli cikisli devam eder gider. 2 gun sonra bi cicekle bi siirle gelir merak etmeyin.

5.5 yıllık evliyim ve çocuğum yok, biz hala birbirimize düşkünüz aslında ama çocuk olsa bu değişir bence.
çocuk olunca birinci önceliğin o olur diye düşünüyorum
eşine çok haksızlık etme, ama durumdan rahatsızsan sen de adımlar at, her şeyi karşı taraftan beklememek lazım.
cinsel yaşam çok önemli, yorgun da olsanız bi 15 dk birbirinizle ilgilenin derim
her şey daha güzel olur öyle :)

Ramazandan dolayı bizde vasatız eşimle her yönde :KK76:
kaç yıl olmuş artık bazı şeylerin rutinleşmesi normal

ben 14 yıllık evliyim 2 çocuğum var birkaç taktik;

çok sıcak davranıyorsanız azcık çekin kendinizi yani 5 kere sarılıp öpüyorsanız mesela 2 ye düşürün
sakın trip atmayın bu arada muhabbeti azaltın kendi çapınızda mutlu olun

çark edecektir :D

Bencede gayet normal yasadiklariniz.bizde 12 yıllık evliyiz aynen 5 yıl sonra falan iyice azaldı romantizm.ilk başta benimde zoruma gitmişti ama artık bende alıştım.ikide cocuk olunca rutine biniyor bazı şeyler.

Bizde 6 yıllık evliyiz eşim evlenmeden önce çok sürprizler yapardı evlendikten sonra da hala ara ara yapiyor eskisi kadar sık değil tabii ama beni mutlu etmeye çalışıyor gün içinde bunu bana hissettiriyor yani illa ki sürpriz değil ama hani bir söz bakış hadi seni şuraya götüreyim falan gibi. Çocuğumuz da var ama biz birbirimize vakit ayırmayı ihmal etmiyoruz gecenin bir yarısı kalkıp çay koyarım beraber iceriz muhabbet ederiz sabah uykusuz gideriz çoğu zaman işe:) isteyken bazen sasiracagi türden mesajlar atarım:)) onun hoşuna gider o da bana atar bazen. Ama en önemlisi de beraber sohbet etmek bence. Birbirinizle konuşun her şeyi. Aranızdaki sohbet bitince iletişim kopar diye düşünüyorum.

Bizde ters isliyor demek ki..
Biz iliskimizin baslarinda vasattik.
Yani ne kadar öncesinde beraberligimiz olsa da evliligin ilk yillari zordu bizim icin.
Ne ben ne o zaten siirdi romantizmdi beklemeyiz. Ben yapi itibariyle cok duygusal, sanatci ruhlu bir kadinim fakat esim tam tersi olunda hic ondan yapamayacagi seyler beklemedim. Ha aradim gerci zaman zaman ama iliskime yansitmadim.
Biz cocuktan sonra daha da ateslendik, birbirimize daha da sarildik galiba. Tabiki yatakta yalniz yatmiyoruz cümbür cemaat yatiyoruz, ellerimiz birbirine degmiyor bile. Yaklasik bes senedir de evliyiz. Cok zor dönemler atlattik.
Suna eminim ama. Basbasa bir kalsak ohooo. Cocuklarin büyümesini bekliyoruz.
Esim bu durumdan rahatsiz aslinda, hic basbasa kalamiyoruz diye. ben de cocuklar büyüyünce hersey normale dönecek diye onu teselli edip duruyorum halbuki en cok yipranan benim. ama kaldiramayan o. bu sekilde idare ediyoruz.
uyumadan yasamaya calisitigm su dönemlerde ne bir siir ne de romantizm bekliyorum.
önce uykunu alacaksin aga! sonra karnin doyacak.
Ya gecen yakinlasalim dedik kizimin oyuncaklari cikti zirt pirt, batti derken ne konsantre olabildik ne de oyuncaklarin yasadiklari travmalari es gecebildik.
su dönem bir gecse, üzerimden ne idügü belirsiz pjamalarimmi atip saten sortla gezecegim, mum yok mu mum, yakacagim hepsini.
Ama bütün bunlar icin ne zaman ne de enerji var.
Cocuklar agac kovugundan cikmadi ya, onlara bakiyoruz iste.
Nasil yorgunum bir bilsen konu sahibesi:uykucu:

Back
X