- 28 Mart 2018
- 5.392
- 12.833
- 248
Uykusuzluk sizi anlyrm ama şimdi onun diş çıkma ve atak zamanlari bol bol. Siz yanınızda ise yatağı gece uykunuzu bölüp emzirecksnz yada sütünüzü sağıp bazı uyanmalarda biberonla baba da verecek.Selam kızlar. 6 aylık bir bebeğim var. Gündüzleri üç uyku uyuyoruz ve saat aralıkları 2 saat oluyor. Güne 6 6:30 gibi başladığımız için sabahları ilk uykuyu biraz daha erken uyuyor. Son uykusunu genelde 4 gibi bitiririz. 7’de rutinlere başlarız ve genelde 7:15 gibi gece uykusuna yatar. Odamıza gittiğimizde uyuyacağımızı genelde anlar. Yanına uzanırım biraz emer o ara ben pış pış yaparım ve arkada beyaz gürültü açık olur (kapatmam çünkü seslere çok duyarlı) gözler gidince memeyi çeker emziği veririm. Akşam uykumuzu da aynı şekilde yapıyoruz ama genelde benim yatağımda uyur çünkü onun yatağına yanyana sığamıyoruz. Benim problemim asıl gece başlıyor. 7’de uyudu diyelim 11 gibi uyanır ardından kurulu saat gibi ya saat başı ya da iki saatte bir uyanır. Meme vermeyince katıla katıla ağlıyor. Alıp kucağımda gezdiriyorum mümkün değil uykusu açılıyor. Memeyi alınca da maksimum 5 dk emer mayışık halde yatağına koyarım ayaklarını vurur sağ sola döner ve uyur. Ama benim bu meme bağlantısını kesmem lazım. Çok yorgunum çok yıprandım kıyamıyorum da. Nolur yardım edin
Tam 19 ay gece kalkıp emmek istedi oğlum asla hayır demedim işe dönmedim sırf bu sebeple onun ritmine uydum.( İyi ki emzirebildm diye şükrettim mama hazırlama süreci olsa bir de onu düşünerek mutlulukla emzirdim, çünkü cidden biberon veren annelerin zorluğu daha çok diye dusunyrm