6 ay uyku eğitimi çok yıprandım

Selam kızlar. 6 aylık bir bebeğim var. Gündüzleri üç uyku uyuyoruz ve saat aralıkları 2 saat oluyor. Güne 6 6:30 gibi başladığımız için sabahları ilk uykuyu biraz daha erken uyuyor. Son uykusunu genelde 4 gibi bitiririz. 7’de rutinlere başlarız ve genelde 7:15 gibi gece uykusuna yatar. Odamıza gittiğimizde uyuyacağımızı genelde anlar. Yanına uzanırım biraz emer o ara ben pış pış yaparım ve arkada beyaz gürültü açık olur (kapatmam çünkü seslere çok duyarlı) gözler gidince memeyi çeker emziği veririm. Akşam uykumuzu da aynı şekilde yapıyoruz ama genelde benim yatağımda uyur çünkü onun yatağına yanyana sığamıyoruz. Benim problemim asıl gece başlıyor. 7’de uyudu diyelim 11 gibi uyanır ardından kurulu saat gibi ya saat başı ya da iki saatte bir uyanır. Meme vermeyince katıla katıla ağlıyor. Alıp kucağımda gezdiriyorum mümkün değil uykusu açılıyor. Memeyi alınca da maksimum 5 dk emer mayışık halde yatağına koyarım ayaklarını vurur sağ sola döner ve uyur. Ama benim bu meme bağlantısını kesmem lazım. Çok yorgunum çok yıprandım kıyamıyorum da. Nolur yardım edin
Uykusuzluk sizi anlyrm ama şimdi onun diş çıkma ve atak zamanlari bol bol. Siz yanınızda ise yatağı gece uykunuzu bölüp emzirecksnz yada sütünüzü sağıp bazı uyanmalarda biberonla baba da verecek.
Tam 19 ay gece kalkıp emmek istedi oğlum asla hayır demedim işe dönmedim sırf bu sebeple onun ritmine uydum.( İyi ki emzirebildm diye şükrettim mama hazırlama süreci olsa bir de onu düşünerek mutlulukla emzirdim, çünkü cidden biberon veren annelerin zorluğu daha çok diye dusunyrm 🙃)

Kızım 14. Aya kadar hep böyleydi. Emzirmekten nefret ediyordum hala aklıma geldikçe içim kalkıyor. Biberona alıştırdım memeyi kestim (doktor kontrolünde) ayrıca hiç uyku eğitimi vermeye çalışmadım şu an 2 buçuk yaşında uykuya kendisi dalıyor ve uyanmıyor.Memeyi kesince geceleri çiş yapınca uyandı 1 kez bezini değiştiriyordum bir daha uyanmıyordu. Sonra biberonu kestik ama bez faktöründen dolayı geceleri yine uyandı. Bezide bırakınca uyanmaz oldu. Azıcık sabretmek lazım. Ben işteyken dinlendiğimi hissederdim. Biberona alıştırırsanız belki eşimiz geceleri yardımcı olur
İlk kez böyle bir yorum duyuyrm merak ettim kötü niyetle sormuyorum nefret edip içiniz kalkacak ne oldu ki emzirirken?

İlk kez böyle bir yorum duyuyrm merak ettim kötü niyetle sormuyorum nefret edip içiniz kalkacak ne oldu ki emzirirken?
Yapısal galiba özel bir sebebi yok. Hoşlanmıyorum. Mesala emziren bir kadın görünce bakamam bile. 14 ay nasıl emzirdim kendime hayret ediyorum. Hoşuma gitmiyor. 2. Çocuğu istemiyor oluşumun en büyük sebeplerinden bir taneside budur. Hata hamile iken hep emziremeyeceğimi düşünürdüm.

emdiği sürece öyle oluyor hiç boşuna yorulmayın geceyi kesmek içinde erken 10. Aydan sonra kesersiniz gece beslenmesini

Doktora gitseniz damlalar çok rahatlatıyor benim de kullanmadığım damla kalmadı onlar olmasaydı mahvolmuştuk
Gaz damlasının ben işe yaradığını düşünmüyor-dum ki 10 kişiyle konuşsam 8i yaramıyor dedi gerçekten. Doktorum da işe yaradığını düşünmüyordu zaten bebek alerjikmiş 2,5 aydan sonra teşhis aldık. Zaten o ara yine de 4 gün falan kullandım yine öneri ile Vicol damla ama iki kez kanlı kaka yaptı ben ona yoruyorum rezene vs bitkisel şeyler varmış. Çünkü şuan diş granülü kullandım bir kez, yine bi tuhaf oldu kakalar alerji doktoru kullanma dedi. Aslında mevzu gaz çıkartamaması değil de gaz oluşumu bizim. Bi ara probiyotik verdi ama alerjik olduğu çıkınca onu da bıraktırdı gereksiz yük yapmayalım bağırsaklara diye. Şuan intolerans için Relactaz kullanıyoruz emzirmeden önce yoksa köpüklü kaka yapıyor. Ek gıdaya da başladık toptan gazımız var yani 🤣. Yine de çocuk doktoruma sordum şuan işe yarar mı sizce diye 1 yaşına kadar unut işe yaramaz dedi 🥹

bazi arkadaslar gece beslenmesini kesmekten bahsetmisler. O dediginiz tam nasil oluyor? yani diyelim ki bebek gece uyandi, normalde emzirirken artik emzirmemek mi gerekiyor? Emzirmeden uykuya geri dalmayi saglamak mi oluyor?

Ben de sevemedim emzirmeyi. Ruhum enerjim çekiliyor gibi hissediyordum. Dakika sayardım emzirirken ne zaman bitecek diye çok da suçladım kendimi bu konuda.
Yapısal galiba özel bir sebebi yok. Hoşlanmıyorum. Mesala emziren bir kadın görünce bakamam bile. 14 ay nasıl emzirdim kendime hayret ediyorum. Hoşuma gitmiyor. 2. Çocuğu istemiyor oluşumun en büyük sebeplerinden bir taneside budur. Hata hamile iken hep emziremeyeceğimi düşünürdüm.
Ben de böyleyim gerçekten bakamıyorum emziren birine, anlam veremiyordum kendime demek ki yalnız değilmişim.

Bende bu şekilde yapıyordum konu sahibesi...
Ben anormal birşey göremedim
Geceleri yorumluyorsunuz fakat gittikçe uyku süreleri uzuyacak.
Benim bebek 16 aylık hala gece iki saatte bir uyanıp meme ister.mememde tekrar uyur.6 aylık bebeğinizin de birer ikişer saat aralıklarıyla sizi yanında istemesi normal geldi bana.sabredin..gittikce herşey daha sistematik olacak.

Uyku saatleriniz süper. Sakın bozmayın. Bebişler gece sürekli emerler zaten. Diş ağrıları olur, sizi isterler. Yani 18 aylık kızım gece hala kalkar emmeye bazen. Ama bu saatleriniz devam ederse akşam erken yatan bebeğiniz olacak süper . 3 tane çocuğum var hepsinde böyleydik. Gece bazı dönemler çok kalkarlar. Onların da derdi oluyor.

Gaz damlasının ben işe yaradığını düşünmüyor-dum ki 10 kişiyle konuşsam 8i yaramıyor dedi gerçekten. Doktorum da işe yaradığını düşünmüyordu zaten bebek alerjikmiş 2,5 aydan sonra teşhis aldık. Zaten o ara yine de 4 gün falan kullandım yine öneri ile Vicol damla ama iki kez kanlı kaka yaptı ben ona yoruyorum rezene vs bitkisel şeyler varmış. Çünkü şuan diş granülü kullandım bir kez, yine bi tuhaf oldu kakalar alerji doktoru kullanma dedi. Aslında mevzu gaz çıkartamaması değil de gaz oluşumu bizim. Bi ara probiyotik verdi ama alerjik olduğu çıkınca onu da bıraktırdı gereksiz yük yapmayalım bağırsaklara diye. Şuan intolerans için Relactaz kullanıyoruz emzirmeden önce yoksa köpüklü kaka yapıyor. Ek gıdaya da başladık toptan gazımız var yani 🤣. Yine de çocuk doktoruma sordum şuan işe yarar mı sizce diye 1 yaşına kadar unut işe yaramaz dedi 🥹
Allah yardımcınız olsun çok zor alerjik olması umarım tez zamanda geçer gider 🙏🏻

Çok teşekkür ederim hepinize biraz olsun içim rahatladı. Bu şekilde devam edeceğim. Her şey zamanla yoluna girer inşallah. Sabretmek en önemlisiymiş bu süreçte

Belli bir aya gelince doktorlar artık gece beslenmesine gerek kalmadığını söylüyorlar arkadaşlar da bundan bahsetmişler. O zamanda o şekilde eğitim vermek gerekiyor. Bebek biraz daha büyüdüğü için o zaman konuşarak artık gece beslenmesine gerek kalmadığını söylemek ve bunu oturtmak gerekiyor. Sanırım arkadaşlar da bundan bahsetmişler
emdiği sürece öyle oluyor hiç boşuna yorulmayın geceyi kesmek içinde erken 10. Aydan sonra kesersiniz gece beslenmesini

bazi arkadaslar gece beslenmesini kesmekten bahsetmisler. O dediginiz tam nasil oluyor? yani diyelim ki bebek gece uyandi, normalde emzirirken artik emzirmemek mi gerekiyor? Emzirmeden uykuya geri dalmayi saglamak mi oluyor?

Eğer aksi bir durum yoksa 10. Aydan itibaren kesebilirsiniz gece beslenmesi kesildiğinde bebek eskisi kadar uyanmıyor uyansada geri dalıyor tabi bebek ağlıyor istiyor memeyi ama vermiceksiniz tabi bunu bir anda değil bir uyandığında verip diğer uyandığında vermiceksiniz sonra 2 sefer vermeyip 3.de vereceksiniz seklinde arayı açarak bitirceksiniz. Kriz cıkıyor ama kararlı olmanız lazım yoksa daha zorlaşır. Çok kriz cıktığında su verebilirsiniz. Sonra zaten alışıyorlar. Yattığı odada emzirmiceksiniz gece uykusuna geçerken. Odayu ayırınca tam olarak deliksiz uyuyorlar artıj.

Zaten bu düşünce ile emzirme de şifa niyetine olmaz ve mama vermek en uygunu. İlla emzirmek de zorunda değiliz ki biberonla büyüyen çok çocuk var 🍀

gece bebeğin saatte bir acıkması mümkün değil. büyük ihtimalle bebeğin bir derdi var. ortam ısısı, nem, üzerindeki kıyafetler veya ayına bağlı olarak belki de diş. unutmayın ki gece ağrılar daha yoğun yaşanır. memeye gelmek isteyip memede sakinleşmesi de bu yüzden büyük ihtimalle. bebeğin derdini cözer veya hafifletirseniz uyku düzeni zaten gayet iyi.

benim 3 aylık oğlum 8.30da uykuya dalıyor ve bir kere 3te bir kere de 6da kalkıp emiyor. sonra bir daha sabah 9da tamamen uyanıyoruz artık.

bebeğin sorununu bulup çözmeye odaklanın bence.

Gece uykuya geçtiği saat biraz erken değil mi. 8 9 a çeksen daha iyi uyuyacak gibi.

1 yaşından sonra bebekler gece uykusuna geçmeden önce iyice doyurulup uyutulduğu sürece acikmazlar. 1 yaşından sonraki gece beslenmesi açlıktan değil alışkanlıktan. O yüzden 9. Aydan sonra yavaş yavaş gece beslenmesini azaltarak bitirmek gerek. Ben 9. Aydan sonra gece sadece meme emiyordu. 12 ayda tamamen gece beslenmesini kestim. Aslinda o ayda memeyi kestim böylelikle gece beslenmede kesilmiş oldu. Ben hamileyim ve kanamam olunca hastaneye yatmam gerekti geldiğimde hiç meme vermedim ve böylelikle hem meme Hem gece beslenmesi kesildi. Uyandığında su teklif ediyorum. Yeniden uykuya daldiriyorum.

gece bebeğin saatte bir acıkması mümkün değil. büyük ihtimalle bebeğin bir derdi var. ortam ısısı, nem, üzerindeki kıyafetler veya ayına bağlı olarak belki de diş. unutmayın ki gece ağrılar daha yoğun yaşanır. memeye gelmek isteyip memede sakinleşmesi de bu yüzden büyük ihtimalle. bebeğin derdini cözer veya hafifletirseniz uyku düzeni zaten gayet iyi.

benim 3 aylık oğlum 8.30da uykuya dalıyor ve bir kere 3te bir kere de 6da kalkıp emiyor. sonra bir daha sabah 9da tamamen uyanıyoruz artık.

bebeğin sorununu bulup çözmeye odaklanın bence.
Oda sıcaklığınız kaç ? Bizim genelde 23 ve ince bir pijama ile yatırıyorum ince bir battaniye ile

Kızım 14. Aya kadar hep böyleydi. Emzirmekten nefret ediyordum hala aklıma geldikçe içim kalkıyor. Biberona alıştırdım memeyi kestim (doktor kontrolünde) ayrıca hiç uyku eğitimi vermeye çalışmadım şu an 2 buçuk yaşında uykuya kendisi dalıyor ve uyanmıyor.Memeyi kesince geceleri çiş yapınca uyandı 1 kez bezini değiştiriyordum bir daha uyanmıyordu. Sonra biberonu kestik ama bez faktöründen dolayı geceleri yine uyandı. Bezide bırakınca uyanmaz oldu. Azıcık sabretmek lazım. Ben işteyken dinlendiğimi hissederdim. Biberona alıştırırsanız belki eşimiz geceleri yardımcı olur
Merhaba konudan bağımsız biberona nasıl alıştırdınız. 14 aylık oldu mama hiç kullanmadığımız için biberonla hiçbir bağımız yok. Biberonla ne vereceğimi dahi bilmiyorum bu ara çok seçici zaten tatlar konusunda. Biberonu avent

Zaten bu düşünce ile emzirme de şifa niyetine olmaz ve mama vermek en uygunu. İlla emzirmek de zorunda değiliz ki biberonla büyüyen çok çocuk var 🍀
Kızım emiyor diye onu hiç suçlamadım ya da emzirmeyi sevmediğim için kendimi hiç suçlamadım. Hak diyince de meme verdim guk diyince de. İlk başta biberon verdim ayına göre fazla büyümüştü doktor mamayı kesmemizi söyledi. Sütüm de şifa oldu çocuğuma kilosu hep iyiyidi. Ama dediğim gibi şu an aklıma gelince içim kalkıyor. Analık çok farklı bir şey yapmam ya da yapamam dediğin şeyi buz gibi olup yapıyorsun 😁 Rabbim tüm çocuklara sağlık sıhat versin anasına babasına bağışlasın

Back
X