Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 6.ayda bingildak

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

Busramelek94

Üye
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2016
85
21
8
30
Kizlar oglum 6 ayini doldurdu 7 ye grdi bugun asimiz vardi fakat saglik ocaginda bingildagina baktilar sorun var demediler ama olmasi gereken kadar kapanmamis sanirim d vitamini veriyrm 3 damla onu sordular veryrm dedim d vitamini ve yogurt ver dediler ben zaten bunlari veryrm kilomuz ust sinirda boyda iyi masallah gelisimi cok iyi dediler bingildak beni endiselendirdi bide sorun teskil edicek derecedemi dedim hayir dediler sizce normalmi

Ayrica 1 dahaki kontrol mart ayinda bana gore uzun bir sure var acaba kendi doktorumuza cikip gostersemmi kan sayimi yaptirdinmi dediler yaptirmadik hem binuda yaptirmalimiyiz

Önemli olan 18 aya kadar kapanması daha sizinkisi küçük kilosu fazla kafası biraz büyükse acıklığın fazla olması normal kafanıza dert etmeyin d vitamini düzenli verin zaten zamanla kapanır. 18 ayında kapanmasa zaten onlarda sizi çocuk endokrıne yonlendırırler.

Ayrica 1 dahaki kontrol mart ayinda bana gore uzun bir sure var acaba kendi doktorumuza cikip gostersemmi kan sayimi yaptirdinmi dediler yaptirmadik hem binuda yaptirmalimiyiz
9. ayında kan sayımı yaptırmak gerekiyor zaten sizi 9 ayında bir hemoglobin baktıralım diye yönlendiriler şimdilik gerek yok.

Önemli olan 18 aya kadar kapanması daha sizinkisi küçük kilosu fazla kafası biraz büyükse acıklığın fazla olması normal kafanıza dert etmeyin d vitamini düzenli verin zaten zamanla kapanır. 18 ayında kapanmasa zaten onlarda sizi çocuk endokrıne yonlendırırler.
Evet kafasi buyuk kilo faxla desiginix gbi tesekkur ederim saolun

Bizim de 4 aylik kontrolumuzde doktorumuz bingildagi defalrca kontrol edlip bize birsey soylemedi ama d vitamini olarak devit kullaniyorduk multitaps kullanalim devit yerine diye degistirdi bizim de bingildagimiz buyuk normalden ama kafamiz da buyuk 4. AY kontrolunde 44 cm di:) doktorlar 18. Aya kadar kapanacagini ama 24 aya kadar surebilecegini de soyluyor bingildagin kapanmamasi sanirim rasitizm hastaligiyla bagdastiriliyor tabiki kontrol etmek lazim ama daha vakit var endiselenmek icin erken. Kac cm biliyormusunuz? 3 cm civari bizim bingildagimiz elimle kontrol ettigimde yaklasik 3 parmaga yakin gorunuyor

Back
X