6 aylık alerjik bebek ve gaz

UmayUmay0

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Mart 2024
799
326
23
Kızlar bebeğim 6 ay 12 günlük. 2,5 aylıkken sür ve yumurta alerjisi olduğu anlaşıldı kanlı kaka ile. Diyete girdim, emziriyorum. En son kan gidecek mi diye kuruyemişte kapatıldı ama bir türlü tamamen gitmedi. Alerji doktorumuz aslında çoklu gıda alerjisi olduğunu söyledi bir kez, 6 aylıkken tekrar test yapıldı benim diyetim açıldı şimdi bebeğime ek gıdaya başladım. Henüz yoğurdu bugün çok az verdim alerji doktoru önerisi ile. Doktorumuz bizim alerjimiz 10da 2 en fazla diyor. Ama size sormak istediğim başka bişey, ilk bebeğim bu yüzden çok bilgisizim ve üzerine böyle bişey geldi. Ek gıdaya başlamadan önce de sıfır kaçaksız bi diyet yaptım en başta gayet iyiydi gaz ilk zamankine göre azaldı. Ama tabi bebeğim büyüdü artık karakterini de belli ediyor. O zamanlar ya ağlar ya uyurdu zaten algısı açık değildi o zamanlar normal olarak. Şuanda bebeğimin alerjik bebeklere göre normal bir durumda mı olduğundan emin değilim. Mizacı tabiki farklı bi konu ama fiziksel olarak yaşadığımı anlatmak istiyorum belki bu konuda tecrübeli anneler yardımcı olabilirler, doklarlarım normal diyor çünkü ama normal mi anormal mi bilmiyorum.
Bu arada konudan bağımsız(belki de bağımlı) alt dişlerin 1 aya gelebilecek durumda olduğunu söyledi çocuk doktorum da.

Gece uykuya geçiş tam bi eziyet 10-15 kez pışpışlamam gerekiyor yatırdıktan sonra, gaz rahatsız ediyor bence. Ufak bi gaz bile rahatsız ediyor bazen minnacık pırtlıyor emerken sonra uyuyor. Uykuya daldıktan sonra 4 saat falan sonra kıpırdanmalar başlıyor, emiyor yatırıyorum sonra sabaha kadar 2 saatte bir devamlı böyleyiz. Bence gaz çünkü emziriyorum pırtlıyor ve dalıyor. Çok şiddetli gelince uyanıyor tabiki, o gaz çıkana kadar asla ama asla uyumuyor. Sabah ilk şiddetli gaz/kaka uyanışı huzursuz olmuyor ama. Dümdüz uyanıyor büyük ihtimalle ayılamıyor. Dün gece inat ettim emzirmeyeceğim diye asla durmadı, ayılmıyor bile mızıldanırken belki de dişte vuruyordur dedim.

Uyandıktan sonra akşam üstüne kadar genelde mızmız bazen şiddetli gelince ağlamalı günümüz başlıyor allahtan kafasını dağıtabiliyorum genelde, asla bi iş yapamıyorum zaten onu da bıraktım artık derdim ikimizi de doyurabilmek. Öğle uykusu eğer zorla tek yatırırsam en fazla 40dk, yanına yatarsam sıcaktan yine pışpışlı falan uyuyor. Akşam babası geliyor, yeni biri var diye onun hayrına galiba daha iyi modu. Sonra yine mızlanmalar. Gaz mı diş mi bilmiyorum ama hep bi gaz oluyor yolun sonunda genelde belki de denk geliyor bilmiyorum. Bu kadar emmeye bende hiperlaktasyon var normal olarak belki de o gaz yapıyor, aç olduğunu düşünmüyorum son iki ayda iyi almış diyor doktorlarımız. Kendi de çıkartamıyor gazını benim yardımımla anca.

1 yaşına kadar gazı olacak diyor çocuk doktoru, bir kaç hafta önce bi gece 7 saat uyumuş bi şekilde ve acı içinde uyandım diyebilirim.

Bu yaşadığım şey sizce normal mi alerjik bebek annelerine soruyorum özellikle derdi ne anlamıyorum, çok yoruldum. Normal olarak bu şekilde tek dışarı çıkmakta ayrı bir dert benim için, durmayan bi çocuk var bebek arabasını mı onu mu çantayı mı taşıyayım diye korkudan en fazla 1 saat çıkıyorum bi yürüyüp bebeğimle geliyorum mızıldanmaya başladığı anda koşa koşa onla konuşa konuşa eve dönüyorum .

Şimdi bi de ek gıdaya başladık, ona da pek hevesi yok gibi. Alerji doktoru ek gıdayla toparlar hızla demişti, böyle de hevessiz olunca benim modum iyice düştü artık…

Artık ne normal ne anormal bilmiyorum gerçekten, akışına bıraktım biraz ama bazen sinir oluyorum ben mi derdini anlamıyorum diye. Bu arada devamlı doktorlar ile iletişimdeyim, benim diyet/onun ek gıdası derken kaka değişimlerinden haberi oluyor özellikle alerji doktorunun ama huzursuz mu diye soruyor, ağlamaktan durmuyor değil yani duruyor bebeğim ilgilenince. Bi huzursuzluk var ama diş mi anlamıyorum bunları söylüyorum tamam takipte kalalım diyor.
Bu arada kakaları gayet normal olduğu zaman bile gazı fazla vardı. (yani ek gıda ve benim diyetimin açılması öncesinde). Ne zaman rahatlar bu gaz sorunu, artık çok yoruldum

7 aylik bebeğim alerjiden dolayı ciddi egzamssi vardı egzama geçti aşırı gaz sorunu başladı ve biz en fazla 1 saat uyuyoruz gece de gündüzde aylardır durum böyle ve bende 1 yaşına kadar böyle süreceğini düşünüyorum benim bebeğim de gaz yüzünden uyuyamıyor ve sürekli uyuma isteği var 24 saatimiz eziyet gibi geçiyor kendimi geçtim artık ama ona üzülüyorum, bizim doktorumuz yumurta dışında bütün diyetleri actirdi aama ısrarla bana ye diyor ye ki bünyesi daha çabuk adapte olsun o yüzden kendim yiyorum mecbur ama bize bebek yogurt yemesin kendin ye kendide yerse daha çok yorariz dedi probiyotik yazdı bir de ondan biraz ümitliyim belki biraz rahatlatır ,ek gıdaya benimkide hiç hevesli değil büyüdükçe yer diye düşünüyorum dert etmeyin o yüzden yalnız değilsiniz ,Ben asla bebeğimin 2 saatten fazla uyuduğunu görmedim daha siz yine 7 saat i 1 kerede olsa görmüşsünüz

Ben bir kaç farklı anne ile görüştüm bazıları diyete rağmen devam ediyor diyor, bazıları gaz sorunu diyetle ortadan kalktı diyor. O yüzden acaba dedim bizim durumumuzda mı sorun var ama her alerjik bebek bunu yaşıyor demek ki.

Bizimde yumurta harici açıldı ama diğerlerinde de deri testinde geçtiği halde kakalar değişiyor ekstra huzursuzlanmalar oluyor. Bana kalsa açmam doktor ısrarla devam diyor sonuçta alışması lazım diye bende açıyorum

Bebekten bebege de değişiyor olabilir ama biz çok katı diyette yaptık aylarca şimdi yapmıyoruz gene aynı yani değişen bisey olmadı muhtemelen her şeye alerjisi var ama bizim doktorumuz da ısrarla yumurta dışında her şeyi ye diyor bana da yumurtaya çok ciddi alerjisi var benim bebeğimin bence 1 yaşına kadar böyle yasicaz umarım daha çabuk geçer

Aynısını benim doktorum da demişti çoklu gıda alerjisi var aslında ama alışacak belirli besinler hariç kapatmayacağız dedi, o dönem sabah kakası normal diğerleri yeşil geliyordu.

9 ayda bi tık rahatlama oluyormuş sanırım kendileri kaka gaz yapabilmeye başlıyorlar, sanırım şuan onun sorunu da var. Doktorum 1 yaş diyor, konuştuğum biri 1-1,5 yaşta gazı da düzeliyor diyor bakalım. İnşallah bir an önce toparlarlar gerçekten çok zor, hele sizinki daha da zor o şekilde böyle desteksiz büyütüyor olsaydım aşırı zorlanırdım.
Diş için granül bile kullandırmıyor alerji doktoru kaka takibi yapıyoruz diye

Valla biz de kanlı kaka ile 2. ayda öğrendik alerjisi olduğunu. Alerjik mama içti ama ona rağmen inanılmaz gazı oluyordu. Çok iyi anlıyorum o uyumama gaz olayını. Bizi rahatlatan şeylerden biri her gün verdiğimiz gaz şurubuydu. (Belki 8 farklı marka denedik 1 tanesi iyi geldi doktorunuzla görüşün onu tabii).
6. ayda yoğurt tadımı felaketti. O yüzden eledik. 8. ayda tekrar denedik. Olmadı. 11.5 aylık şu an hala gaz yapıyor.
İkinci rahatlatan şey de büyümesi . 8. Aydan sonra anca azaldı gazları. 6. ayda bile felaket gazı olurdu. Yani tek şey beklemek büyümesi ve gaz yapan ek gıdaları elemek

Merhaba yoğurt tadımından sonra gaz açısından mı felaketti yoksa cilt döküntüleri de eşlik etti mi?
Benim bebeğimin aldığı bir alerji tanısı yoktu mukuslu kaka ve gazı vardı ama kan vs görmedim hiç. Yoğurt tadımımız beni ek gıdadan soğutacak kadar korkunç geçti. Açıkçası nasıl devam edicem hiç bilmiyorum şu an.

Gazı rahatlatıcı şeyler için çocuk doktorumuz her türlü 1 yaşa kadar olacak boşuna kullanma diyor. En başta ben kullanmak istemedim gaz damlası yalan yok, zaten anne sütünü bile zor sindiriyor bebekler günde 3 kez minicik midesini dolduracak bişey vermek saçma geliyordu. Sonra alerjik olduğu çıktı zaten tamam dedik 3-4 en kötü 5-6 ayda toplar ama yok hala var. Alerji doktoru bi tane önerdi, çocuk doktoru bu olacak diyor (haklı aslında mevzu çıkartmak değil gaz oluşumundan sancılanıyor sıkıntı o, rahat uyuyor mesela sonra bi kıpırdanıp gaz çıkartıyor uykuya devam ediyor 1dk sonra ağlıyor sancı geliyor galiba).

Yoğurt tadımı yaptırdım ve tek artısı ıkınması oldu ya benim bebeğimin acı eşiği yüksek ya da ben artık kendimi ve durumu saldım 1 yaşına kadar hayatımı askıya aldım sanırım . Gaz hep var yolun sonu hep gaza çıkıyor maalesef ve çoğu zaman ne yaparsam yapayım asla ama asla ona yardım edemiyorum sadece aklını dağıtabiliyorum. Onu oyalayayım diye gün içinde yapmadığım şey kalmıyor tv açma hariç herşeyi yapıyorum diyebilirim.

Ek gıdada ne vereceğimi de şaşırdım, aşırı büyük reaksiyon olmadığı sürece herşeyi ver diyor alerji doktoru 3 gün kuralı ile, alışsın istiyor galiba bağırsakları. Çocuk doktoruna kalsa bi kaç günde 4 öğüne çıkartıyor beni ama ne bebeğim yemek istiyor ne de benim 3 gün kuralı yapmadan bişey veresim geliyor, bence gazı yüzünden o da yemek istemiyor gibi geliyo bana sadece meme.

2.gün yoğurt tadımıydı dün, gece ıkınıp ıkınıp durdu sabahta bi tuhaf kaka yaptı, alerji doktoru bi bekleyelim yarın iyi olursa devam ederiz diyor bu bile bir gün kayıp şuanda. Napcamı şaştım valla

Merhaba cilt döküntüsü değil de aşırı gaz olmuştu ve 6 kere kaks yapmıştı. 8. Ayda tekrae denedik yoğurtu ama aynı oldu. Şimdi 11,5 aylık çoook nadir veriyorum. O da öğleden önce.
8. Aya kadar ben de ne vereceğimi şaşırmıştım. Herşeyi 3 gün kuralıyla verdim. Mesela bezelye, brokoli ve karnabahar aşırı gaz yaptı devam etmedim. Alerjik 6 aylık kızıma doyum öğünü ben vermedim sadece 5.5 ‘dan 6.5 aya kadar sadece sabahları tadım yaptırdım. 6.5’dan sonra öğlen bir kere denediğim alerji yapmayan şeylerden doyum öğünü verdim. 2 çorba kaşığı kadar. 7.ayda kahvaltı ve öğleden sonra öğünü, 8. ayda da 3 öğün vermeye başladım. Doktor o şekilde yönlendirdi. 9. ayda alerji testi yaptırdım; yarım yumurta sarısı yerine tam yumurta vermeye başladım. Ama gazlı bebekler için 6. ay daha çok erken, ben de çok aşırı pimpirikli bir anneyim maalesef ama gaz şurubu gerçekten rahatlatıyor.

Benim oğlumda da dakikalar içinde vücudunda döküntüler oldu yoğurttan sonra. 2 gündür de aşırı gazı var yoğurttan sanırım o da
Doktor randevumuza kadar bende nasıl ilerleyeceğimi bilemiyorum hiç aklıma gelmemişti çocuğun yüzünde yoğurt ile temas eden her yeri kıpkırmızı görene kadar

Devam etmeyin bence bırakın. Başka bir gıdayla tadıma devam edin. Alerji damlası verir muhtemelen doktor biz de kullanmıştık 3 gün falan.

Sizce hangi yiyecekleri deneyeyim? Şu ana kadar kabak, havuç, tatlı patates, (en sonunda hepsiyle çorba yaptım) 2 gün yoğurt (muhtelemelen bugün de verdirecek alerji doktoru), bir kere de armut denedim. Sanırım armutta gaz yaptı gibi . 6,5 aylık şuanda.

Planımda bezelye, enginar, brokoli ya da karnıbahar (ikisi de aynı aileden olduğu için birini deneyeceğim) vardı.
Çocuk doktorum ise baya kahvaltı öğlen yemeği (meyve) akşam yemeği ver diyor e zaten alerjik bebek ve kahvaltıda lor peyniri bebek bisküvisi falan ver diyor(evde kendim yapacağım bunu mecbur yumurta alerjisinden dolayı) ne yapacağımı şaşırdım gerçekten. Hayır bi de zaten iştahı da yok pek gazdan dolayı . O şurubu bana özelden yazar mısınız? Bi doktoruma sorayım, gerçi kaka takibi yüzünden kullandırmayacak muhtemelen alerji doktoru ama

Aynısı, çözüm bulabildiniz mi

Aynısı, çözüm bulabildiniz mi
Hayır maalesef, bir de dişlerimiz çıkıyor şimdi. Bütün düzeni kaydı gitti :).

Alerjik bebeği olan bir tanıdığım ile konuştum 1 yaşına kadar gaz/kaka huzursuzlanmaları olmuş onda da. Sonradan düzelmeye başlamış. Ama ek gıda ile birlikte sanki kötü günleri biraz daha azaldı gibi yani önceden 9gün kötü 1 gün iyiyse şuan 5gün kötü 2 gün iyi gibi. Böyle böyle toparlanacak sanırım

Merhabalar benim bebeğiminde laktoz introlenransı ve besin alerjisi var yumurta ve tavuk bunları deneyerek buldum diyetteyim şuan ama kızım son 1 haftadır çok sık kaka yapıyor gündr 6-7 kez önceden günde 1 ya da 2 yapardı sizin bebeklerinizde durum nasıl acaba? Doktorumuz muhtemelen başka bir besine daha alerjisi var diyor ama dediğim gibi önceden böyle bi durum yoktu başka bir besine sonradan alerjisi gelişmiş olabiliyor mu?

Merhaba benim bebeğim 17 aylık. 1 yaşına kadar her şey berbattı. Ek gıda reddi, uyku düzensizliği, karın guruldamaları ve bitmeyen gaz. Yani sizin yaşadığınız süreç normal bir süreç. 1 yaşından sonra uyku düzeni oturdu el gıda ilgisi arttı yemeye başladı. Gaz ve karın guruldaması azaldı. Ancak bitmedi. Ara ara hep yokladı. Son 2 aydır çok iyiydi ama 10 gün önce bir şey alerjisini tetikledi. Ve şuan yine gaz karın ağrısı var mesela. Bizimki de bağırsak tepkili çoklu gıda. Ama normalden daha ağır. Bence 3 4 yaşına kadar gidecek böyle. Hiç tamamen yok olacakmış gibi durmuyor bizdeki. Ama çok hızlı atlatan bebekler de var. Umarım sizinki 1 yaşında tamamen sonlanmış olur. Zorluğunu ve psikolojisini iyi bildiğim için bir an önce toparlamanızı diliyorum

Sancı çekiyor gibi geliyor bana, aslında iştahlı merakı var yemeğe ama sancı vurduğu anda yüzünden belli oluyor ve asla bişey sokmuyor ağzına meme dışında. Tam toplayacak olduk demir damlasından mı bilmiyorum yine bi kötü oldu, 1 hafta bırakıp deneyeceğiz. Gerçekten içim acıyor artık.
Sizin bebeğinize yasak olan bi besin var mı ve emziriyorsanız hala diyette misiniz? Bir sancı giriyor 1-2 saat sonra kaka yapıyor mesela onu farkettim, o 2 saat boyunca devamlı ama devamlı mızmız. Sonra bir rahatlıyor 1 saat sonra yine aynı gibi gibi

Evet ben hala diyetteyim emziriyorum. Kakao, tahin, tereyağı ve fındık tüketmiyorum. Fırınlanmış ya da pişirilmiş süt ürünlerini tüketiyorum ama peynir yoğurt yemiyorum. Bebeğim de kakao tahin tereyağı fındık tüketmiyor. Peyniri sevmediği için deneyemedik tam anlamıyla. Yoğurt yiyebiliyor. Pişmiş ya da fırınlanmış süt ürünlerini de yiyebiliyor tereyağı hariç. İlerleme var ama arada bir şeyler tetikliyor. Yakın zamanda tereyağı deneyeceğiz. Sonra da fındık denerim muhtemelen.

Siz bir yaşından önce de bunları yiyebiliyor muydunuz? Ve bebeğiniz de saydığınız besinleri tüket biliyor muydu

Hiçbir belirtisi yok muydu bebeğinizin benimde bebeğim 3 buçuk aylık bir haftadır başlayan bir gaz var anlam veremiyorum ve beslenme reddi var bir buçuk aydır sadece uykuda içiyor mamayı reflü dedi doktor ilaç verdi biraz yemesi düzeldi ama aşırı gazı var gece gündüz ağlıyor yatmıyor uyku yok bugün de kakası biraz mukusluydu korktum acaba alerji mi bu ya kakada kan felan birşey yok da sadece mukus vardo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…