Bebek Beslenmesi 6 aylık bebeğim için kahvaltı önerileri???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ekici_bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
69
2
28
Eskişehir
Merhaba kızlar,
Sütüm yetiyodu yetmiyodu hangi mamayı sevdi, yedi yemedi derken 6 aya ulaştık. Şimdi yeni sorularım var. Kahvaltılara nasıl başladınız? Bütün malzemeleri karıştırıp bulamaç gibi mi verdiniz yoksa herşeyin tadını alsın die ayrı ayrı mı? Ne miktarlarda başladınız nasıl tarifler yaptınız? Yardımcı olursanız çoook sevinirim. 4,5 ayda çorba ve meyve pürelerine başladık ama kahvaltı konusunda trdirginim :(

Canim oncelikle bulamac seklinde yapmani tavsiye etmem bnde corba falan basladim kahvaltiya gecmedim

Benim onerim herseyden ayri ayri yemesi ve tanidi bilmesii
Atiyorum yumurta sarisini agzina verdigimde onun yumurta oldugunu bilmesi lazim
Keza peynir yediginde onun yumurta deilde peynir oldugunu bilmesi lazim yani ben o sekilde baslamayi dusunuyorum.

Hepsini karistirdik diyelim;
Nerde peynir,yumurta,ekmek.
Bunlarin hicbirini ayirt edemeyecek oule deilmi.
Nacizane fikrim boyle
Gene ayni sekilde yogurda ek birsey katilmasi taraftari deilim yogurdun tadini sekerli bise olarak bilmesin mayhos tad gelince agzina bilsinki o yogurt..

Gene ayni sekilde pirinc unu da vermeyi dusunmuyorum cunku gerkesiz kilo alimina gerek olmadigini dusunuyorum ama gun icinde yogurttu corbaydi emmeydi..

Bebegimi mutlu.etmek adina cok az miktar vrmeyi dusunuyorum
Umarim yardimci olmusumdur:-)

Teşekkürler canım tabiki yardımcı oldun :) bende ayrı ayrı vermeyi düşünüyorum aslında dediğin gibi önemli olan zaten şuan doyurmak değil tatlara alıştırmak. Bugün yumurta, peynir ve kendi yaptığım bebe bisküvisiyle muzu karıştırıp verdim. Hani biz zeytin peynir reçel yeriz ya reçel yerinede muzlu bisküvi ;) hepsini yedi maaşallah.

İyi bakalim canim meyve puresinde neyi tercih ediyosun ve nasil yapiyosun

Ben isin asli cekiniyorumda biraz wermeye bİzmki cokkm gazli bi bebek hala da var oyusden suan icin hala tadimlim oyle agzina veriyorum yogurt verdim bi kac kasik elma suyu suan boyle corbaya da tamamne gecmeyi dusunuyorum

Ben isin asli cekiniyorumda biraz wermeye bİzmki cokkm gazli bi bebek hala da var oyusden suan icin hala tadimlim oyle agzina veriyorum yogurt verdim bi kac kasik elma suyu suan boyle corbaya da tamamne gecmeyi dusunuyorum
Çorbalarına mutlaka piştikten sonra zeytinyağ gezdiriyorum ben kabızlığı önlüyor. Gaz problemimiz kalmadı çok şükür. Ama yine de insan ne vereceğini bilemiyo hergün hergün aynı şeyler olmuyo. Çözeriz inş. Bu ek gıda işini

İnsalah canim ya inan 3yil bakicilik yapim kresde 40li bebekti 2 yasina kadr bn baktim herkes ewliydi yani yaslilardi ama hwrkes cok tecrubelisin cocugun olursa zorlanmazsin iyi bakiyosun derlerdi anammmm gel gor ki kendi cocuguma ne yapacagimi sasiriyom yaaaa:-) cok komifime gidiyo yaaa

Ya bn suan sebzeli yani salcasizdan bi baslayim oyle gecerim salcali corbalara sehriye falanda dusunuyorum muzu vermei dusunmuyorm en azindan bi ay daha gecsin bakalim auanda tavuk suyuyla xorba yapacam ama ne yapim bilniyorum

ben de kahvaltiliklari tek tek tadina varmasi taraftariyim fakat benim kizimda peyniri zeytini o kadar kucukken yemiyordu israr etmiyordumda sonucta cok tuzlu. ama simdi 1 yasini gecti ve kendi istegiyle bayila bayila zeytin domates ekmek zeytinyagi yiyor.
Cok fazla secenek sansimiz yok bebek kucukken ama ben pekmez tereyagi falan tavsiye ederim. demir eksikligi icin cok onemli. ayrica gunkurusu kaysi falan veriyordum sicak suda yumusuyordu. recel gibi yapay tatlandirici olan gidalardan ve tuzdan uzak tutalim.

mesela haslanmis yumurtayi sevmiyor ama ben ona krep yapiyorum. hatta krep harcinin icine 2 kasikta pekmez koyyuorum. siyah bir krep elde ediyoruz ama besinlerini aliyor bu yuzden. sebzeli krepte olabilir. veya tavada yagda yumurta falan yiyor.

Ilk baslarda kahvalti zor tabi bende tarhana corbasi falan veriyordum.

Ya bn suan sebzeli yani salcasizdan bi baslayim oyle gecerim salcali corbalara sehriye falanda dusunuyorum muzu vermei dusunmuyorm en azindan bi ay daha gecsin bakalim auanda tavuk suyuyla xorba yapacam ama ne yapim bilniyorum
Tavuk suyu için erken değil mi? Bi de ben tavuk konusunda tedirginim ya. Hormon falan meselesi yüzünden. Kurban bayramı geliyor. Bol bol kemik suyu depolamak lazım:) kemik iliği kemik suyu çok faydalıymış. 8. Ayda falan başlarım çorbalara koymaya. Ama tavuk suyu konusunda tedirginim dediğim gibi.

Yok ya benn weriyorum verdimde simdilik sikinti yok en azindan herzamn deilde araada koyarim ewt kurbanda geliyo dk.dedi zaten biraz daha gecsin baslarsin dedi

büyümüşte kahvaltı mı yapacakmış ya şu minnoşların fotoğraflarını da koyun bakalım :)

Back
X