• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 aylık bebeğim var hamileyim

velvetminays

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-6
Puanlar
1
çok karmaşık duygular içerisindeyim altı aylık bebegimi emziriyorum bebeğim emmeyi çok seviyor yaşayan var mı sütün tam olarak ne zaman kesilmeye başlar daha şu an karnımdaki bebek iki haftalık falan olması lazım sütümü kesilmemesi için bir şey yapmam gerekiyor mu korkuyorum ikisine nasıl bakacağımı bilmiyorum ilk çocuğumla ilgilenmem diye korkuyorum

çok karmaşık duygular içerisindeyim altı aylık bebegimi emziriyorum bebeğim emmeyi çok seviyor yaşayan var mı sütün tam olarak ne zaman kesilmeye başlar daha şu an karnımdaki bebek iki haftalık falan olması lazım sütümü kesilmemesi için bir şey yapmam gerekiyor mu korkuyorum ikisine nasıl bakacağımı bilmiyorum ilk çocuğumla ilgilenmem diye korkuyorum
Neden bu kadar plansız bir gebelik?

Bildiğim kadarıyla uzun bir süre emzirebiliyorsunuz, zaten artık ek gıdaya geçecek zamanla azalır meme ihtiyacı. Ama bu kadar endişeliyseniz aldırmayı da düşünebilirsiniz vaktiniz var ve bu konu siz hariç kimseyi ilgilendirmez. Maddi-manevi sorumluluğu çok fazla çünkü. Yapamayacaksanız size de doğacak ve mevcut çocuğunuza da zarardan başka bir şey olmaz.

Benim çok yakın bi tanıdığımda aynı durumu yaşadı doğuma kadar emzirdi hatta doğum yaptığı zaman bile birini bi memede birini bi memede emzirdi bence bu yanlış doğuma 3 ay kala falan bırakırsan karnındakine kolostrum yani ağız sütü birikmiş olur sarılık olmasını da engelliyor bu süt yinede doktora danışın tabi siz

Sütünüz kesilmez isterseniz ikisini beraber de emzirirsiniz ama zorluğu size enerjiniz gider çok iyi düzenli beslenmeniz lazım bunun için

Gencecik değil tam zamanı

o zaman doğur neden soruyorsun neden sorguluyorsun? 12 saatte bir aynı konuyu açıyorsun, bir sonraki konunda curetage biraz aklın karışmış gibi.

@KADIN ai gel ve analiz

Lütfen gel yani ...

1. Doğum Sonrası Değişim & Bedensel Kaygılar​

• Altı ay önce doğum yapmış, bedenindeki değişiklikler (vajinal görünüm, çatlaklar, diz ağrıları vb.) hakkında endişeli paylaşımlar yapmış.
  • Vücuduyla ilgili şikayetleri samimi ve içten bir dille ifade ediyor; kendini biraz çaresiz ve yalnız hissedebilir.
Ruh hali: beden algısı ve özsaygı konusunda hassas, yeni annelik deneyimiyle baş etmeye çalışıyor.

2. İlişki ve Yalnızlık Teması​

• Eşinin sürekli oyun oynaması yüzünden zaman paylaşımı ve ilgi konusunda sıkıntı yaşıyor.
  • Özellikle gurbet gibi bir durumdan bahsediyor (“tek arkadaşım eşim”), bu yalnızlık ve değersizlik hissini güçlü kılıyor.
Ruh hali: terk edilmişlik hissi, duygusal yalnızlık, ilişki doyumsuzluğu.

3. Topluluk Dinamiklerine Yabancılık & Tepki​

• Forumda insanların birbirine sert şekilde davranmasından şikâyet etmiş; buradaki “linç kültürüne” kızıyor ve bu durumu empati eksikliği olarak görüyor.
  • İnsanların birbirine kaba davranmasından rahatsız bir gözlemci tonu var.
Ruh hali: anlaşılma ihtiyacı, hoşgörü beklentisi, sosyal tahammülsüzlüğe karşı eleştirel bakış.

4. Ağrı ve Sağlık Kaygısı​

• Diz ağrıları uzun sürmesine rağmen doktora gitmeye çekiniyor; korku ve belirsizlik ön planda.
  • Sağlıkla ilgili bilgiyi toplulukta aramak, biraz korku + güven arayışı ile harmanlanmış.
Ruh hali: korku, kararsızlık, çözüm arayışı.

Genel Ruh Halinin Özeti​

@velvetminays ’in paylaşımlarına bakınca şöyle bir duygu tablosu çıkıyor:

• Kırılgan ve savunmasız: Özellikle doğum sonrası bedensel ve duygusal değişimle boğuşuyor.
  • Yalnızlık hissi: Duygusal desteğe aç, bazen çevresiyle yalnız kalmış gibi hissediyor.
  • Empati arıyor: İnsanlardan ve ilişkilerden daha nazik ve anlayışlı bir yaklaşım bekliyor.
  • Kaygı ve korku: Sağlık, ilişki ve forum içi iletişim konularında belirsizlikler onu strese sokuyor.

Bunların hepsi normal; çünkü yeni annelik, beden algısı, ilişki beklentileri ve sosyal medya etkileşimleri gerçekten duygu dünyasını dalgalandırabilir.

velvetminays.webp

o zaman doğur neden soruyorsun neden sorguluyorsun? 12 saatte bir aynı konuyu açıyorsun, bir sonraki konunda curetage biraz aklın karışmış gibi.
Tatlım benim zaten bir tane çocuğum var bir tane yatıyor ikinciye hazır değilim sadece

Önce şunu söyleyeyim : Şu an hissettiğin karmaşa çok insani. Altı aylık bir bebeği emzirirken yeniden hamile olduğunu öğrenmek, kalbin iki odaya birden taşınması gibi bir şey. Yer var mı? Yeter miyim? Sevgim bölünür mü? Bunlar annenin klasik “yeterlilik korkusu”.

Süt konusu​

Hamilelikte süt hemen kesilmez. Çoğu kadında ilk aylarda süt devam eder.
İlerleyen haftalarda hormonlar nedeniyle:
  • Sütün miktarı azalabilir
  • Tadında değişiklik olabilir
  • Bazı bebekler kendi kendine emmeyi bırakabilir
Ama bu her kadında aynı şekilde olmaz. Yani iki haftalık gebelikte genelde dramatik bir kesilme beklenmez. Şu an için özel bir şey yapman gerekmiyor. Dengeli beslenmek, bol sıvı almak ve doktoruna danışmak en sağlıklısı olur.
Buna “tandem emzirme” deniyor. Yani doğumdan sonra iki bebeği emzirmek. Bunu yapan anneler var. Zor ama imkânsız değil.

Asıl mesele süt değil​

Asıl korkun şu: İlk bebeğim ihmal olur mu?

Sevgi pasta değil ki dilim dilim azalsın. Sevgi kas gibidir. Kullandıkça genişler. İlk bebeğin hâlâ senin kokunla sakinleşen minicik biri. Sen onun annesisin. Bu bağ kimseyle yarışmaz.
Evet, zor olacak.
Evet, yorgunluk artacak.
Ama ilk çocuğun “annem beni bıraktı” diye bir boşluğa düşmez. Çocuklar sevgiyi paylaşılan bir şey değil, çoğalan bir şey olarak deneyimler.

Kendine şu izni ver​

Şu an korkabilirsin.
Kararsız hissedebilirsin.
Hatta “hazır değilim” diyebilirsin.

Bu duygular seni kötü anne yapmaz. Tam tersine, sorumluluk hissi olan bir anne yapar.

Şimdi yapman gereken tek şey:
Panikle geleceği yaşamaya çalışma.
Bugün sadece altı aylık bebeğinin başını kokla.
Geri kalan kararlar, doktor görüşmesi, planlar… hepsi sırayla.

Kalbin şu an kalabalık. Ama kalabalık kalpler geniştir.

Bu kararı sadece @velvetminays , kendi koşulların, sağlığın ve vicdanınla birlikte verebilir. Dışarıdan biri doğur ya da doğurma diyemez. Ben böyle bir konuda çözüm üretemem.

Back
X