Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi6 aylık bebeğime ek gıda neler vermeliyim
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
arkadaşlar biz ek gıdaya yeni başladık.elma,havuç.patates,armut bunları veriyorum. Bebeğimi havuç patates biraz kabız yaptı sanırım. Başka ne verebilirim ve günde ne kadar ek gıda vermeliyim.
yumurta sarısına başlamalısın,çekilmiş ceviz içi verebilirsin yine.Yoğurt yedirebilirsin.Tarhana ,yayla çorbalarını da içebilir.Muz da yiyebilir ama kabızlığı varsa tadımlık olsun.Yazdığın meyve,sebzeler de iyi olur.
sebze pürelerine bal kabağı, yemeklik kabak katarsan daha iyi sindirebilir. Ben bir çay kaşığı da sızma zeytin yağı katıyorum. Kabız olmuyor.
yumurta sarısı, tuzsuz beyaz peynir 7. ayda verilebilir. yoğurt ve tarhanaya da 7. ayda geçebilirsin.
Tabii bunlar biraz da bebeğinin gaz durumuyla da ilgili.
ben de ilk başladıgımda kabız olmuştu kızım.ben artık patates vermiyorum.çorbasını hazırlarken içine yulaf unu katıyorum.bir de çorbasına zeytinyağı katıyorum pek kabız olmuyor. kuru kayısı ve ıncırı haşlayıp blendırdan gecırıyorum.elmadan ziyade armut rendesi veriyorum.arada 2-3 tatlı kaşığı tarhana verdim bir şey olmadı ama erken daha 1-2 hafta sonra tarhanaya da geçerim sanırım.henüz yumurta ceviz peynir vs geçmedim.bir de sabahları bazen ccibebe veriyorum aptamilden mama yapıp içine katıyorum