Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba canım..Benim oğlum 25 kasım doğumlu..Henüz tam anlamıyla 6. ayı doldurmadık aslında ama olsun
Bu aralar hayat daha keyifli..Oğlum büyüdükçe daha heyecan verici geçiyor günler..Yavaş yavaş ek gıdaya geçtik..Bu aralar favorimiz muzlu yoğurt..Başta bağırsakları için endişe etmiştim ama kabız olmadı çok şükür..
Bol bol dışarı da çıkıyoruz ama bazen arabada keyifli geziyor, bazen de illa kucak diye tutturuyor..Kucakta gezmeyi seviyor..Oyuncaklarıyla da oynamaktan keyif almaya başladı..
Bol bol saçımı çekiyor..yüzümü elliyor..özellikle de emerken..Hala sütüm var çok şükürEllerini ve ayaklarını emiyor
![]()
Yabancılık çekmeye de başladı..Uzaktan iyi ama yabancı biri fazla yaklaşırsa ağlamaya başlıyor..
Uyku düzenimiz de gece 3-5 kere kalkmasının dışında iyiBir de bu aralar yüzükoyun uyumaya başladı...
Hafif emekleme çabaları var, özellikle de bir şeye ulaşmak için hırs yapıyor..Herşeye elini atıyor..Marketlerde de yapıyor bunu..
Sık sıkta çığlıklar atıyor..
Çok konuştum yine![]()
merhabalar,benim kuzumda altıncı ayını daha doldurmadı 5 buçuk aylıkaynı şeyler bizdede var ama bizimki ayağını ememiyor daha o nasıl oluyor?
ayağından çıkardığı çorapları ağzına götürüyor ama.Mecbur kalınca yürüteçe koyuyorum ama fazla tutmamak şartıyla,sizler koydunuzmu?bende 1 aydır 3 4 kez elma muz,kabak patates havuç denedim ve meyve suları
Canım, sırtüstü yattığı vakit, meme emerken..kısacası başarabildiği her an, eliyle ayağını tutup ağzına götürüyorUzun ememiyor gerçi, eli yoruluyor
Aslında bu aralar tutabildiği herşeyi ağzına götürüyor..O sebepten de çok dikkatli olmak lazım tabi..
Yürüteç almadık henüz..Az daha beklemek taraftarıyız..Şimdilerde oturtuyoruz ara ara..Tabi sırtından destek vererek..Kucağımda oturtuyorum..Bazen de babası sırtüstü yatarken ellerinden tutup kaldırıyor..Ben çekiniyorum gerçi kollarına birşey olur diye:26:
Ek gıda olarak aşağı yukarı aynı şeyleri denemişiz![]()
merhaba pozitif enerjinle hoşgeldin:) benim bebeğimde sürünerek kendini öne ite ite emekliyor,bende gel gel dediğimde daha bir coşuyor,kucağıma oturtup ona hikaye okuyorum,o da kitabın resimlerini elliyor.ek gıdaya henüz başlamadık ama geçen gün yoğurt yapıp verdim pek sevmedi.Dr umuz 7.aydan sonra başlatalım dedi.Hem anne sütü alıyor hem de devam sütümüz var.Aptamil kullanıyorduk fakat geçen gün içinde siyah top böcekler görene kadar... hemen bıraktım ve eczanelerde bulunan Sma gold2 devam sütüne geçtik.Epey araştırdım tabi.Onun dışında uykularımız idare eder şükür.doğduğundan beri kendi kendine uyutmayı öğrettiğim için özgür bir bebek yatağında tepine tepine sonunda pozisyonunu alıp uyuyor.Gece uyanırsa hiç emzirmeden pozisyonunu değiştirip yine uykuya dalmasını sağlıyorum.Emziği düşerse bi bakıyorum kendisi düz bir şekilde alıp takmışMerhaba canım..Benim oğlum 25 kasım doğumlu..Henüz tam anlamıyla 6. ayı doldurmadık aslında ama olsun
Bu aralar hayat daha keyifli..Oğlum büyüdükçe daha heyecan verici geçiyor günler..Yavaş yavaş ek gıdaya geçtik..Bu aralar favorimiz muzlu yoğurt..Başta bağırsakları için endişe etmiştim ama kabız olmadı çok şükür..
Bol bol dışarı da çıkıyoruz ama bazen arabada keyifli geziyor, bazen de illa kucak diye tutturuyor..Kucakta gezmeyi seviyor..Oyuncaklarıyla da oynamaktan keyif almaya başladı..
Bol bol saçımı çekiyor..yüzümü elliyor..özellikle de emerken..Hala sütüm var çok şükürEllerini ve ayaklarını emiyor
![]()
Yabancılık çekmeye de başladı..Uzaktan iyi ama yabancı biri fazla yaklaşırsa ağlamaya başlıyor..
Uyku düzenimiz de gece 3-5 kere kalkmasının dışında iyiBir de bu aralar yüzükoyun uyumaya başladı...
Hafif emekleme çabaları var, özellikle de bir şeye ulaşmak için hırs yapıyor..Herşeye elini atıyor..Marketlerde de yapıyor bunu..
Sık sıkta çığlıklar atıyor..
Çok konuştum yine![]()
Ben yenidoğan kritik dönemi yani ilk 1-2 ayı atlattıktan sonra mama suyunuda kaynatıp soğutmadım.Biberonlarınıda her zaman değil haftada bir kaynatıyorum .genelde yıkayıp kağıt havluya süzdürüyorum.Çok şükür sağlıklıyız. vücudunun her türlü mikroba bağışıklık kazanmasını ve alışkın olmasını istiyorum.sadece dikkat ettiğim şey dışarıda kimsenin fazla yanaşmasına ve öpmesine izin vermem:) bu konuda taviz veremiyorum kimseye.ancak aileden biri olmalı.evet ellerine ne geçerse direk ağızlarına götürüyolar,demek tüm bebekler aynı bu aylardaama mikrop konusunda tedirginim,çok sakınmamak lazım ama yinede korkuyorum.Mesela geçen gün biberonu evde yere düştü,kaynatmayı unutmuşum,sadece sabunlayıp yıkayıp vermişim taa sabah geldi aklıma...İçime öle bir dert olduki acaba bişey olur mu diye,1 saat düşündüm durdum...bizde 1 aydır falan oturtmaya başladık destekli olarak,bende ellerinden tutup kaldırıyorum sık sık...biraz daha hareketlendilermi daha zor olucak,şimdi gözümüzün önünden ayırmaya gelmiyor
![]()
merhaba pozitif enerjinle hoşgeldin:) benim bebeğimde sürünerek kendini öne ite ite emekliyor,bende gel gel dediğimde daha bir coşuyor,kucağıma oturtup ona hikaye okuyorum,o da kitabın resimlerini elliyor.ek gıdaya henüz başlamadık ama geçen gün yoğurt yapıp verdim pek sevmedi.Dr umuz 7.aydan sonra başlatalım dedi.Hem anne sütü alıyor hem de devam sütümüz var.Aptamil kullanıyorduk fakat geçen gün içinde siyah top böcekler görene kadar... hemen bıraktım ve eczanelerde bulunan Sma gold2 devam sütüne geçtik.Epey araştırdım tabi.Onun dışında uykularımız idare eder şükür.doğduğundan beri kendi kendine uyutmayı öğrettiğim için özgür bir bebek yatağında tepine tepine sonunda pozisyonunu alıp uyuyor.Gece uyanırsa hiç emzirmeden pozisyonunu değiştirip yine uykuya dalmasını sağlıyorum.Emziği düşerse bi bakıyorum kendisi düz bir şekilde alıp takmışnadiren ağzında terste görüyorum. Nuk marka emziğimizi doğduğundan beri seviyor.O uyku emziğimiz sayılır,öğlen uykuları ve gece uykusunda metsille beraber veriyorum.Bunun dışında aklıma geldikçe yazarım anneler öpüyorum hepinizi:)
ferro sanol vermiştim bize 5 aylıkken verdi dr ama kabızlık yaptı,ondan sonrasındaki yakın bir zamandada sünnet ettirdiğimiz için hem kabızlık hemde pipi acısı çekmesin diye bıraktım.Şimdi öğrendim ki sma da bol demir takviyesi varmış o yüzden vermiyorum.emziğe ilgisi gündüzleri pek yok ama gece mutlaka vermezsem uyuyamaz.sakinleşip rahatlıyor,bazen tesadüfen takıyor takamazsa yatağında huysuzlanıyor.Gaz problemimiz fazla yok aslında.idare ediyoruz.Hoşbuldum canımDoktor henüz ek gıdaya başlama gereği duymadığına göre kilosu iyi herhalde bebişin
Gerçi benimki de pek zayıf sayılmaz ama ufak ufak tattırıyoruz..6.ay dolunca başlayacağız artık..Siyah top böcek
Bir de aptamil için en iyisi derler..Aslında sma'nın yeri özeldir bende..Annemin sütü olmamış hiç..Bana sma vermiş hep
Kendi kendine uyumayı öğretmiş olman çok iyi olmuş hem senin, hem onun için..Bizimki maalesef çok arada kendi kendine uyuyabiliyor..Çoğunlukla memede..Arada sırada da kucakta uyuyor..Ama gece çok uyanıyor..Ben hep meme veriyorum..Aslında doktor bana oğlumun memeyi emzik niyetine kullandığını söylemişti..Bizimkinin emzikle pek arası yok..Arada sırada gece uyanınca takıyorum ama benim oğlum henüz kendi kendine takamıyor düşen emziğini..Ağlıyor bu seferde
![]()
Metsil dediğine göre gaz probleminiz mi var?:44: Bizim bazen sabaha karşı oluyor..Mızıldanıyor falan ama ilaç vermeden yapıyor..
Bir de ferro sanol vermeye başladın mı? Bizim doktorumuz 6. ayda başlayacağız dedi..Gerçi sağlık ocağı 4. ayda başla demişti ama doktoru dinleme taraftarıyım ben..
hoşgeldin ...çok teşekkürler nicemizin anneler günü kutlu ve mutlu olsun.Allah bebiş dileyenlerin kucağını boş bırakmasın amin...Bu güzel duyguyu her kadın tatmalı:)merkaba kızlar benimde 6.5 aylık bebişim var yarın ilk anneler günümüzü geçiricezz birlikte dünyanın en güzel duygusu anne olmak herhalde rabbim tüm isteyenlere bebişler versin inşallah bu arada şimdiden anneler gününüzü kutlarım hepinizin...![]()
ferro sanol vermiştim bize 5 aylıkken verdi dr ama kabızlık yaptı,ondan sonrasındaki yakın bir zamandada sünnet ettirdiğimiz için hem kabızlık hemde pipi acısı çekmesin diye bıraktım.Şimdi öğrendim ki sma da bol demir takviyesi varmış o yüzden vermiyorum.emziğe ilgisi gündüzleri pek yok ama gece mutlaka vermezsem uyuyamaz.sakinleşip rahatlıyor,bazen tesadüfen takıyor takamazsa yatağında huysuzlanıyor.Gaz problemimiz fazla yok aslında.idare ediyoruz.
bu arada hani sıkınca vikvik öten peluş oyuncaklar var ya, oğlum o oyuncağıyla uyuyor hep.bende kirlendikçe makineye atıyorum:)çünkü oynarken eşeğin kulaklarını emiyor çoğunlukla.böyle birşey almanızı tavsiye ederim,onlara güven duygusu veriyor ve yatak arkadaşı oluyor![]()
Biz sünnet ettirmedik henüz..Aslında aklımızdan geçti ama kıyamadık![]()
Allah damatlığını da göstersin oğlunun
cAnImVEcAnI, bende başta elleri sürekli ağzında diye huzursuz oluyordum..Malum, dışarda falan da elleri ağzında, mikrop kapar diye..Ama gerçekten de bağışıklık kazanması önemli..Yalnız ben dayanamıyorum öpüyorumAnnem kızıyor hatta, "bebek bu kadar çok öpülmez" diye ama öyle tatlı ki
TUENNA, senin de, tüm annelerin de anneler günü kutlu olsun..![]()
bende öpüyorum bol bol.anneden babadan birşey olmaz.onun vücuda bizim mikropları tanıyor:)Ben aldım ama vermeye korktum, tüy yutar diye..Birşey olmaz mı ki?:26:
bende öpüyorum bol bol.anneden babadan birşey olmaz.onun vücuda bizim mikropları tanıyor:)
yok birşey olmuyor,bu oyuncak peluş tarzı bez gibi ama öyle çok tüylü versiyondan değil,oyuncakçılarda var.birde dişlikleri var her dakika ağzına sokup sokup duruyor.günde 20 sefer yıkamak için delirmiş olmam lazım arada bir yıkıyorum onlarıda:)
kızlar alıntı yapamadım baya bir yorum vardıbizede sağlık ocağından ferro sanol verdiler ama 2,3 kere verdim içilicek bişey değil,midesini bulandırıyor zaten...Kan testi falan yapılmadan bunu kullanmak ne kadar doğru bilemiyorum:44:Konu sahibi arkadaşım;aptamilin içinden böcekmi çıktı
şaşırdım markettenmi almıştınız?Birde çocukların öpülmesinden falan bahsedilmiş,valla ben dayanamıyorum öpüyorum sonuçta bizlerden çıkmadımı
bizden aldığı mikroptan nolur ama akrabalar hiç hassasiyet göstermiyor bişeyde diyemiyorum,özellikle babannesi sigara içen kadın birde nerdeyse çocuğumun ağzının içine giriyor konuşurken,bişey desen yanlış anlıcak:44:
Anneler gününüz kutlu olsun canlar. Oğluma bugüne özel birşeyler karaladım...Onun için tuttuğum günlüğüme de yazdım duygularımı, büyüdüğünde ona en güzel armağan olsun...
Sen olmasan ben hayatta ne için var olduğumu hiçbirzaman bilemeyecektim.Kalbim bedenimin dışında, senin avuçlarının içinde atmayacaktı.
Dünyada ikimizi yerleştireceğim bir harikalar diyarı olduğundan haberdar olmayacaktım.Geceleri üzeri açılmış mıdır diye ansızın uyanıp, uykularımı bir canlının bölebilme gücünün var olduğunu tahmin edemeyecektim.
Sevginin her gün büyüyerek üzerime yağdığını,en güzel yağmurun benim bulutumdan yağdığını göremeyecektim.
Sen olmasan hayata senin gözlerinle bakıp keşfettiğim herşeyi, bir de senin keşfetme çabanla izlemeyecektim.
Dünyayı izleyen gözlerin gözlerimle karşılaştığında,gülüşünle buluşan yüzümü hiçbirşey bu denli güldürmeyecekti.
Zaman zaman omuz silktiğim hayatın,senin varlığından sonra,her dailm ne olursa olsun yaşama devam edebilme gücü omuzlarıma yüklenmeyecekti.
Seni uyurken bile özlerken,hergün kare kare çektiğim resimlerine dalıp dalıp burnum sızlarcasına gözlerim dolmayacaktı.
Ben dünyada hiçbir varlığı,her gün kat kat büyüyen,bu denli bir aşkla sevmenin ne demek olduğunu bilemeyecektim.
İmza: D. D./12.05.2012