Canım, ben bugüne kadar ek gıdayı çok az verdim..Hala anne sütüyle besleniyor oğlum..Zaten ne kadar ek gıda versem de muhakkak üstüne anne sütü istiyor..Sütüm iyi çok şükür..Sütü arttırmak için özel birşey yapmıyorum aslında..Ne bulsam yiyorum
Ama bulgur, yeşillik ve malt içeceği fark yaratıyor..Bir de bol sıvı tabi..Ama ben genelde morali yüksek bir insanım, herhalde bunun da etkisi var
![]()
Uyku düzenimiz değişken, gecede 3-5 kere kalkmazsak olmuyor..Her seferinde de emer..Öyle uyur..
Biberonla birşey içmeyi sevmiyor, kaşıkla yemeyi seviyor benim oğlum..Emziği kafasına göre takıyor, canı isterse yani..Ama bir keresinde doktor memeyi emzik yerine kullandığını söylemişti..Şimdiki çocuklar akıllı hakikaten de..
Kan ilacına henüz başlamadık..Yarın 6. ay kontrolüne gideceğiz, bakalım ne diyecek..Hem kan ilacı, hem de ek gıda hakkında bilgi verecek sanıyorum..Aşılarımız 28 mayısta..Bugüne kadar bir sıkıntımız olmadı, umarım bu sefer de olmaz..Bizim de eller hep ağızda ama henüz dişimiz yok..
Verdiğin ek gıdaları okudum..Kahvaltın dışında bizimde aşağı yukarı aynı menümüzBen de yoğurdu günlük sütten yaptım..Muzla ezip veriyorum..Patates,havuç, kabak ve irmikten oluşan sebze çorbamız var..Bugün yoğurtla karıştırıp verdim, çok zevkle yedi..Yakında başka sebzeler de eklemeye başlayacağım..Meyva olarak elma, şeftali, kayısı..hatta dut suyu..Ama onu bile kaşıkla içiyor..Biberondan hiç hazzetmiyor..Suyu da sevmiyor ama veriyorum çünkü Mersin çok sıcak..Onuda kaşıkla veriyorum
Bağırsak düzenimiz de iyi..
Oğlum en son 8.250 gramdı, boyu da 63 cm..Yarın doktordan gelince güncellerim bu bilgileri
Ek gıda paylaşımı yaparsak çok sevinirim gerçekten de canım..![]()
:)
selam;
kayra yürütecinde anneside laptop başında ;
kahvaltımızı yaptık, üstüne bide annesini emdi keyfimiz yerinde

kayra 6 ay 15 günlük 8.930 gr boyumuz 73 cm ... hastalanmadan önceydi bilmiyorum şimdi değişmişmidir.
senin bebeğinin adı neydi bu arada:)
evet bu aralar su çok içemiyorum nedense kenimi zorlamaya başladım hemen sütümün farkı oluyor.
diyet yapıyorum diyetisyen kontrolunde bakalım kilolarım ne olcak!,,
doğumda kaç kilo aldınız ve kaç kilo fazlanız var:)
hasta ve mızmız olan bebeklere geçmiş olsun..
Son düzenleme: