merhaba... oğlum 5 buçuk aylık..6 sayılır mı:)) başlığa gelebilir miyiz:))
bence de canım gel tabi

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba... oğlum 5 buçuk aylık..6 sayılır mı:)) başlığa gelebilir miyiz:))
sağol teyzesi..
ben başka bebek görmediğimden karşılaştıramıyorum. ama iyi demek ki..çok şükür.
canım benim çok geçmiş olsun olabilir aşıdan sonra böyle yapmaları gayet normal bence..ama haklısın onlar keyifsiz olunca biz de hiçbir şeyden tat almıyoruz.çok iyi yakında alışır kahvaltıya inşallah..benim ki pek sevmiyor canım kahvaltıyı..bizim kahvaltımız şuanda şöyle yoğurt içine fındık ceviz badem karışımı biraz lor peyniri 2 güne bir de 1 yumurtanın sarısı bazen de benim yaptığım şekersiz bebe bisküvisi..öyle işte canım...diş çıkarıyor seninki büyük ihtimalle bu söylediklerin diş çıkarma belirtileri gibi geldi bana çok iştahsız oluyorlar cidden anne sütü almak yani aslında anneyi emmek rahatlatıyordur onu boşver sen bol bol emzir canım en faydalı şey o..rabbim yardımcın olsun..
benimki kıymalı çorbayı pek beğenmedi..her zmanki gibi yaptım çorbasını ceviz büyüklüğünde kıyma koydum biraz yadırgadı ama iyi kötü içti çok şükür...bugün de tarhanayı tekrar deneyeceğim..
merhaba kızlar benim oğlum da 20 kasım doğumlu.dün aşı olduk biraz huysuz.2 dişimiz çıktı bile o yüzden iştahsız bu ara zorla yediriyorum.kilomuz 8.100 gr boyumuzda 70 :) çok neşeli bi bebek ama bide yemek sorunumuz olmasa...çorbaları zorla içiriyorum(
bugün eşimin arkadaşı öğle yemeğine geldi, oğlumu yaşına girmiş sandı..kendi oğlu 14 aylıkmış, bizimki kadarmış:)
selam hanımlar, benim oğluşumda diş çıkardığından biraz iştahsız, kahvaltı sorunu yaşayan arkadaşlar için kendi tarifimizden 2 tanesini yazayım dedim belki birinin işine yarar.
birincisi: benim oğlum sık sık kabız olduğundan kuru kayısıyı çok kullanıyorum, iki tane kuru kayısıyı suda haşlıyorum, bir yandan da yumurtayı.. kayısı yerine meyve püreside koyabilirsiniz. kayısı koyduğum zaman rondodan geçiriyorum mecburen, rondoya kayısıları suyuyla birlikte, evde kendi yaptığım bebe bisküvisini (isterseniz onun tarifinide veriririm), 1 çay kaşığı lor peyniri, 1 çay kaşığı ince çekilmiş cevizi yumurtanın sarısının yarısını koyup rondodan geçiriyorum. afiyetle yiyor.
ikincisi: 1 çay kaşığı tereyağına 1 yemek kaşığı kadar yulaf unu katıp ocağa koyuyorum, 1 bardak kadar sıcak su koyup muhallebi gibi pişiriyorum, ocaktan alıyorum, biraz soğuyunca içine peynir, yumurta sarısı, ceviz ekleyip yediriyorum, yada peynir ve yumurta sarısı yerine, meyve püresi ve pekmez koyuyorum, öylede yiyor. yulaf bebekler için çok sağlıklıymış.
bebişlere afiyet olsun :)
Canım, benim oğlum da kahvaltı sevmedi maalesef..Ben yumurta ve suda bekletilmiş beyaz peynir verdim..Ne yumurtayı sevdi ne de peyniri..İkisini birbirine karıştırınca da yemedi..Sanıyorum alternatif birşeyler denemem gerekecek..Gerçi bu aralar ek gıda konusunda zaten isteksiz..Sadece anne sütü istiyor..Çok huzursuz, mızmız..Gerçi diş yüzündendir diyorum bende ama acaba ne kadar sürer ve ne zaman çıkar diş bilemiyorum tabi..
Madem kıymalı çorbayı beğenmedi, tarhanayı dene tabi..Bende bir yemeği sevmediği vakit bir kaç gün sonra tekrar deniyorum..Gerçi bu aralar hiçbirşeyi sevmiyor zaten..Bir tek az biraz meyva, yoğurt ve bebe bisküvisi karışımını yiyor..![]()
bence mamasını değiştirin,mutlaka birini sever....
İlgin için teşekkürler canım![]()
Aslında her bebek kendine has sanıyorum..Mesela benim oğlumda bu aralar sadece anne sütü istiyor..Bir süredir ufak ufak veriyordum ek gıda..Sebze çorbası, yoğurt, muhallebi ve meyve püresi vermiştim..İyi kötü yiyordu..Son birkaç gündür zorla 2-3 kaşık yerse seviniyorum..Hani iştahsızlığı var desem..O zaman anne sütü de istememesi gerekir değil mi? Bilemiyorum ki..
Süt konusunda da üzülme..Kısmet bu kadarmış..Hiç veremiyebilirdin de..En azından bu kadar süre emmiş..Ben hiç anne sütü içememişim maalesefAnnem hala daha üzülür, keşke verebilseydim diye..Ama diyorum ya, kısmet..Bazen elimizden gelen herşeyi yapsak dahi olmayınca olmuyor..Üstelik ben senin çok çaba verdiğine de eminim..Öyle olmasa diğer çocukların 1,5 yaşına kadar emmiş olamazlardı..
İnşallah bebeğinin iştahı açılır, mamasını yer, anneciğini de üzmez..İnsan, bebeği iştahsız olduğu vakit gerçekten üzülüyor çünkü..![]()
canım sağol ikisi de çok güzel deneyeceğim ben de peki bu tarifler koyu olursa su ekleyebilir miyiz? bir de yulafı nerden bulabilirim çok duydum ama bulamadım buralarda sen nerden almıştın..canım bisküvi tarifini de alabilir miyim..şimdiden sağol..
canım aktardan aldım ben, yulaf ezmesi diye müsli şeklinde satıyorlar genelde ama istersen çekip un haline getiriyorlar, hazır kutuda olanlarıda var ruşeymli onlarda olabilir.sıcak su ekleyerek istediğin kıvama getirebilirsin mamaları sorun olmaz.. bebe bisküvisinin tarifinide bir blogda bulmuştum, aktarayım: 2 çay bardağı un, 2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, iki yemek kaşığı pekmez, 4 yemek kaşığı tereyağı.. hamur yapıyosun, bisküvi şekline getirip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dk pişiriyosun.çok lezzetli oluyo, ben bile gelip gidip atıyorum ağzıma :) hemde şekersiz doğal :)
Canım anneler, ilginiz için hepinize teşekkür ederim![]()
Bugün iştahsızlığımız ve mızmızlığımız iyice arttı maalesef..Ateşine baktım, ateşi yok..Az önce uyuttum..Öğlen kabak, patates, taze fasulye, kıyma, dereotu ve yoğurttan oluşan sebze çorbası yaptım..Ağzına bile sürmedi..Sabah kahvaltı da etmedi..Ama mümkün olsa memeye yapışık yaşayacak..Süreki memede kalmak istiyor..
Hele geceleri en az 4-5 kere uyanıyor ve sadece memede uyuyor..Geçen gün kasım annelerinden biri doktoruna sormuş..Doktor ona, "bebekler 6.ayda annelerinden ayrılma korkusu yaşar, bu nedenle geceleri sık uyanır, her uyandığında sakın meme verme yoksa alışkanlık yapar ve her zaman memede uyanmak ister ,saat başı kalkmaları bir bir buçuk yaşına kadar sürer pışpışlayarak uyut" demiş..
Benim oğlum pışpıştan da emzikten de anlamıyor..İlla meme istiyor, ağladığı vakitte ben kıyamıyorum..Şimdilik bu şekilde gidelim bakalım, zaten tadı yok oğlumun, daha da üzülüp yıpranmasın..Hele bir dişi çıksın, sonra düşüneceğim bir yol artık..
Merhaba canım..
Aşıdan sonra huysuzluk bizde de oldu maalesefİştahsızlıkta var, ben bunun diş yüzünden olduğunu düşünüyorum..Gerçi oğlunun iki dişi çıktığına göre şimdi sen bu konuda benden daha tecrübelisin..Çok zorlandınız mı diş çıkarırken? Belirtiler başladıktan sonra ne kadar zamanda çıktı diş?
Bu arada oğluna da maşallah![]()
maşallah allah bağışlasın.. ama mahsuru yoksa kilo boy merak ettim...benim oğlum 8 kilo boy da 1.67![]()
canım aktardan aldım ben, yulaf ezmesi diye müsli şeklinde satıyorlar genelde ama istersen çekip un haline getiriyorlar, hazır kutuda olanlarıda var ruşeymli onlarda olabilir.sıcak su ekleyerek istediğin kıvama getirebilirsin mamaları sorun olmaz.. bebe bisküvisinin tarifinide bir blogda bulmuştum, aktarayım: 2 çay bardağı un, 2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, iki yemek kaşığı pekmez, 4 yemek kaşığı tereyağı.. hamur yapıyosun, bisküvi şekline getirip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dk pişiriyosun.çok lezzetli oluyo, ben bile gelip gidip atıyorum ağzıma :) hemde şekersiz doğal :)
ipati, canım o tarifi kim vermişti bende hatırlayamadım ama sütle kıymanın karışımdan birşey olmaz..İçin ferah olsun
elif_ay, merhaba canım..
Ben oğluma iki gündür kahvaltı veriyorum..İlk gün biraz yumurta, biraz peynir vereyim dedim ama yemedi..Bugün karıştırayım dedim, onu da yemedi..Bende ne yapacağımı düşünüyorum aslında..
Aslında bu sorum tüm annelere..Kahvaltıda neler veriyorsunuz bebişlerinize? Alternatif fikirlere ihtiyacım var
Bu arada idrar tahili hakkında bir fikrim yok da.. niye sordun ki canım? Bir sorun yoktur umarım![]()
merhaba gecmıs olsun... ohh ne guzel inşallah bizimde dişlerimiz çıkar artık beebgım rahatlar. bence zorlama ileride yemek yememe problemı olarak sana geri dönebilir.uzmalr öyle diyor.merhaba kızlar benim oğlum da 20 kasım doğumlu.dün aşı olduk biraz huysuz.2 dişimiz çıktı bile o yüzden iştahsız bu ara zorla yediriyorum.kilomuz 8.100 gr boyumuzda 70 :) çok neşeli bi bebek ama bide yemek sorunumuz olmasa...çorbaları zorla içiriyorum(
tariflerin için teşekkürler. doktorlar bebe busküvisini önermiyorlar o yuzden senın yaptıgını deneyeceğim.canım aktardan aldım ben, yulaf ezmesi diye müsli şeklinde satıyorlar genelde ama istersen çekip un haline getiriyorlar, hazır kutuda olanlarıda var ruşeymli onlarda olabilir.sıcak su ekleyerek istediğin kıvama getirebilirsin mamaları sorun olmaz.. bebe bisküvisinin tarifinide bir blogda bulmuştum, aktarayım: 2 çay bardağı un, 2 çay bardağı pirinç unu, yarım çay bardağı irmik, iki yemek kaşığı pekmez, 4 yemek kaşığı tereyağı.. hamur yapıyosun, bisküvi şekline getirip önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 dk pişiriyosun.çok lezzetli oluyo, ben bile gelip gidip atıyorum ağzıma :) hemde şekersiz doğal :)
Canım anneler, ilginiz için hepinize teşekkür ederim![]()
Bugün iştahsızlığımız ve mızmızlığımız iyice arttı maalesef..Ateşine baktım, ateşi yok..Az önce uyuttum..Öğlen kabak, patates, taze fasulye, kıyma, dereotu ve yoğurttan oluşan sebze çorbası yaptım..Ağzına bile sürmedi..Sabah kahvaltı da etmedi..Ama mümkün olsa memeye yapışık yaşayacak..Süreki memede kalmak istiyor..
allah yardımcın olsun bizde bu aralar çorbasına kıyma kattım ve hoşuna gıtmedımı huysuzlugundan mı yemedi anlayamadım ama senın gıbı bıraz yoğurt karıştırdım daha çok hoşuna gitti...
Hele geceleri en az 4-5 kere uyanıyor ve sadece memede uyuyor..Geçen gün kasım annelerinden biri doktoruna sormuş..Doktor ona, "bebekler 6.ayda annelerinden ayrılma korkusu yaşar, bu nedenle geceleri sık uyanır, her uyandığında sakın meme verme yoksa alışkanlık yapar ve her zaman memede uyanmak ister ,saat başı kalkmaları bir bir buçuk yaşına kadar sürer pışpışlayarak uyut" demiş..
Benim oğlum pışpıştan da emzikten de anlamıyor..İlla meme istiyor, ağladığı vakitte ben kıyamıyorum..Şimdilik bu şekilde gidelim bakalım, zaten tadı yok oğlumun, daha da üzülüp yıpranmasın..Hele bir dişi çıksın, sonra düşüneceğim bir yol artık..
canım oğlum geçen ayın izleminde 7600 grdı. boyu 68cmdi..20 gün önce falan...bu ayın 16sında yeni izlemimiz. o yüzden şimdi bilmiyorum.