Bebek Beslenmesi 6 Aylık Bebekler ve Anneleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ayy ben de denemek istedim ama oğlum daha 6 ayı doldurmadı. zararı olurmu acaba?

canım anne sütü alıyorsa sadece, acele etme 6 ayını doldursun ondan sonra ver :)

tariflerin için teşekkürler. doktorlar bebe busküvisini önermiyorlar o yuzden senın yaptıgını deneyeceğim..

evet canım bebek gıdaları içinde en çok katkı maddesi olan ve en zararlı olan bebe bisküvisiymiş. o yüzden evde yapmak en güzeli :) hele birde tereyağı ve pekmezinde doğal olursa çok iyi olur :)

Son düzenleme:
canım anne sütü alıyorsa sadece, acele etme 6 ayını doldursun ondan sonra ver :)

evet canım bebek gıdaları içinde en çok katkı maddesi olan ve en zararlı olan bebe bisküvisiymiş. o yüzden evde yapmak en güzeli :) hele birde tereyağı ve pekmezinde doğal olursa çok iyi olur :)

kızlar ben yaptım çook güzel oldu oğlum ne güzel yedi valla pekmezim doğaldı ama tereyağım doğal değildi..mutlaka deneyin..

kızlar ben yaptım çook güzel oldu oğlum ne güzel yedi valla pekmezim doğaldı ama tereyağım doğal değildi..mutlaka deneyin..

afiyet olsun oğluşuna :) bende bugün balık yedirdim oğluma:) ızgara yapmıştım, elimle küçük küçük koparıp verdim yedi :) ama az verdim cesaret edemedim, versem baya bi yicekti sanırım çok sevdi :) şimdi biraz duruyor dolapta, onu nasıl versem acaba diye düşünüyorum, çorba yapsam olurmu acaba? varmı tarifi yada fikri olan?

afiyet olsun oğluşuna :) bende bugün balık yedirdim oğluma:) ızgara yapmıştım, elimle küçük küçük koparıp verdim yedi :) ama az verdim cesaret edemedim, versem baya bi yicekti sanırım çok sevdi :) şimdi biraz duruyor dolapta, onu nasıl versem acaba diye düşünüyorum, çorba yapsam olurmu acaba? varmı tarifi yada fikri olan?

ohh maşallah afiyet olsun..canım bilmiyorum malesef tarif ama istersen internetten bir bak..gurme bebek.com diye bir site var orda çok güzel tarifler var bir oraya bak istersen..

Hele geceleri en az 4-5 kere uyanıyor ve sadece memede uyuyor..Geçen gün kasım annelerinden biri doktoruna sormuş..Doktor ona, "bebekler 6.ayda annelerinden ayrılma korkusu yaşar, bu nedenle geceleri sık uyanır, her uyandığında sakın meme verme yoksa alışkanlık yapar ve her zaman memede uyanmak ister ,saat başı kalkmaları bir bir buçuk yaşına kadar sürer pışpışlayarak uyut" demiş..
Benim oğlum pışpıştan da emzikten de anlamıyor..İlla meme istiyor, ağladığı vakitte ben kıyamıyorum..Şimdilik bu şekilde gidelim bakalım, zaten tadı yok oğlumun, daha da üzülüp yıpranmasın..Hele bir dişi çıksın, sonra düşüneceğim bir yol artık..

aynı durumdayım. benimde 6 ay bitiyor haftaya.
gece kalkıyor bol bol.
sizin ek gıdaya da alısmamıs daha. emsin daha gece bence.ve ek gıdaya alısınca ve yatarken güzel bir kase muhallebisini-kasık mamasını yediyse gece emzirmeyebiliriz.
:emir_bebek:

aynı durumdayım. benimde 6 ay bitiyor haftaya.
gece kalkıyor bol bol.
sizin ek gıdaya da alısmamıs daha. emsin daha gece bence.ve ek gıdaya alısınca ve yatarken güzel bir kase muhallebisini-kasık mamasını yediyse gece emzirmeyebiliriz.
:emir_bebek:

ayy ben de diyorum bu danaya ne oldu saat başı kalkmaya başlamıştı..aynı dediğiniz gibi memede tekrar uykuya dalıyor. şimdi gece emzirmeyeyim mi yani?yatmadan kaşık maması yiyor ama ille emmek istiyor.

Gece emzirmemek gerekiyormuş ama benim içim elvermiyor emzirmeden yatırmaya :50: Ek gıdayı henüz öğün olarak verdiğim söylenemez..Zaten aşı sonrası iştahı da azalmıştı oğlumun ama dün akşamdan beri daha iyi çok şükür..Yine de ana gıdamız hala anne sütü..Bir de illa memede uyumak istiyor..Öyle alıştı..Bir anda alışkanlığından vazgeçirmek zor..Ama kendi kendine uyumaya alışması gerekiyor tabi..
Dün gece 5-6 kere uyandık yine..Bir de yeni huy edindi..Gözleri kapalı ağlıyor..Kendini bir oraya bir buraya atıyor..Sanki vücudu yer beğenmiyor..Bir bakıyorum yatakta enlemesine yatıyor..Bir bakıyorum geri geri gidip yatağın ucuna gelmiş..Ne yapacağımı şaşırdım:50:

bence kofteler, dolmalar, kahvaltılar yani menuleri zenginlesip iyice doyduklarında gece emmelerini bıraktırabiliriz.
yani 9-10 aylıkken olabilir.
Bende bir kitap var. 6 aydan sonra gece emzirmeyi kesebilirsiniz yazıyor kitapta.
calısan anneler icin gecerli degil tabii gunduz yoksun gece de emzirmeyince meme bitmis olucak.
5 yasındaki oglumda 2 yasına kadar gece dahil emzirmistim. o zamanki doktorumuz oyle yonlendirmisti.
2 yasındaydı, gece 8-10 kere kalktıgımı bilirim. ertesi günde ise giderdim o sekilde. 2 yıl dile kolay :((
bence kasmaya gerek yok. bu sefer 1 yasına gelmeden, 9 aylıkken falan gece emzirmeyi kesmeye kararlıyım.
Bu arada kitapta diyorki her kalktıgında memeyi dayamayın, alın sırtını sıvazlayın diyor.
Simdi ek gıdaya yeni basladıgı ve suya alısamayıp cok az ictigi icin yapamıyorum ama 1-2 hafta sonra su icmesi artmaya baslayınca deniycem. herseferinde emzirmeyerek azaltmıs olucam gece emmesini.

Dün gece 5-6 kere uyandık yine..Bir de yeni huy edindi..Gözleri kapalı ağlıyor..Kendini bir oraya bir buraya atıyor..Sanki vücudu yer beğenmiyor..Bir bakıyorum yatakta enlemesine yatıyor..Bir bakıyorum geri geri gidip yatağın ucuna gelmiş..Ne yapacağımı şaşırdım:50:

aynı sey 1 haftadır bize de oluyor. bizde ek gıdaya baslar baslamaz basladı bu vazyiet. onceden de uyanırdı ama daha bir huzursuz oldu ve sayı da arttı.
üstte yazdıgım gibi susamasına bagladım ben, hava da ısındı malum, daha cok susuyorlar galiba

evet canım bebek gıdaları içinde en çok katkı maddesi olan ve en zararlı olan bebe bisküvisiymiş. o yüzden evde yapmak en güzeli :) hele birde tereyağı ve pekmezinde doğal olursa çok iyi olur :)[/QUOTE]

evet haklısın canım ikisinide doğal kullanıyorum oğlum yemeye doyamıyor:)

Gece emzirmemek gerekiyormuş ama benim içim elvermiyor emzirmeden yatırmaya :50: Ek gıdayı henüz öğün olarak verdiğim söylenemez..Zaten aşı sonrası iştahı da azalmıştı oğlumun ama dün akşamdan beri daha iyi çok şükür..Yine de ana gıdamız hala anne sütü..Bir de illa memede uyumak istiyor..Öyle alıştı..Bir anda alışkanlığından vazgeçirmek zor..Ama kendi kendine uyumaya alışması gerekiyor tabi..

aynen değin gibi o huy edinmiş, bende gece meme emzırıyorum artık ona yeticeğini düşündüğüm zaman kendı yatagımıza yuz ustu yatırıyorum ben duz yatırsamde dönüyor zaten,kendı kendıne konuşa konuşa uyuyor çok şaşırıyorum denemeni tavsıye ederım sonra yatagına yatırıyorum...daha bunu sadece gece uykumuzda yapabiliyoruz,gunduz uykularımızda memesinde uyumaktan vazgeçmiyor ....
Milupa'nın 8 tahıllı ballı kahvaltısında bal var ama yasak 1 yaşına kadar nasıl veriyorsun ? bende alıcaktım tahıllı dıye balı gorunce vazgeçtim!

sakın diş kaşıma busküvisini eline vermeyin ağzına soktuğu yer hemen kırılıyor oda çocuğu tıkayabilir denedik ve yaşadık bidaha kesinlikle vermem....allahtan hemen ağzından çıkardım kötü bir durumla karşılaşmadık.

kızlar hangi oyuncakları veriyorsunuz ve aldınız bebeğiniz hangi oyuncaklardan hoşlanıyor....

impati senin bebeğin kaç aylık?

Son düzenleme:
elif_ay, canım başta bende senin gibi düşünüp 8 tahıllı ballı kahvaltı vermemiştim ama sonra kutunun üzerini okudum..
"Milupa 8 Tahıllı Ballı UHT tekniği kullanılarak üretildiğinden içeriğindeki bal bebeğinize uygundur." yazdığı için vermeye karar verdim..İçine pekmez de katıyorum..Yiyor oğlum şimdilik..

Diş kaşıma bisküvisi konusunda haklısın..Geçen gün bende verdim eline, bir anda koca bir parça kırıverdi..Allah korusun..

Oğluma bir sürü oyuncak aldım ama şimdilerde favorisi televizyon kumandaları, hesap makinesi, klavye..Tuşu olan herşeye basmayı seviyor:1: Bir de kitap, defter, kağıt..
Oyuncakları içinde en sevdiği ise "Fisher Price Eğitici CD Çalar"..

Canım anneler, yarın 8 saatlik bir otobüs yolculuğu yapacağız..Kayınvalideme kalmaya gidiyoruz..Muhtemelen uzunca bir süre aranızda olamayacağım..Eğer fırsat bulursam oradan da yazmaya çalışırım..Ama yazamasam dahi döner dönmez yazmaya devam ederim tabi..Ne de olsa kader arkadaşı sayılırız:16:

Umarım döndüğüm vakit hep güzel haberlerinizi okumak kısmet olur..:nazar::nazar::nazar:

elif_ay, canım başta bende senin gibi düşünüp 8 tahıllı ballı kahvaltı vermemiştim ama sonra kutunun üzerini okudum..
"Milupa 8 Tahıllı Ballı UHT tekniği kullanılarak üretildiğinden içeriğindeki bal bebeğinize uygundur." yazdığı için vermeye karar verdim..İçine pekmez de katıyorum..Yiyor oğlum şimdilik..

Diş kaşıma bisküvisi konusunda haklısın..Geçen gün bende verdim eline, bir anda koca bir parça kırıverdi..Allah korusun..

Oğluma bir sürü oyuncak aldım ama şimdilerde favorisi televizyon kumandaları, hesap makinesi, klavye..Tuşu olan herşeye basmayı seviyor:1: Bir de kitap, defter, kağıt..

Canım anneler, yarın 8 saatlik bir otobüs yolculuğu yapacağız..Kayınvalideme kalmaya gidiyoruz..Muhtemelen uzunca bir süre aranızda olamayacağım..Eğer fırsat bulursam oradan da yazmaya çalışırım..Ama yazamasam dahi döner dönmez yazmaya devam ederim tabi..Ne de olsa kader arkadaşı sayılırız:16:

Umarım döndüğüm vakit hep güzel haberlerinizi okumak kısmet olur..:nazar::nazar::nazar:

canım benim, demek yolculuk başladı. her girdiğimde ille seni kontrol ediyordum burada mı diye..inan eksikliğin çok belli olacak. en azından benim için...

canım benim çok üzüldüm özleyeceğim seni gerçekten yokluğun benim için de fazlasıyla belli olacak..umarım güzel bir tatil olur..ben de 1 ay sonra gideceğim..kendine ve oğluşuna çok iyi bak..dönünce güzel haberlerini alırız inşallah:16::16::16:

evet dertli bir aNNE daha katılıyor aranıza.benim oğlum da yarın 6 ayını bitirecek. yalnız oğlum açlığa alışmış. sütüm az, mama yemiyor, ek gıda almıyor.ek gıda derken meyve suyu ve yoğurda başladım. bir kaç gün denedim sevmedi.ayrıca sütlü pirinçli muzlu pirinçli mamaları da yemiyor. az sütümle idare etmek istiyor. kilo alımı yavaş.üstelik eşimde ilgisiz bir baba. tek başıma hem yedirmeyle hem mızmızlığıyla uyğraşmak beni çok yoruyor.ne yapmam lazzım? deneyimli annelerden yardım istiyorum. yoğurt için taze süt bulmak zor.nasıl yapıyorsunuz. acilen ek gıdalara geçmem gerekiyor, tarif falan önerir misiniz

[/QUOTE]evet haklısın canım ikisinide doğal kullanıyorum oğlum yemeye doyamıyor :)
aynen değin gibi o huy edinmiş, bende gece meme emzırıyorum artık ona yeticeğini düşündüğüm zaman kendı yatagımıza yuz ustu yatırıyorum ben duz yatırsamde dönüyor zaten,kendı kendıne konuşa konuşa uyuyor çok şaşırıyorum denemeni tavsıye ederım sonra yatagına yatırıyorum...daha bunu sadece gece uykumuzda yapabiliyoruz,gunduz uykularımızda memesinde uyumaktan vazgeçmiyor ....
Milupa'nın 8 tahıllı ballı kahvaltısında bal var ama yasak 1 yaşına kadar nasıl veriyorsun ? bende alıcaktım tahıllı dıye balı gorunce vazgeçtim!

sakın diş kaşıma busküvisini eline vermeyin ağzına soktuğu yer hemen kırılıyor oda çocuğu tıkayabilir denedik ve yaşadık bidaha kesinlikle vermem....allahtan hemen ağzından çıkardım kötü bir durumla karşılaşmadık.

kızlar hangi oyuncakları veriyorsunuz ve aldınız bebeğiniz hangi oyuncaklardan hoşlanıyor....

impati senin bebeğin kaç aylık?[/QUOTE]

canım benim oğlum 8 aylık, bizde bu aralar diş çıkarma konusunda sıkıntıdayız, bide kabızlık :( sürekli ağlıyor, gece uykularımız bölük pörçük oldu belki 10 kere uyanıyor gece 3 gündür, sürekli ağlıyor napıcamı şaşırdım , kayısı veriyorum, zeytinyağı veriyorum, duphalac veriyorum olmuyor yapamıyor yavrum :( bende uykusuzluktan bitkin düştüm maalesef. sütümde azalmaya başladı yorgunluktanmı bilmiyorum, takviye almam lazım. .

canım oyuncak ver bebişine ama kitap defter gibi yada karton kutu gibi ağız suyunda rahatlıkla yırtıp ağzına atabileceği şeyleri sakın verme canım. benim oğluma defter vermiş babası kaşla göz arasında yırtıp ağzına atmış, zor aldık ağzından, aman dikkat edin, ben çok korkuyorum o tarz şeylerden.. Allaha emanet bebişlerimiz :)

Son düzenleme:
evet dertli bir aNNE daha katılıyor aranıza.benim oğlum da yarın 6 ayını bitirecek. yalnız oğlum açlığa alışmış. sütüm az, mama yemiyor, ek gıda almıyor.ek gıda derken meyve suyu ve yoğurda başladım. bir kaç gün denedim sevmedi.ayrıca sütlü pirinçli muzlu pirinçli mamaları da yemiyor. az sütümle idare etmek istiyor. kilo alımı yavaş.üstelik eşimde ilgisiz bir baba. tek başıma hem yedirmeyle hem mızmızlığıyla uyğraşmak beni çok yoruyor.ne yapmam lazzım? deneyimli annelerden yardım istiyorum. yoğurt için taze süt bulmak zor.nasıl yapıyorsunuz. acilen ek gıdalara geçmem gerekiyor, tarif falan önerir misiniz

canım hoşgeldin..oğlunu allah bağışlasın..canım üzüldüm durumuna ama sabretmek lazım hiç üzme kendini zamanla düzelir alışır bebişin ek gıdalara henüz sevmemesi çok normal bence..benim oğlum da mama yiyor sadece 3 ay emzirdim..4.ayın sonunda ek gıdalara başladık inan daha yeni yeni alıştı tatlarına yeni yeni güzel yemeye başladı..muhallebiyi yedirebilmek için tam 1 ay denedim şuan güzel yiyor..sabırlı ol..bebeklerin günü gününü de tutmuyor işte..,

ben yoğurdu pınarın tek içimlik sütlerinden mayalıyorum ve her gün mayalıyorum..yoğurdu hergün 1-2 kaşık da olsa yedir zamanla tadına alışacak ve miktar artacak..sebze çorbası yap patetes havuç irmik veya pirinç koy..ilk başta sulu olsun önemli değil zamanla katılaştırırsın.alışınca çorbasına başka sebzeler de koy..kabak brokoli semiz otu maydonoz bezelye karnıbahar enginar vs..pirinç unundan muhallebi yap..mesela hero babynin pirinç unu var çok güzel benim oğlum onu sevdi mesela..sürekli bişeyler dene hangisini severse artık..mutlaka bişeyleri sevecektir...ek gıda dönemi sabır isteyen bir dönem ve inan herkes aynı sorunlardan geçiyor yalnız değilsin..yardım edebileceğim başka bişey olursa naçizane paylaşırım seninle..

Bende de aynı durum vardı ek gıdaya baslarken . Meyve ve yogurdu yemedi.
Bende sebze corbasını da ilave ettim ogle ogunune. havuc miktarını biraz daaha fazla koydum tatlı olsun diye.
öyle bir yedi ki inanamadım. meger cocuk pismis yemek istiyormus.
Simdi sabah 10 civarı meyve veriyorum az da olsa yiyor. oglen sebze corbası veriyorum.
1 kucuk patates
1 kucuk havuc
1 tk. pirinc
yarım kabak
2 bardak su
azı kapalı haslıyorum.
sonra rondodan geciriyorum.
incecik bir pure oluyor.
ikindi vakti yogurt veriyorum. yogurdu direkt verirsem azını kilitliyor. ama muz püresi sürüyorum kandırıyorum once azını acıyor.
sonra kasıgın yarısına muz püresi yarısına yogurt koyuyorum. sonra aalarda tam kasık yogurt doldurunca arada kaynıyordu.
bugün muz olmadan yogurt verdim ve ilk kez 4 kasık kadar yedi.
gece yatmadan da mama markalarının suyla hazırlanan kasık muhallebilerinden yada suyla pirinc unuyla muhallebi yapıp devam maması ilave ediyorum.
o da soyle:
3 tk. pirinc unu
1 bardak su
muhallebi kıvamına kadar karıstır. ocaktan al. birz sougunca icine devam sütünden 6 kasık konuyor.
bunun yarısını yiyebiliyor ancak.
hazır kasık muhallebisinden daha cok sevdi bunu kızım.

darısı basına. sakın yılma
azar azar ogun atmadan vermelisin.
Bu arada ek gıdaya alısana kadar anne sütü azsa devam sütü ver muhakkak. degisik markaları dene belki sever tadını. mesela hipp organik epey güzel geldi bizimkine.

Bende de aynı durum vardı ek gıdaya baslarken . Meyve ve yogurdu yemedi.
Bende sebze corbasını da ilave ettim ogle ogunune. havuc miktarını biraz daaha fazla koydum tatlı olsun diye.
öyle bir yedi ki inanamadım. meger cocuk pismis yemek istiyormus.
Simdi sabah 10 civarı meyve veriyorum az da olsa yiyor. oglen sebze corbası veriyorum.
1 kucuk patates
1 kucuk havuc
1 tk. pirinc
yarım kabak
2 bardak su
azı kapalı haslıyorum.
sonra rondodan geciriyorum.
incecik bir pure oluyor.
ikindi vakti yogurt veriyorum. yogurdu direkt verirsem azını kilitliyor. ama muz püresi sürüyorum kandırıyorum once azını acıyor.
sonra kasıgın yarısına muz püresi yarısına yogurt koyuyorum. sonra aalarda tam kasık yogurt doldurunca arada kaynıyordu.
bugün muz olmadan yogurt verdim ve ilk kez 4 kasık kadar yedi.
gece yatmadan da mama markalarının suyla hazırlanan kasık muhallebilerinden yada suyla pirinc unuyla muhallebi yapıp devam maması ilave ediyorum.
o da soyle:
3 tk. pirinc unu
1 bardak su
muhallebi kıvamına kadar karıstır. ocaktan al. birz sougunca icine devam sütünden 6 kasık konuyor.
bunun yarısını yiyebiliyor ancak.
hazır kasık muhallebisinden daha cok sevdi bunu kızım.

darısı basına. sakın yılma
azar azar ogun atmadan vermelisin.
Bu arada ek gıdaya alısana kadar anne sütü azsa devam sütü ver muhakkak. degisik markaları dene belki sever tadını. mesela hipp organik epey güzel geldi bizimkine.

aynen öyle canım benim oğlum da hipp 2 ye geçtiğimizdem beri yediği mama miktarı çok arttı:nazar: karnı tok bile olsa versem içer..tadını sevdi..hipp 1 i bu kadar güzel içmiyordu..

benim dana yoğurt delisi.. bizim inek kendimizin, sağıp mayaladığımız için günlük mayalamıyorum. eve mayalanan yoğurttan yiyor oğlum da. bir kaç günde bir yenileniyor zaten. çok şükür sevdi.. içine ne katsam yiyor yoğurtla..ama favorisi pekmezli olanı.. pekmez de kendi bağımızın üzümünden kendimiz yapıyoruz...

köye gelin gelmenin avantajları da varmış:))

Back
X