Bebek Beslenmesi 6 aylik bebekte Kis meyvalari

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EmotionM

Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2015
159
100
13
31
Merhabalar kizim 6bucuk aylik ve artik kis mevsiminde olmamiz sebebiyle elma portakal mandalina muz kivi var hergun elma yemekten biktik muz kabiz yapiyor ve mandalina portakal ve kivinin 1 yastan once verilmemesi gerektigini okumustum siz neler veriyorsunuz yada neler tavsiye edebilirsiniZ ?

Avakado verebilirsin canım hem çok faydalı bebişiler için ben bulunduğum yerde pahali satıyorlar diye int bi sayfadan alıyorum 10 tane falan bize 1 ay yetiyo tane 2 lira zaten günde çeyreğini vereceksin yeter yani
Nar verilir mi 6 aylik bebege arastirman lazım tam mevsimi trabzon hurmasınin Medine veya cennet hurması da derler

Evet ya bende bu konudan müzdaripim ek gıdaya meyveyle başladık 3 gün elma yedik şimdi armut hadi sonrada muz devamı yok işte bende avakadoyu okudum faydalıymış deniycem bakalım. Siz ek gıdaya Nasıl devam ediceksinzi

Bende avokado dusunuyorum

Sebze çorbasi tarifi verebilir misiniz kizlar ya kaç kaşik veriyorsunuz bir de kizim 2 hafta sonra 6 aylik olacak

Ben de avakado verdim 5-6 kez ama doktorumuz vermeyin dedi. Hatta keşke vermeseydiniz dedi. Bence doktorunuza danışmadan bilmediğiniz şeyleri vermeyin. Muz, elma, armut, bebek biskuvisi, tarhana ve yoğurt veriyorum şimdilik.

Ben de avakado verdim 5-6 kez ama doktorumuz vermeyin dedi. Hatta keşke vermeseydiniz dedi. Bence doktorunuza danışmadan bilmediğiniz şeyleri vermeyin. Muz, elma, armut, bebek biskuvisi, tarhana ve yoğurt veriyorum şimdilik.
Tarhana verebiliyor muyuz nette bir doktor dinledim 8.aya kadar verilmez diyordu

Tarhana için 7. ayı bekleyin demişti bizim doktor

Düzenleme yapamıyoruz sanırım :) Konu başlığında 6aylık kısmına dikkat etmemişim. Benim bebeğim 8 aylık . Ama daha önce de yazdığım gibi. Her çocuğun gelişimi yapısı farklı bence doktora danışılmadan kulaktan dolma hiçbir şey verilmemeli bebeğe.

Katiliyorum doktora sormak lazim önce

Sebze çorbasi tarifi verebilir misiniz kizlar ya kaç kaşik veriyorsunuz bir de kizim 2 hafta sonra 6 aylik olacak
Yedigi kadar veriyorum bir kaba biraz pirinc bir tane havuc bal kabagi biraz ispanak koy az da zeytin yagi koy kaynat sonra karisimi robot gbi birseyden gecir soguyunca ver.

Bebeğim 6 bucuk aylık, sütüm yetmediği ve biberon almadığı için malesef ek gıdaya biraz erken başladık. 2 ay kadar oldu baslayali. Bu yüzden biraz hassas takip yaptım, herkese tavsiyem de odur.

Günde 1 kere yar çay bardağı yoğurtla başladım, 3 gun böyle gitti sonra tek tek verilmesi gerekiyor dediler aslında ama ben karışık sebze püresine başladım 4. Gün.

Önce sadece patates+kabak vardı. Sonra havuc ekledim sonra kereviz. Sonra biraz pirinç ekledim. Sonra biraz bulgur. Şu an evde halihazırda ne varsasebze ondan pure yapıyorum. Biraz da tahıl ekliyorum.

Sonra kahvalti basladim. Gunde 3 igune ciktik boylece. Kendim bebek bisküvisi ve peynir yapıyorum,sabah kahvaltıda biraz ihlamur demleyip blender dan geçiriyorum. Pekmezle tatlandiriyorum.

Bir de ezmeye çiğnemeye alissin diye elma ve armut Buharda haşlayıp eline veriyorum. Ortalık batıyor ama kendi bir şeyi yediği zaman 1 lokma da olsa değiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…