Tuvalet Eğitimi 6.günümüzdeyiz..yardım

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

asito

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2011
106
0
96
Bitlis
arkadaşlar kızım 25 aylık. 6. günümüz.çişini söylemiyor ama ben götürünce yapıyor.ama kakasını yapmıyo.şimdiye kadar hep kilotuna yaptı.kakasının geldiğini fark ediyor.ama korkuyor yapmadan kaçıyor tuvaletten .çişinde yol kattetmeye başladık.ama kakada takıldık kaldık.aranızda bu durumda olan var mı?:43::43:

öncelikle kolaylıklar dilerim... 28 aylık oğlumla 1 ay önce aynı şeyleri yaşadık. 15 gün uğraştım ve 16. gün pes ettim, kesinlikle kakasını tuvalete yapmak istemedi hep küloduna:( çişinide söylemedi götürünce yaptı. çiş kaçırmaları artık yok denecek kadar azalmıştı fakat kaka nedeniyle vazgeçtim. çok yıpratıcı bir süreç. artık yaz sonu tekrar denerim diyorum ama istemezse ısrar etmiycem çünkü çocuğun psikolojisi bozulmaya başlamıştı bunu hissettiğim için bıraktım. şimdi mutluyuz canı isterse götürüyorum çişini yapıyo ama kendi isterse. mesela bu akşam bezini çıkarmak istedi, tuvalete gittik lazımlığa çişini yaptı kaka yok dedi kalktı. külot giymek istedi 1 saat falan öyle dolaştı. yani demem o ki kendisi karar verecek galiba:) yardımcı olamadım üzgünüm, kelin ilacı olsa durumundayım:)

cevabın için teşekürler.kesinlikle sana katılıyorum.aynı durumdayız çişini söylemiyo ben götürünce yapıyor.ancak kaka yı asla .bende pes etmek istiyorum.ama gel gelelim bu 6 günlük ikimizinde zahmetine ..bir iki gün daha bakıcam olmazsa bende pes diyeceğim.

aynı şeyleri bir hafta önce bende yaşadım , hatta konu açmıştım delirmeye ramak kaldı diye :) ordan takip edebilirsin cnm..
bizimkide çişini ben oturtursam yapardı, kakasını yapmazdı hep küloduna yapardı bunalmıştım resmen...
ama sabrediceksin canım..inan zamanla sanki sihirli değnek değmiş gibi düzeliyor...şimdi ikinci haftamız bizim, öğrendi şükürler olsun...çişinide kakasını da söylüyor...allaha çok şükür...size de kolaylıklar dilerim..sabır..tek ihtiyacın olan bu...

aynı şeyleri bir hafta önce bende yaşadım , hatta konu açmıştım delirmeye ramak kaldı diye :) ordan takip edebilirsin cnm..
bizimkide çişini ben oturtursam yapardı, kakasını yapmazdı hep küloduna yapardı bunalmıştım resmen...
ama sabrediceksin canım..inan zamanla sanki sihirli değnek değmiş gibi düzeliyor...şimdi ikinci haftamız bizim, öğrendi şükürler olsun...çişinide kakasını da söylüyor...allaha çok şükür...size de kolaylıklar dilerim..sabır..tek ihtiyacın olan bu...

Konu sahibiyle aynı durumdayım ben de. Bugün 6. günümüz bizim. Ne çiş ne diğeri söylenmiyor, tuvalete götürürsen bazen yapıyor bazen boş kalkıyoruz. Büyük olan hep kilota... Hergün yapan çocuk iki günde bir yapar oldu. Sanırım tutuyor bırakmak istemiyor. Çaresiz kalında da kilotu tercih ediyor...​
Bu cevap iyi geldi bana. Durum böyle olmasına rağmen pes etmeyi düşünmüyorum.3 hafta evden hiç çıkmadan bu eğitime adadık kendimizi. Yaz bitince zaten işe başlıyorum. Buna ayıracak vaktim olmayacak. Gerçekten zaman ayrılması gereken bir süreç. Ve çok iyi konsantre olunmalı. Bu eğitimi de ne bakıcıya ne de kreşe bırakmamak lazım. Sonuçta çocukğun pisikolojisini etkileyebilecek bir süreç.
Hepimize kolay gelsin.

bence sen kendini biraz geri çek derim çünkü biz çişin varmı diye sordukça bizim sormamızı bekliyorlar ve tesadufende olsa götürdüğümüzde yapıyorlar iyice sıkışmasını kendinin çişim geldi demesini bekle bence..altına yapıyorsa zaten kazanamamıştır davranışı söylüyorsa zaten kazanmıştır..

Annem de tam aksini söylüyor, şimdi söylemez zamanla söyler diyor. Annem 4 çocuk büyütmüş.

Back
X