6.haftalık hamileyim:))bebeğim ve kendime nasıl bakmalıyım yardım lütfen

evet bitki caylarina dikkat edin kizlar biberiye adacayi nane dusuk riskini cogaltiyormus
hergun sabah ve yatarken birer bardak sut icin
gunde 1000 1200 mg kalsiyuma ihtiyaciniz var bir bardak sutde ise 200 mg kalsiyum var yogurt peynir ve yesilliklerle kalan acigi kapatirsinir
yoksa bebek kalsuyumsuz kalmazmis ama sizdeki kalsiyumu cektigi icin dis curuklerine falan neden olurmus buna dikkat edin
beyin zeka gelisimi icin ceviz yiyin bika tane ogun aralarinda
sebze meyveleri guzelce yikayin
cig et cig kofte az bismis seyler yemeyin
cips kola gibi sacma sapan seyleri birakin
kahve cayi minimuma indirin
simdilik egzersiz yapmayin 6 hafta cok erken ama ilerde yuruyus plates gibi hafif sporlar yapilabiliyo
gunde iki litre suyuda icmeye ozen gosterin
bulantilariniz cok olacagindan az ve sIk yiyin
hepiniz saglicakla alin bebeklerinizi kucaniza insallah :16:

Doğru beslenmenin temel ilkeleri...

Hamilelikte bol protein alınmalıdır. En zengin protein kaynağı süttür.
Günde 1 litre süt ihtiyacı karşılar. 4 su bardağı süt 1 litredir.
Anne süt içmeyi sevmiyorsa,sütü sütlaç, muhallebi şeklinde alabilir. Peynir (özellikle kaşar peyniri), ve yoğurt yiyerek süt gereksinimini karşılayabilir. Ancak hiçbir sütlü gıda taze süt kadar yararlı değildir.
Haftada 5 gün yumurta yenmelidir. Bu Anneye bol vitamin, demir ve protein verecektir.
Et, tavuk ve balık Can'ın kan, kas ve organlarının gelişmesine yardımcı olur.
Bu etlerden birini günde 2 porsiyon yemek gerekir. Beyaz et ve özellikle balık eti kırmızı ete yeğlenmelidir.
1 Porsiyon nedir?
2 adet orta boy köfte; 1 adet orta boy biftek; 1 piliç butu;orta boy bir balık yani miktar olarak yaklaşık 100 gram et bir porsiyondur.
60 gram beyaz peynir,1 tabak kuru fasulye, mercimek gibi baklagiller de et yerine geçer.
Sebze ve meyveler...
Bunlar vitamin kaynağıdır. Can'ın organlarının birarada olmasını ve normal çalışmasını hızlandırır. Ayrıca Anne'nin kabız olmasını önler.
Günlük kalori gereksinimi...
Bir günlük kalori gereksinimi ortalama 2200 ile 2400 kalori arasındadır. Bu gereksinimin 300 kalorisi proteinli gıdalardan alınmalıdır. Günlük hareket miktarı ve hamilelik öncesi ağırlık günlük kalori gereksinimini etkiler. Bu değişkenlerle kişiye özel gereksinimin saptanmasında bir diyet uzmanına danışılması uygun olacaktır.
Hamilelikte demir gerekir...

Günlük besinlerle alınan demir annenın demir gereksinimini karşılayamaz. Bir hamilenin günde 1 gram demire gereksinimi vardır. Bunun 300 miligramı Can'ın kan hücrelerinin yapımında, 500 miligramı Annenın fazladan yapılan kan hücrelerinini yapımında kullanılır. Geriye kalan 200 miligramı da da günlük gereksinimdir.
Demir kırmızı kan hücrelerinin ana maddesidir. Demir eksikliği kırmızı kan hücrelerinin az sayıda yapılmasına ve demir eksikliği kansızlığı denilen duruma yol açar. Hamilelikte kan hücrelerinin yapımı bir süre vücudun demir deposunca karşılanır. Ancak hamilelik öncesi yetersiz beslenmiş, bol ve düzensiz ve sık adet kanaması olmuş ya da daha önceki hamileliklerde deposunu tüketmiş Annelerde daha hamileliğin başından itibaren kansızlık belirtileri ortaya çıkar.

kaynak: HAMLELKTE BESLENME

gebelikte beslenmeyi çok ayrıntılı güzel yazmışssınız arkadaşlar. Tek tip beslenme olmadığı sürece, yani her besin öğesinden aldığınız sürece Allah'ın izniyle bebekte de bir problem olmaz. Önemli olan folik asitle, demir alınması

teşekkürler canım.ben kola cips zaten yemem.bitki çayı içmiyorum şu anda.nisan bitene kadar özellikle çok dikkat edecez çünkü anomali açısından en önemli dönemmiş.5,6 haftalık gebeler için yani.ilaç da kullanmıyoruz özellikle aspirin,ağrı kesici,kas gevşetici hatta krem bile.ben sırtım filan çok ağrırsa anestol sürdürüyorum.napalım kızlar Allah büyük

teşekkürler canım.ben kola cips zaten yemem.bitki çayı içmiyorum şu anda.nisan bitene kadar özellikle çok dikkat edecez çünkü anomali açısından en önemli dönemmiş.5,6 haftalık gebeler için yani.ilaç da kullanmıyoruz özellikle aspirin,ağrı kesici,kas gevşetici hatta krem bile.ben sırtım filan çok ağrırsa anestol sürdürüyorum.napalım kızlar Allah büyük

arkadaşlar mantar kreminin zararı olur mu bi ara kullandım vajinadan..doktorum çok önemsemedi söyledim ama.bundan sonra daha çok dikkat ederim inşallah bebeğim sağlıklıca kalırsa tabi..ALLAHIM aydınlık günlere eriştirsin inşallah hepimizi..

doktorun önemsemediyse takma.monurol kullanmıştım ben de bir ya da iki defa.problem olmamıştı.ayrıca mantar kremi de çok kullanmıştım sorun olmadı.olmaz inşallah.

yeşil çay da zararlıymış kızlar ahududu çayı,sinameki....hepisi

arkadaşlar iyi ki söylediniz bunları çok iyi oldu.bu forumu devam ettirelim şuana kadar ben çok faydalandım.
benimde lekem azaldı daha iyiyim piskolojik olarak.inşallah herşeyin hayırlısı olur rabbim hepimize bebeklerimize sağlık verir inşallah..

çok sevindim canım.ben de bugün ilk kez doktora gidiyorum bakalım ne diycek.kalp atışı var mı merak ediyorum.bi de benim oğlanlar beni çok yormmaya başladııııı.

çok sevindim canım.ben de bugün ilk kez doktora gidiyorum bakalım ne diycek.kalp atışı var mı merak ediyorum.bi de benim oğlanlar beni çok yormmaya başladııııı.

sağol canım.ALLAHIM hepimizin bebeklerine sağlık versin.haber ver tamam mı doktordan sonra merak ederim.ne kadarlık oldu senin ki?bende 8 haftayı beklicem tekrar gitmek için nasip olursa inşallah..rabbim yardımcımız olsun.

bu akşam doktora gidicem 7 haftalık oldu ...yalnız kızlar ya ben süt içemiyorum doktorda zaten çok önemli değil henüz dedi sizce ne yapıyım zorlıyım mı kendimi süt içersemde bu sefer istifra ediyorum ceviz yemeye çalışıyorum filan

geldim kızlar gelidm.6 haftalık dedi.kalp atışını duyduk.5 mm.olmuş kendileri.ayrıntıları yazacam sonra şimdik midem bi tuhaf.darısı başınıza:9:

geldim kızlar gelidm.6 haftalık dedi.kalp atışını duyduk.5 mm.olmuş kendileri.ayrıntıları yazacam sonra şimdik midem bi tuhaf.darısı başınıza:9:

bişi sorucam bn 5haftalık hamileyim 5mm.dr dün gittik ama kalp atışı falan dinletmedi.bnm bebegim buyuk mu.mide bulantın başladı mı?nezamn.nezamn başlıyo.

bişi sorucam bn 5haftalık hamileyim 5mm.dr dün gittik ama kalp atışı falan dinletmedi.bnm bebegim buyuk mu.mide bulantın başladı mı?nezamn.nezamn başlıyo.
canım hemen öyle şeylere takma kafanı.mide bulantım hafif hafif var ama benim önceki hamileliğimde de çok az bulantım olmuştu kişiden kişiye değişir yani.esas 8.haftada şiddetlenirmiş.bebeğim büyük mü filan diye düşünme çünkü her bebeğin gelişimi farklı o zaman benim de bebeğim küçük mü demem lazım di mi.kalp atışı konusunda da zaten genelde 7 haftalıkken duyuluyor.yani içini ferah tut bişey olmaz.allah büyük:nazar:

Merhaba arkadaşlar

Bende foruma yeni üye oldum.temmuz ayında bebeğimi kalp atışı durduğu için aldırmak zorunda kalmıştım..dr 3 ay korun yine olur dedi..ben ruhen çok yıprandığımdan ve iş değişikliği yaptığımdan 7 ay bekledim ..şubat ayında deneyelim belki yine ayı şeyi yaşarsam zaman kaybetmeden tedavi olurum diye düşündük...7 martta regl olmam lazımdı ve olmadım..İlk gebeliktde belirtilerim erken başlamıştı şimdide öyleydi..Dün gün içinde meraktan idrar testi yaptım 2 çizgi çıktı...Emin olmak için bu sabah ilk idrarla yine yaptım yine 2 çizgi...Galiba hamileyim...Ama dr henüz gitmek istemiyorum sadece kan tahlili yaptırıcam emin olucam ve 7. haftada dr gidicem...İnşallah yine aynı şeyleri yaşamam çok acı günler geçirdim.Allahım kimseye yaşatmasın..İsteyen herkese sağlıklı bebişler nasip etsin inş..

merhaba kızlar..
henüz doktora gitmedim ama muhtemelen 4 yada 5 haftalık hamileyim bende.. öğrendigimden beri yediklerime dikkat etmeye basladım.. burası konuda bizim için cok faydalı olucaktır.. kabızlık sorunu yasayan varmı bu haftalarda aranızda? ben cok rahatsızım bu konudan ya.. meyve sebze yiyorum su içiyorum ama nafile 1 haftayı gecti hala cekiyorum.. :97::97::97:

bide iştahım var sürekli acıkıyorum midem bulanmıyo? bulantılar daha sonra mı baslar acep?

Back
X