Çocuk Hastalıkları 6. hastalık!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

moonsparkle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
5
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar kızıma geçen hafta çarşamba günü 6. ay aşılarını yaptırdık o gün hiç birşeyi yoktu perşembe günü akşam ateşi yükselmeye başladı aşıdandır dedim doktorunu da aradım fiti ver aşıdan olabilir dedi verdim biraz düşürdü yine yükseldi 3 gün boyunca böyle devam etti dün önceki gün sabah ateş birden düştü yoğun terlemeler ve kırmızı döküntüler başladı doktora sorduk 2 gün sonra geçecek 6. hastalık endişelenmeyin dedi ama bebeğim çok iştahsız hiç bir şey yemiyor içmiyor ne yapacağımı şaşırdım çok huzursuz, sinirli gecelerimiz kabus oldu kızlar bana yardım edin ne olur :30: ne yapayım bu iştahsızlık için çok zayıfladı yavrum korkuyorum:43:

Çok geçmiş olsun arkadaşım..Allah çocuklarımıza hastalık vermesin ama oluyor malesef.benim oğlumda 11 aylıkken olmuştu 6.hastalık.doğduğunda sarılık geçirmeyen yada hafif atlatanlarda oluyormuş 6.hastalık.kızamıkçık virüsünün bir alt versiyonuymuş.önemsizs bir hastalık olmasına rağmen belirtileriyle insanı en çok korkutan hastalık aynı zamanda.benim oğlumda dişten dolayı ateşlendi sandık.sonra boğaz enfeksiyonu dedi dr.antibiotik verdi.tüm çabalarımıza rağmen ateş 40'ı buldu:(( menenjitten bile şüphelendiler.antibiotiklerden dolayı deri döküntüsüde olamadı tam anlamıylakorkudan aklımı yitirecek gibi oldum.4 gün eşimde bende zerre kadar uyumadık.ama çok şükür 4.gün deride kızarıklıklar olmaya başladı da içimize su serpildi.ama hayatım boyunca unutmayacağım 4 gün geçirdim.nelerden şüphelendiler nelerden ateş düşmeyince..allahım yavrumuzu dermansız hastalıklardan korusun..

iştahsızlık çok oldu bizdede.4 gün su bile içmedi.ağzına pamukla damlattım.şırıngayla yoğurdu sıvılaştırıp damla damla verdim.açlıktan ölecek diye korktum..fakat çocuklar hastalıktan kalkınca bir hafta içinde normalden fazla yemeğe başlıyorlar biir süreliğine.ve hemen topluyorlar..hiç korkma.allah başka zeval vermesin yawruna...doktorunuzada danış gerekirse vitamin vs..bişeyler verir zaten..

tekradan geçmiş olsun..güle güle büyüt kuzunu..:nazar::nazar:

Çok geçmiş olsun arkadaşım..Allah çocuklarımıza hastalık vermesin ama oluyor malesef.benim oğlumda 11 aylıkken olmuştu 6.hastalık.doğduğunda sarılık geçirmeyen yada hafif atlatanlarda oluyormuş 6.hastalık.kızamıkçık virüsünün bir alt versiyonuymuş.önemsizs bir hastalık olmasına rağmen belirtileriyle insanı en çok korkutan hastalık aynı zamanda.benim oğlumda dişten dolayı ateşlendi sandık.sonra boğaz enfeksiyonu dedi dr.antibiotik verdi.tüm çabalarımıza rağmen ateş 40'ı buldu:(( menenjitten bile şüphelendiler.antibiotiklerden dolayı deri döküntüsüde olamadı tam anlamıylakorkudan aklımı yitirecek gibi oldum.4 gün eşimde bende zerre kadar uyumadık.ama çok şükür 4.gün deride kızarıklıklar olmaya başladı da içimize su serpildi.ama hayatım boyunca unutmayacağım 4 gün geçirdim.nelerden şüphelendiler nelerden ateş düşmeyince..allahım yavrumuzu dermansız hastalıklardan korusun..

iştahsızlık çok oldu bizdede.4 gün su bile içmedi.ağzına pamukla damlattım.şırıngayla yoğurdu sıvılaştırıp damla damla verdim.açlıktan ölecek diye korktum..fakat çocuklar hastalıktan kalkınca bir hafta içinde normalden fazla yemeğe başlıyorlar biir süreliğine.ve hemen topluyorlar..hiç korkma.allah başka zeval vermesin yawruna...doktorunuzada danış gerekirse vitamin vs..bişeyler verir zaten..

tekradan geçmiş olsun..güle güle büyüt kuzunu..:nazar::nazar:

Çok sağol ziligurti

Yüreğime su serptin, inşallah senin yavrun gibi benim ki de atlatacak bu hastalığı, üzüntümden mahfolmuştum yazdıklarını okuyunca rahatladım Allah bütün bebkleri anne ve babalarına bağışlasın.

6. hastalık ınanılmaz iştahsızlık yapıyor. ben oglumun neredeyse 5 gun hıc ama hıc bır sey yemedıgını hatırlarım

Aklınızda olsun 6. hastalık ağzında uçuk olan birinin öpmesi koklaması ile geçiyormuş.Uçuk da kızamık yada su çiçeği virüsü ile hangisi tam bilmiyorum alakalıymış. Bazen insanlara bişey diyemiyoruz ama onlar koklarken içimiz içimizi yiyiyor. aslında uyurmak lazım.
kilo hızla alır. iyileşince açığı kapatıyorlar.Geçmiş olsun.

benim oğluşda 9 aylıkken olmuştu hiç bilmediğimiz bir rahatsızlıktı çok korkmuştum 3 gün düşmeyen ateş ten sonra döküntüler olunca rahatlmıştı yavrucum 6.günden sonrada dişleri çıkmıştı:D o ara tatile gitmiştik dr havuzdan kapmış olabileceğinden bahsetti fkat hast. tanıştığım bi bayan kendi çocuklrındada diş çıkarma öncesi yaşadığını söyledi yani vücudun bağışıklığı azaldığında çıkan bi rahatsızlık şükürki 6. gün hiçbişey kalmıyor)) çok geçmiş olsunn

Hastayken kendinizi düşünün yemek yemek istermisiniz?

bebeklerde öyle işte. O yüzden ne kendini çok yıpratmak nede bebeği yemesi için çok zorlamak gerekiyor.
Bende aynı şeyi yaşadım. İnsan perişan oluyor. Ama hastalığı geçmeye başlayınca iştahı da yerinde geliyor. Çok geçmiş olsun.

Back
X