Arkadaslar merhaba..ben bu öğün olayına taktım.tam 6 öğün yiyorum bakıyorum ki biri çıkmış 2 öğün yiyin,6 yemek kilo apar diyor.öteki 2 yemek metabolizmayı yavaşlatır diyor..ne yapcaz biz anlamadım...
Arkadaslar merhaba..ben bu öğün olayına taktım.tam 6 öğün yiyorum bakıyorum ki biri çıkmış 2 öğün yiyin,6 yemek kilo apar diyor.öteki 2 yemek metabolizmayı yavaşlatır diyor..ne yapcaz biz anlamadım...
şekerim ben 45 yaşındayım 56 kilodayım..6 öğün yemek beni obez yapar gibime geliyor..şöyle birşeyde var yedikçe insanın iştahı açılıyor..ben gün içinde 1 öğün yerim..su çok içerim..çaya asla hayır demem..hatta 1 öğün yemesem o gün hiç yemesem yemeğe ihtiyaç duymam..su bana yeter..metapolizmam iyi çalışıyor yinede..kahvaltı kültürüm yoktur ev halkına hazırlarım ama ben yapmam..eşim çalışacak işe gidecek enerji harcayacak yemesi gerek..çocuklarım genç onlarında ihtiyacı var..
şekerim ben 45 yaşındayım 56 kilodayım..6 öğün yemek beni obez yapar gibime geliyor..şöyle birşeyde var yedikçe insanın iştahı açılıyor..ben gün içinde 1 öğün yerim..su çok içerim..çaya asla hayır demem..hatta 1 öğün yemesem o gün hiç yemesem yemeğe ihtiyaç duymam..su bana yeter..metapolizmam iyi çalışıyor yinede..kahvaltı kültürüm yoktur ev halkına hazırlarım ama ben yapmam..eşim çalışacak işe gidecek enerji harcayacak yemesi gerek..çocuklarım genç onlarında ihtiyacı var..
dün kemik taraması ve yaşını ölçtürdüm hastanede..kemik yaşım 25 bütün kan sayım sonuçlarım çok güzel ne eksik var ne fazla..iştahsız değilim aslında dengeli az ve öz yemeye kendimi alıştırdım..yoksa insanız benimde nefsim var benimde canım çok ister herşeyden yemek ama hayır..yiyorum ama azııııcık.tıkabasa değil..aaaa bende çalışıyorum kız hemde evde..ev işi,çocuklar,koca,yemek ,çamaşır,ütü oraya koştur buraya koştur..inanırmısın işlerimi bitirip rahat bir uyku ile uyumak için gece 1-2 yi buluyor yatağa girmem..ama bitermiiii hayııır ertesi gün aynı işler beni bekleeeer:))
bence 5 öğün taraftarıyım..ben öyle zayıfladım 10 kilo..diyetisyen eşliğinde..yenmesi gerektiği kadar yenirse ve tabi proteini karbonhidratı çok fazla almadan yenirse kilo almıyosun zaten..yetiyo..tabi aburcubur yemiceksin ara öğünlerde..bir de ben özellikle akşam yemekten sonra bişey yemem..çok hafif aç yatıyorum..karnım çok çok açsa ancak 10 adet kadar leblebi ve süt içerim öyle yatarım..ara ğünlerim çok az kuruyemiş meyve veya yoğurttur..ben bu sistemle hem kilo verdim hem de aç değildim..
2 öğün yemek sünnettir :) Karatay hocanın sözü çok hoşuma gitti ... çok doğru...yemek yemek için yaşamıyoruz ki? faaliyetlerimiz bol olsun ki yemekten kopalım inşallahhhh
2 öğün yemek sünnettir :) Karatay hocanın sözü çok hoşuma gitti ... çok doğru...yemek yemek için yaşamıyoruz ki? faaliyetlerimiz bol olsun ki yemekten kopalım inşallahhhh