6.yaş gece uyanmalari

mukadderin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2015
63
14
88
43
Arkadaşlar kizim 5 yas 8 aylik.normalde aksam yatip sabah kalkan bir cocuktu.son 3 haftadir geceleri en az iki kez uyaniyor ve beni cagiriyor.uykuya dalmasi bazen 10 dakika bazen bir saat suruyor.aglama ya da baska bir anormal durum yok.sadece uyaniyor ve beni cagiriyor.tatilde cok fazla aktiftik.simdi okula basladi.ogretmeni de degisti.onunla cok zaman geciremiyoruz ama yine de buyuk bir sıkıntısı yok.ama gece uyanmalari beni de onu da cok etkiliyor.var mi benzer bir durum yasayan ve çözüm bulan....

Benim yigenim var 5 yasinda anne ve babasiyla yatmaya oyle alismisti ki kendi odasina gecince cok zorlandi.. okula gidiyor oda aksam da kendi odasinda yatiyor ama gece muhakkak yengemi bir iki defa yanina cagiriyor ve nerden aklina geldiyse ninni soyle diyor hikaye anlat diyor oyle uyuyor.. sanirim bu yaslarda oluyor boyle skmayin caninizi gecici oldugunu dusunuyorum.. benimde 50 gunluk oglum var mesela hic uyumuyor :D beterin beteri var şükür halimize :)

Benim yigenim var 5 yasinda anne ve babasiyla yatmaya oyle alismisti ki kendi odasina gecince cok zorlandi.. okula gidiyor oda aksam da kendi odasinda yatiyor ama gece muhakkak yengemi bir iki defa yanina cagiriyor ve nerden aklina geldiyse ninni soyle diyor hikaye anlat diyor oyle uyuyor.. sanirim bu yaslarda oluyor boyle skmayin caninizi gecici oldugunu dusunuyorum.. benimde 50 gunluk oglum var mesela hic uyumuyor :KK70: beterin beteri var şükür halimize :)
Yani evet beterin beteri var dogru diyorsunuz.ama uyuyan cocuk uyumayinca sıkıntı yapmaya basladim..gece olsun istemiyorum dusunsenize

Benim kızda tam o aylarda yanımdan ayrılmamaya başladı. Babannede kalırdı kalmadı, annemi istiyorum diye ağlamaya başladı falan.
Bizimkide aynı 1 haftalık tatilden sonra oldu. 3-4 ay oldu yavaş yavaş geçiyor ama yine de eskisi gibi değil.
Galiba 6 yaş sendromu.

Okulda bi sıkıntısı olabilir mi? okulda belki, bazı çizgi karakterler konuşuluyorsa etkilenebilir.
Okula erken başladığını düşünüyorum, sanırım 2012 doğumlu? Benim kızımda 2012 ocak doğumlu, ben vermedim.
Amacım sizi eleştirmek değil yanlış anlamayın..acaba okula hazır değilmiydi.

Birde gece tuvaleti geliyorsa ve size söylememe gibi bi durumu olabilir mi?
Ben kızımı gece, 1 veya 2 kez tuvalete kaldırırım.

Benim kızda tam o aylarda yanımdan ayrılmamaya başladı. Babannede kalırdı kalmadı, annemi istiyorum diye ağlamaya başladı falan.
Bizimkide aynı 1 haftalık tatilden sonra oldu. 3-4 ay oldu yavaş yavaş geçiyor ama yine de eskisi gibi değil.
Galiba 6 yaş sendromu.
Uykularinda da sorun var miydi yoksa sadece anne anne diye mi tutturuyordu gun icinde..simdi nasil

Okulda bi sıkıntısı olabilir mi? okulda belki, bazı çizgi karakterler konuşuluyorsa etkilenebilir.
Okula erken başladığını düşünüyorum, sanırım 2012 doğumlu? Benim kızımda 2012 ocak doğumlu, ben vermedim.
Amacım sizi eleştirmek değil yanlış anlamayın..acaba okula hazır değilmiydi.

Birde gece tuvaleti geliyorsa ve size söylememe gibi bi durumu olabilir mi?
Ben kızımı gece, 1 veya 2 kez tuvalete kaldırırım.
Yok kizim anaokuluna gidiyor..okulla alakali bir sey yaşamadı..yani en azindan ben oyle biliyorum ...ayrica tuvalet sorunu da yasamiyor..uyaniyor ve beni gayet sakince cagiriyor..pispis yap diyor..sonra da uyuyor bazen 10 dakika sonra bazen cok daha uzun sürüyor..sonra yine uyaniyor..

benim 5 yasindaki oglumda son birkac aydir , geceleyin uyandiginda, kalkip bizim yatagimiza giriyor. ve cikmiyor. Yatagina gotursemde , artik is isten gecmis oluyor, aglamaya basliyor, seninle uyuyacagim diyor.
kucuk , cabuk buyuyorlar diye pek ses etmiyorum, kabullendim.
nerdeyse her gece beraber uyuyoruz .
gecerde, bakalim ne zaman. (7 yasa kadar göz yummayi dusunuyorum , cok endiselenmeyin sizde )

Yok kizim anaokuluna gidiyor..okulla alakali bir sey yaşamadı..yani en azindan ben oyle biliyorum ...ayrica tuvalet sorunu da yasamiyor..uyaniyor ve beni gayet sakince cagiriyor..pispis yap diyor..sonra da uyuyor bazen 10 dakika sonra bazen cok daha uzun sürüyor..sonra yine uyaniyor..
Ah yeri geliyor öyle şeyler duyuyorlar ki..
Bi gün kızımı almaya gittiğimde, kızım dedi ki, anne Osmanlı tokadı ne demek dedi..ben şaşırdım..hemen öğretmen girdi araya, iyi bişey değil dedi.
Geçen dönem benim kızım da, canavarlar varmı diye sorardı ve geceleri yalnız yatmak istemezdi. Hâlâ da yalnız yatmak istemezde ben alışsın istiyorum, ama sonrasında hiç uyanmaz maşallah.
Kızınıza bi sorsanız onu korkutan bi durum var mı diye..

Uykularinda da sorun var miydi yoksa sadece anne anne diye mi tutturuyordu gun icinde..simdi nasil
Uykusunda bi sorun yok. Uyuyana kadar öyle.
Şimdide devam ediyo ama o zamanlar yan odaya geçsem ağlıyordu. Tatilde çok güzel zaman geçirdik babayla bıraktım birkaç defa havuza sakince gireyim diye orda ağlamaya başladı bi daha da bırakmadı yakamı:bicak:
Ama şiddeti azalıyor. Birazda ilkokula başladı yeni ortam endişesi falan girdi içine tabi. Sürece alıştıkça azaldı diyebilirim.

benim 5 yasindaki oglumda son birkac aydir , geceleyin uyandiginda, kalkip bizim yatagimiza giriyor. ve cikmiyor. Yatagina gotursemde , artik is isten gecmis oluyor, aglamaya basliyor, seninle uyuyacagim diyor.
kucuk , cabuk buyuyorlar diye pek ses etmiyorum, kabullendim.
nerdeyse her gece beraber uyuyoruz .
gecerde, bakalim ne zaman. (7 yasa kadar göz yummayi dusunuyorum , cok endiselenmeyin sizde )
Hic uyanmazken uyanması yoruyor beni.acaba diyorum farkli bir sıkıntısı mi var..ama uyku disinda da gayet iyi..bu gece onunla uyiyacagim bakalim uyanacak mi. Uyanmazsa psikolojik olduğunu kesinlestirmis olacagim

Hic uyanmazken uyanması yoruyor beni.acaba diyorum farkli bir sıkıntısı mi var..ama uyku disinda da gayet iyi..bu gece onunla uyiyacagim bakalim uyanacak mi. Uyanmazsa psikolojik olduğunu kesinlestirmis olacagim
gündüzleri baya yeni seylerle karsilasmis olabiliyorlar minikler, gece ruyalarindada cikiyorsa belki o heyecanla, yada panik yada her ne ise, uyanabilirler. Meselede zaten yerinde uykuya devam etmeleri, ama uyaninca illaki anne baba ya yoneliyorlar... düzelir emin olun ;) endise etmeyin olurmu?

Benim yigenim var 5 yasinda anne ve babasiyla yatmaya oyle alismisti ki kendi odasina gecince cok zorlandi.. okula gidiyor oda aksam da kendi odasinda yatiyor ama gece muhakkak yengemi bir iki defa yanina cagiriyor ve nerden aklina geldiyse ninni soyle diyor hikaye anlat diyor oyle uyuyor.. sanirim bu yaslarda oluyor boyle skmayin caninizi gecici oldugunu dusunuyorum.. benimde 50 gunluk oglum var mesela hic uyumuyor :KK70: beterin beteri var şükür halimize :)
Iyi geceler..yigeninizin son durumu nedir..uykulari duzene girdi mi..birde gece uyanmalari ne zamandan beri var.

Iyi geceler..yigeninizin son durumu nedir..uykulari duzene girdi mi..birde gece uyanmalari ne zamandan beri var.

Iyi geceler yigenimin gece uyanmalari aslina bakarsan hep vardi cunku dogdugundan beri anne babasiyla yatmaya alismisti.. kendi odasina alismakta cok zorlandi gece mutlaka uyanip annesini cagiriyor hikaye okutuyor.. simdilerde okulda biraz daha cok yoruluyor galiba yorgunluktan uyuyunca hic uyanmiyor ama uyandigi zaman mutlaka cagirir.. insallah gecer.. sizde sonradan bu aliskanlik olustuysa sizinki daha cabuk gecer yeni aliskanlik unutmasi kolay olur bizimki yillardir oldugu icin biraz zor..

Arkadaşlar kizim 5 yas 8 aylik.normalde aksam yatip sabah kalkan bir cocuktu.son 3 haftadir geceleri en az iki kez uyaniyor ve beni cagiriyor.uykuya dalmasi bazen 10 dakika bazen bir saat suruyor.aglama ya da baska bir anormal durum yok.sadece uyaniyor ve beni cagiriyor.tatilde cok fazla aktiftik.simdi okula basladi.ogretmeni de degisti.onunla cok zaman geciremiyoruz ama yine de buyuk bir sıkıntısı yok.ama gece uyanmalari beni de onu da cok etkiliyor.var mi benzer bir durum yasayan ve çözüm bulan....
benim ki 19 aylık bi saat oldu ayağımda salliyorum gece 10 da yatıp 12de kalktı gerçekten cinnet geçireceğim artık ne diye deli durtmus gibi uyanıklar gece yarısı zaten 1 yaşına kadar hiç uyumadim nerdeyse delirecegim yemin ediyorum

benim ki 19 aylık bi saat oldu ayağımda salliyorum gece 10 da yatıp 12de kalktı gerçekten cinnet geçireceğim artık ne diye deli durtmus gibi uyanıklar gece yarısı zaten 1 yaşına kadar hiç uyumadim nerdeyse delirecegim yemin ediyorum
Dun gece 1.5ta kalkti kizim..5.5a kadar da uyumadi..en son aramuza aldik..yoruldu ve uyudu..o arada ben de bol bol agladim...

Benimkide valla 3te bi uyandi aabah 9da uyudu 1 saat suan hala uyumuyor :( araniza almayin bence canim alistirmayin ben hic almiyorum memede de uyusa direk yatagina koyuyorum zaten bi tek memede uyuyor

Benimkide valla 3te bi uyandi aabah 9da uyudu 1 saat suan hala uyumuyor :KK43: araniza almayin bence canim alistirmayin ben hic almiyorum memede de uyusa direk yatagina koyuyorum zaten bi tek memede uyuyor
Kucukleri emenleri anliyorumda 5.5 yasinda yeni baslayan gece uyanmalarini anlayamiyorum iste.

Back
X