6 yaşındaki kardeşim babam ölcek diye ağlıyor:(

yellowbomb

günün birinde!!!
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
2.845
7
66
Diğer
kızlar babamın canı çok azdır biraz da hastalık hastası gibi bişey...son zamanlarda crohn hastalığı teşhisi koyuldu babama ...karın ağrısı ateş kabızlık falan yapıyor böle oluncada canım çok az olan babam hergün ahlanıp yatıyor yatakta çok büyütüyor ölücem falan diyor allah korusun ..hepimizin moralini bozuyor 6 yaşında kardeşim var tekne kazıntısı çok duygusal..babamın hasta olduğunu görüyor gizli gizli ağlıyor başka odaya gidip babamı ölecek sanıyor çocuk işte allahım gecinden versin..dün babam bunu severken" ben ölünce napcan" demiş..çocuk iştahtan kesildi 2 günde eridi nerdeyse niye ağlıyosun diyoruz sölemiyor..dün bana dedi babam bana böle dedi ben çok üzüldüm dedi....o ağlarken benimde gözlerim doldu gece bayağa ağladım hepimizin psikolojisini bozdu babam ..annemde ağlamış gözleri şişmiş anladım allah başka dert vermesin baba ilaç kullanıyosun geçecek inşallah diyoruz yok bu geçmez ya kötü bişeye çevirse falan diyor ..5 aydır hergün böleyiz evde 1 hafta geçmeden doktora gidiyor ilacın biri bitmeden birine başlıyor ..bugünde gitti doktor bu ilacıda kullan olmassa ameliyat olucan demiş. en son olarak ama bundan önce birsürü filmler çekildi parça alındı temiz çıktı şükür..doktor bişeyin yok sevin demiş ben sevindim senin adına demiş kronik bir hastlık demiş ara sıra böle ağrın olur takma demiş..bağırsak sonuçta çok riskli bşuna kestirme kendini diyoruz bi tedavini ol diyoruz (tabi buarada kardeşim yemek yiyodu bıraktı yemeği sobanın yanına sığındı gözleri dolmuş bakıyor öyle)..annem kızdı babama çocuk senin yüzünden iştahtan kesildi falan dedi..annem babama kızınca babamda ona kızıyor çocuk ağlıyor ben arada eziliyorum 5 aydır böyleyiz düşünün yani....çok bunaldım kızlar çok size içimi dökmek istedim ayrıca bu hastalıkla ilgili bilgisi olan yazabilirmi buraya babama derim bişeler moral olur onada napim

Son düzenleme:
canım çok geçmiş olsun öncelikle...
yalnız şunuda sölemeliyimki babanın psikolojisini anlamalısınız..belkide acı çekiyodur yoksa neden bukadar feryat etsinki..hastalık bu canım hernekdar önemli bi rahatsızlığımız olmasada kendimizi kötü hissettrmeye neden oluyo..aklımıza en kötüsünü getiriyoruz herzaman malesef..
doktoru ne diyor peki geçicek değilmi kalıcı bi rahatsızlığı yada işte nebilim babanın ölücem dediği gibi bi durum söz konusumu?
bu arada sizide anlıyorum cnm ama sağlıklı olan sizsiniz babanız hasta şuan onun desteğe ihtiyacı var görmezden gelin duymayın bazı şeyleri..
kardeşini al karşına sen konuş kötü bi süreçten geçtiğinizi ve babanızın iyilieşiceğini ama babanızın biraz nazlandığını anlat..belki biraz sakinleştirebilirsin onu...

canım çok saol
bilmiyorum yaa çok dayanılmaz ağrısı var yada canı çok az olduğu için en ufak ağrıyı büyütüyor..çünkü annem öle diyor ben bilmezmiyim 25 yıllık kocamı diyor ilk evlendiğimizden beri böle şimdide can azlığı yapıyor diyor..ben anneme anne belki gerçekten çok ağrıyodur falan diyorum annem pek öle düşünmüyor çok üzülüyorum ama yinede dayanamam en ufak ağrısına
kardeşime diyorum o sana şaka yapıyor bebeğim inanma diyorum hiç olurmu öle şey diyorum biz hepimiz gülüyoruz sende gül diyorum öle unutuyor okulda da üzgün duruyomuş babam hasta falan diyomuş

cnm sen doktoruyla görüşseydin yaa..annenin demesiyle olmazki..
tamam kocasını tabiki tanıyodur ama ameliyat falan denmiş ağrısı neden var canı mı yanıyo bunları bilseydin en azından daha farklı davranırdınız..

biliyorum canım bağırsağında sorun var kalın bağırsaktan ince bağırsağa geçişde zorlanma oluyormuş daralmış sanırım orası bide iltihaplıymışş haliyle kabız karın ağrısı falan oluyor..doktor orayı açarız demiş ameliyatla bilmiyorum belkide olur ama halasında da aynı hastalık var idare ediyor kadın çok da ameliyatlık bişi değilmiş

Canım çok geçmiş olsun o hastalık hakkında bilgim yok malesef ama internetten araştırılabilir.
Bu arada kardeşinin psikolojisini çok iyi anlıyorum, Allah kolaylık versin size.
Babalar biz çocuklara hep çok güçlü, evin direği olarak görünür, hastalanınca insan güvendiği direğin yıkıldığını hisseder.
Benim babam da üniversiteye hazırlanırken rahatsızlanmıştı, kalp krizi.
O an neler hissettiğimi anlatamam.
Bir de erkekler hastalıklarını çok abartır, normalde bizim ayakta geçirdiğimiz grip gibi bir hastalığı yatak döşek yatarak nazlanarak geçirirler.
Bu da insanda çok kötü bir etki yaratıyor.
Siz bir de 5 aydır bu durumdasınız gerçekten çok zor sizin için özellikle de kardeşin için, zaten nasıl etkilendiği ortada.
Artık bütün hastalıkların çaresi var, bana biraz da baban abartıyormuş gibi geldi.
Bence babanla konuşup kardeşinin çok etkilendiğini, kendini biraz toparlaması gerektiğini söyle.
Kardeşine de iyileşecek, herkes hastalanır iyileşir, babanın biraz nazlandığını falan söyleyebilirsin.
Allah acil şifa versin.

cnm dua et RABBİM e babanada kızmayın alttan alın oldumu..
bazı insanlar hasta olur ve ayakta geçirmeye çalışır bazılarıda yataklara düşer ve çok abartır bu kişilere bende dahilim..abartırım..canımın yanmasına tahammül edemem yani kişiden kişiye göre değişir bu dayanıklılık meselesi..babanızın yanında olun atlatıcaksın babacım diyip moral verin..
herkezin hayatında zorlu sınavlar vardır sende bir sınavdan geçtiğinizi farzedin ve kardeşlerine elinden geldiğince destek olmaya çalış..
RABBİM acil şifalar versin..

Son düzenleme:

canm çk teşekkür ederim
evet babaya anneye bişey olunca insan kendini çok tuhaf hissediyor dayandığı direk yılır ya boşlukta kalırsın ya aynı öle bişey..babam abartıyomu abartmıyomu ben pek anlamıyorum ama annem abartıo diyo

Bu hastalık bağırsak darlığı mı? Bizim bir tanıdığımızda var, ameliyat olmuştu şimdi iyi sağlıklı, dediğin gibi bağırsağa bir çizik atıp genişletiliyormuş. Eğer aynı hastalıksa abartılcak birşey yok.

allah razı olsun cnm evet çok ii anlıyosun beni ve babamı..evet canı çok az hiçbişeyim olmasın istiyo ama insanız işte...aslında her daim destek olmuyoruz doğru annem desen kızıyo adama bende içten içe anneme kızıyorum aslında ....çok üstüne düşünce babam kendini hepten nazlıo bazen..ama bencede en iyisi moral olmak ben anneme diyecem annem bugünden itibaren babama moral olucaz dicem yanından ayrılmıcaz dicem babam ilgiyi çok sever buara da biz onla ilgilenince hemen ayaklanır espiri yapar..ama evde kimse konuşmaınca yatar uyur suratı aslılır ....ama annem bende hastayım diyor bendeki hastalıklar onda olsa napardi acaba diyor..o da haklı babamda jaklı peki ben nasıl davranıcam

hastalığın adı crohn hastalığı canım.....iltihap hastalığıymış sanırım iltihaptan tıkandı mı orası bilmiyorum ...

Pardon değilmiş internetten araştırdım ve sonuç

Crohn Hastalığı sindirim kanalının iltihaplanma ve ülserler ( yaralar) ile karekterize kronik bir hastalığıdır. Ağızdan anüse kadar barsağın herhangi bir yerini tutabilirse de en sık ince barsağın son bölümü ve kalın barsakta hastalığa neden olmaktadır. Uzun süreli, müzmin ancak tedavisi mümkün bir hastalıktır. Kimi yönleri ile Crohn hastalığına benzeyen ancak yalnızca kalın barsakta tutulum yapan ülseratif kolit ile birlikte inflamatuar ( iltihaplı ) barsak hastalıklarının önemli bir kısmını oluştururlar.
CROHN HASTALIĞI KİMLERDE GÖRÜLÜR ?
Hastalık yüksek sosyoekonomik gruplarda ve kentsel bölgelerde yaşayanlarda daha sık olarak görülür. Anne-babadan çocuğa direkt geçiş olmamakla birlikte İflamatuar barsak hastalığı ( Crohn Hastalığı ve ülseratif kolit ) olanların akrabalarında bu hastalıklardan birinin görülebilme sıklığı % 5 ile %20 arasında değişmektedir.
CROHN HASTALIĞI NEDEN OLUR ?
Crohn hastalığının nedeni bugün için hala bilinememektedir.Genetik olarak hastalığa yatkın bireylerde bilinmeyen çevresel veya mikrobik bir faktörün gastrointestinal kanalda anormal bir iltihabi yanıtı tetiklediği düşünülmektedir. Sigara içmenin romatizmal ilaç ve aspirin kullanımının, hormonal değişiklerin ve enfeksiyonların Crohn hastalığının alevlenmesine neden oldukları iyi bilinmektedir.

uzun olduğu için bu kadarını kopyalıyorum devamı Crohn hastal nedir? - Prof. Dr. Hlyaver HAMZAOLU - doktor sitesi.com
Bu siteyi okudun mu bilmiyorum ama faydalı olabilir diye yazıyım dedim.
Bu arada tedavisi varmış.

cnm idare ediceksin başka seçeneğin yok..
herkezin yapısı farklı dediğim gibi babanıda bu şekilde kabullenip suyuna gitcen annen bişi diyincede tamam anne sende haklısın anlıyorum dicen yapcak bişi yok..allah daha büyük dert vermesin cnm
onları başımızdan eksik etmesin...

canım benim çok saol emeğine sağlık
bunları babam hep okuyor yazıcılardan çıkarıyor görsen
kendide görüyor tedavisinin olduğunu bukadar abartılcak bişey olmadığını ama yinede bu halleri devam ediyor...

amin canım hep durum böyle işte aynı senin dediğin gibi bi annemi idare ediyrm bi babamı bi kardeşimi ezildim bayağa
allah başka dert vermesin ne diyeyim

Canım konu başlığını görüp,yazını okuyunca yazma gereği duydum ama açıkçası ne yazayım bilemedim...

Öncelikle çok çok geçmiş olsun diyorum,Allah acil şifalar versin...

Dün kendi konumda annemin rahatsızlandığını yazmıştım ve bir arkadaşımız ne işin var nette gibi bir cümle yazmıştı.
Bazı insanlar hastalıkları ne olursa olsun,ben güçlüyüm,üstesinden geleceğim der.
Bazılarıysa hiç iyileşemeyeceğim der,en ufak bir şeyde rahatsızlıklarını öne sürerek ilgi beklerler.
Ama aşırı ilgi ise (benim gördüklerim ve tecrübelerime dayanarak söylüyorum) insanı kendinin daha da hasta olma duygusunu öne çıkarıyor.Hastalık hastası olma durumu.
Herkes için böyle değil ama...

Uzaktan izleyerek,çok fazla üstüne düşmeyerek bunu aşabilirsiniz bence.Yani ne kızılması doğru,ne de çok fazla üstüne düşülmesi.Orta yolunu elbette bulabilirsiniz...

Kardeşinize de üzüldüm.Ona da anlayacağı şekilde bir açıklama yapabilirsiniz,ki yapmışsınız zaten.Gerekirse sürekli tekrarlayın...

Tekrar çok geçmiş olsun...

saol canım allah razı olsun
ne çok üstüne düşünüyoruz ne çok ilgisisiz allah hayırlara çıkarsın ne diyim
buarada senin konuyu hatırlıyorum nettesin diye tepki gösteren oldu
ama göründüğü gibi değil babam şuan içerde yatıyor ama ben netteyim çünkü insan bunalıyor atıyor kendini başka odaya ve böle şeylere ihtiyaç duyuluyor ara sıra içini dökmek çok güzel bişey ben şuan biraz rahatladım çünkü burası beni tek rahatlatan yer

Aynı şeyi bende düşünerek açmıştım konuyu.

Yanlış anlama,bende aynı şekilde sen niye nettesin gibi birşey demek istemedim.Hem bunu söylemeninde çok farklı yolları vardır.Eleştiri elbette kabul edilebilir ama bu boyutu aşmamak önemli.

Cevap yazıldıkça ve yazdıkça insan rahatlıyor.Burayı samimi olarak görmesek kimse derdini yazmaz zaten.Bende rahatlamış-tım...

Her neyse canım,takma kafana.Allah dermansız dert vermesin.Ameliyatla da çözülebilecek birşeymiş zaten...

saol canım allah razı olsun
evet cevap gelince insan rahatlıyor
biraz karışık babamın işleri neyse canım allah başka dert vermesin

canim cok gecmis olsun insallah baban biran önce iylesir.. allahim yardimciniz olsun babana saglik versin amin.. 6 yasindaki kardesinle ilgilen onu sakinlestir güzelce anlat üzülmesin yavrum benim yaa yemekte yimiyormus cok üzüldüm... babanla konus iyleseceksin de, bir hastalikta en önemli olan sey yüksek moralmis (hata cogu hastaliklari sadece yüksek moral'le yenenler oluyor) sizde moralinizi yüksek tutun , böyle üzülerek hepiniz yipraniyorsunuz babanada iyi gelmiyordur o yüzden babanada söyle öyle demesin yaa allahtan ümit kesilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…