6 yasindaki kiz cocuklari masturbasyon yapar mi?

Size tamamen katılıyorum benzer bir süreç daha önce kurumumuzda yaşandı. Rehberliğe yönlendirdik ve işin altında kuzen istismarı çıktı. Direkt aileye haber verilseydi gerçek açığa çıkmayacaktı. Mantardır diyen arkadaşlarım gerçekten çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz olaya ama dünya bizim sandığımız kadar iyi değil ne yazık ki. İnşallah mantar/ enfeksiyon gibi bir sorundur. Doğru kişilerle doğru iletişim kurulmazsa aile öğrenciyi okuldan alır başka okula verir bu gibi durumlarda. Çünkü bunun da benzeri yaşandı maalesef.
Size tamamen katılıyorum benzer bir süreç daha önce kurumumuzda yaşandı. Rehberliğe yönlendirdik ve işin altında kuzen istismarı çıktı. Direkt aileye haber verilseydi gerçek açığa çıkmayacaktı. Mantardır diyen arkadaşlarım gerçekten çok iyi niyetli yaklaşıyorsunuz olaya ama dünya bizim sandığımız kadar iyi değil ne yazık ki. İnşallah mantar/ enfeksiyon gibi bir sorundur. Doğru kişilerle doğru iletişim kurulmazsa aile öğrenciyi okuldan alır başka okula verir bu gibi durumlarda. Çünkü bunun da benzeri yaşandı maalesef.
Ben de bunu anlatmaya calisiyorum ama kimseninde birden panige kapilmasini istemediğim için en ince ayrıntısına kadar girmedim.Cocuga kendi cinsiyetinden baska bir çocuğun oyun adı altinda istismari bile söz konusu olabiliyor.

Ben ne yazikki tecavüz olayi ile ugrastim cok zor bir surecti neyseki atlattik adalet yerini buldu. Baska bir ogrencimde sinifta cinsel organina dokunuyormus ve bana bunu yanindaki arkadasi soyledi. Ben derhal rehberlim hocasiyla gorustum. O ogrenciyle ozel olarak gorustu ve hijyen uzerine konustu mantar durumuna karsi. Sonra bir kez daha tekrarladi ve tekrar rehberlige yonlendirdik. Sonrasinda sorun cozuldu kasiniyormus. Biz de rahatladık bunlar kucuk seyler daha kotu seyler olmasin yeterki. Ben daha onceki olayda erkek mudurle neleri konustum bir bilseniz. Siz rehberlik hocasina anlatin o zaten gerekeni yapar. Hic utanmayin bence.
Sizin yasadiginiz sey cok agir olmali:(

Siz nasil fark ettiniz boyle bir seyi?ilk okul,orta okul,lise hangi hangi kademedesiniz acaba merak ettim

Bana mantar olabilir gibi geldi, ailesiyle paylaşım, mantar diye supelendom deyin.

Evet ne yazık ki cok iyimser yaklasilamiyor artik bu tip meselelere. O yuzden bu tip konularda gerekli adımı atmak lâzım. Nelerle karşı karşıya kaldım assindan ustune pek cok baskı uygulandi. Ama hep benim de evlâdım dedim. Yine olsa yine yaparım. Masal, siz de yapın içiniz rahat olsun. Sağlıcakla

Iyi aksamlar hanimlar,

Basliktanda anlayacaginiz gibi bir ogrencim var 1. Sinif surekli ama surekli eli afedersiniz ozel bolgesinde,basta cok umursamadim hatta cisi falan var sanip tuvalete gonderdim ama dun oyun fiziki etkinlik dersinde salona inmistik,yanimda yerde uzaniyordu resmen afedersiniz ozel bolgesini yere surtuyor ve eliyle dokunuyirdu resmen ter icinde kaldi:KK43:yani dun masturbasyon yaptigina emin oldum.

Okulumuzda rehber ogretmen var erkek ondan dolayi ogretmenden de bilgi alamadim sizlere sorayim dedim,gormemezlikten gelip ilgisini dagitmaya calisiyorum,asla kizip yapma elini cek falan demiyorum.

Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarlarsa cok sevinirim,normal ve gormemezlikten mi gelmem lazim ya da ailesine uygun bir dille anlatmam mi lazim.

Sunu da ekleyeyim,basarili bir ogrenci olmasina ragmen,surekli dalgin,asiri yavas bir etkinligi bir saatte zor yapiyor(aslinda yapabilecek bir cocuk)acaba bu durumdan kaynakli mi boyle diye dusunmeye basladim.

Anasınıfı öğretmeniyim. Çocuklar o bölgeyi keşfedince duramıyor bir şeyler yapıyor Canım. Yaptıkça haz alıp tekrar yapıyor.

Yalnız böyle olaylarda genel olarak aile ve çocuğun oynadığı kişi ve ortamlar da çok etkili. 2 ihtimal görüyorum 1.kendi kendine keşfetmiş olması. 2.aile veya Çevrede başkası tarafından uyarılıp devam ettirmesi. Bence rehber öğretmene durumu paylaşın. Bir önceki okulumda birçok çocuk birbirini öpmeye çalışıyordu. Öğrendim ki çoğu çocuk anne babasıyla aynı odada kalıyormuş. Anne babasının gece yaptıklarını ileyip aynısını arkadaşları üzerinde deniyormuş. Toplantı yaptım durumu düzeltmiştim. Başka bir kız çocuğum ise dediğiniz gibi eli orasında geziyordu. Bir oyun prtako hazırlayıp anladım ki mahalleden bir ABİSİ! Onu öpmüş ve orasıyla oynamış. Başka şeylerde yapmış. Beynimden vuruldum o an :s

Sizin yasadiginiz sey cok agir olmali:KK43:

Siz nasil fark ettiniz boyle bir seyi?ilk okul,orta okul,lise hangi hangi kademedesiniz acaba merak ettim

Ben ortaokul kademesindeyim. Donemin ilk haftaları tecavuz ne demektir bunu anlatmıştım cocuklara. 2 ay sonra bir ogrencim derste bir konu anlatirken birden dedem bana tecavüz etti dedi. O an bir kac saniye kendime gelemedim. Sonra konuyu degistirip dersi bitirdim. Ogrenci ile ozel olarak gorustum. Rehberlik ve idare ile gorusup tutanak tutuldu savcılık falan derken 2 ay gibi bir surede cozumlendi. O 2 ay bana 2 yıl gibi geldi. Ne baskılara maruz kaldim ama cok şükür adalet tecelli etti. Ondan sonra rahat bir uyku uyudum. Size tavsiyem insallah yoktur ama eger istismat gibi bir durum söz konusuysa tutanak tutun.

Ben ortaokul kademesindeyim. Donemin ilk haftaları tecavuz ne demektir bunu anlatmıştım cocuklara. 2 ay sonra bir ogrencim derste bir konu anlatirken birden dedem bana tecavüz etti dedi. O an bir kac saniye kendime gelemedim. Sonra konuyu degistirip dersi bitirdim. Ogrenci ile ozel olarak gorustum. Rehberlik ve idare ile gorusup tutanak tutuldu savcılık falan derken 2 ay gibi bir surede cozumlendi. O 2 ay bana 2 yıl gibi geldi. Ne baskılara maruz kaldim ama cok şükür adalet tecelli etti. Ondan sonra rahat bir uyku uyudum. Size tavsiyem insallah yoktur ama eger istismat gibi bir durum söz konusuysa tutanak tutun.
Inanilir gibi degil ya:KK57: zaten tacize tecavuze maruz kalan cocuklarin yuzde doksan, yakin cevreden oluyormus ama dede cok daha igrenc ya:( Allah yardimcisi olsun o kizin, sizi de cesaretinizden dolayi ayrica tebrik ederim

Ilkokulda bir kiz arkadasimiz vardi dersteyken yan tarafta otururdu elini surekli ozel bolgesine goturur bacaklariyla skstrr bisiler yapardi kipkirmizi olup ter icinde kalirdi ozamanlar anlamazdm ne yaptgini bakardm bakmamizdanda cekinmezdi simdi anliyorum aslimda o yaslardaki cocukta ne yaptigini bilmiyor ve normal oldugunu saniyor bence rehber ogretmeniyle konusun konusmanizda cekineceginiz birsey yok ancak cocugun aileside onemli egerki tepki gosterecek bir aileyse cocuklarina sert tepki verebilirler buda ogrenciyi kotu eder derslerindede sorun yasayabilir

Iyi aksamlar hanimlar,

Basliktanda anlayacaginiz gibi bir ogrencim var 1. Sinif surekli ama surekli eli afedersiniz ozel bolgesinde,basta cok umursamadim hatta cisi falan var sanip tuvalete gonderdim ama dun oyun fiziki etkinlik dersinde salona inmistik,yanimda yerde uzaniyordu resmen afedersiniz ozel bolgesini yere surtuyor ve eliyle dokunuyirdu resmen ter icinde kaldi:KK43:yani dun masturbasyon yaptigina emin oldum.

Okulumuzda rehber ogretmen var erkek ondan dolayi ogretmenden de bilgi alamadim sizlere sorayim dedim,gormemezlikten gelip ilgisini dagitmaya calisiyorum,asla kizip yapma elini cek falan demiyorum.

Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarlarsa cok sevinirim,normal ve gormemezlikten mi gelmem lazim ya da ailesine uygun bir dille anlatmam mi lazim.

Sunu da ekleyeyim,basarili bir ogrenci olmasina ragmen,surekli dalgin,asiri yavas bir etkinligi bir saatte zor yapiyor(aslinda yapabilecek bir cocuk)acaba bu durumdan kaynakli mi boyle diye dusunmeye basladim.
Acaba mantar olabilrimi yada ni hastalik insanlarin icinde yapacagini sanmam

BAzı çocuklar yapıyor sanırım arkadaşımın kızı da yapıyordu konuşmuştuk
Ama nasıl çözdğler hatırlamıyorum şimdi muhtemelen ailesinin haberi vardır
Ama rehber öğretmenle ve ailesi ile konuşmaktan başka çare yok sanırım

Surekli ama surekli bir eli hep orasinda yani her an yapiyor,korkmaktan degilde cocugun etkilendigini dusunuyorum dikkatini hic bir seye veremiyor,oyun oynarken bile eliyle bastiriyor surekli ve oyuna bile devam edemiyor
Ben öğrenmiş olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle psikoloğa götürülmeli. Ve kesinlikle sorgulanmalı bu durum. Ben bu kızcağızın ailevi sorunları olduğunuda inanıyorum. Bu kadar aşırı mastürbasyon yapıyor olması bir şeylerin ters gittiğinin işareti.

evet o yaşlarda ki çocuklar gergin olduklarında rahatlamak için mastürbasyon yaparlar. evde de yapıyordur muhtemelen bu konuda rehber öğretmeni bilgilendirmeniz onunda aileyle konuşması daha doğru olur fakat sizde doğru davranıyorsunuz dikkatini dağıtın ve bunun üzerinde durmamaya devam edin. bu davranışla ilgili mahremiyet eğitimini ailesinin çözmesi gerekiyor.

Rehber öğretmen pedagog değil neler görüyorız eğitimci olarak güvenim YÖK ağzında laf da durmayabilir gerek YÖK pedagog bulun ve ailece gidin

Iyi aksamlar hanimlar,

Aile bakanlığına dilekçe hazırlayabilir bakın aile içintaciz tecavüzler var bu memlekette sakın duyarsızlık yapmayın

Sayin hocam bizlerin de gelisim psikolojisi dersinde gordugumuz gibi bu durum normal Bu 6-7 yas cinsellige ilgi ve merakin oldugu, hatta biz hic farkinda olmasak da bu cocuklarin kendi aralarinda opusme, alt alta ust uste gelecek sekilde yatma (tabi ki cinsellik amac degil sebep) gibi seyleri oyunlarina kattigi bir yas
Bir iki seneye cocugun okula derslere alismasi dikkatini ve enerjisini akademik ortama kaydiriyor ve bu davranislar geciyor
Yine de ben teorik olani soyledim Hic boyle bir durum yasamadim ve konuyu takipteyim

Yapıyorlarmış keşif icin ama bu kadar sık degildir bence
Bahsettiginiz cocuk fazlca yapıyor belki başla bir sorun vardır
Ailede biliyor olmalı muhtenelen evde de yapar
Rehber oğretmene gönderin erkek olması engel degil
Nedense bana bu işin altından hoş olmayan şeyler cıkacak gibi geliyor

Oncelikle ben de bir ogretmen olarak boyle bir seyi sirf erkek diye rehber ogretmene aktarmamaniza uzuldum... Konuya donecek olursak gayet normal. Benim bir erkek ogrencimde de vardi. Derste hep ayni hareketi yapiyordu. Kesinlikle kizmayin o an. Dikkatini dagitmak iyi bir cozumdu benim icin. Mesela basladiginda hemen hadi oglum sunu cope at ya da sunu bana getir diye ellerini cekmesini sagliyordum. 1 sene sonra geciyor gecici bir durum.

Başlığı okuyunca bir kız annesi olarak hemen baktım konuya

daha önce bir yerde okumuştum böyle birşey fakat onlar ne yaptığının farkında olmadan bunu bir oyun olarak algılayıp yapıyorlar genellik le mutsuz çocuklar yapar mis bence rehber öğretmenine konuyu aktarın ailesi ile konuş sun oda çocuğun enfeksiyonu vardır belki de mantar olabilir bir üyemiz in dediği gibi kurt olabilir aktarın ki ailesine gerekli tedbiri alsınlar bunda utancak birşey göremedim ben sonuçta 6 yaşında ki bir çocuğun cinsellik hayal edip de mastürbasyon yapacak hali yok ya mantar dir kurt felan dir enfeksiyon dur yada en kötüsü dediginiz şeydir ki inşallah öyle birşey yoktur böyle durum varsa da psikolog desteği alırlar konuşmaman iz birseyi düzeltmez lütfen yarın konuşun ve ailesini de bilgilendirin hafife alınacak bir konu değil kesinlikle

Back
X