6 yasindaki kiz cocuklari masturbasyon yapar mi?

O yaştaki çocuk bunu cinsel bir dürtü ile yapmaz. Haz alıyor ama nedenini bilmiyor. Can sıkıcı bir durum, ne yapılabilir hiç fikrim yok.

Pedagoga gitmesi gerekli 3 4 yaslarinda bile yapabiliyorlar ve bu aliskanlik haline geliyor. Strese girdikce yapiyorlar. Umursamayip baska tarafa yonlendirerek azaltabilirsiniz. Ailesiyle mutlaka konusun tedavi gormeli. Uzun bir surec bu durum

Mantar ya da bazi arkadaslarin dedigi gibi kesif amacli olabilir. Ama o yastaki cocugun toplum icinde yapmasi tuhaf geldi.

Cinsel istismar olmasin da işin ucunda ...

Cok ilginc bu konuyu nasil bilmedigimi sorgulayanlara soyle cevap vereyim 8 yillik ogretmenim erkek ogrencilerde cok rastladim bu duruma ama kiz ogrencim de ilk defa basima geldi,uni bu konuda tabiki bilgilendirildim fakat tam anlamiyla cocugun ne yapmaya calistigini cozemedigim icin burda sordum acaba masturbasyon mu yapiyor diye sanirim basligi yanlis attim.

Ustelik benim bildigim okul oncesinde yaygin olmasi ama ozellikle ilk okul doneminde azalmasi gerektigi,mantar olma ihtimali uzerinde de durucam aileye bu sekilde bilgi vermeyi dusunuyorum.

Ailesi nasıl bir aile? Cinsel içerikli bir görüntüye maruz kaldı da merak mı ediyor ve bu merak haddinden fazlaya mı kaçtı? Nedense ilk okurken istismar durumları da gelmedi değil hani.
Kendini keşfetme dönemi diyeceğim ama 4-5 yaşlarında değil mi o? Bilemedim açıkçası öğretmen değilim ama çocuk gelişimine dair meraklıyımdır aklıma bunlar geliyor. Ayrıca rehber öğretmenin erkek olmasından neden çekindiniz anlayamadım sonuçta konu kadın erkek ilişkisi değil, sizin özeliniz değil bir öğrenciyle alakalı hatta belki çocukla birebir konuşur ya da davranışlarını gözlemleyerek olumsuz bir durum var mı bunu tespit edebilir.

Iyi aksamlar hanimlar,

Basliktanda anlayacaginiz gibi bir ogrencim var 1. Sinif surekli ama surekli eli afedersiniz ozel bolgesinde,basta cok umursamadim hatta cisi falan var sanip tuvalete gonderdim ama dun oyun fiziki etkinlik dersinde salona inmistik,yanimda yerde uzaniyordu resmen afedersiniz ozel bolgesini yere surtuyor ve eliyle dokunuyirdu resmen ter icinde kaldi:KK43:yani dun masturbasyon yaptigina emin oldum.

Okulumuzda rehber ogretmen var erkek ondan dolayi ogretmenden de bilgi alamadim sizlere sorayim dedim,gormemezlikten gelip ilgisini dagitmaya calisiyorum,asla kizip yapma elini cek falan demiyorum.

Bu konuda bilgi sahibi olanlar yazarlarsa cok sevinirim,normal ve gormemezlikten mi gelmem lazim ya da ailesine uygun bir dille anlatmam mi lazim.

Sunu da ekleyeyim,basarili bir ogrenci olmasina ragmen,surekli dalgin,asiri yavas bir etkinligi bir saatte zor yapiyor(aslinda yapabilecek bir cocuk)acaba bu durumdan kaynakli mi boyle diye dusunmeye basladim.

Evet öğretmen hanım, öğrenciniz %99 masturbasyon yapıyor. Fallik dönemde çok sık görülür. Düşünüldüğü gibi nadir değil. Bize çok sık gelir. Ama cinsel bir çağrışım veya taciz nedenli değildir. O yönlerden endişe etmenize gerek yok.

Sizin yapmanız gereken annesiyle birebir konuşup çocuğu bir çocuk psikiyatristine götürmelerini sağlamak. Eğer ailenin sosyo-kültürel düzeyi buna uygun değilse suphelendiginiz tanıyı söylemeden çocuk uzmanına yönlendirin.

Bu arada hassasiyetiniz için teşekkür ederim.

Anlattiginiza gore masturbasyon yapiyor.

Rehber ogretmene anlatin.

Bu konularda cocugun ilgisini dagitmanin faydali olacagini biliyorum

Çocukta hormon bozukluğu olabilir aşırı hormon üretiyorsa sürekli haz alma eğiliminde olma ihtimali var
Neyapılır bilemedim ki bi doktora götürmekte fayda var

Allah aşkına küçücük kız ne anlar ne bilir masturbasyondan nekadar ileri düşümcelisiniz... Benim kuzenimin kızı mantar olmuştu okadar kötü bi kaşıntı yapıyo ki küçücük kız kendini yer sürtüyor... Bayanlarda bile olur özelikle hamilelik döneminde
Ne demek ne anlar?

Bal gibi de anliyorlar.

Tabii o ne yaptiginin farkinda degil sadece hosuna gittigi icin yapiyor

Pff zor bir durum
Direk yapma dememek gerekiyormuş galiba
Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz herkesin içinde yapıyor sonuçta bu kendisi için tehtit bile oluşturabilir

En son böyle bir konu yüzünden günlerce ban yemiştim hatta o bebekti yürümüyordu annesi sürekli mastürbasyon yaptığını yazmıştı :) Annesini çağırıp bilgi vermelisiniz bence, çocuğunun bu durumundan haberdar olsun yazık kız çok küçük.Ben mastürbasyon yaptığını düşünmüyorum her zaman ki gibi :)) Mantar olabilir,kilotu kirli olabilir,annesi doğru taharet almayı öğretmemiş,idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olabilir.Veliyi bilgilendirin bence.

Evet öğretmen hanım, öğrenciniz %99 masturbasyon yapıyor. Fallik dönemde çok sık görülür. Düşünüldüğü gibi nadir değil. Bize çok sık gelir. Ama cinsel bir çağrışım veya taciz nedenli değildir. O yönlerden endişe etmenize gerek yok.

Sizin yapmanız gereken annesiyle birebir konuşup çocuğu bir çocuk psikiyatristine götürmelerini sağlamak. Eğer ailenin sosyo-kültürel düzeyi buna uygun değilse suphelendiginiz tanıyı söylemeden çocuk uzmanına yönlendirin.

Bu arada hassasiyetiniz için teşekkür ederim.
Tacize veya istismara maruz kaldigini ben de dusunmuyorum ,muhtemelen donemseldir diye dusundum, bu durumu onemsememin nedeni de cocugun,derse konsantre olamamasi,bir etkinligi evirip cevirip yapmak yerine elini siranin altindan cikarmamasi(ozel bolgesinde eli surekli),oyunlara bile katilmamasi beni ciddi endiselendirdi,yarin aileye uygun bir dille anlatmayi dusunuyorum.
Tesekkur ederim degerli fikirleriniz icin.

Bu normal gelmedi bana ailesinde bir tacize felan mı ugruyor acaba acilen rehber hocasına yönlendirin bence ailesine söylemeden sonra ağzından laf almaya çalışın belki adli bir durum ortaya çıkar

Yapiyorlar. Yani hepsi değil... ama anormal bir konu değil. Ben gencken Baby Sitterlik yapdigim kiz çocuğuda yapiyordu. Annesi beni uyarmışdi. Ben görmemezlikten geliyordum. Sonunda dayanamayip sormuşdum ne yapdigini' kuzum bilmiyormuş yapdiginin cinsel bir eylem olduğunu. Sadece bilmem... cok zevkli demişdi

Ailesi nasıl bir aile? Cinsel içerikli bir görüntüye maruz kaldı da merak mı ediyor ve bu merak haddinden fazlaya mı kaçtı? Nedense ilk okurken istismar durumları da gelmedi değil hani.
Kendini keşfetme dönemi diyeceğim ama 4-5 yaşlarında değil mi o? Bilemedim açıkçası öğretmen değilim ama çocuk gelişimine dair meraklıyımdır aklıma bunlar geliyor. Ayrıca rehber öğretmenin erkek olmasından neden çekindiniz anlayamadım sonuçta konu kadın erkek ilişkisi değil, sizin özeliniz değil bir öğrenciyle alakalı hatta belki çocukla birebir konuşur ya da davranışlarını gözlemleyerek olumsuz bir durum var mı bunu tespit edebilir.
Olumsuz bir seye maruz kaldigini degil de daha cok merak,kesfetme amacli olabilir diye dusunuyorum,tesadufen ogrenmistir yuksek ihtimal ama toplum icinde yapmamasi gerektigini bilecek yasta diye dusunuyorum.

Aile de ilgili gibi ozellikle annesi cok ilgili,durumu anlatirsam hassasiyetle ilgilenecek bir kadin.

O yaşta çocuklarda mastürbasyon görülür evet. Görmezden gelmek yerine dikkatini dağıtmanız gerekli. Yapma etme dememelisiniz yalnızca dikkatini başka yere çekmesini sağlamalısınız

Surekli ama surekli bir eli hep orasinda yani her an yapiyor,korkmaktan degilde cocugun etkilendigini dusunuyorum dikkatini hic bir seye veremiyor,oyun oynarken bile eliyle bastiriyor surekli ve oyuna bile devam edemiyor
Sürekliyse bi sıkıntı olabilir ama gerçekten de. İzlediğim bi belgeselde küçük bir kız çocuğu da böyle uygunsuz yerlerde mastürbasyon yapıyprdu ama o bebekliğinde cinsel tacize maruz kaldığı için psikolojisi bozuk bir çocuktu ve insanları öldürmek istiyordu. Sürekliyse ve her yerdeyse bir sıkıntı vardır muhtemelen

Egitim psikolojisi ders konusudur dediginiz.O yasta ki cocuklar vucutlarini tanidiklari icin sinirlerden zevki kesvederse boyle seyler yapabilir
.Bunda ayiplanacak birsey yok .Cocuk cinsel olarak degil kesif icin yapar.Annesine bilgilendirme yapin.Yokmus gibi yapacaklar .Ozendirmemek icin bir sure sonra 8-9da unutuyorlarmis.

En son böyle bir konu yüzünden günlerce ban yemiştim hatta o bebekti yürümüyordu annesi sürekli mastürbasyon yaptığını yazmıştı :) Annesini çağırıp bilgi vermelisiniz bence, çocuğunun bu durumundan haberdar olsun yazık kız çok küçük.Ben mastürbasyon yaptığını düşünmüyorum her zaman ki gibi :)) Mantar olabilir,kilotu kirli olabilir,annesi doğru taharet almayı öğretmemiş,idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor olabilir.Veliyi bilgilendirin bence.
Ben de dune kadar cok onemsemedim yapmiyordur diyordum ama dun gordugum manzara bana tamamen o seyi yaptigi izlenimi verdi,yanilmista olabilirim ama o sekilde kim gorse oyle dusunurdu,yine de annesine mantar olmus olabilecegi konusunda mutlaka uyarida bulunucam dedigim gibi ben de yanilmis olabilirim.

Back
X