Merhaba,
Valla ufacık bir evimiz var. Sadece kızımın odası ve banyosu koridorun sonunda ama kısacık bir koridor zaten. Kızım odasına ve banyosuna yalnız gitmiyor. Kapı sesinden korktuğunu söylüyor ama zaten kapı hep aynı pozisyonda duruyor ve ses çıkarmıyor. gitgide artıyor bunun şiddeti. Geçen gün gönderdm bir şekilde ikna edip, nefesini tutmuş koşa koşa geldi. Bir profesyonel ile görüşmemiz çok kolay değil çünkü yurtdışındayız, onlinedan da yeterli iletşimi kuramayacağını düşünüyorum. Bir tavsiyeniz var mı?
Bir aydır bu evdeyiz. Öncesinde üst kata yalnız gitmeye korkuyordu. O daha makuldü.Bizimki birara tamamen yapışık yaşıyordu bize.
Zamanla azaldı.
Tuvalete falan gidemiyordu.
Uzun sürse de kendi kendine azaldı ama sizin durumu bilemem tabii.
Ne zamandır korkuyor?
Arkadaşları anlatmış olabilir. Bız çocukken çok korku hikayesi anlatırdık birbirimize.Arkadaşım korku diye bir kitap almıştım, 3 yaş civarındayken, ara ara onu okuruz.
Youtube hiç izlemiyor. Netflikste hep benim kontrolümde tv izliyor, izledği çizgifilmler hep yaşına uygun, çocukça, çoğunlukla öğretici şeyler.
Okulda da video izleyebilecekleri bir şey yok. Bırak videoyu okulda kurabiye bile paylaşamıyorlar.
Mesela daha küçükken paw patrolün cadılar bayramı bölümünden korkmuştu, izlemeyi bırakmıştı. Korku filmlerinde de mantık şöylwdir benim için; sonunu gördüğüm filmden korkmam. O zaman oturup o bölümü onunla izleyip hayaletin marshall olduğunu görüp korkmaya gerek birşey olmadığına karar vermiştik.
O uyuduğunda hava daha kararmamış oluyor. Yani sorun karanlık değil.
Sorunun kaynağını öğrenmeye çalışıyorum ama kapı diyor. Dediğim gibi kapı sanit duruyor ve gıcırdamıyor zaten. sedece biraz şiş olduğu için kapanmıyor ama biz zaten kapıyı hiç kapatmıyoruz. Ama bugun ona kapıyı sabitlemeyi teklif edeceğim.
Benim 10 yaşındaki oğlum yatağın altından canavar çıkacak diye yorganı başına geçiriyor., Kızın tuvalete gittiğinde bizi kapıda bekletiyor. Hayal dünyaları çok geniş.Merhaba,
Valla ufacık bir evimiz var. Sadece kızımın odası ve banyosu koridorun sonunda ama kısacık bir koridor zaten. Kızım odasına ve banyosuna yalnız gitmiyor. Kapı sesinden korktuğunu söylüyor ama zaten kapı hep aynı pozisyonda duruyor ve ses çıkarmıyor. gitgide artıyor bunun şiddeti. Geçen gün gönderdm bir şekilde ikna edip, nefesini tutmuş koşa koşa geldi. Bir profesyonel ile görüşmemiz çok kolay değil çünkü yurtdışındayız, onlinedan da yeterli iletşimi kuramayacağını düşünüyorum. Bir tavsiyeniz var mı?
Kızınız kaç yaşında ve hangi ülkedesiniz? Niye pedagogla görüşemiyorsunuz, lisan problemi mi var?Merhaba,
Odasında öyle güzel oyuncakları var ki onların hatırına gitmiyorsa kapıdaki bişiler için hiç gideceğini sanmıyorum.Korktuğu kapıyı süsleyin beraber
Gülen suratlar asın
Odaya onunla gidin ama korktuğu için eşlik ettiğinizin bilincinde olmasın. Yani "hadi bende geldim seninle bak birşey yok" gibi değil de "bu kapı çok şirin oldu değil mi? Hep gelip bakasım geliyor güzel süsledik" gibi ona güven verici şeyler.
Bende çok korkardım mutfağa su içmeye gitsem tüm ışıkları yaka yaka giderdim
Hatta bi ara 20 yaşındayken bile bi dönem böyle hissettiğim olmuştu. Şu an hatırladım
Benim kızımda karanlıktan korkuyorMerhaba,
bazı çocukların çok geniş hayal güçleri oluyor. Geçenlerde en yakın arkadaşı bugun annenle babanın işleri var sei benim annem alacak demiş. Benim kızım da inanmış. Kendi aralarında başka ne hikayeler uyduruyorlar merak ediyorum.Belki okulda arkadaşlarında bir şey duymuştur.
bazı çocukların çok geniş hayal güçleri oluyor. Geçenlerde en yakın arkadaşı bugun annenle babanın işleri var sei benim annem alacak demiş. Benim kızım da inanmış. Kendi aralarında başka ne hikayeler uyduruyorlar merak ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?