6 yasındaki kızım arkadaki odalara gitmiyor

Kızınızın sevdiği oyun karakterleri arkadaşları felan varsa kapıya onların posterlerini yapıştırın sorun çözülür ayrıca aydınlatmaları da biraz arttırın.

Biliyor musun bende bu durumu çok yaşardım.Evin üst katina gitmekten ve gecelerden korkardım. Evimize hırsız girmişti ve bu benim için travma olmuştu.Eve hırsız girecek diye neredeyse çocukluğumu böyle geçirdim.Belki bilmediğiniz bir olay ile karşılaştı.ben anneme hep koşarak giderdim sağolsun beni hiç reddetmedi.. benim size tavsiyem çocuğunuzu zorlamamaniz.Annem şuan 65 yasinda bazen soylerim Allah ondan razı olsun beni hiç zorlamadi neden korkuyorsun ne var bunda bile demedi yanına geceleri korkarak gittiğimde uyanir yanına alır . Ben burdayım korkma derdi. Bana öyle güven verirdi ki . Ah anacım sesi bile huzur verirdi. Ben burdayım deyin çocuğunuza bu bana çok iyi gelirdi. Bilmem faydasını görür musunuz bilmem ama tabikide destek alabilirsiniz. Benimki nacizane hayat tecrübesi

İzlediği bir videodan etkilenmiştir, biri korkunç bir hikaye anlatmıştır. Genelde bu sebeplerden oluyor. Benimde küçük öyle okulda saçma sapan şeyler anlatmışlar ödü kopuyor. Zamanla geçer,küçükken bende öyleydim korkunç şeyler anlatırlardı ödüm kopardı tek başıma tuvalete bile gitmeye.

Okulda bir şeyler anlamışlardır ağzını yoklayın.

İzlediği bir filmden etkilenmiş olabilir mi? Bir fragman bile olabilir bu denk geldiği. Kapı seslerinden korkuyorum dediği için aklıma bu geldi. Sanki bir korku filmi sahnesine denk gelmiş gibi.

Okulunda arkadaşlarından biri de anlatmış olabilir böyle bir sahne.

Arkadaşlar aralarında konuşuyorlar , benim oğlum da korkar oldu bu aralar , sürekli konuşup anlaşmak lazım . Belki bir süre beraber oralarda vakit geçirin kitap okuyun odalarda . Biraz eşyaların yerini değiştirin beraber resim asın duvarlara

Benim kızim 8yasinda oda wcye gidemez.korkar.eger klima aciksa ve kapı kapaliysa günduz bile gitmekten korkar

Izledigi cizgi filmlerden etkilenmis olabilir. Bir pedagog ile gorusmeniz lazim.

4 yaşındaki kızımda bunu şöyle çözdük. ona süper kahraman giysisi giydirdim. sonra eline bir fener ve bir büyüteç verdim. süper kahraman hadi burada bekliyorum şu odada bir eşya (oyuncak ya da sevdiği bir yiyecek) saklanmış sen bunu bulup getirebilirsin diyerek beni görebileceği bir yerde durdum hızlıca gitti o eşyayı aldı geldi. giderek daha uzakta bekledim. sonra korkmayı bıraktı. ben çok cesurum, çok güçlüyüm demeye başladı

Arkadaşların önerilerine katılıyorum.karanlık korkusu olan çocuklarda işe yarıyor. Tüm yorumları okumadım ama bir öneri vermek isterim. Kızınıza tamamen sessizlik oyunu oynayın. Saatin tik taklarını duymanız gerek,kalp sesinizi duyurun göğsünüze yatırıp.Yatakta ya da koltukta yanyana yatın. Tüm sesleri önce dinleyip sonra sorun, sence bu ne sesi ? şeklinde.. sesleri tanıması gerek. Sessizilik ve karanlık korkutucu değil evimizde güvendesin.. benim kızımda karanlıktan ve yalnızlıktan çok korkuyor. Gece lambası kullanıyorum mutlaka..

Geçicidir. Zorlamayın yenmesi için beraber gidip gelin bir süre hatta oralarda beraber oyun oynayin cay için vakit geçirin

Kızım bir aracın üzerindeki kocaman maskeli bir adam kafası resminden(alarm firmasıydı sanırım hırsızlara karşı korunun tarzında birşeyler yazıyordu)korkup aylarca hırsız,maskeli adam va deyip yanliz kalmak,arka odaya gitmek istememişti. Sordu bu ne diye görünce ,basitçe anlattım ama o anlık gördüğü görüntü epey korkutmuştu onu. Kısacası bir anlık size/bana basit zararsız gelen birşey bile çocuk aklıyla korkuya sebep oluyor. Bu yaz sitede arkadaşımın çocuğu da, kendinden büyuk grup ,Pennywise ( It (O)filmi)izlerken telefondan görmüş çocuk ağlaya aglaya eve zor attı kendini. Bence komik hatta sevimsiz(korkunç değil)bir palyaço o karakter,filmde korkudan başka herşeye benziyor ama çocuk sadece bir an görüp epey korkmuştu. Unuttu mu bilmiyorum ama en son annesini çekiştiriyordu sende gel sokağa tek çıkmam diye ki çocuk normalde kendisi çıkıp oynuyordu sitede. Bu olaydan sonra çıkmadı.
Sizin kızınız da bir sebeple o kapıdan korkmuş aşikar, bir süre unutana kadar ısrar etmeyin tek gitmesi konusunda, sebebini anlamaya calışın,gıcırdıyorsa yağlayın birlikte ,aşırı tepkiler vermeyin,gitmesi için ısrar etmeyin. Üzerine düşer gibi değil yada araştırır gibi de değil ama sohbet arasında anlamaya çalışın neden korkuyor,ona göre bir çözüm ararsınız.

O odalardan herhangi birinde sizin farketmediğiniz tramvatik bir olay yaşamış olabilir mi?

Ben 3-4 yaşında bir odamızda elektrik çarpmıştı. Annemin dokunma dediği prizi merak etmiştim. Niyeyse o odada hırsız var diye kodlamıştım. Yıllarca hiç girmedim. O odanın önünden geçerken koşup geçerdim. Annemler çok üstüme gittiler ağladım. Zannediyorum 1.sınıfın son günleri idi, babam yurtdışından gelmiş valizleri o odaya açmıştı. Getirdiği hediyelere bakmak için yavaş yavaş girdiğimi hatırlıyorum. Hala içim ürperiyor o anı düşününce.

Sebebini bulmakta fayda var.
Belki o odada kötü bir rüya gördü ifade edemedi.

Ben yıllarca klozetten korktum düşcem içine diye ya da klozetten böcek filan gelir mi diye bazen hala korkuyorum

Kapıyı tamamen sökseniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…