• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

6 yıldır bana yalan söylemis

Yok hic bakmamıstım...benim ailem de benim ne lisede ne ünide hic notlarımı bile sormazlardı.. sanırım kosulsuz güvenden
peki hiç mi sınav muhabbeti olmadı aranızda biz sınav haftaları depresyonlara girerdik yok büt tarihleri yok bilmem ne :KK43: iletişm eksikliğinden mi acaba fark etmediniz?

Okula gitmemis napmis peki? Hadi ailesinin zoruyla istemedigi bölüme girmistir, yapamamistir da calismamis mi bu arkadas?? Insan kendisine para gönderen anne babasina acir da ise girer. Okul yok is yok ne yapmayi planliyormus?? Evlenme teklifi etmek yüzük takmak icin önce altyapi hazirlamak lazim. Canim bu bana cok sinsi geldi. Aileyi kandiririm uydururum bir diploma ama okumus kizdan saklayamam demis. Size bunu ilk anda söyleyecekti. Durum böyle böyle, ben okulu bitiremiycem bari girip bir ise calisayim da para biriktirelim diyecekti.

Gecer mi diye sorarsaniz ben gecer diyemem. Yarin ise basladiginda acaba gidiyor mu yoksa yalanmi söylüyor diye süpheleneceksiniz hep. Aileniz de duyacak onlara ne söyleyeceksiniz?Üniversiteye gitmemek hic sorun degil benim icin ama bu kadar yil yalan söylemesini nasil affederdim bilemem. Ya yalanina ortak olup devam etireceksiniz bugünü milat sayacaksiniz, bir daha en kücük bile yalanini yakalarsam biter diyeceksiniz. Ya da ailelere durumu aciklayip herkes yoluna diyeceksiniz.
sanırım milat sayacagım... hakkını yiyemem parttime hukuk burosunda calıstı, ev kirasını falan kendi ödüyordu..

vasıfsız işçi olsun bir fabrikada calıssın... helal para kazansın yeter.. az cok onemli degil

Ha o anlamda dedin hani ille avukat doktor gibi etiketli meslekler olmasa da olur anlamında, tamam şimdi anladım

Ama yine de keşke onun önü sıra öyle demeseydin

peki hiç mi sınav muhabbeti olmadı aranızda biz sınav haftaları depresyonlara girerdik yok büt tarihleri yok bilmem ne :KK43: iletişm eksikliğinden mi acaba fark etmediniz?
yani konusurduk tabii ama aynı dönem benmde sınav haftam olurdu.. sadece nasıl gecti iyi falan bu kadar

Madem itiraf etti şimdi çözüm bulmak lazım
Ayrılmayacaksan sevgilinin bi işe girmesini şart koş. Bildiğim kadarıyla hukukta devam zorunluluğu yok
Çalışsın sınav dönemlerinde girer sınavlara.

Merhaba hanımlar,
2 hafta once nisanlandıgım kişinin bana tam 6 yıldır yalan söylediğini öğrendim...
tam 7,5 yıldır birlikteyiz..Beraber büyüdük, sevgimizi beraber büyüttük... Öyle bir aşkla bağlıydım ki.. gözüm hiçbirseyi görmezdi.. yıllarca birbirimizi bekledik...Okulun bitmesi vs..O da bana o kadar iyi aşkla davranırdı ki.. Herkesin imrendiği bir ilişkimiz vardı.. 1 ay kadar önce bana çok güzel bir evlenme teklifi etti, mutluluktan aglayarak kabul ettim..Aileler tanıstı.. Küçük bir yüzük takma töreni bile yaptık...
Daha sonra, yüzük takmamızdan 13 gün sonra bana bir itirafta bulundu. (Farklı bir sehirde universitede okuyordu ve okulunu uzatmıstı ama ben bu yıl mezun oldugunu biliyordum..) Meger 6 yıldır çogu sınava hiç girmemis..Psikolojik olarak rahatsızlanıp giremediğini söylüyor...Okulunun 1/3'ünü bile bitirememis... Utandıgı icin ne bana ne baska bir yakınına (arkadas, anne, kardes vs.) söylememis....
Bense 4 yılda okulu bitirdim ve 2 yıldır calısıyorum.. Oyle ki evlilik hazirlikları icin para bile biriktiriyordum... Oyle cok guveniyordum ki ona... Bana hic yalan soyleyecegi boyle birsey yapacagı aklıma gelmezdi... Simdi yeminler ediyor, sözler veriyor... Ama oyle kırgınımkii... Napacagımı bilemiyorum.. Aileme henuz söyleyemedim... Tekrar guvenebilirmiyim bilmiyorum..
Ama kalbi acıyor.. icim parcalanıyor... 2 gün once ogrendim, 2 gundur normal degilim...
Bu gecer mi....

Çok çok zor ama karşınızdaki kişinin psikolojisi bozuk belli ki hayatını yalanlar üzerine yaşadığına ve bu yalanı gerçekmiş gibi herkese anlattığına göre. Söylemesi zor ama evlenseniz bile mutlu olamazsınız, pişman olursunuz mutsuz olursunuz ne yazık ki :(.

Ayrıca bekleyip bekleyip şimdi söylemesi, işler ciddiye bindikten sonra devam etmeye korktuğu ve işi yokuşa sürmeye çalıştığı anlamına da gelebilir.

Ona bir daha nasıl güveneceksiniz? Bu mümkün değil. Çok da bağlanmışsınız normal olarak çok uzun bir ilişki zaten ama bu hastalıklı yalanlarla dolu ilişkiden sağlıklı bir evlilik sağlıklı bir aile çıkmayacağı ne yazık ki ortada. Eğer yapabiliyorsanız yol yakınken ayrılın. Eğer ayrılmazsanız da evliliğiniz ömür boyu sürecek gibi görünmüyor..

evet canım onu demek istedim

Çok zor bir durum yaa hele ki sen 2 senedir çalışıyorsun para bile biriktirmişsin o ne yaptı onca sene orda, okul yok adam akıllı is yok nasıl bir hayat yaşadı, hukuk bürosu demişsin ama ne öğrendi ki orda çalışacak kadar, araştır bence cidden çalışmış mı

yani konusurduk tabii ama aynı dönem benmde sınav haftam olurdu.. sadece nasıl gecti iyi falan bu kadar
siz hangi bölümü bitirdiniz? çok soruyorum ama gerçekten ilgimi çekti konunuz. hak vermeye çalışıyorum sevgilinize... gerçekten zor bir dönemden geçmiş olmalı :KK43: böyle bişey için ayrılma fikri de çok saçma. sabrınız varsa zor zamanında destek olmak en başta sizin göreviniz..

Artik güven bitti. Geri gelir mi bilinmez. Peki güvensiz yola çıkılır mi? Kendini dipsiz bir kuyuya atmak gibi bir şeydir sanırım. Burda hepimiz bir şekilde tavsiye veriyoruz, ayrıl/ayrılma vs cinsinden ama son ve en doğru karar senin. Buradaki yorumları degerlendir ama. İnan en zor dönemimde , burda yapilan yorumlar beni çok aydınlatmisti. Sana da yararı dokunacak eminim.

Peki birşey soracagim. Hukuk okudugundan emin misin peki????
Simdi ayikla pirincin taşını, güven tek kullanimliktir.

Yalan var ortada ama ne yapacaksınız?
Ayrıca nasıl fark edemediniz
Onada şaşırdım.

Merhaba hanımlar,
2 hafta once nisanlandıgım kişinin bana tam 6 yıldır yalan söylediğini öğrendim...
tam 7,5 yıldır birlikteyiz..Beraber büyüdük, sevgimizi beraber büyüttük... Öyle bir aşkla bağlıydım ki.. gözüm hiçbirseyi görmezdi.. yıllarca birbirimizi bekledik...Okulun bitmesi vs..O da bana o kadar iyi aşkla davranırdı ki.. Herkesin imrendiği bir ilişkimiz vardı.. 1 ay kadar önce bana çok güzel bir evlenme teklifi etti, mutluluktan aglayarak kabul ettim..Aileler tanıstı.. Küçük bir yüzük takma töreni bile yaptık...
Daha sonra, yüzük takmamızdan 13 gün sonra bana bir itirafta bulundu. (Farklı bir sehirde universitede okuyordu ve okulunu uzatmıstı ama ben bu yıl mezun oldugunu biliyordum..) Meger 6 yıldır çogu sınava hiç girmemis..Psikolojik olarak rahatsızlanıp giremediğini söylüyor...Okulunun 1/3'ünü bile bitirememis... Utandıgı icin ne bana ne baska bir yakınına (arkadas, anne, kardes vs.) söylememis....
Bense 4 yılda okulu bitirdim ve 2 yıldır calısıyorum.. Oyle ki evlilik hazirlikları icin para bile biriktiriyordum... Oyle cok guveniyordum ki ona... Bana hic yalan soyleyecegi boyle birsey yapacagı aklıma gelmezdi... Simdi yeminler ediyor, sözler veriyor... Ama oyle kırgınımkii... Napacagımı bilemiyorum.. Aileme henuz söyleyemedim... Tekrar guvenebilirmiyim bilmiyorum..
Ama kalbi acıyor.. icim parcalanıyor... 2 gün once ogrendim, 2 gundur normal degilim...
Bu gecer mi....

bu kadar usta bir şekilde bunu saklayan insan başka bir şeyler de saklamış olabilir diye düşünüyorum. güven çok zor kazanılan bir duygu.:KK14:

Resmen kandırılmışsın, bir de üstüne nişandan sonra söylemesi daha kötü.
Ne yapmayı planlıyor peki şimdi ? Sen çalışıp para biriktirip kendi kendine mi düğün yapacaksın ev kuracaksın yoksa bi 6 yıl daha mı bu çocuğu bekleyeceksin ?

Çok sagolun yazınız icin... peki sonra ne oldu bitirdiniz mi ne yapıyorsunuz simdi ?

Ben yeniden hazırlanıp bölüm değiştirdim. İlk üniversite tercihimi yaparken çok bilinçli bir tercih yapmamıştım. Daha çok puanımı ve yaşamak istediğim şehri baz almıştım. Okuduğum bölümde mutlu olmayınca ve istediğim gibi ilerleyemeyince yeniden sınava girdim. Bu sene keyif aldığım yetenekli olduğumu bildiğim aynı zamanda akademik anlamda daha az zorlayıcı bir bölümde okumaya başlıyorum. Gelecekte ne olur, kariyer anlamında başarılı olunabilir mi vs. konusunda çok bir veri yok elimde kendimle ilgili.

Yalnız daha öncede bahsetmişimdir başka konularda, o dönem çevresinden gizleyip gizlemediğini bilmiyorum ama babam da zamanında 7-8 yıllık bir üniversite deneyiminden sonra mezun olamadan iş hayatına başlamış. Tuhaf bir şekilde tanıdığım en sorumluluk sahibi insandır. Tabi şimdi önü açık bir iş bulabilmek 80lerdeki kadar kolay değil ama kariyer anlamında iyi ilerleyip sık terfi aldı. Evde çalışan tek insan olmasına rağmen gerçekten maddi anlamda çok rahat koşullarda yetiştik yaşıtlarına göre de iyi birikim yaptı. Üniversiteyi bitiremedi diye ileride kumarbaz, karı-kız düşkünü vs. olmamasının dışında gerçekten ailesi ile çok ilgiliydi hala da öyledir bütün işlere koşturur, kardeşlerimle biz ne istesek anında yapar, anneme her türlü ev işinde yardım eder. Kk'da kendi hayatını ortaya dökmenin bazen yanlış anlaşılabildiğini bilsem de uzun uzun yazıyorum böyle, çünkü aşırı evhamlı ve keskin yorumlar var bana göre. 20lerin başı çok erken bir dönem birinin işe yarayıp yaramayacağına karar vermek için. İnsanlar değişip olgunlaşabiliyorlar.

hukuk zor okunur bazen böyle takılanlar da vardır

benimde arkadaşlarım vardı hatta hadi abilerimiz diyeyim; sınavdan sınava gelirlerdi; hatta dalga geçerlerdi buralar çoluk çocuk dolmuş diye

ama bu süreçte ya evlerine gider ya da bir yerlerde çalışırlardı

ana babadan 6 yıl para pul al ve okulun 1/3 ünde kal

hangi okul bilmiyorum ama barajlı bir okul ise sıkıntı bir kere oldu mu toplamak zor

yani 1. sınıftan dersin varsa 3. sınıfa 2 den dersin varsa 4. sınıfa geçemiyorsun

1. sınıftan kalan tek dersle bile 2 deki tüm derslerini versen de 3 olamayıp okulunu uzun yıllar uzatabilirsin

ama bunları insan bu kadar uzun soluklu ilişkisinden nasıl saklar asıl sıkıntı o

üniversite mezunu birisi olarak lise mezunu biriyle evlenme bu bir.
ikincisi daha okulunu bile bitiremeyecek kadar sorumsuz bi insandan koca olmaz.
üçüncüsü yalan üstüne evlilik kurulmaz.

Back
X