• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

60-69 Kilo Aralığındakiler Birlikte Zayıflıyor!

selam kızlar
sabah limon lifli form bisküvisi 1 paket
öğlen dürüm döner ayran
arada 1 elma
yedim sanırım günlük limitimi aştım bile :(

cnım sabah kafvaltını sıkı yap bence.yani zeytin peynir domates yumurta yeşillik gibi dahada doyurucu olur.dürümün ekmeği belki bugünkü ekmek hakkını karşılamıştır tüm öğünlerinin döner zaten bizde yiyoruz dürümün içindeki et dönerde zaten 3 köfte büyüklüğündir zaten.yani pek problem olacak bişey yok hatta bir bardakta ayran içebilirdin .akşamı ekmeksiz geçir bence.

Öğlen yemeğimi yazmamışım ben daha millet akşamı yazıyo:60::60::60:

4yk kıymalı ıspanak yemeği

3-4 dal haşlanmış karnıbahar (1tk z.yağılı ve boll limonlu)

1 kase yoğurt

1 dilim çok tahıllı ekmek

Akşam daaaa ekmek hariç bunun aynısı olacak ama öncesinde arada 1 portakal ya da elma yerim sanırım

Öğlen yemeğimi yazmamışım ben daha millet akşamı yazıyo:60::60::60:

4yk kıymalı ıspanak yemeği

3-4 dal haşlanmış karnıbahar (1tk z.yağılı ve boll limonlu)

1 kase yoğurt

1 dilim çok tahıllı ekmek

Akşam daaaa ekmek hariç bunun aynısı olacak ama öncesinde arada 1 portakal ya da elma yerim sanırım

afiyet olsun neruşum güzel canımda ıspanak yemeği çekti şimdi :1:

bende akşama
1 kepçe çorba ama ne çorbası olur bilmiyorum
1 bk (neruş):1: ton balıklı bol salata yiyeyim diyorum
bugün yoğurt yada süt hakkımı kullanmadım
3 yk yoğurtta yerim nasıl sizce
ekmek yemiyeceğim tabikide

arkadaşlar bişey sorucam...benim tatlı krizim çok tutuyo bnde çikolata yememek icin şu nesskuikin mısır gevreyı var ya çıkolatalı sütle karıştırmak için, 4-5 kaşık kadar ondan yiyiyorum.. sizce kötümü yapıyorum..? okadar dikkat ediyorum cünki, bundan dolayıda alt üst olucaksa emeğim üzülürüm yaa :(

canım hergün değilde arada yaparsan olur bence.

merhaba kızlar nasılsınız?

öğleden sonra okulda

1 elma
250 ml ılık su

okulda veli toplantımız vardı orada da

3 kk kadar kakaolu kek
3 kk kadar el malı kurabiye
1 sigara böreği yedim.:1:

kızzlar ıyı aksamlar :* nasılsınız
kahvaltım 09:30

1kupa yesıl cay
4 tane kepekli bisküvi
4 tane zeytın
ıkı dılım cecıl peynırı
1tatlı kasıyı bal bıcak ucu tereyağı

ara 10:30 meyvelı yogurt

öğlen yemeğim 12:15
bı tabak ıspanak
1 kepce yesıl mercımek corbası

ara 14:30 fesleyenli salata

akşamıda yiyim yazıcam :56:

bende akşama
1 kepçe çorba ama ne çorbası olur bilmiyorum
1 bk (neruş):1: ton balıklı bol salata yiyeyim diyorum
bugün yoğurt yada süt hakkımı kullanmadım
3 yk yoğurtta yerim nasıl sizce
ekmek yemiyeceğim tabikide

ekmek yoksa bari bulgur olsaydı odamı yokk :53:

kestane konusunda herkes mifikirsiz almiyim o zaman :59:

mesajını yeni gördüğüm için şimdi araştırdım :16:

Kestanenin Besin Değeri

Kestane kaç dilim ekmek ediyor? Şişmanlama korkusu sebebiyle hemen kestiğimiz tatlılar, kek, bisküviler, meşrubatlar, çikolatalar basit karbonhidrat içerir. Baklagiller, ekmek, tahıllar, bazı meyveler ve sebzeler de kompleks karbonhidrat içerir. Kestane, portakal suyu tüketirken ise kaç dilim ekmek yediğinize dikkat edin!  10 Kestane Kaç Dilim Ekmeğe Eşit? Şişmanlama korkusu sebebiyle hemen kestiğimiz tatlılar, kek, bisküviler, meşrubatlar, çikolatalar basit karbonhidrat içerir.

Baklagiller, ekmek, tahıllar, bazı meyveler ve sebzeler de kompleks karbonhidrat içerir. Kompleks karbonhidratlar rafine edilmediğinden daha sağlıklıdırlar. Yağ oranı düşük karbonhidratlarla beslenmek diyabete ve kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor.

Bu nedenle glisemik indeks kavramı daha çok önem kazanıyor. Glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltirler. Dolayısıyla çabuk acıkmaya, enerji düşüklüğüne ve yağlanmaya neden olurlar. Yüksek glisemik indeksli gıdalar beyaz ekmek, pirinç, tatlı kekler ve pastalardır. Düşük olanlar ise sebzeler, meyvelerin çoğu ve tam tahıllı gıdalardır. Kuru yemişlerde düşük indekse sahiptir. Karbonhidratlı gıdalarla ilgili gerçekler Karbonhidratlar beynin enerji kaynağıdır. Mutluluk hormono seratonini artırır. Protein ve yağlar karbonhidratların eminimini yavaşlatır. 10 kestane 5 dilim ekmeğe eşit. Kepek, tahıllı, çavdarlı gibi ekmeklerin bir dilimindeki kalori ile beyaz ekmeğin bir dilimlik kalorisi aynı. Sadece esmer ekmeklerim glisemik indeksi ve yükleri daha fazla. Bulgur pilavı ve makarna insanı pirinç pilavına göre daha tok tutuyor ve daha sağlıklı. Kuru meyvelerde taze meyvelere göre daha fazla şeker içerir. Spagetti makarna kelebek makarnaya göre daha düşük glisemik indeks içerir. Haşlanmış patates soğutulunca glisemik indeksi düşer. Meyve suları meyvelere göre daha az lif içerir. Bir bardak portakal suyu üç dilim ekmekle aynı kaloriye sahiptir. Gördüğünüz gibi kestane pek de masum değilmiş. Yani kestane yerken bir kez daha düşünmeniz gereklidir.

bugün ki menüm
sabah:
1 domates
1 salatalık
1 köy biberi
2 kk peynir
3 zeytin
maydanoz
roka
1.5 kepekli ekmek
1 fincan şekersiz çay

1.ara:
1 elma
1 fincan yeşil çay

öğle:
1 kepçe domates çorba(1 çay kaşığı kadar kaşarlı peynir)
4 yk et döner
1 tabak limonlu yağsız salata
2 yk yoğurt
1 kepek ekmek

2.ara:
1 elma
1 fincan yeşil çay

akşam:
3 yk yoğurt
5-6 dal brokoli(1 tk z. yağ limonlu ve sarımsaklı)
1 kepek ekmek

3. ara:3 adet kuru kayısı yerim heralde

Son düzenleme:
iyi akşamlar herkese
çoook rahatlamış olarak karşınızdayım.müfettişler vardı dün ve bugün sonunda atlattım
dünkü menümü yazmadım ama yazmayım da boşverin
çok yedğimden değil de bişy yemediğim için yazmıyorum
bu adamlar her gün gelseler ben 40 kiloya kesin düşerim
bugünü yazayım
sabah: 1 kk tulum peyniri
3 zeytin
yarım domates yarım salatalık
1 dilim ekmek 1 bardak süt
ara: 1 bardak çay
öğle: 1 kepçe işkembe çorbası
10-12 sebzeli misket köfte (kızartma değil)
1 dilim ekmek
ara: 1 elma 15-20 leblebi
akşam: 1 lahmacun 1 ayran yiyeceğim
lahmacunu çok canım istiyor bir de ben ilçede olduğum için yiyemiyorum bugün eşim öğrencilerle geziye il merkezine gittiği için o getirecek zaten bugün iyi bir yemeği o kadar hak ettim ki:))
gece de 1 kivi yerim yeter

ekmek yoksa bari bulgur olsaydı odamı yokk :53:

yok canım dün akşam yemiştim sonra bana neruş dediki bana yediklerin çok geliyo dedi bende hugocukla aynı yapıyoruz dedim neruşda ama hugo spor yapıyo dedi haklı tabikide.bende spor yok sürekli sabahtan akşama kadar oturuyorum.aslında bi nevi vücudu şaşırtıcam canım ona karar verdim.bugün patates salatasıda yedim çünkü ekmek yemiyeyim artık.akşamda heveslenip koşu bandına binecektimki bi baktımki komşuda oturuyorum :1:

mesajını yeni gördüğüm için şimdi araştırdım :16:

Kestanenin Besin Değeri

Kestane kaç dilim ekmek ediyor? Şişmanlama korkusu sebebiyle hemen kestiğimiz tatlılar, kek, bisküviler, meşrubatlar, çikolatalar basit karbonhidrat içerir. Baklagiller, ekmek, tahıllar, bazı meyveler ve sebzeler de kompleks karbonhidrat içerir. Kestane, portakal suyu tüketirken ise kaç dilim ekmek yediğinize dikkat edin!  10 Kestane Kaç Dilim Ekmeğe Eşit? Şişmanlama korkusu sebebiyle hemen kestiğimiz tatlılar, kek, bisküviler, meşrubatlar, çikolatalar basit karbonhidrat içerir.

Baklagiller, ekmek, tahıllar, bazı meyveler ve sebzeler de kompleks karbonhidrat içerir. Kompleks karbonhidratlar rafine edilmediğinden daha sağlıklıdırlar. Yağ oranı düşük karbonhidratlarla beslenmek diyabete ve kalp hastalıklarına zemin hazırlıyor.

Bu nedenle glisemik indeks kavramı daha çok önem kazanıyor. Glisemik indeksi yüksek gıdalar kan şekerini hızla yükseltirler. Dolayısıyla çabuk acıkmaya, enerji düşüklüğüne ve yağlanmaya neden olurlar. Yüksek glisemik indeksli gıdalar beyaz ekmek, pirinç, tatlı kekler ve pastalardır. Düşük olanlar ise sebzeler, meyvelerin çoğu ve tam tahıllı gıdalardır. Kuru yemişlerde düşük indekse sahiptir. Karbonhidratlı gıdalarla ilgili gerçekler Karbonhidratlar beynin enerji kaynağıdır. Mutluluk hormono seratonini artırır. Protein ve yağlar karbonhidratların eminimini yavaşlatır. 10 kestane 5 dilim ekmeğe eşit. Kepek, tahıllı, çavdarlı gibi ekmeklerin bir dilimindeki kalori ile beyaz ekmeğin bir dilimlik kalorisi aynı. Sadece esmer ekmeklerim glisemik indeksi ve yükleri daha fazla. Bulgur pilavı ve makarna insanı pirinç pilavına göre daha tok tutuyor ve daha sağlıklı. Kuru meyvelerde taze meyvelere göre daha fazla şeker içerir. Spagetti makarna kelebek makarnaya göre daha düşük glisemik indeks içerir. Haşlanmış patates soğutulunca glisemik indeksi düşer. Meyve suları meyvelere göre daha az lif içerir. Bir bardak portakal suyu üç dilim ekmekle aynı kaloriye sahiptir. Gördüğünüz gibi kestane pek de masum değilmiş. Yani kestane yerken bir kez daha düşünmeniz gereklidir.

çok teşşekür ederim cevabın için yemiyorummm:32:

yok canım dün akşam yemiştim sonra bana neruş dediki bana yediklerin çok geliyo dedi bende hugocukla aynı yapıyoruz dedim neruşda ama hugo spor yapıyo dedi haklı tabikide.bende spor yok sürekli sabahtan akşama kadar oturuyorum.aslında bi nevi vücudu şaşırtıcam canım ona karar verdim.bugün patates salatasıda yedim çünkü ekmek yemiyeyim artık.akşamda heveslenip koşu bandına binecektimki bi baktımki komşuda oturuyorum :1:

:60: :60: :60: evet ama sana bu ekmek miktarını diyetisyen verdi ve sende kilo verdin ya karbonhidrat az gelirde metabolizma yavaşlarda kas verirsen ne olcek :53: miktarını biz bilemeyiz ve bence biara istersen yine diyetisyene git haa bunu istemezsen sebze yemeği ölçünü 6 kaşığa düşür günlük ekmek hakkınıda 1 dilim düşür ani düşüşler iyi değil. zaten günlük 5 dilim karbonhidrat ççok değil

yemeğimi yedim
3 yk bulgur pilavı
3 yk et kavurma
salata
yedimm

yemekteysen iş yerindeki kadınalrdan biri 47 yaşında,150 boyunda ve 45 kilo nekadar yerse yesin gram almayan cinslerden kendisi:47:
bana diyorki sen geldiğinden beri(yeni yerime başlayalı 1,5 ay oldu )diyetteyim diyorsun ama bakıyorumda 1 gram bile verdiğin yok diyor:47:
bende 5 kilo verdim dedim
aaaaaa hiç farkedilmiyo valla diyooo,bir 5 kilo daha vereyimde ozaman farkedersiniz dedim:47:
şimdi kavga etsem laf soksan akşama kadar karşımda oturuyo,zaten kavga etsem dahada hoşuna gidecek sinirlendirdim diye iyisimi hiç bulaşmamak dedim
aayyyy sinir oldum ama kendi yaşına başına kuru buruşuk haline bakmıyor,bu yaşında hala kıskançlık peşinde

ay famircimmmmmmmmmmm zümrem valla gül geç ya toplumda ne derler bilirsin

it ürür , kervan yürür :34::60::60::60::60:

Bir hafta daha bitti ama canım sıkıldı önümüzdeki haftasonu fuar için çalışacaktım kocişi göremicektim bide yetmemiş gibi ondan sonraki cumartesiye toplantı koymuşlar çıldırıciiiiiiiiiim o olacak...:59::59::59::53::53::53:
neyse ben bugünki menümü yazim
07.10 iki kuru kayısı bir bardak su
kahvaltı : az sucuklu yumurta 1 adet
bir küçük domates bol maydonozla salatasını yaptım
2 dilim denge light ve yarım kk peynir ve 3 zeytin yedim

11.00 ara 20 adet beyaz leblebi 5 badem

12.15 ögle yemegi
2 kepçe yayla çorbası
8 kaşık susuz taze fasulye
bir dilim kepek ekmegi
1-2 yk az kırmızı lahana - havuç salatası
normalde bol yerdim ama bugün kıvırcık yoktu yiyemedim

ara : 16.00 3-5 beyaz leblebi
akşam yemegi 17.30
1 parça tavukkk tabi kide bugün spor günümm
1 adet portakalla 6 yk yogurtlu portakal
1 dilim ekmek

yiyerek günü kapadım spordan sonrada hafif bişiler yerim hiç yemeden olmasss demi:69::69:

canıkolarım bende bugun ku menu mu yazayım uyduruk oldu bıraz ama cok durgunum ıcıde bı sıkıntı var canım bısey yapmak ıstemedı;

kahvaltım ; 8 de normal beyaz ekmek kosesınden kucuk tost ( tel peynır var ıcınde bırde bıber salcası suruyorum ben bayılırım oyle tuzlu falan degıll var mı bı sakıncası)

ara ; beyaz nohut ; 1 dılım armut

oglen ;
canım yemek ıstemedı ;

1 yesıl elma
3 salatalık
15 adet falan cılek

ara; 1 dılımden az kepek ekmegı + 1 kk kasar peynırı

sımdı 100 gr yogurt yedım
sımdı acıkmadım ama spora gıdıcem 2 saat kalıcam 10 a dogru ewde olurum.
gıdınce ne yıyeyım sızce.o saatte yemek olmaz artık

canım benim bildiğim eski kilolar yani artık yerleşmiş kilolardır vücuda ve daha zor verilir diye biliyorum.aralarıda acıktıkça değil canım normalde acıkmadıkçada yiyoruz yani mesela sabah kahvaltını yaptın 2,5-3 saat sonra ara yapabilirsin.yani öğünlerinden 2,5-3 saat sonra yap.atlama canım acıkmasanda ye matebolizman yavaşlamasın ar öğünle önemli çünkü.

yaa bak buna çok üzüldüm ben :59::59::59: zaten ben ayda 2 kilo filan veriyorum daha da mı yavaş olcak yaa :53::53::53::53::53:

:60: :60: :60: evet ama sana bu ekmek miktarını diyetisyen verdi ve sende kilo verdin ya karbonhidrat az gelirde metabolizma yavaşlarda kas verirsen ne olcek :53: miktarını biz bilemeyiz ve bence biara istersen yine diyetisyene git haa bunu istemezsen sebze yemeği ölçünü 6 kaşığa düşür günlük ekmek hakkınıda 1 dilim düşür ani düşüşler iyi değil. zaten günlük 5 dilim karbonhidrat ççok değil

yok balım farkındayım zaten ben sadece bugün patates salatsı yediğim için ekmek yemiyeceğim.canımda çok ton balıklı salata istedi sebze yemeğide yemem büyük bir ihtimal vücudumu sadce bugünlük şaşırtmak istedim.diğer günler sabah yada öğlen 2 şer dilim yicem akşama ekmeği bırakmak istemedim ani düşüş olmaz merak etme çünkü sayende yeterince bilgilendim burda :34:herşeyin farkındayım yani:16:.spora başlarsam çok çok iyi olacak :66:

Son düzenleme:
Back
X