sabuncum, anneme sordum su z.yagı meselesını.. küple mi alıyolarmıs arkadasın dedı..bızde 250-300lıtrelık küpler olur da.. ancak onların ıcınde uzun bekleyen yagların dıbınde tortulanma olurmus.. öyle 2litrelık cam şişede olmaz diyorkı ben de 5 senedir ailemden ayrı yasıyorum. yagım memleketten 5litrelık sıselerde gelır. hiç rastlamadım.bir de bilirsin belkı zeytın zamanı 2 senede bır olur..bır kıs boş..bır kıs dolu gecer..bız cıkan yagı ıkı sene tüketiriz ..yenıden zeytın zamanı geldıgınde eskı yag tukenmıs olması iyi olur dedı annem.. cok bekleyen yaglarda tortulanma oluyor yanı.. mesela bu kıs zeytın zamanıydı.. yemyesıl,taptaze ve tortusuz su an yaglar biligine..
canım eger tatmın olmadıysan daha da üst bir otorite olan anneanneme sorayım bir..
bu arada ben de rosense'n seti var..göz bakım,gunluk bakım,gulsuyu,tonık,maske,peeling,temızleme köpüğü.. 15-25 yas grubuna uygun . benımkı almıs ama kullanmadım henuz.. eskıden gül recelı ve lokum getırırdı ..onlardan istemem diyetteyım deyınce böyle bir jest yapmıs .. madem sabunum memnun. kullanayım gönul rahatlıgıyla ..bugun baslıyorum...