canım aslında şöyle. mesela yağ fazla ise vücutta kardiyo çalışılmalı. ancak mesela 5 kilo 10 kilo falan varsa hem kardiyo hem pilates olur ama daha fazla ise kardiyo yapılmalı. çünkü 10 kilo üstünde yağ fazla oluyor. önce yağ yakmak amaç. ama 10 kilo altı mesela pilateste ve kardiyoda yapabilir beraber. emzire annelerin kardiyoya çokta ihtiyacı yoktur diye duymuştum yani daha çok yağ durumuyla alakalı canım. birde mesela çok kilo verilmeden dolayı sarkma olduysa deformasyon o zamanda toplanmak için arada pilateste olur. pilates çok kalori yaktırmaz yani yağda yaktırmaz ama ebru şallı o kadar hızlı yaptırıyorki devamlı bir tempoda çalışıyorsun o yüzden valla belkide ebrunun yaptırdığı pilates kardiyo yerine bile geçebilir nabıza bakmak lazım. geçerse şaşırmam maşallah yetişmek zor oluyor bazen hızına. böyle işte canım. farklı görüşler var. ancak ben şuna inanırım. 10 kilo fazlası varsa ve kişi sağlıklı sporla kas değil yağ veriyorsa daha öünde zaman vardır o yüzden acele yok. pilatesede zaman gelir. sarkmada çok yoksa kilo düşene yağ oranı azalana kadar sadece kardiyo olur canım ama sarkma çoksa eğer toplanmak için hem kardiyo hem pilates yapılabilir. mesela benim sporum gün aşırı. kesinlikle hergün vermiyor. zaten geçen ay hergün yaptım kızdı. birgün pilates birgün kardiyo böyle benim.