mrb arkadaslar beni bazı arkadaşlar tanır ben yaklaşık 3 hafta önce bu forumda bu başlıkta diyete başlamış ve bazı arkadaslarımla da baya bi yazışmıştım.kalanchoe,nureda,farmasi,famir,hugocuk .......(ismini unuttugum varsa nolur kusura bakmasın)ancak bir cuma gunu yasadıgım çok kötü bi olay nedeniyle resmen yıkılmıştım ve o gunden sonra 1 kere bile yorum yazmamıştım.ve diyeti de bırakmıştım tabi....ama hep okumaya çalıştım yazdıklarınızı....bana emeği geçenlere bir borç olarak bu yazıyı yazıyorum belki ufak da olsa bi faydam olur.....
ben 03.02.2011 tarihi itibariyle ilk kez bir diyetisyene gidip diyete başladım(4 yıl önce bir tıp merkezinde gitmiştim kadın elime liste tutuşturup göndermişti ve hiçbişekilde inanmadıgım ve guvenmediğim için umursamamıştım bile.o yuzden onu diyetisyen olarak bile saymıycam)....
şimdiki diyetisyenımin kan tahlili sonuçlarım dogrultusunda hazırladıgı diyeti 03.02.2011 peşembe günü sabahından itibaren dun akşama kadar hiç ama hiç eksiksiz olarak uyguladım.ve dun gittiğim görüşmede tartıldım.1.7 kilo vermişim....gerçi bunun sevinciyle akşam sapıtıp diyetimi baya bi bozdum ama bu sabahtan itibaren herşey yine tam olarak benim kontrolumde
haftada iki gun görüşmeye gidicem .salı ve cuma akşamları...diyetisyenım "cuma gunku görüşmede buyuk ihtimalle kilo almış olcaksın"dedi.bunu nıye dedi bilmiyorum ve halada anlam veremıyorum ama tecrube sanırım bu....yada akşam diyeti bozacagımı gözlerimden anlamıştır.eşim böyle bi yorum yapmıştı dun akşam
benim yazıştıgım arkadaslar belki hatırlar ben tatlı manyagı biriydım.adet olmadan önce başlardı bende krizler ve tabı sonunda pes ederdim.02.02.2011 çarşamba akşamı adet olmama ragmen ben diyetisyenımın her dediğini yaptım hatta 1 gr çikolata bile yoktu menude.çünkü ilk 10 gun yasak.dun gece bunu telafı ettim gerçi

ama bugun yıne hiçbişey olmamış gibi yola devam ediyorum....ustelik çikolata aklıma bile gelmiyo Allaha şükür.ben bu irademle kendi başıma çok mucadele ettim ama tatlı zaafımın sonu hep hüsrandı.hep pes ettim.şimdi birine karşı sorumlu hissediyorum ve o tartıda tartılıp kilo verdiğimi göstermek için can atıyorum.....
şimdi gelelim bazi tüyolara...
yaptıgım hatalardan bahsedim.ben her öglen yemekhanede çıkan yemekleri yer ve nasılsa sebze diye her Allahın gunu 1 tabak dolusu kırmızı lahana ve havuç yerdim.bunlar şeker içeriyormuş ve bana yasakmış bilmiyodummmmmm.....
nasılsa meyve diye her meyveden yerdım hemde hiç miktarını düşünmedenn.yanlışmış bilmiyodum....
adet döneminde su içemem ben diyodum.bu hafta hergun 2.5 litre su içtim.demekki oluyomuş.bunu yapabileceğimi bilmiyodum....
DİYETİSYENIMIN SÖYLEDİKLERİ:
sabah kalkar kalmaz en az 3 kere yerinde ip atlar gibi zıplayacaksın...ben 200 kere zıplıyorum..en az 20 mekik çekiceksin.60 tane çekiyorum..
kahvaltıdan önce 2 bardak ılık su içeceksın.içiyorummm....
her yediğini gramıyla not edeceksın...mutfak tartısı aldım....gram gram tartıp yıyorum herşeyi.ilk 10 gun çikolata yasak...
kırmızı lahana,havuç,turp,mısır,taze kırmızı biber yasak)
gunde en az 2 litre su içilecek.....
yemekler az yaglı yapılacak