- 29 Nisan 2010
- 3.714
- 3.294
- 698
Yooo gayet iyi yapmışsın bence yani köftenin nekadar yağlı olduğuna ve kaç adet yediğine bağlı ama dün de işte kalori hesabı ile ilgili bunu yazmıştım aslında...yani ben kalori hesabı yapmıyorum aslında burdaki pekçok arkadaşımız da yapmıyor biz besinleri dengeleyerek yemeye çalışıyoruz yani diyelim çok karbonhidrat yedin bir öğünde diğer öğünde karbonhidrat yemiyosun ya da abartı çokk yedin bikaç gün karbonhidratı azaltıyosun tüm besinler için böyle bir denge kuruyoruz neyi hangi besin türünü çok tükkettiysek sonraki öğünlerde ya da günlerde onu daha az tüketiyoruz çünkü kalori hesabında herşeyden düşmüş olursun ve eksik beslenme riskin var ama hangi besinden çok aldıysan onu azaltarak diğerlerin eağırlık vererk beslenirsen dengelemiş ve eskik gıda da almamışolursun tatlım yani böyle bir mantıkla hareket ediyoruz ve çokşükür kilolar da gidiyorrr:13:
Yani mesela mercimek köftesi bakliyat ve karbonhidrat sayılır diyelim 2yk bulgur pilavı 1 dilim ekmek ona göre hesaplayıp bakliyatı ve bulguru azaltabilirsin ve yağı da tabii
anladım canım.bu ayırma işini bende çözücem inşallah zamanla.yağıda çok aramam zaten...çayı şekersiz içmeye alıştım ya o benim için çok büyük bi başarı oldu.1,5 tatlı kaşıgı şekerle içiyodum.bugün annem atmış 1.5 kaşık.bi yudum aldım hemen döktüm.çşekersiz içmeye alıştım asla içemem diyordum.bu konuda çok mutluyum