Canım akşam yemeği kişiye göre değişen bir şey ben mesela 2den önce pek yatmıyorum en erken 1 o yüzden 9da bile yediğim oluyo ama geç yiyorum diye karbonhidrat yemiyorum sebze,salata,yoğurt yiyiorum genelde eğer erken yatıyorsan karbonhidrat almamaya çalış ama yemek saatinle yattığın saat arasında en az 3 saat olsun balımmm

ama yemeden olmazzz yani salata yoğurt mutlaka ye ama bişeyler olsun yoksa metabolizman yavaşlar allah korusun
Hoşgedlin tatlım sen zaten kendini tanıyosun ekmekse falza yediğiin onu bile azaltman çok şey değiştirir ben mesela aburcuburla kilo alan biriydim artık yemiyorum çokşükür gidiyor kilolar
saolasın kusum harıkasın bayılıyorum sılzerın onerılerını okumaya.

şimdi mesela 4 dilim ekmek yedim diyosun ya sen aslında 3 dilim ekmek + 7 sarma ki o da 2-3 dilim ekmek eder toplamda 6 dilim falan yemiş olmuşsun
Yani şöyle söyliyim 2 yk pilav = 1dilim ekmek ya da 4 sarma = 1 dilim ekmek aldığın karbonhidratı hesaplarken ekmekle beraber pilav-var samakarna-dolma bunları da bu şekilde hesaplaman lazım ben mesela toplam 3 diliim ekmek olarak alıyorum günlük akrbonhidratı ama ben önce de falza ekmek yemezdim
Bir de eğer akşam 8de yiyosan ve çok dageç yatmıyosan sana tavsiyem karbonhidratı sabah ve öğlen al akşam yemeğinde,sabzei,salata yoğurt yemeye çalış

:13:

Canım aslında burdaki menüleri takip etsen aklına süper fikirler gelirrr çok faydalı oluyor meselabne bu akşam z.yağlı portakal sulu kerevzi pişiriyorum, bulgurlu ıspanak yemeği,bulgurlu dolma, kıymalı ıspanak, nohutlu kabak yemeği,z.yağlı bakla, tavuklu türlü,tavuklu mantar sote,fırında karnı yarıık gibi aklıma ilk gelen pek çok yemeği yapabilirsin
En önemli nokta 1kg sebze ile sebze yemeğine 1yk sıvı yağ koyman gerekiyor eğer etli bir sebze yemeği ya da tavuke et haşlama yapıyosan da hiç yağ ekleme canım
canım ben 2,5 ayda 10kg kadar verdimm ama fazlam da çoktu gerçi hala 10-12kg fazlam var nerem aldıysam bnca kiloyu 20-22 kg lik bavulla geziyomuşum resmen

şimdi neyse bavul küçüldü 10-12 kg lika rtık ama o da gidecek inşallah kalanı da yine 3 ayda vermeyi planlıyorum ayza doğru havalr ısındıkça daha da hızlı gider kilolarrr sağlıkla hepsinden kurtuluruz inşallah hepimiz de

:13: