canım, ben daha önce 3 kere 10 kg a yakın kiloyu verdim, geri aldım. ben kiloyu koruyamadığım için şuna karar verdim: diyet falan hızla kilo vermek doğru bişey değil, verilince de geri aınıyor. önemli olan o şekilde yaşamayı öğrenmek, yasaklarla bu da çok zor, hayatımıza biraz kativite katıp, dengeli ve sağlıklı beslenecek şekilde, zararlı olan yiyeceklerden hiç değil, az, faydalı yiyecekelrden çok yemeye alışmak lazım. bunu öğrendim. şimdi yine kilo vermeye çalışıyorum ama, sporla ve sağlıklı beslenmeyle verilen kilolar geri alınmıyor, hızlı şok diyetlerle verilen kilolar yasaklarla verilen kilolar hooooop aynen geri geliyor, hatta ben bi kere eski kilomdan daha da çok kilo almıştım.
Ata demirerin kilo almasının sebbeinin sürekli diyete başlayıp bırakmak olduğunu duymuşsunuzdur,
bizim yapmamız gereken bence az lokma ile doymayı bilmek. yaş pastadan alınan 1 lokmanın da 1 koca dilim ya pastanın da tadı aynı. 1 lokma alıp bırakabilicekken, koca bir dilimi, hatta 2. sini yiyoruz. ziyan olur diye artmasın yazık diye yiyere, hooop, vücudumuzu çöp tenekesi misali dolduruyoruz.
olmuyor demeyin yapın. herşey bizim elimizde. pozitif düşünelim. birbirimize destek olalım. aç olan midemiz değil, sorun irademizde çünkü.
sana önerim kendince bazı kararlar al canım. ben bi deftere yazmıştım mesela, gerekirse buzdolabına falan da yapıştır. yasak yok unutma herşeyi ye, ama zararlılardan 1 ısırık. onu da yavaş yavaş çiğne tadını al yeter. sporu da hayatına koymaya çalış...
istersek yapamayacağımız şey yok çünkü...
çileeekkkkkk nasıl güzel yazmışsın bi an kendime olan kaybettiğim özgüvenim geldi..kesinlikle çok doğru bizler aslında irademize yeniliyoruz. vazgeçiyoruz pes ediyoruz yada oldu daha rejim geerekmez diyoruz. en doğru tespitin de şuydu annemde çok var o ; aman çöpe gitmesin. gitmesin koy bi kaba 1 lokma da olsa yarın ye sonra ye başkası yesin. aç kalkmak lazım sofradan tam doymamak.çilekcim yazdıkların çok rahatlattı beni gaza geldim bi hoş oldum. hulahop çevireyim azcık :))))