kilo verme sürecinde bi çok şey okudum, tatlının yemekten sonra yenmemesi gerekli mesela.
yemekten sonra tatlı yemem bundan sonra.
su içme alışkanlığını çok edindim ben.
5-6 sene öncesine kadar ben hiç su içmezdim.
3 gün içmesem aramazdım inan, aklıma gelmiyo çünkü.
şimdi 2 saat içmeyim hemen arıyorum.
bunlar dışında porsiyonlarım küçüldü zaten, bilinçlendiğim için tıka basa değil de yavaş yavaş, oyalana oyalana yemeye devam:)
sporsuz asla tabi..
aslında kendi yaptığım yürüyüşler dışında eşimle haftada 3-4 kez akşam dışarı çıkıp yarım saat bi turluyoruz, özellikle akşam yemeğinden sonra çok iyi oluyo..
yine haftada 1-2 kere yürüyüşümü yaparım.
ekmek yok, şeker kullanmıyorum..
ama kızartmaya dayanamıyorumo da zaten haftada 1 kere oluyor.eşim de bayılır kızartmanın her türlüsüne.
sırf bu kızartma uğruna tefal actifry alcam. az yağda olsun diye.
şeytan ye diyor kitabını okuduktan sonra cipsti, kolaydı kesinlikle çıkardım hayatımdan.
kolayı yine çok içmesem de dışarda yemeklerin yanına kola isterdim, onu tamamen kestim.
çok canım çektiğinde çikolata yiyorum, onu kesemedim bi türlü..ama yine de eskisi gibi saldırmamaya dikkat edicem..
özellikle eve abur cubur alışverişi asla yapmıcam.
evde olduğu zaman insan durduramıyor kendini.
ben 2 ay olcak abur cubur sokmuyorum eve, çok canım istediğinde gidip alıyorum.
bi yere zırt bırt gitmeyi sevmediğim için uzun bi süre kalır öyle :)
bundan sonra içeceklerim su, ayran ve maden suyu.
süt tabiki de:)
başka da aklıma bir şey gelmiyor.
bayağı şey başarmışım aslında ya:)
Tebrik ederim maxicim
Aşağı yukarı seninle aynı şeyleri yapıyoruz.
Ben yemekten önce ve sonrasında bile su içme olayına dikkat ediyorum. Yemekten hemen sonra içmiyorum su. Yarım saat öncesinde de çok içmemeye çalışıyorum.
Abur cuburu biz çocuktan dolayı eve almıyorduk yasaktı, arada eşim getiriyor eve bunları işe götür derhal diyorum :)
Kızartma hayatımızda hiç yok. Cipsle kolayla aram hiç olmadı, eve hiç girmez.
Dondurma dayanılmazlarımdandı. Şimdi yeni yemeye başladım işte. Ondan mini dondurmalardan yiyorum ama akşam yemeğinden sonra değil. Bazen işten eve gider gitmez veya haftasonu gün içinde yiyorum. Benim için akşam yemeğinin saati ne kadar erken olursa o kadar iyi.
Aslında bakıyorum da biz (ailecek) çok da sağlıksız şeyler yemiyormuşuz da beni şu çikolata ve gece geç saat abur cuburlar mahvetti aslında. Onları da bırakınca zaten herşey yoluna giriyor. Bir de benim hipotriodi çıkmıştı. İlaç kullanıyorum şimdi hormonlarım da etkilemiş olabilir kilo almamda.
Ben öğle araları yürümeyi zaten yapıyorum da, onları saymıyorum spordan :) Onlar hep hamilelikten kalma alışkanlık. (o zaman da diyet gibi besleniyordum, ağzıma yararsız şekerli hiçbişey almazdım, çok daha iradeliydim) Haftasonu da paso dışardayız ayaktayız , çocuğun peşinden koşturmaktan...
Onun dışında koşu bandı düşünebilirim bundan sonrası için. Artık bilg.ı aç deli gibi karşısında oyna hareket yap pek olmuyor.
Bir de ben alt karın hareketleri yapmayı düşünüyorum işte. Günde 10 dk. kadar yeter karın hareketlerine.
Üst karında bişey yok da alt karın pırtlayıp çıkıyor.
Sağlıklı beslenmeye devam etmeyi düşünüyorum.
Şeytan diyor ki kitabını da fazla okuyamadım.. Onu da bir ara okumam lazım. Ama tavuk alıp kendiniz besleyin diyor hatta bildiğiniz yerden civciv alın onu büyütün vs. diyor. İstanbul gibi yerde nerde yapacaz yaaaaa... Tavuk yemeyelim o zaman :'(
Son düzenleme: